Σάββατο 12 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Την ανάγκη να κλείσει τώρα ο χώρος απόθεσης απορριμμάτων στην Ξερόλακα και να δημιουργηθεί ένας Ενιαίος Φορέας Διαχείρισης απορριμάτων σε αντίθεση με την προσπάθεια της δημοτικής αρχής της Πάτρας να ιδιωτικοποιήσει τη διαχείριση των σκουπιδιών, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Πάτρας του ΚΚΕ. Στόχος των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο είναι να παραδοθεί στο κεφάλαιο η κατασκευή και λειτουργία - για τουλάχιστον 20 χρόνια - του εργοστασίου, προκειμένου να παραχθεί κέρδος για τους επιχειρηματικούς ομίλους που έχουν «μπει στο παιχνίδι». Ετσι, το κόστος θα μετακυλιστεί στους πολίτες μέσω των τελών καθαριότητας.

Η ανακοίνωση της ΝΕ Πάτρας του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Τώρα είναι η ώρα να κλείσει η Ξερόλακα γιατί αποτελεί τοξική βόμβα έτοιμη να εκραγεί, γιατί είναι από καιρό υπερκορεσμένη, επικίνδυνη εστία μόλυνσης για τη δημόσια υγεία.

Οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο της Πάτρας αρνούνται να ικανοποιήσουν το αίτημα - απαίτηση δεκάδων φορέων και του λαού της περιοχής, με την ίδια πεισματική άρνηση απάντησαν στην πρόταση των κομμουνιστών δημοτικών συμβούλων για τον άμεσο τερματισμό της λειτουργίας και της μεταφοράς των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ του Φλόκα που λειτουργεί ήδη.

Ο δήμαρχος απερίφραστα και με κυνισμό δηλώνει ότι το κλείσιμο της Ξερόλακας μπορεί να υπονομεύσει την κατασκευή εργοστασίου στο ΧΥΤΑ του Φλόκα, ότι θα δυσκολέψει την παραχώρηση, κατασκευή και λειτουργία του εργοστασίου στον "εθνικό" εργολάβο Μπόμπολα ή σε άλλους ομίλους που συνωστίζονται στο γραφείο της υπουργού κ. Μπιρμπίλη.

Για μια ακόμα φορά αποκαλύπτεται ότι τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και τα κέρδη του μέσω της περίφημης "πράσινης ανάπτυξης" αποτελούν αντίπαλο και εχθρό της υγείας και των ζωτικών συμφερόντων των λαϊκών στρωμάτων.

Για μια ακόμα φορά το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ κονταροχτυπιούνται για τις "αδιαφανείς διαδικασίες" παράδοσης στο κεφάλαιο μιας ακόμα δημόσιας και κοινωνικής λειτουργίας για να καλύψουν την πλήρη συμφωνία της στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και την άγρια ληστεία των λαϊκών στρωμάτων από τον τριπλασιασμό του ύψους των τελών καθαριότητας.

Για μια ακόμα φορά οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ανακηρύσσουν ως ευαγγέλιό τους τις ευρωπαϊκές οδηγίες που ενισχύουν την "πράσινη αρπαχτή".

Εργαζόμενοι και εργαζόμενες. Νέοι και νέες. Μαζί μπορούμε. Συμπαράταξη με το ΚΚΕ για να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας να ανασάνουμε ελεύθερα χωρίς κινδύνους για την υγεία των παιδιών μας.

Να κλείσει η Ξερόλακα που απειλεί τη ζωή μας. Να μην ιδιωτικοποιηθεί η διαχείριση των απορριμμάτων. Καμία αύξηση τελών καθαριότητας. Να καταργηθούν όλα τα δημοτικά τέλη. Ξεσηκωθείτε.

Ο λαός μπορεί να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική τοπικά και πανελλαδικά με την ενίσχυση της λαϊκής συσπείρωσης, με την κλιμάκωση της πάλης, με τη μαχητική στράτευση και μαζική στήριξη των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ