ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2012 - 2η έκδοση
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Δεκανίκι του καπιταλιστικού συστήματος

Παραλήρημα Μιχαλολιάκου στη χτεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας

Το ρόλο της Χρυσής Αυγής ως το καλύτερο στήριγμα του καπιταλιστικού συστήματος που καταστρέφει το λαό, επιβεβαίωσε χτες ο γενικός γραμματέας της Ν. Μιχαλολιάκος, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα. Για άλλη μια φορά εμφάνισε το κόμμα του ως αντισυστημικό και υποστήριξε ότι «πλέον όλα τα ελληνικά πολιτικά κόμματα έχουν ενωθεί προκειμένου να "χτυπήσουν τη Χρυσή Αυγή" καθώς τους δημιουργεί τρόμο και εφιάλτες».

Η αλήθεια είναι ότι τα αστικά πολιτικά κόμματα έστησαν μαζί με τη Χρυσή Αυγή ένα βρώμικο παιχνίδι σε βάρος του λαού. Η συγκυβέρνηση πυροδοτεί τη ρατσιστική της δράση με την πολιτική καταστολής σε βάρος των μεταναστών, τους στοχοποιεί, τους κυνηγά, δίνει το πάτημα για τραμπούκικες ενέργειες βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής. Ταυτόχρονα, τα αστικά ΜΜΕ, που κάνουν πως καταγγέλλουν τη Χρυσή Αυγή, επίσης στοχοποιούν τους μετανάστες ως εγκληματίες, καλλιεργούν κι αυτά με τη σειρά τους συνείδηση στο λαό ώστε να αποδέχεται και να επιδοκιμάζει τη δολοφονική της δράση. Είναι η άλλη όψη του ίδιου σάπιου συστήματος.

Η Χρυσή Αυγή είναι ενταγμένη στο σύστημα μέχρι το μεδούλι και το δείχνει με κάθε τρόπο. Διόλου τυχαία στην προσφιλή τους λογική του τσουβαλιάσματος (σ.σ. αγαπημένη μέθοδος αστικών πολιτικών κομμάτων και αστικών ΜΜΕ), ο Ν. Μιχαλολιάκος μίλησε γενικά για την «αριστερά», λέγοντας ότι «δεν μπορούν να μιλάνε για δημοκρατία εκείνοι που άνοιξαν την κερκόπορτα για να καταστραφεί η χώρα» και δεν μπορούν να ισχυρίζονται ότι «δεν έχουν κυβερνήσει καθώς και εκείνοι έχουν διορίσει μεγάλο μέρος των δημοσίων υπαλλήλων».

Παρακάμπτει το γεγονός ότι το ΚΚΕ είναι απέναντι στο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά και τέτοια φαινόμενα. Γιατί το ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα γεννά κι αναπαράγει φαινόμενα ρουσφετολογικών διορισμών και διαφθοράς, προκειμένου να φτιαχτεί εκλογική πελατεία, να δημιουργήσουν συνειδήσεις βολέματος και αναζήτησης προσωπικών λύσεων απέναντι στα λαϊκά προβλήματα που μόνο έτσι δεν αντιμετωπίζονται. Η Χρυσή Αυγή παλεύει για τη διαιώνιση αυτού του σάπιου συστήματος και άρα όλων όσων σάπιων φαινομένων το συνοδεύουν και τάχα καμώνεται ότι καταγγέλλει.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι εκτεταμένη ήταν η αναφορά του Ν. Μιχαλολιάκου και στα λεγόμενα σκάνδαλα, για τα οποία είπε ότι «η Δικαιοσύνη αφήνει τους κλέφτες ατιμώρητους και ανώνυμους και για τους δικούς μας βουλευτές έφεραν την άρση ασυλίας μέσα σε 3 ημέρες. Η Χρυσή Αυγή θα αποκαλύψει τους κλέφτες, που δεν είναι μόνο 32, αλλά είναι περισσότεροι».

Φυσικά δεν αναφέρεται στους κλέφτες του πλούτου που παράγεται με τον ιδρώτα του λαού, λέξη δεν λέει για τους καπιταλιστές, τα μονοπώλια, τους μεγαλοεπιχειρηματίες Ελληνες και ξένους. Επικεντρώνει σκόπιμα στους «32 κλέφτες» βουλευτές (προπαγάνδα που έστησαν το προηγούμενο διάστημα τα αστικά επιτελεία), για να αφήσει στο απυρόβλητο το ελληνικό κεφάλαιο, αυτό που υπερασπίζεται με κάθε τρόπο η «πατριωτική» και «λαοπρόβλητη» Χρυσή Αυγή κι ας πίνει το αίμα του λαού.

Μεσάζοντες της εργοδοσίας

Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, ενώ μιλούν και τάχα κόπτονται για τον ελληνικό λαό που στενάζει, παίζουν το ρόλο του μεσάζοντα προς εύρεση φτηνών, δίχως δικαιώματα, εργατικών χεριών για τη μεγαλοεργοδοσία σε πρόσκαιρες, εποχιακές δουλειές. Υποστηρίζουν ότι έτσι καταπολεμούν την ανεργία για την οποία, σύμφωνα με τους χρυσαυγίτες, δεν φταίει η καπιταλιστική κρίση (και εδώ λάδι βγάζουν το σύστημα) αλλά οι ...μετανάστες. Λες και στην Ισπανία που το ποσοστό της ανεργίας φτάνει το 25,1%, φταίνε οι μετανάστες!

Και μπαίνει επίσης το ερώτημα: Τι διαφορετικό κάνουν από την «αντισυστημική» Χρυσή Αυγή η κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ενωση, οι εργοδότες με τα τόσα προγράμματα (από δήμους, ΜΚΟ, επιδοτούμενες επιχειρήσεις κλπ.) που υλοποιούν για κάποια πεντάμηνα υποαπασχόλησης με μισθούς πείνας; Κι αυτοί για καταπολέμηση της ανεργίας μιλάνε, την ίδια ανακύκλωση ανεργίας κάνουν, το ίδιο μοίρασμα φτώχειας στα πλατιά λαϊκά στρώματα.

Και ακριβώς επειδή στέκονται απέναντι από το λαό και τα πραγματικά συμφέροντά του, αν σήμερα επικεντρώνουν και στοχοποιούν ως «εχθρό» τους μετανάστες, αν μοιράζουν συσσίτια και δίνουν αίμα «μόνο για Ελληνες», περνώντας το μήνυμα ότι οι πεινασμένοι μετανάστες αξίζει να πεθάνουν απλά και μόνο επειδή έχουν διαφορετική θρησκεία και χρώμα, οι χρυσαυγίτες είναι που ως δύναμη κρούσης του συστήματος θα επιχειρήσουν να τσακίσουν και τους Ελληνες εργαζόμενους, μόλις αντιδράσουν στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική.

ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΚΥΠΡΟΥ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Ξεκίνησε η τριμερής Συνάντηση στη Λευκωσία

Πλούσιο το χτεσινό πρόγραμμα. Ημερίδα σήμερα για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Ξεκίνησαν χτες και ολοκληρώνονται αύριο στη Λευκωσία οι εκδηλώσεις της τριμερούς Συνάντησης κινημάτων ειρήνης από Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία. Μετά τη Μυτιλήνη και την Κωνσταντινούπολη, φέτος τη σκυτάλη των συναντήσεων πήρε η μοιρασμένη πρωτεύουσα της Κύπρου, η Λευκωσία. Τη Συνάντηση φιλοξενεί το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης.

Στο πλαίσιο του χτεσινού προγράμματος, έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6 μ.μ. έξω από τη Βρετανική Υπατη Αρμοστεία, με αίτημα την απομάκρυνση των βάσεων. Ακολούθησε μεγάλη δικοινοτική εκδήλωση, υπό την αιγίδα του κυβερνητικού εκπροσώπου της Κύπρου, Στ. Στεφάνου, στο δημόσιο κήπο Λευκωσίας.

Εκ μέρους της ΕΕΔΥΕ, χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιπρόεδρός της Ν. Ζώκας, ο οποίος εξέφρασε την «αλληλεγγύη στον αγώνα για μία Κύπρο ανεξάρτητη, με μία, ενιαία διεθνή προσωπικότητα και ιθαγένεια, ομόσπονδη, δικοινοτική και διζωνική, κοινή πατρίδα των Τουρκοκύπριων και Ελληνοκύπριων, απαλλαγμένη από τις ξένες στρατιωτικές βάσεις και τα στρατεύματα, από "εγγυητές" και "προστάτες"».

Σε άλλο σημείο τόνισε: «Ειδικά σήμερα, που τα τύμπανα του πολέμου ηχούν και πάλι στη γειτονιά μας, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο Συμβούλιο Ειρήνης της Συρίας και στο συριακό λαό που είναι ο μόνος και κυρίαρχος να αποφασίσει για τις τύχες και το μέλλον του».

Χαιρετισμό εκ μέρους του ΠΣΕ απηύθυνε ο εκτελεστικός γραμματέας του Ηρ. Τσαβδαρίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέδειξε το γεγονός ότι η Βρετανία «διατηρεί και αξιοποιεί και στρατιωτικές εγκαταστάσεις τηλεπικοινωνιών και αεροδρόμιο για την πολεμική της αεροπορία αλλά και για τους σκοπούς και στόχους του ΝΑΤΟ».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «χαιρετίσαμε και στηρίζουμε την απόφαση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας να εναντιωθεί στην ένταξη της Κύπρου στο "Συνεταιρισμού για την Ειρήνη", που αποτελεί προθάλαμο του ΝΑΤΟ και θα ενέπλεκε την Κύπρο καθαρά στους σχεδιασμούς της πολεμικής μηχανής του ιμπεριαλισμού».

Εκ μέρους της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας τις εκδηλώσεις χαιρέτισε ο Α. Γκιλέρ, ο οποίος τόνισε ότι «στον κυπριακό λαό, υπάρχει η βούληση να μετατρέψει την Κύπρο σε ένα παράδειγμα της αδελφοσύνης. Η ίδια βούληση υπάρχει και στις φιλειρηνικές δυνάμεις της Ελλάδας και της Τουρκίας».

Τέλος, ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης, Γ. Σκορδής, αναφέρθηκε στη σημασία αλλά και την αναγκαιότητα αυτών των συναντήσεων που «αποδεικνύουν πως ειδικά σήμερα, οι ειρηνιστές στον κόσμο δεν αρκεί απλά να θέλουν, αλλά πρέπει και να αγωνίζονται για την επίτευξη της Ειρήνης».

Το πρόγραμμα της συνάντησης για τις επόμενες μέρες έχει ως εξής:

Σήμερα, Σάββατο 22/9

-- 10 π.μ.: Ημερίδα στην αίθουσα της Πύλης Αμμοχώστου με θέμα «Ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί και ο αγώνας των λαών για ειρήνη στην περιοχή της Μεσογείου και της ευρύτερης Μέσης Ανατολής». Εισηγητές θα είναι από το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης, την Τουρκική Επιτροπή Ειρήνης, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης, το Συριακό Συμβούλιο Ειρήνης και την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη.

Αύριο, Κυριακή 23/9

-- 9 π.μ.: Η τριμερής συνάντηση των Επιτροπών Ειρήνης στα γραφεία της Ενωσης Κυπρίων Αγροτών στη Λευκωσία.

ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ
Αρνητικές εξελίξεις μετά την ένταξη στην ΕΕ

Μιλώντας στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα www.24h.com.cy, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ και στη ζώνη του ευρώ, σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Είχαμε πολλές επιφυλάξεις για την είσοδο στην ΕΕ και είχαμε συμφωνήσει στο 18ο Συνέδριο του κόμματος το 1995 να προχωρήσει αυτή η πορεία, θέτοντας κάποιες προϋποθέσεις: Οτι αυτό θα βοηθούσε στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού - δυστυχώς δε μας έχει βοηθήσει μέχρι στιγμής - και ότι θα διαφυλάσσονταν τα συμφέροντα και κεκτημένα των εργαζομένων. Και σε αυτό βλέπουμε να υπάρχουν αρνητικές εξελίξεις».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «αν η τρόικα επιμένει σε οδυνηρότατα μέτρα για να παραμείνουμε στη ζώνη του ευρώ, εμείς θα πεισματώσουμε και θα πούμε ότι δεν φεύγουμε από τη ζώνη του ευρώ, γιατί είναι σημαντικό αυτό το ζήτημα;». Και πρόσθεσε:

«Σίγουρα το αφήνουμε ανοιχτό. Δεν προκαθορίζω τώρα τι θα κάνουμε αλλά λέω ότι αυτά τα ζητήματα πρέπει να συζητηθούν πάρα πολύ σοβαρά εάν πράγματι θέλουμε να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα του κυπριακού λαού». Τόνισε ακόμα την ανάγκη μελέτης που πρέπει να γίνει από ειδικούς για να ληφθούν οι όποιες πολιτικές αποφάσεις.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Στεφάνου, αναφέρει μεταξύ άλλων για τα λεγόμενα του Α. Κυπριανού, ότι «για την κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν τίθεται θέμα εξόδου από την Ευρωζώνη και την ΕΕ».

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Καμιά συζήτηση για τις αποζημιώσεις

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση στην Ελλάδα προσπαθεί με διάφορους τρόπους να δείξει ότι κρατάει «ζεστό» το ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων, το Βερολίνο επανέρχεται και απορρίπτει κάθε ενδεχόμενο να πληρώσει οτιδήποτε για την περίοδο της ναζιστικής κατοχής, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι δεν υπάρχει καμία σχετική συζήτηση μεταξύ των δύο χωρών.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θεωρεί ότι έπειτα από πολλές δεκάδες χρόνια, το θέμα των αποζημιώσεων έχει χάσει το νόημά του», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας και πρόσθεσε ότι «δεν γνωρίζω για καμία σχετική συζήτηση, καμία επαφή μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας» σχετικά με το θέμα. «Η Γερμανία έχει αναλάβει την ευθύνη για το παρελθόν της (...) Το ίδιο ισχύει και για τη ναζιστική κατοχή της Ελλάδας στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου», είπε ο ίδιος, θέλοντας να «κλείσει» το θέμα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ