Τετάρτη 17 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Καταγγέλλει εκχώρηση της καθαριότητας σε επιχειρηματίες

Την εκχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων στο γερμανικό κεφάλαιο, που προετοιμάζουν οι δήμαρχοι Λάρισας, Αγιάς και Κιλελέρ, καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Ν. Λάρισας, επισημαίνοντας ότι «η όλη εξέλιξη σηματοδοτεί την πλήρη ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ανάμεσα στα άλλα, επισημαίνει: «Δεν πρόλαβαν να σβήσουν τα φώτα της συνάντησης Μέρκελ - Σαμαρά - Βιομηχάνων, (Γερμανών και Ελλήνων) και οι τρεις Δήμαρχοι έπιασαν εσπευσμένα δουλειά, προετοιμάζουν το έδαφος με δημοσιεύματα, συναντήσεις, συνεντεύξεις για να εκχωρήσουν τη διαχείριση των απορριμμάτων στο γερμανικό κεφάλαιο.

Ετσι μετά την ανακύκλωση, τα νοσοκομειακά απόβλητα, τώρα παραχωρούν και τη διαχείριση των απορριμμάτων, ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο για πλήρη ξεπούλημα της καθαριότητας.

Μάλιστα ο κ. Κομίτσας, Δήμαρχος Κιλελέρ και πρόεδρος της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων (ΠΕΔ), Θεσσαλίας, το προανήγγειλε στην ουσία σε ραδιοφωνική εκπομπή, λέγοντας ότι στοιχίζει ακριβά η αποκομιδή και η καθαριότητα στους Δήμους γιατί στοιχίζουν οι εργαζόμενοι ως δημόσιοι υπάλληλοι».

Το Συνδικάτο συνεχίζει: «Τους Γερμανούς επενδυτές δεν τους έπιασε ο πόνος, ούτε για την καθαριότητα, ούτε για το περιβάλλον στο νομό μας, χρήμα και κέρδη μυρίστηκαν. Ξέρουν πολύ καλά, έχοντας τις διαβεβαιώσεις και των δημοτικών αρχόντων, ότι η διαχείριση μαζί με το συνολικό πακέτο καθαριότητα είναι από τα καλύτερα και πιο κερδοφόρα "φιλέτα που μπορούμε να προσφέρουμε".

Η όλη εξέλιξη σηματοδοτεί την πλήρη ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, που για τους εργαζόμενους σημαίνει εφεδρεία - απολύσεις, εργασιακές σχέσεις μεσαίωνα για να παραδοθεί στο γερμανικό ή ελληνικό ή ευρωπαϊκό κεφάλαιο "έτοιμη" για να προσφέρει όσο το δυνατόν μεγαλύτερα κέρδη.

Ταυτόχρονα, δυσβάσταχτη θα είναι η φορολογία για τα λαϊκά στρώματα, με αυξήσεις των δημοτικών τελών κάθε φορά που θα θίγονται τα κέρδη της εταιρείας, όπως γίνεται σήμερα σε ΔΕΗ, διόδια και επιχειρήσεις του Δημοσίου που ιδιωτικοποιήθηκαν».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα σε αγωνιστική ετοιμότητα να αποτρέψουμε το ξεπούλημα της καθαριότητας στο μεγάλο κεφάλαιο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρέμβαση για την επίσκεψη δημάρχων σε εταιρείες διαχείρισης απορριμμάτων στη Γαλλία (2018-05-25 00:00:00.0)
Ημερίδα για ιδιωτικοποίηση καθαριότητας - ύδρευσης (2013-06-21 00:00:00.0)
Σε ιδιώτες η υπηρεσία καθαριότητας (2011-08-13 00:00:00.0)
Παρέμβαση κατοίκων της Κερατέας για να φύγουν τα ΜΑΤ (2011-03-03 00:00:00.0)
Παρέμβαση για τη διαχείριση των απορριμμάτων (2010-06-12 00:00:00.0)
Μπίζνες Φασούλα με τα σκουπίδια (2008-03-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ