Τετάρτη 17 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΖΕΦΥΡΙ
Νέα κατασταλτική αστυνομική επιχείρηση

Από την επιχείρηση καταστολής στο Ζεφύρι

Eurokinissi

Από την επιχείρηση καταστολής στο Ζεφύρι
Μετά την κατασταλτική εκστρατεία της συγκυβέρνησης που γίνεται τους τελευταίους μήνες στο κέντρο της Αθήνας κατά των μεταναστών, με πρόσχημα την πάταξη της εγκληματικότητας, οι αστυνομικές επιχειρήσεις επεκτείνονται και σε άλλους δήμους.

Σειρά, αυτή τη φορά, είχε το Ζεφύρι, μια από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Αττικής με μεγάλο πληθυσμό Τσιγγάνων που στη μεγάλη τους πλειοψηφία ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες. Από χτες το πρωί, 400 αστυνομικοί επιστρατεύτηκαν για να επιβάλουν ...νόμο και τάξη στην περιοχή. Ολες οι υπηρεσίες της Αστυνομίας «ενεργοποιήθηκαν». Ασφάλεια, ΕΚΑΜ, Αμεση Δράση, ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ, ΜΑΤ, Τροχαία, ΔΕΛΤΑ, με τη συνεπικουρία ελικοπτέρων και σκύλων. Εγιναν μαζικές προσαγωγές στις αστυνομικές υπηρεσίες. Ελέγχθηκαν 352 άτομα, προσήχθησαν 167 και 9 συνελήφθησαν. Κατασχέθηκαν 5,9 γραμμάρια ηρωίνης, δύο κυνηγετικές καραμπίνες, 63 φυσίγγια και δυο σφαίρες, ενώ βεβαιώθηκαν 40 τροχονομικές παραβάσεις.

Την πολιτική υποστήριξη - «έμπνευση» των αστυνομικών δράσεων αποκάλυψε χτες με δηλώσεις του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης - Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας. Με δηλώσεις του, αναφερόμενος στα θέματα αστυνόμευσης είπε ότι «η σημερινή πολύ μεγάλη επιχείρηση στο Ζεφύρι αποδεικνύει ένα πράγμα, το οποίο είναι μέσα στο γενετικό υλικό, στο DNA της ΕΛΑΣ και των Σωμάτων Ασφαλείας: ότι δεν είναι επιτρεπτό να υπάρξουν και να αφεθούν να συντηρούνται εστίες ανομίας στη χώρα». Πρόσθεσε δε ότι «αν μου επιτρέπετε να πω κάτι, έχουμε ζήσει όλοι πολλά χρόνια με την ανοχή εστιών ανομίας στη χώρα. Είτε αυτές λέγονται κουκούλες, είτε λέγονται Ζεφύρι, είτε λέγονται με διάφορους τρόπους, αυτές οι εστίες ανομίας πρέπει να σταματήσουν». Στοχοποίησε με αυτόν τον τρόπο περιοχές και κατοίκους που ανήκουν σε μειονότητα, όπως οι Τσιγγάνοι και κατοικούν σε υποβαθμισμένες περιοχές με αυξημένη εγκληματικότητα, θύματα της οποίας γίνονται και οι ίδιοι. Και επιχειρεί να συσκοτίσει για τις πραγματικές αιτίες της έξαρσης της εγκληματικότητας, των κυκλωμάτων ναρκωτικών που είναι η πολιτική και το σύστημα που υπηρετεί η κυβέρνησή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ