ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη 2012
Σελ. /32
15ΜΕΛΕΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
26 Σεπτέμβρη απεργούμε: κανείς στη δουλειά και στο σχολειό!

Καλεί σε συστράτευση με το ΠΑΜΕ και αναλαμβάνει δράση για την επιτυχία της απεργίας

Η θέση των παιδιών της εργατικής οικογένειας είναι στην απεργία με το ΠΑΜΕ (φωτ. από παρέμβαση μαθητών στο πλευρό των απεργών χαλυβουργών του Ασπροπύργου)
Η θέση των παιδιών της εργατικής οικογένειας είναι στην απεργία με το ΠΑΜΕ (φωτ. από παρέμβαση μαθητών στο πλευρό των απεργών χαλυβουργών του Ασπροπύργου)
Κάλεσμα συμμετοχής στην Πανελλαδική Απεργία στις 26 Σεπτέμβρη και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, απευθύνει το 15μελές του Νυχτερινού Λυκείου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, προς όλους τους μαθητές των νυχτερινών σχολείων και παράλληλα εργαζόμενους, που ζουν από πρώτο χέρι τη βαρβαρότητα της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Συμμαθητή, Συμμαθήτρια

Εσύ που βιώνεις τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης.

Εσύ που ξέρεις τι σημαίνει το πρωί να δουλεύεις για ένα κομμάτι ψωμί, και το βράδυ να πηγαίνεις στο σχολείο.

Εσύ που ξέρεις τι σημαίνει ανεργία, τι σημαίνει να έχεις απολυμένο γονιό, να είσαι απλήρωτος για μήνες.

Εσύ που ξέρεις τι σημαίνει να μην έχεις χρήματα για φαΐ, ρεύμα, να μην έχεις ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Σ' αυτόν τον αγώνα οφείλεις να πάρεις θέση.

Στον πόλεμο που μας κήρυξαν, να μας βρουν μπροστά τους, σε θέση μάχης μαζί με τα ταξικά μας σωματεία, μαζί με το ΠΑΜΕ.

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ. ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ. ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ είναι αποφασισμένοι να εντείνουν τη βαρβαρότητα που ζούμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να μας πείσει να διεκδικήσουμε ένα μνημόνιο light! Με άλλα λόγια να διεκδικήσουμε να παραμείνουμε στη φτώχεια, να κάνουμε πιο ανθρώπινη την εκμετάλλευση! Η τραμπούκικη και φασιστική Χρυσή Αυγή κυνηγάει τους μετανάστες συμμαθητές μας και τις οικογένειές τους. Τρομάζουν μπροστά στη δύναμη όλων των εργαζομένων και των παιδιών τους. Μας θέλουν διχασμένους, να θεωρούμε το μετανάστη εχθρό, να μην παλεύουμε μαζί για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας!

Δεν περιμένουμε τίποτα από την ΕΕ και τα κόμματα που την υπερασπίζονται.

Αυτοί μας άδειασαν τις τσέπες και τώρα θέλουν δήθεν να μας τις μπαλώσουν.

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΔΟΥΛΟΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΖΕΙ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΩΝ.

Ξέρουμε ότι την κρίση τη δημιούργησαν οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και τα κέρδη τους! Αυτοί δημιούργησαν και το χρέος. Εμείς και οι οικογένειές μας ούτε ένα ευρώ δεν πρέπει να πληρώσουμε. Η μόνη διέξοδος είναι να οργανωθούμε και να τους ανατρέψουμε, για να καρπωθούμε εμείς τον πλούτο που παράγουμε.

Απέναντι στις ελεημοσύνες των χορτάτων, υψώνουμε το δικό μας τείχος λαϊκής αλληλεγγύης.

Δε συμβιβαζόμαστε με την ανεργία, την προσωρινή δουλειά, τη φτώχεια! Δεν θα αφήσουμε κανένα συμμαθητή μας, να μην έχει χρήματα για φαΐ, ρεύμα, να μην έχει βιβλιάριο ή να μην μπορεί να πληρώσει τα φάρμακα και τους γιατρούς.

Οργανωνόμαστε στο σωματείο μας, ενισχύουμε τις ταξικές δυνάμεις. Παλεύουμε με το ΠΑΜΕ.

Παλεύουμε για:

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Ουσιαστική προστασία των ανέργων όσο καιρό είναι άνεργοι.
  • Ολοι οι μαθητές που δουλεύουν να δουλεύουν 6ωρο με αποδοχές 8ώρου.
  • Την περίοδο των εξετάσεων άδεια από τη δουλειά με αποδοχές.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους.
  • Φθηνές τιμές στα κυλικεία.
  • Δωρεάν μεταφορές από τον ΟΑΣΘ για όλους τους μαθητές και τους ανέργους.
  • Κανένας μαθητής ανασφάλιστος.

Προχωράμε σε:

-- Καλούμε σε συντονισμό τους μαθητές των νυχτερινών σχολείων μπροστά στην απεργία στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 23/9 και ώρα 18:30.

-- Σε κινητοποίηση για τη θεώρηση των ασφαλιστικών βιβλιαρίων την Δευτέρα 24/9 μαζί με το συνδικάτο Οικοδόμων και τις Λαϊκές Επιτροπές έξω από τα γραφεία του ΙΚΑ στην Αριστοτέλους.

-- Σε αποχή από τα μαθήματα την μέρα της απεργίας, στις 26/9 και συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στις 10 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Κανένας μόνος του!!

Ενας για όλους και όλοι για έναν!!

Καλούμε τους νυχτερινούς συμμαθητές μας σε κάθε σχολείο, σε κάθε τάξη, να συζητήσουν και να πάρουν απόφαση για συμμετοχή στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ»!

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
Απεργιακό κάλεσμα στις Ομοσπονδίες

Μετά την απόφασή της για συμμετοχή στην Γενική Απεργία στις 26 του Σεπτέμβρη και την αντίστοιχη πρότασή της προς την διοίκηση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων απευθύνεται με επιστολή της προς τις άλλες Ομοσπονδίες Εμπορικών Συλλόγων και τις καλεί να πάρουν απόφαση συμμετοχής στη Γενική Απεργία. «Η κατάσταση των αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων είναι τραγική», τονίζει η Ομοσπονδία στην επιστολή της και συμπληρώνει ότι «η ΟΕΣΒΔΕΝ, η οποία στέκεται απέναντι σε αυτή την πολιτική, δεν μπορούσε να μείνει αδρανής αυτή την κρίσιμη στιγμή».

Προσθέτει ότι θα προχωρήσει στην απεργία ανεξάρτητα αν θα το πράξει ή όχι η ΕΣΕΕ και απευθυνόμενη στις Ομοσπονδίες, υπογραμμίζει: «Σας καλούμε να αποφασίσετε τη συμμετοχή σας στην απεργία στις 26/09/2012 ανεξάρτητα από την στάση της ΕΣΕΕ.

Να υπάρξει μια πανελλαδική απάντηση και των αυτοαπασχολούμενων μικρών εμπόρων σε αυτή την κατάσταση, στα σχεδιαζόμενα νέα μέτρα. Είναι ανάγκη να βγουν κι μικροί έμποροι στο δρόμο, να απεργήσουν, να δηλώσουν την αντίθεσή τους στη μοίρα που τους έχουν προδιαγράψει, να διατρανώσουν ότι υπάρχει κι άλλη πορεία που σέβεται το λαό κι όχι τους διεθνείς τοκογλύφους και τα εγχώρια κοράκια. Τώρα πια, όση σημασία έχει να ανοίγει κανείς το πρωί το μαγαζί, άλλη τόση και περισσότερη είναι να προστατεύει τον κόπο του, τη δουλειά του, το μέλλον των παιδιών του μέσα από το συλλογικό αγώνα».

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ
Στις 26 Σεπτέμβρη κατεβάζουμε ρολά

Καλεί στις 10.30 το πρωί στην Ομόνοια

Σε μαζική συμμετοχή στη Γενική Απεργία με κλείσιμο καταστημάτων και συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις, καλεί η ΠΑΣΕΒΕ τους αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες, βιοτέχνες, μικρέμπορους, αυτοκινητιστές και συνταξιούχους. Στην Αθήνα, καλεί στη συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 10.30 το πρωί.

Στην απεργιακή της προκήρυξη σημειώνει ότι «η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, μαζί με την Ευρωπαϊκή Ενωση, συνεχίζουν το έργο των προηγούμενων. Φέρνουν νέα μέτρα δισεκατομμυρίων ευρώ, που αποτέλεσμα θα έχουν τη γενίκευση της εξαθλίωσης του λαού, το κλείσιμο χιλιάδων μαγαζιών και τη χρεοκοπία χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων». Τονίζει ότι λένε ψέματα πως δήθεν θα σώσουν τη χώρα από τη χρεοκοπία, καθώς «χρεοκοπία δεν είναι τα νούμερα και οι δείκτες, που ανεμίζουν στα κανάλια. Χρεοκοπία είναι οι ανάγκες που δεν ικανοποιούνται. Να μην φτάνουν τα λεφτά για το σουπερμάρκετ, να μη βρίσκεις φάρμακα και γιατρούς, να σε κυνηγά η τράπεζα και η εφορία. Αυτή η χρεοκοπία έχει μπει ήδη στα σπίτια μας. Ανάπτυξη δεν είναι τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων. Ανάπτυξη είναι, ολόκληρο μεροκάματο, υγεία και παιδεία για όλους, σύνταξη της προκοπής. Αυτή η ανάπτυξη δεν βρίσκεται στην ατζέντα της κυβέρνησης και της ΕΕ».

Η ΠΑΣΕΒΕ σημειώνει χαρακτηριστικά: «Μπορούμε και έχουμε χρέος με τον αγώνα μας να βάλουμε φρένο στις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές που μας εξοντώνουν. Κόντρα στις ηγεσίες της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ που απαξίωσαν το συνδικαλιστικό κίνημα και είναι συνένοχοι για τη σημερινή κατάσταση. Κόντρα στα μονοπώλια που μας παίρνουν τη ζωή και τη δουλειά. Μαζί με τους εργαζομένους, τους φτωχούς αγρότες και τη νεολαία που τραβάνε τα ίδια ζόρια. Μαζί με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ, το ΜΑΣ».

ΠΑΣΕΒΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Σύσκεψη σήμερα

Σύσκεψη στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων (Θεοφράστου και Σαράντα Εκκλησιών) διοργανώνει σήμερα στις 7μ.μ., η γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ Περιστερίου, με θέμα την οργάνωση της δουλειάς μπροστά στους αγώνες που έρχονται με αφετηρία τη γενική απεργία στις 26 Σεπτέμβρη.

ΠΑΣΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Ετοιμάζονται οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι

Σε πλατιά σύσκεψη καλεί, για αύριο Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη, τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, η Γραμματεία Ηρακλείου της ΠΑΣΥ, για να συζητήσουν την αγωνιστική απάντησή τους ενάντια σε όλους εκείνους που επιδιώκουν το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, αλλά και για να οργανώσουν τη συμμετοχή τους στην Πανελλαδική πανεργατική απεργία την Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη και την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας. Η σύσκεψη θα γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στις Αρχάνες (πρώην Δημοτικό σχολείο) στις 7 το απόγευμα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ