ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2012
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Πρεμιέρα για Ολυμπιακό

Εχοντας πλέον τη βαριά σκιά του πρωταθλητή Ευρώπης και στόχο να διατηρήσει τα κεκτημένα ο Ολυμπιακός ρίχνεται πρώτος από ελληνικής πλευράς στη μάχη της διάκρισης στη φετινή Ευρωλίγκα αντιμετωπίζοντας σήμερα στο ΣΕΦ την Κάχα Λαμποράλ (21.00, ΝOVA). Με νέο... καπετάνιο στο τιμόνι τον Γιώργο Μπαρτζώκα, που αντικατέστησε τον προπονητή των τίτλων Ντούσαν Ιβκοβιτς, ελαφρώς ανανεωμένος στο έμψυχο δυναμικό αλλά και με μειονέκτημα την έλλειψη επίσημων παιχνιδιών, οι πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης θέλουν να ξεκινήσουν νικηφόρα τις φετινές υποχρεώσεις. Οπως τόνισε και ο Ελληνας τεχνικός, ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα φτιαγμένη για τίτλους, άρα ο στόχος του δεν μπορεί να είναι διαφορετικός από την κατάκτηση της κορυφής. Αναφερόμενος στο σημερινό παιχνίδι ο προπονητής του Ολυμπιακού το χαρακτήρισε δύσκολο αφού, όπως είπε, «οι πρεμιέρες πάντα κρύβουν εκπλήξεις», ενώ από την άλλη οι αντίπαλοι των Πειραιωτών είναι σαφώς πιο έτοιμοι. «Η Κάχα είναι πιο έτοιμη από εμάς, από τη στιγμή που έχει παίξει περισσότερα επίσημα παιχνίδια. Τα επίσημα ματς δίνουν ρυθμό και δε συγκρίνονται με τα φιλικά. Η Κάχα είναι ένα βήμα μπροστά σε αυτό το κομμάτι», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ωστόσο επισήμανε πως τη δεδομένη στιγμή καμιά ομάδα δεν είναι απολύτως έτοιμη. Στα αγωνιστικά ζητήματα ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποκάλυψε πως ο Εϊσι Λο θα είναι στη δωδεκάδα του Ολυμπιακού αλλά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Περπέρογλου που από προχτές αισθάνεται ενοχλήσεις στον αστράγαλο.

Με τον αέρα του πρωταθλητή Ευρώπης ο Ολυμπιακός υποδέχεται σήμερα την Κάχα στο ΣΕΦ στην πρεμιέρα των υποχρεώσεών του για τη φετινή Ευρωλίγκα
Με τον αέρα του πρωταθλητή Ευρώπης ο Ολυμπιακός υποδέχεται σήμερα την Κάχα στο ΣΕΦ στην πρεμιέρα των υποχρεώσεών του για τη φετινή Ευρωλίγκα
Στην αντίπερα όχθη, με προβλήματα έρχεται στο ΣΕΦ και η Κάχα αφού ο Ροτσέτι έμεινε στην Ισπανία λόγω τραυματισμού ενώ για τον ίδιο λόγο αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Μπιέλιτσα.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ
Μπαράζ... τραυματισμών

Δεν προλαβαίνει να χαμογελάσει ο Σάντος με την επίλυση ενός προβλήματος και σκυθρωπιάζει ξανά από την εμφάνιση άλλου, ενόψει του αυριανού αγώνα με τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος -που είχε κληθεί ως αντικαταστάτης του τραυματία Κυριάκου Παπαδόπουλου- επίσης αποκλείστηκε λόγω οιδήματος στον τετρακέφαλο. Στη θέση του κλήθηκε εσπευσμένα ο Γιώργος Φωτάκης.

Από την απογευματινή προπόνηση αποχώρησε με ενοχλήσεις και ο Λουκάς Βύντρα. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων, στις οποίες υποβλήθηκε, θα καθορίσουν αν ο Σάντος μπορεί να τον υπολογίζει ή θα μετρήσει μια ακόμα απώλεια των βασικών του επιλογών.

Οσο για τον Τζαβέλλα, χτες το πρωί προπονήθηκε. Ομως το απόγευμα μετέβη για νέες εξετάσεις (ταλαιπωρείται από ίωση) και η συμμετοχή του παραμένει αμφίβολη. Αν τελικά δεν τα καταφέρει θα τον αντικαταστήσει ο Κώστας Σταφυλίδης που προβιβάστηκε από την ομάδα των Ελπίδων και πήρε μέρος στην προπόνηση.

  • Ισόπαλη 0-0 με την αντίστοιχη της Μολδαβίας αναδείχθηκε η Εθνική Νέων, στην πρεμιέρα του 4ου προκριματικού ομίλου για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2013. Οι «γαλανόλευκοι» ήταν καλύτεροι, έχασαν ευκαιρίες και είχαν δοκάρι με τον Δώνη (89'). Αύριο αντιμετωπίζουν (21:00) την οικοδέσποινα Β. Ιρλανδία.
SUPER LEAGUE
Και τελικά... Λίνεν για ΑΕΚ

Το σίριαλ - «κολοκυθιά» (έρχεται, δεν έρχεται) για τη συνεργασία ΑΕΚ - Λίνεν είχε θετική κατάληξη για τις δύο πλευρές. Η - κατά τους διοικούντες - εδώ και μέρες κλεισμένη συμφωνία, έγινε «είμαστε κοντά» προχτές το βράδυ, απομακρύνθηκε χτες το πρωί, «χάλασε» λίγο μετά, επανήρθε το μεσημέρι και τελικά οριστικοποιήθηκε λίγο αργότερα. Ο Εβαλντ Λίνεν θα είναι ο προπονητής στην ΑΕΚ με «συμβόλαιο έως τις 30/6/2013 με δικαίωμα επέκτασης έως τις 30/6/2014». Σε δηλώσεις του («gazzetta.gr»), πριν αναχωρήσει από τη Γερμανία, μίλησε - μεταξύ άλλων - για ευκαιρία που «δεν πρέπει να την αρνηθείς», αναγνώρισε τα προβλήματα που έχει ο σύλλογος και το δύσκολο της αποστολής του, την οποία χαρακτήρισε πρόκληση.

  • Σε... συναινετικό διαζύγιο φαίνεται πως οδηγούνται Παναθηναϊκός και Κατσουράνης. Στο ραντεβού που έγινε χτες ανάμεσα στις δύο πλευρές υπήρξε συμφωνία στο μεγαλύτερο μέρος των όσων συζητήθηκαν για τη λύση της συνεργασίας τους, ενώ οι όποιες εκκρεμότητες αναμένεται να διευθετηθούν σε επερχόμενο ραντεβού. Εξάλλου, δημοσιεύματα στην Πορτογαλία φέρουν τον τεχνικό του Παναθηναϊκού, Ζεσουάλδο Φερέιρα, να αρνείται πρόταση συνεργασίας με τη Σπόρτιγκ Λισαβόνας.
ΜΠΑΣΚΕΤ-Α1
Πρεμιέρα σε τρεις δόσεις

Μετά την απόφαση για άρση του Λοκ Αουτ και την πραγματοποίηση το ερχόμενο Σαββατοκύριακο της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών καθώς και την αποδοχή της πρότασης της ΕΡΤ από τον ΕΣΑΚΕ, δόθηκε χτες στη δημοσιότητα το πρόγραμμα της 1ης και 2ης αγωνιστικής. Οσον αφορά την πρεμιέρα τα μοναδικά τηλεοπτικά παιχνίδια θα είναι του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού και θα διεξαχθεί σε τρεις δόσεις αφού δυο παιχνίδια θα γίνουν τη Δευτέρα. Αναλυτικά το πρόγραμμα: Σάββατο 13 Οκτωβρίου 17.00 Καβάλα-Ηλυσιακός, 17.00 Περιστέρι-Πανελευσινιακός. Κυριακή 14 Οκτωβρίου: 17.00 Κολοσσός Ρόδου-Ρέθυμνο, 17.00 ΚΑΟ Δράμας-Πανιώνιος, 17.00 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (ΕΤ1). Δευτέρα 15 Οκτωβρίου (19.00) Αρης-ΠΑΟ, (19.30) Ικαρος-Απόλλων Πατρών.

ΜΟΝΠΕΛΙΕ
Χωρίς το Ζιράρ με Ολυμπιακό

Με αποκλεισμό από τον πάγκο της Μονπελιέ για δύο παιχνίδια, το πρώτο άμεσα και το δεύτερο με τριετή αναστολή, αλλά και πρόστιμο πέντε χιλιάδων ευρώ τιμώρησε τον Ρενέ Ζιράρ η UEFA για τη συμπεριφορά του στο παιχνίδι με τη Σάλκε στις 3 Οκτωβρίου. Αυτό ουσιαστικά υποχρεώνει τον προπονητή της γαλλικής ομάδας να μην καθίσει στον πάγκο στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για την τρίτη αγωνιστική του 2ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ.

Εκτός του Ζιράρ την «καμπάνα» της UEFA δέχθηκε και η γαλλική ομάδα, η οποία καλείται να πληρώσει πρόστιμο 17.000 ευρώ για αντικείμενα και φωτοβολίδες που πέταξαν οι οπαδοί της, αλλά και την συμπεριφορά των παικτών της, οι οποίοι πήραν πέντε κάρτες.

FOOTBALL LEAGUE
Κεφάλι ο Εργοτέλης

O Εργοτέλης ήταν ο μεγάλος κερδισμένος χτες της πρώτης... δόσης της 4ης αγωνιστικής της FOOTBALL LEAGUE. Η ομάδα της Κρήτης κέρδισε 1-0 τον Απόλλωνα με γκολ του Γιόβανοβιτς και πέτυχε το δύο στα δύο αφού την πρώτη αγωνιστική έχει ρεπό και προς το παρόν είναι στην κορυφή. Ο Φωκικός γνώρισε την πρώτη του ήττα στην Αμφισσα από τον Παναιτωλικό (το τέρμα ο Σφακιανάκης στο 40', ενώ στις άλλες αναμετρήσεις είχαμε: Καλλιθέα-Γιαννιτσά 3-2 (Ντακόλ 43',69', Μαρουκάκης 83'-Σερέτης 80',Φάμπιο 89'), Παναχαϊκή-Καβάλα 0-1 (Αναστασιάδης 87'), Βύζας-Εθν. Γαζώρου 0-0, Νίκη Βόλου-Ηρακλής 1-0.

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται σήμερα με τέσσερα ματς. Το κυριότερο παιχνίδι θα γίνει στη Λάρισα όπου η τοπική ομάδα θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό Βόλου (19.00 OTE TV). Οι άλλες συναντήσεις: Σέρρες-Επανομή (16.00), Θρασύβουλος-Καλλονή (16.00), Ηρακλής Ψαχνών-Δόξα Δράμας (16.45).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ