Σάββατο 12 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΑΣ ΟΤΑ
Καταγγέλλει την πολιτική ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας

Την παράταση της δυνατότητας ανάθεσης σε ιδιώτες της αποκομιδής απορριμμάτων μέχρι το τέλος του 2010, με σχετική τροπολογία της κυβέρνησης στο νόμο για τον «Καλλικράτη», καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ. Μια εξέλιξη ενδεικτική των γενικότερων αντιλαϊκών σχεδιασμών για ιδιωτικοποίηση συνολικά της καθαριότητας.

Η ΔΑΣ καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους «να καταδικάσουν την αρνητική αυτή εξέλιξη, ως τμήμα των συνολικότερων αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων παίρνοντας αποφάσεις σε γενικές συνελεύσεις και διοικητικά συμβούλια». Παράλληλα, καταγγέλλει την πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ, που, ενώ έλεγε ότι θα απαντούσε με απεργιακές κινητοποιήσεις σε μια τέτοια ρύθμιση, σήμερα «"ποιεί την νήσσαν" βάζοντας πλάτη στην πολιτική της κυβέρνησης και των δημάρχων για εκχώρηση αρμοδιοτήτων στους ιδιώτες».

Καταλήγοντας, η ΔΑΣ αναδεικνύει την ανάγκη «οι εργαζόμενοι να γυρίσουν την πλάτη στις συμβιβασμένες πλειοψηφίες που συμμετέχουν ενεργά στο μέτωπο κυβέρνησης - εργοδοσίας - δημάρχων. Να στηρίξουν τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ τόσο στους συνολικούς αγώνες όσο και στο χώρο τον ΟΤΑ σαν τη μοναδική δύναμη αντίστασης και οργάνωσης της πάλης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ