ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 17 Οχτώβρη 2012
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η «Κου Κλουξ Κλαν» διαφημίζει τη «Χρυσή Αυγή»

Μεγάλες «δόξες» γνωρίζει η «Χρυσή Αυγή» στους κόλπους της «Κου Κλουξ Κλαν» στην Αμερική, όντας «αδελφές» νεοναζιστικές οργανώσεις. Οπως πρωτοέγραψε η ιστοσελίδα «ethnos.gr», στην επίσημη ιστοσελίδα του «Κόμματος των Ιπποτών» (μία από τις έξι αμερικανικές οργανώσεις που φέρουν το όνομα της «Κου Κλουξ Κλαν», έχει σλόγκαν «Το λευκό μέλλον της Αμερικής ξεκινά από εδώ») φιλοξενείται άρθρο με αφορμή τα πρόσφατα εγκαίνια γραφείων της «Χρυσής Αυγής» στη Νέα Υόρκη.

Στην ιστοσελίδα (όπου αναρτώνται μακροσκελή άρθρα με τίτλο όπως «Δουλεία: κατάρα ή ευλογία;», «Οντως η Κλαν μισεί τους νέγρους;» και «Η σατανική συμμαχία Χριστιανών και Εβραίων») αναφέρεται ότι η «υπερεθνικιστική παράταξη Χρυσή Αυγή εγκαινίασε τα γραφεία της στη Νέα Υόρκη για να προσεγγίσει την ελληνική διασπορά. Ενα παρακλάδι της παράταξης λειτουργεί ήδη στη Μελβούρνη της Αυστραλίας». Γίνεται αναφορά σε αποτελέσματα πρόσφατων δημοσκοπήσεων που φέρουν τη «Χρυσή Αυγή» τρίτο κόμμα, ενώ έχει αναρτηθεί και κείμενο από την, ανενεργή αυτή τη στιγμή, ιστοσελίδα της «Χρυσής Αυγής» στη Νέα Υόρκη, όπου μεταξύ άλλων γράφει: «Σκοπός μας είναι να προωθήσουμε και να στηρίξουμε στην ελληνική διασπορά το εθνικιστικό όραμα της Χρυσής Αυγής».

Είναι ένα ακόμα στοιχείο που αποκαλύπτει το βαθιά αντιδραστικό ρόλο της «Χρυσής Αυγής» που είναι γέννημα του καπιταλιστικού συστήματος για να χτυπήσει το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Απέναντι στην ολοένα και μεγαλύτερη αντιδραστικοποίηση του συστήματος, ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης, η εργατική τάξη δεν πρέπει να δείξει την παραμικρή ανοχή σε τέτοια φαινόμενα, να υποστείλει τη σημαία του ταξικού αγώνα ενάντια στην εξουσία της αστικής τάξης και στους τραμπούκους της, της ταξικής αλληλεγγύης μεταξύ των εργατών.

Την ίδια ώρα εντύπωση έχει προκαλέσει άρθρο του μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου σε ιστοσελίδα, όπου με αφορμή τα γεγονότα στο «Χυτήριο» γράφει: «(...) Αφησα τελευταία τη "Χρυσή Αυγή" που στην πραγματικότητα είναι "μαύρη νύκτα". Είναι θλιβερό ότι κάποιοι "χριστιανοί αγωνιστές" ταυτίστηκαν με τη "Χρυσή Αυγή" για να υπερασπιστούν τον Χριστό».

ΖΕΦΥΡΙ
Νέα κατασταλτική αστυνομική επιχείρηση

Από την επιχείρηση καταστολής στο Ζεφύρι

Eurokinissi

Από την επιχείρηση καταστολής στο Ζεφύρι
Μετά την κατασταλτική εκστρατεία της συγκυβέρνησης που γίνεται τους τελευταίους μήνες στο κέντρο της Αθήνας κατά των μεταναστών, με πρόσχημα την πάταξη της εγκληματικότητας, οι αστυνομικές επιχειρήσεις επεκτείνονται και σε άλλους δήμους.

Σειρά, αυτή τη φορά, είχε το Ζεφύρι, μια από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Αττικής με μεγάλο πληθυσμό Τσιγγάνων που στη μεγάλη τους πλειοψηφία ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες. Από χτες το πρωί, 400 αστυνομικοί επιστρατεύτηκαν για να επιβάλουν ...νόμο και τάξη στην περιοχή. Ολες οι υπηρεσίες της Αστυνομίας «ενεργοποιήθηκαν». Ασφάλεια, ΕΚΑΜ, Αμεση Δράση, ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ, ΜΑΤ, Τροχαία, ΔΕΛΤΑ, με τη συνεπικουρία ελικοπτέρων και σκύλων. Εγιναν μαζικές προσαγωγές στις αστυνομικές υπηρεσίες. Ελέγχθηκαν 352 άτομα, προσήχθησαν 167 και 9 συνελήφθησαν. Κατασχέθηκαν 5,9 γραμμάρια ηρωίνης, δύο κυνηγετικές καραμπίνες, 63 φυσίγγια και δυο σφαίρες, ενώ βεβαιώθηκαν 40 τροχονομικές παραβάσεις.

Την πολιτική υποστήριξη - «έμπνευση» των αστυνομικών δράσεων αποκάλυψε χτες με δηλώσεις του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης - Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας. Με δηλώσεις του, αναφερόμενος στα θέματα αστυνόμευσης είπε ότι «η σημερινή πολύ μεγάλη επιχείρηση στο Ζεφύρι αποδεικνύει ένα πράγμα, το οποίο είναι μέσα στο γενετικό υλικό, στο DNA της ΕΛΑΣ και των Σωμάτων Ασφαλείας: ότι δεν είναι επιτρεπτό να υπάρξουν και να αφεθούν να συντηρούνται εστίες ανομίας στη χώρα». Πρόσθεσε δε ότι «αν μου επιτρέπετε να πω κάτι, έχουμε ζήσει όλοι πολλά χρόνια με την ανοχή εστιών ανομίας στη χώρα. Είτε αυτές λέγονται κουκούλες, είτε λέγονται Ζεφύρι, είτε λέγονται με διάφορους τρόπους, αυτές οι εστίες ανομίας πρέπει να σταματήσουν». Στοχοποίησε με αυτόν τον τρόπο περιοχές και κατοίκους που ανήκουν σε μειονότητα, όπως οι Τσιγγάνοι και κατοικούν σε υποβαθμισμένες περιοχές με αυξημένη εγκληματικότητα, θύματα της οποίας γίνονται και οι ίδιοι. Και επιχειρεί να συσκοτίσει για τις πραγματικές αιτίες της έξαρσης της εγκληματικότητας, των κυκλωμάτων ναρκωτικών που είναι η πολιτική και το σύστημα που υπηρετεί η κυβέρνησή του.

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ και στον ανακριτή οδηγήθηκε χτες η γυναίκα που έβγαλε όπλο, πυροβόλησε και σκότωσε τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του γιου της, στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Η δίωξη που ασκήθηκε είναι για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας και οπλοχρησία. «Ηθελα να σκοτώσω μόνο το φονιά του παιδιού μου, ζητάω συγνώμη για τον τραυματισμό του άλλου», δήλωσε η κατηγορουμένη. Αρνήθηκε να αποκαλύψει πώς πέρασε το όπλο μέσα στα δικαστήρια.

ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑΣ:Σε οκτώ συλλήψεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ., σε διάφορες περιοχές της χώρας, κατά τη διάρκεια επιχείρησης σχετικά με διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού. Εκτός από τους οκτώ συλληφθέντες, εκ των οποίων ο ένας είναι εκπαιδευτικός, άλλα δύο άτομα κατηγορούνται (χωρίς να συλληφθούν) για το ίδιο αδίκημα. Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη των παραπάνω καθώς εντοπίστηκαν να διακινούν - μέσω διαδικτύου - αρχεία παιδικής πορνογραφίας. Μετά την ψηφιακή έρευνα εντοπίστηκαν οι κατηγορούμενοι στην Αττική, στο Κιλκίς, στη Θεσσαλονίκη, στη Λήμνο, στην Κατερίνη και την Κω. Στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 34 σκληροί δίσκοι υπολογιστή, τρεις φορητοί υπολογιστές, πλήθος εκτυπωμένων φωτογραφιών και δεκάδες χιλιάδες ψηφιακά αρχεία αποθηκευτικών μέσων παιδικής πορνογραφίας. Αργά το βράδυ, ο ειδικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Σ. Γκλαβάς, ανακοίνωσε πως ο εκπαιδευτικός «τέθηκε εκτός σχολικού περιβάλλοντος και έχει ανασταλεί η άσκηση των καθηκόντων του».

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΔΡΑΣΗ, η τρίτη σε πέντε μέρες, σημειώθηκε χτες το μεσημέρι στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού. Οπως έγινε γνωστό, ο κρατούμενος, ηλικίας 21 ετών, έσπρωξε τους αστυνομικούς που τον επέβλεπαν και κατάφερε να διαφύγει από την ανοιχτή πόρτα των κρατητηρίων. Ηδη, από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. κινήθηκαν οι διαδικασίες για να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί που τον επέβλεπαν ενώ σε βάρος τους διατάχθηκε Ενορκη Διοικητική Εξέταση.

ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ πιάστηκαν χτες στην Κρήτη γιατί στην κατοχή τους βρέθηκε μεγάλος αριθμός εκρηκτικών όπλων πυρομαχικών και ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στην Κίσσαμο Χανίων ένας 45χρονος ημεδαπός και ένας 33χρονος υπήκοος Βουλγαρίας. Σε έρευνες που έγιναν σε σπίτια, αγροτεμάχια και αποθήκες του 45χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, αυτοσχέδια βόμβα, 13 κιλά εκρηκτικών υλών, 3 τουφέκια, 4 χειροβομβίδες, 199 πυροκροτητές, 7.791 φυσίγγια και 2,5 κιλά κάναβης.

Αντιστασιακή εκδήλωση

Eκδήλωση για τα 68 χρόνια από την απελευθέρωση του Βόλου από τη ναζιστική σκλαβιά, συνδιοργανώνουν το Παράρτημα Βόλου - Νέας Ιωνίας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ και το ΝΣ Μαγνησίας της ΚΝΕ, το Σάββατο 20 Οκτώβρη, στις 11.30 το πρωί, στην πλατεία Ελευθερίας.

Μετά τη συγκέντρωση αντιστασιακών, φίλων και απογόνων της Εθνικής Αντίστασης, αλλά και νεολαίας, θ' ακολουθήσει κατάθεση στεφανιών στην Πλατεία Ελευθερίας, στις πρώην φυλακές Αλεξάνδρας και στην Κίτρινη Αποθήκη.

Λειτουργία των γραφείων ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) ανακοινώνει ότι τα Κεντρικά Γραφεία, εκτός από τις πρωινές ώρες, θα λειτουργούν και τα απογεύματα κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, από 5.00 μ.μ. μέχρι 7.00 μ.μ.

Εκδήλωση στο «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ»

Την ερχόμενη Δευτέρα 22.10.2012 και ώρα 7 μ.μ. στο «Σπίτι του Αγωνιστή» (Ομήρου 35 - Αγιος Δημήτριος, τηλ: 2109769036), διοργανώνεται ψυχαγωγική εκδήλωση με τραγούδι, κιθάρα, μπουζούκι κλπ., με την εθελοντική προσφορά της «ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗΣ ΚΟΜΠΑΝΙΑΣ». Προσκαλεσμένοι οι συγγενείς και φίλοι των φιλοξενουμένων στο ίδρυμα, συναγωνιστές και σύντροφοι που αγαπούν την κοινωνική πρωτοβουλία του ΚΚΕ για το «Σπίτι του Αγωνιστή», όλοι όσοι αγαπούν και στηρίζουν το ΣΠΙΤΙ. Προβλέπεται μια χαρούμενη βραδιά που όλοι έχουμε ανάγκη.

ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Εκδρομή - προσκύνημα στη Θράκη

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ πραγματοποιεί 4ήμερη εκδρομή στη Θράκη 25 - 28 Οκτώβρη. Στη διάρκειά της θα γίνουν επισκέψεις σε τόπους όπου έδωσε μάχες ο ΕΛΑΣ και ο ΔΣΕ, όπως στην Κορνοφωλιά, στους Μεταξάδες, στο Σουφλί και το Διδυμότειχο, επίσης στο σανατόριο του ΔΣΕ και στο Αρχηγείο της 7ης Μεραρχίας του ΔΣΕ στην ορεινή Ροδόπη.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέχρι την Πέμπτη 18 Οκτώβρη στα τηλέφωνα 210.8225.407 και 210.8831.368.

Εκδήλωση για τον Κώστα Κάππο

Εκδήλωση για τον «Κώστα Κάππο - Στιγμές από τη ζωή και το έργο του» διοργανώνει η οικογένειά του και φίλοι του, την Πέμπτη 18 Οκτώβρη στις 6.00 μ.μ. στο κτίριο της Παλιάς Βουλής. Θα μιλήσουν οι Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Νάντια Βαλαβάνη, Αγγελος Χάγιος και οι Φοίβος Προύντζος επίκουρος καθηγητής Οδοντιατρικής. Σύντομες παρεμβάσεις από τον συμμαθητή του Κ. Κάππου Σπύρο Κόικα και τον Στέφανο Πάντο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ