Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2012 ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ
Στις 26 Σεπτέμβρη κατεβάζουμε ρολά

Καλεί στις 10.30 το πρωί στην Ομόνοια

Σε μαζική συμμετοχή στη Γενική Απεργία με κλείσιμο καταστημάτων και συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις, καλεί η ΠΑΣΕΒΕ τους αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες, βιοτέχνες, μικρέμπορους, αυτοκινητιστές και συνταξιούχους. Στην Αθήνα, καλεί στη συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 10.30 το πρωί.

Στην απεργιακή της προκήρυξη σημειώνει ότι «η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, μαζί με την Ευρωπαϊκή Ενωση, συνεχίζουν το έργο των προηγούμενων. Φέρνουν νέα μέτρα δισεκατομμυρίων ευρώ, που αποτέλεσμα θα έχουν τη γενίκευση της εξαθλίωσης του λαού, το κλείσιμο χιλιάδων μαγαζιών και τη χρεοκοπία χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων». Τονίζει ότι λένε ψέματα πως δήθεν θα σώσουν τη χώρα από τη χρεοκοπία, καθώς «χρεοκοπία δεν είναι τα νούμερα και οι δείκτες, που ανεμίζουν στα κανάλια. Χρεοκοπία είναι οι ανάγκες που δεν ικανοποιούνται. Να μην φτάνουν τα λεφτά για το σουπερμάρκετ, να μη βρίσκεις φάρμακα και γιατρούς, να σε κυνηγά η τράπεζα και η εφορία. Αυτή η χρεοκοπία έχει μπει ήδη στα σπίτια μας. Ανάπτυξη δεν είναι τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων. Ανάπτυξη είναι, ολόκληρο μεροκάματο, υγεία και παιδεία για όλους, σύνταξη της προκοπής. Αυτή η ανάπτυξη δεν βρίσκεται στην ατζέντα της κυβέρνησης και της ΕΕ».

Η ΠΑΣΕΒΕ σημειώνει χαρακτηριστικά: «Μπορούμε και έχουμε χρέος με τον αγώνα μας να βάλουμε φρένο στις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές που μας εξοντώνουν. Κόντρα στις ηγεσίες της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ που απαξίωσαν το συνδικαλιστικό κίνημα και είναι συνένοχοι για τη σημερινή κατάσταση. Κόντρα στα μονοπώλια που μας παίρνουν τη ζωή και τη δουλειά. Μαζί με τους εργαζομένους, τους φτωχούς αγρότες και τη νεολαία που τραβάνε τα ίδια ζόρια. Μαζί με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ, το ΜΑΣ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ