ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2012
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Επανασύνδεση ρεύματος σε οικογένεια με τρία παιδιά

Επανασύνδεση στην παροχή του ρεύματος σε οικογένεια με τρία παιδιά, το τελευταίο μόλις 20 ημερών, πέτυχαν χτες με παρέμβασή τους στο τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Περιστερίου.

Πρόκειται για μία οικογένεια από την περιοχή, η γυναίκα είναι άνεργη, ενώ ο σύζυγός της είναι ο μόνος που αυτή τη στιγμή φέρνει ένα εισόδημα στο σπίτι. Κατά καιρούς, η οικογένεια κατέβαλλε χρήματα στη ΔΕΗ για να εξοφλήσει τους λογαριασμούς, ωστόσο τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα, σε συνδυασμό με την έλευση του νέου μέλους, κατέστησαν αδύνατη την εξόφληση των λογαριασμών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ΔΕΗ να προχωρήσει στη διακοπή της ηλεκτροδότησης τη στιγμή που η οικογένεια έχει άμεση ανάγκη να φροντίσει το νεογέννητο παιδί της.

Σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της Λαϊκής Επιτροπής με τη διευθύντρια του υποκαταστήματος κατέστησε σαφές την ανάγκη για άμεση επανασύνδεση και την επικινδυνότητα που έχει αυτή η κατάσταση στην υγεία του παιδιού. Παράλληλα, επισήμαναν ότι η λαϊκή οικογένεια δεν μπορεί πια να αντέξει τους απανωτούς φόρους και τις αυξήσεις των τελών που συνοδεύουν τους λογαριασμούς, αλλά και εκείνους που πρόκειται να έρθουν, χρεώνοντας με ιλιγγιώδη ποσά την εργατική λαϊκή οικογένεια.

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ
Κινητοποίηση γονιών ενάντια στα τροφεία

Συνεχίζεται η κινητοποίηση των γονιών που έχουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας προκειμένου να μην πληρώσουν τα τροφεία που επέβαλε η δημοτική αρχή. Μετά και από παρεμβάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης», υπάρχουν ήδη τρεις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (η πρώτη ομόφωνη, οι άλλες δυο κατά πλειοψηφία) ενάντια στα τροφεία. Τυπικά επιβλήθηκαν από τον «Ενιαίο Φορέα Δράσεων», Νομικό Πρόσωπο που έστησε η δημοτική αρχή εκμεταλλευόμενη τον «Καλλικράτη» ακριβώς για να περνά τέτοιες αποφάσεις, η ίδια να εμφανίζεται «αμέτοχη».

Καθώς ο «Ενιαίος Φορέας» απέστειλε ειδοποιητήρια στους γονείς ώστε μέχρι αυτή τη Δευτέρα (15/10) να της εξοφλήσουν τους πρώτους δύο μήνες (Σεπτέμβρη/Οκτώβρη) από τους έντεκα συνολικά που ζητά, η Επιτροπή Γονέων που έχει συσταθεί καλεί τους γονείς να μην πληρώσουν. Επιπλέον (καθώς τα προβλήματα παραμένουν σε ό,τι αφορά ελλείψεις προσωπικού, τροφοδοσία, εφοδιασμό) να συντονιστούν σε κάθε σταθμό για την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων, διεκδικώντας επαρκείς πόρους για τους σταθμούς, τονίζοντας ότι οι παιδικοί σταθμοί είναι υποχρέωση της πολιτείας και δικαίωμα κάθε παιδιού.

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος άσκησε χτες ο εισαγγελέας σε βάρος των 24 συλληφθέντων από τις χτεσινές πορείες. Οι συλλήψεις έγιναν από διάφορες περιοχές του κέντρου όπως Σίνα, Εξάρχεια, Σύνταγμα, Μοναστηράκι, Λεωφ. Αμαλίας. Ολοι παραπέμπονται με ενιαία δικογραφία και οι κατηγορίες που απήγγειλε ο εισαγγελέας αφορούν τα αδικήματα της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικών, διατάραξης κοινής ειρήνης από δράστες με καλυμμένα πρόσωπα, αντίστασης κατά της Αρχής, απόπειρας ελευθέρωσης κρατουμένου, παράνομης οπλοφορίας, απείθειας, απρόκλητης έργω εξύβρισης. Και οι 24 κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους και 3 ανήλικοι, παραπέμφθηκαν σε ανακριτή, πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν την Παρασκευή και το Σάββατο, ενώ μέχρι τότε κρατούνται.

ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ προχωρούν από τη Δευτέρα οι επιστημονικοί φορείς των δικηγόρων, δικαστικών επιμελητών, μηχανικών, γιατρών, συμβολαιογράφων, οδοντογιατρών και φαρμακοποιών. Ειδικότερα, οι παραπάνω επιστημονικοί φορείς θα πραγματοποιήσουν πανεπιστημονική συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα (15/10), στις 12.00 το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου. Ανάλογη συγκέντρωση θα κάνουν και την Τετάρτη (17/10), στη 1.00 το μεσημέρι, έξω από τα γραφεία του ΔΣΑ (οδός Ακαδημίας 60) και στη συνέχεια πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών. Οι επιστημονικοί φορείς διαμαρτύρονται για την επιχειρούμενη ένταξη των κλάδων Υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ) στον ΕΟΠΥΥ, καθώς και για τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις, οι οποίες αναμένεται να οδηγήσουν σε αφανισμό τους κλάδους των επιστημόνων ελεύθερων επαγγελματιών και στην οικονομική τους εξαθλίωση.

ΜΕ ΔΙΑΤΑΞΗ του εισαγγελέα Εφετών ασκείται ποινική δίωξη για βαριά σωματική βλάβη (σε βαθμό πλημμελήματος) σε βάρος του αστυνομικού Π. Μπώκου, βασικού μάρτυρα κατηγορίας, που είχε πυροβολήσει πισώπλατα τον Σ. Σεϊσίδη, με αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό του ποδιού του. Ο συνήγορός του είχε ζητήσει την ποινική δίωξη του αστυνομικού. Ο Σ. Σεϊσίδης πυροβολήθηκε στην περιοχή των Πετραλώνων ενώ έτρεχε να ξεφύγει λόγω φυγοδικίας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, θεωρούνταν ύποπτος για ληστείες τραπεζών και ήταν επικηρυγμένος από τον τότε υπουργό Μ. Χρυσοχοΐδη. Ο Σ. Σεϊσίδης έχει αθωωθεί ομόφωνα από το δικαστήριο.

ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Τιμά την επέτειο της απελευθέρωσης της Αθήνας

Την επέτειο της απελευθέρωσης της Αθήνας από τους Γερμανούς κατακτητές, στις 12 Οκτώβρη 1944, τιμά η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, με κατάθεση στεφανιού στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, την Παρασκευή 12 Οκτώβρη και ώρα 10 π.μ. Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί όλους τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας να παρευρεθούν μαζικά, μαζί με τα λάβαρα των Παραρτημάτων τους.

Ωρες λειτουργίας των γραφείων της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) ανακοινώνει ότι τα Κεντρικά Γραφεία, εκτός από τις πρωινές ώρες, θα λειτουργούν και τα απογεύματα κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, από 5 μ.μ. μέχρι 7 μ.μ.

Εκδηλώσεις αντιστασιακών
  • Το Παράρτημα Βύρωνα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνει εκδήλωση τιμής και μνήμης για το μπλόκο του Βύρωνα την Κυριακή 14 Οκτώβρη. Καλεί σε προσυγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Ταπητουργείο) και σε πορεία στο Ηρώο της Εθνικής Αντίστασης. Εκεί θα ακολουθήσει ομιλία του προέδρου του Παραρτήματος και εκδήλωση, στην οποία θα πάρουν μέρος οι καλλιτέχνες: Χάρης Αρώνης, Ελένη Γερασιμίδου, Στέφανος Ψαραδάκος, Βασίλης Κολοβός και Κώστας Καζάκος.
  • Εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 71 χρόνων από την ίδρυση του ΕΑΜ διοργανώνει το Παράρτημα Χίου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 14 Οκτώβρη, στις 11 π.μ. στον προαύλιο χώρο του Αγίου Γεωργίου του Μελαχρινού στον Κάμπο.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ