Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2012 ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
Πρωτοστατούν σήμερα για γενικές συνελεύσεις

Στις 6.30 μ.μ. θα γίνει και η ΓΣ του κλαδικού συνδικάτου της Αττικής

Στην πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων στους χώρους δουλειάς πρωτοστατούν σήμερα οι ταξικές δυνάμεις στους ΟΤΑ προκειμένου οι εργαζόμενοι να κάνουν δική τους υπόθεση την οργάνωση και προετοιμασία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 26 Σεπτέμβρη, στη γραμμή της ταξικής σύγκρουσης, της αντίστασης και ρήξης με την αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική και τους φορείς της. Οι γενικές συνελεύσεις θα γίνουν στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων - καταλήψεων των δημαρχείων της χώρας, που έχει κηρύξει η Ομοσπονδία του κλάδου (ΠΟΕ ΟΤΑ).

Παράλληλα, στη μάχη για την προετοιμασία της απεργίας εντάσσεται και η σημερινή γενική συνέλευση που οργανώνει το κλαδικό συνδικάτο εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής και η οποία θα γίνει στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος, 2ος όροφος). Σε σχετική ανακοίνωση το κλαδικό Συνδικάτο αναδεικνύει τη σημασία της γενικής απεργίας και τονίζει ότι δεν πρέπει να υπάρξει «ούτε ώρα χαμένη για την οργάνωση της πάλης για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής. (...) Ο λαός έχει συμφέρον να συνειδητοποιήσει ότι καμία μορφή διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης δεν μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος του».

Ακόμα, το κλαδικό Συνδικάτο πραγματοποιεί μια σειρά περιοδείες και παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς. Χθες σε περιοδεία στο Δήμο Μεταμόρφωσης καταγγέλθηκε ότι εργαζόμενοι αορίστου χρόνου είναι απλήρωτοι το ίδιο και εργαζόμενοι σε πρόγραμμα «αυτεπιστασίας». Ενα φαινόμενο που έχει πάρει πλέον μεγάλες διαστάσεις και είναι απόρροια της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται και στην Τοπική Διοίκηση. Πολιτική που μαζί με τους απλήρωτους εργάτες στόχο έχει να μεταφέρει το κόστος υπηρεσιών και τομέων κοινωνικού χαρακτήρα στις πλάτες του λαού. Γεγονός που αναδεικνύει καθαυτό την ανάγκη δημιουργίας κοινού αγωνιστικού μετώπου δράσης ενάντια στη βάρβαρη πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ