Σάββατο 12 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΠΕΝΕΤΑΤΟΣ
Κάλεσμα αγώνα στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα

Κάλεσμα στους κατοίκους της Νίκαιας να πουν «όχι, δε θα πληρώσουμε εμείς το χρέος που εσείς δημιουργήσατε προς όφελος της πλουτοκρατίας», απηύθυνε ο Στέλιος Μπενετάτος, δήμαρχος της πόλης, μιλώντας προχτές το βράδυ σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Ιεραρχών. Παράλληλα, κάλεσε τους συγκεντρωμένους, στις επερχόμενες τοπικές εκλογές, με την ψήφο τους, να στείλουν ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα και να στηρίξουν τους συνδυασμούς που θα στηρίζει το ΚΚΕ.

«Τα μέτρα τους βάζουν το χέρι στην τσέπη μας, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στ. Μπενετάτος, βάζουν χέρι στη ζωή μας και πολύ περισσότερο στη ζωή των παιδιών μας».

Το χρέος, πρόσθεσε, δημιουργήθηκε από φοροαπαλλαγές, από θαλασσοδάνεια, από παροχές της κυβέρνησης προς το μεγάλο κεφάλαιο και αφαιρέθηκε από τη ζωή όλων μας. Γιατί, λοιπόν, καλούμαστε εμείς να πληρώσουμε αυτό το χρέος; «Λέμε απ' την αρχή καθαρά. Οχι πρέπει να πει ο λαός μας. Ο,τι έκκληση και να κάνει, στη φιλοτιμία μας, στον πατριωτισμό μας, όποια κόλπα και να βρουν, ο λαός μας, μ' όλους τους τρόπους, μ' όλες τις δυνάμεις του, πρέπει να πει: Οχι δε θα πληρώσουμε εμείς και τα παιδιά μας το χρέος σας».

Σε αυτό το πλαίσιο, επισήμανε, εντάσσεται και το περιβόητο σχέδιο «Καλλικράτης», μέσα από το οποίο επιχειρείται, ό,τι το κράτος θεωρεί βαρίδι, όπως την ενασχόλησή του με την Υγεία, την Παιδεία, να τα περάσει στους δήμους, που, όμως, χωρίς οικονομική υποστήριξη το αποτέλεσμα θα είναι να τα φορτώνει με χαράτσι, φόρους, τέλη, στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας.

Αναφερόμενος στις τοπικές εκλογές, τόνισε: «Εμείς ζητάμε από τον κόσμο, όταν κρίνει τις δημοτικές αρχές, να ρωτάει για τα προβλήματα, αλλά και για τις αιτίες που τα δημιουργούν και να ζητά λύσεις δραστικές και μόνιμες. Ο,τι, λοιπόν, δεν κάνατε στις εθνικές εκλογές, κάντε το στις δημοτικές. Ψηφίστε ΚΚΕ, είναι εγγύηση. Μπορεί να μην είμαστε μάνατζερ και να κάνουμε λάθη, όμως θα παλέψουμε και θα ασκούμε έλεγχο. Οι δημοτικές εκλογές να δώσουν ένα ηχηρό, ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ