ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 17 Οχτώβρη 2012
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΛΟΒΑΚΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 0-1
Κακή αλλά νικήτρια

Η Εθνική ήταν μέτρια ως κακή αλλά πέτυχε το στόχο της. Χάρη στο γκολ του Σαλπιγγίδη (63') κέρδισε με 1-0 στην Σλοβακία. Ετσι παραμένει στην κορυφή του 7ου ομίλου, μαζί με την Βοσνία/Ερζεγοβίνη, και στο παιχνίδι της απευθείας πρόκρισης.

Στην Μπρατισλάβα χτες επιβεβαιώθηκε, για μια ακόμα φορά, ότι «στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα η καλύτερη ομάδα». Πάντα όμως κερδίζει η πιο εύστοχη. Και χτες η γηπεδούχος ήταν καλύτερη αλλά η φιλοξενούμενη έκανε ρεσιτάλ ευστοχίας. Μια φάση, στην επανάληψη, ένα γκολ... Οταν η Σλοβακία, στο ίδιο διάστημα, δεν αξιοποίησε τουλάχιστον τρεις. Σ' αυτήν την παράμετρο προσθέστε πως οι συγκυρίες ήταν ευνοϊκές για τους «γαλανόλευκους» και αρνητικές για τους γηπεδούχους, ώστε να κατανοήσετε πώς διαμορφώθηκε το αποτέλεσμα. Παρά τις... φιλότιμες προσπάθειες, για το αντίθετο, των Ελλήνων διεθνών. Οι οποίοι - στη μεγαλύτερη διάρκεια - παρουσιάστηκαν χωρίς «καθαρό» μυαλό, φρεσκάδα, με πολλά αβίαστα λάθη, κακές επιλογές. Εν συντομία, ήταν πολύ κακοί στο α' ημίχρονο και μέτριοι (συγκριτικά με το αρχικό 45λεπτο) στο β'. Στα άσχημα του αγώνα ο τραυματισμός του Σιόβα (μάλλον θλάση).

ΣΛΟΒΑΚΙΑ: Κούτσιακ, Ζαμπάβνικ, Μπρέζνανικ, Σκρτελ, Σαλάτα, Κούσκα (82' Γκουεντέ), Πετσόβσκι, Σάπαρα, Στοχ (69' Βάις), Χάμσικ, Ντούρις (73' Χολόσκο).

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Παπασταθόπουλος, Σιόβας (76' Φωτάκης), Τζιόλης, Νίνης (66' Καραγκούνης), Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Γκέκας (59' Μητρόγλου).

Στις άλλες αναμετρήσεις του ομίλου: Λετονία - Λιχτενστάιν 2-0, Βοσνία/Ερζεγοβίνη - Λιθουανία 3-0. Η βαθμολογία: Βοσνία/Ερζεγοβίνη 10 (13-2), Ελλάδα 10 (5-1), Σλοβακία 7 (5-3), Λιθουανία 4 (3-3), Λετονία 3 (5-11), Λιχτενστάιν 0 (1-14). Στην 5η αγωνιστική (22/3/2013) θα παίξουν Βοσνία/Ερζεγοβίνη - Ελλάδα, Σλοβακία - Λιθουανία και Λιχτενστάιν - Λετονία.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Να κάνει... σεφτέ

Με στόχο την πρώτη του φετινή νίκη αλλά και να ρεφάρει την αποτυχία της πρεμιέρας κόντρα στη Ρεάλ, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται αύριο στο ΟΑΚΑ (22.00 ΝΕΤ) την ιταλική Καντού για τη 2η αγωνιστική του ομίλου στην Ευρωλίγκα (22.00 ΟΑΚΑ) . Οι «πράσινοι» στον πρώτο φετινό αγώνα στην έδρα τους έχουν στόχο το αήττητο εντός του οίκου τους καθώς σε περίπτωση νέας αποτυχίας νωρίς θα μπουν στα δύσκολα όσον αφορά το στόχο της πρόκρισης. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη μετά την καλή εμφάνιση κόντρα στον Αρη στο Αλεξάνδρειο (ιδιαίτερα στο Β' μέρος) θέλει να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς. Σύμφωνα με τον Ελληνα τεχνικό, η ομάδα θα πρέπει να διορθώσει τις αδυναμίες που εμφάνισε στο πρώτο μέρος του αγώνα στο Αλεξάνδρειο αλλά και να βγάλει ισχυρό χαρακτήρα όταν το απαιτεί το παιχνίδι - κάτι που δεν έκανε στη Μαδρίτη. Τα άλλα ματς του ομίλου τα οποία θα γίνουν την Παρασκευή είναι: Κίμκι-Ρεάλ Μαδρίτης, Ολύμπια Λουμπλιάνας-Φενέρμπαχτσέ.

ΠΙΝΓΚ-ΠΟΝΓΚ
Σε ρυθμούς ευρωπαϊκού

Στο Χέρνινγκ (Δανία) - όπου από σήμερα ως τις 21 Οκτώβρη θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων - βρίσκεται από χτες η Εθνική επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Την ελληνική ομάδα στελεχώνουν (4 άνδρες, 3 γυναίκες) οι Γκιώνης, Κρεάνγκα, Παπαγεωργίου, Λαγογιάννης, Τόλιου, Χριστοφοράκη, Εξάρχου. Στους αγώνες θα πάρουν μέρος 147 άνδρες και 112 γυναίκες σε τέσσερα αγωνίσματα. Το απλό ανδρών, γυναικών και το διπλό στις δύο κατηγορίες.

Γκιώνης και Κρεάνγκα θα βρεθούν απευθείας στο γύρο των «64» του απλού λόγω της υψηλής θέσης τους στην ευρωπαϊκή κατάταξη. Στην κλήρωση που έγινε ο Γκιώνης στάθηκε τυχερός και μέχρι τον προημιτελικό έχει βατούς αντιπάλους. Αντίθετα δύσκολη ήταν η ετυμηγορία της κληρωτίδας για τον Κρεάνγκα. Στην προκριματική φάση του απλού ανδρών σχηματίστηκαν 27 γκρουπ. Οι νικητές προκρίνονται αυτομάτως στον 1ο γύρο («64»). Για να συμπληρωθούν οι θέσεις του ταμπλό θα κληρωθούν και πέντε «lucky losers» ανάμεσα στους αθλητές, που θα πάρουν τη 2η θέση στους ομίλους τους. Ο Κώστας Παπαγεωργίου θα αντιμετωπίσει (για το 22ο γκρουπ) τον Νορβηγό Εσπεν Ρόνεμπεργκ. Ο Κώστας Λαγογιάννης (7ο) τον Ρώσο Βιάτσεσλαβ Μπούροφ.

Στο απλό γυναικών δημιουργήθηκαν 19 προκριματικά γκρουπ. Οι νικήτριες θα προκριθούν στον 1ο γύρο όπου βρίσκονται ήδη 32 αθλήτριες. Η Κατερίνα Τόλιου (6ο) αντιμετωπίζει αρχικά την Βουλγάρα Ασια Κασάμποβα και μετά την Ιταλίδα Νικολέτα Στεφάνοβα. Η Μαρία Χριστοφοράκη (9ο) θα αναμετρηθεί πρώτα με την Σλοβένα Γιάνα Τομαζίνι και αργότερα με την Ουκρανή Γκάνα Γκαπόνοβα. Η Φιλαρέτη Εξάρχου (12ο) θα αντιμετωπίσει την Πολωνέζα Μόνικα Πιέτκεβιτς και την Ουγγαρέζα Ντόρα Σίλα Μάνταραζ.

Στο διπλό ανδρών τα ελληνικά ζευγάρια είναι Κρεάνγκα/Λαγογιάννης και Γκιώνης/Παπαγεωργίου. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών θα αγωνιστεί το δίδυμο Χριστοφοράκη/Εξάρχου, ενώ η Τόλιου θ' αναζητήσει παρτενέρ από άλλη χώρα.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Με τέσσερις αναμετρήσεις ολοκληρώνεται σήμερα η πρώτη αγωνιστική της Α1 κατηγορίας των ανδρών στο χάντμπολ. ΠΑΟΚ και ΑΣΕ Δούκα έχουν την ευκαιρία, αν πάρουν το διπλό, να σκαρφαλώσουν στην κορυφή μαζί με την ΑΕΚ. Το πρόγραμμα: Πανελλήνιος - ΓΑΣ Κιλκίς (17.00), Φίλιππος Βέροιας - Αρης Νίκαιας (18.00), Ποσειδών Λουτρακίου - ΑΣΕ Δούκα (18.30), Φοίβος Συκεών - ΠΑΟΚ (20.00).

Επίσης σήμερα θα ολοκληρωθεί η πρώτη αγωνιστική στην αντίστοιχη κατηγορία του πρωταθλήματος γυναικών, με δύο αγώνες. Θα αναμετρηθούν Αναγέννηση Αρτας - ΑΣΕ Ορμή (19.00), Πρωτοπόροι SPORT 2000 - Μέγας Αλέξανδρος (20.00).

ΠΑΟ
Επιστροφές στην Παιανία

Με δύο επιστροφές συνεχίστηκε η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για το παιχνίδι με τον Αρη την Κυριακή. Οι Βίκτορ Βιτόλο και Αντρέ Πίντο είναι τα ονόματα που είδε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα να μπαίνουν σε κανονικό πρόγραμμα και ήταν η ευχάριστη είδηση της ημέρας.

Ο μέσος των «πράσινων» έβγαλε όλο το πρόγραμμα και ο Πορτογάλος αμυντικός συμμετείχε στο μεγαλύτερο πρόγραμμα, με τους Λάζαρο Χριστουδολούπολο και Λουκά Βύντρα να παραμένουν απόντες. Ο μεσοεπιθετικός του «τριφυλλιού» ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και ο Βύντρα συνέχισε τη θεραπεία του.

Από το πρόγραμμα απουσίαζε ο Ιμπραήμ Σισοκό, λόγω της πρόκρισης της Ακτής Ελεφαντοστού στα τελικά του Κόπα Αφρικα.

ΠΟΛΟ
Προσωρινή λύση

Στην προσωρινή λύση του Κώστα Βαμβακάρη προχώρησε η Κολυμβητική Ομοσπονδία προκειμένου ο Ελληνας τεχνικός να κάνει τις επιλογές στην Εθνική ανδρών και να κοουτσάρει τους διεθνείς στο ξεκίνημα των υποχρεώσεών της στο World League. Ο μέχρι πρότινος βοηθός του Ντράγκαν Αντριτς ανέλαβε χρέη υπηρεσιακού προπονητή στην Εθνική ομάδα για τους δύο πρώτους αγώνες της προκριματικής φάσης με αντιπάλους την Τουρκία (31/10) και το Μαυροβούνιο (3/11).

Ηταν βέβαιο πως οι επίσημες υποχρεώσεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος θα ξεκινούσαν με υπηρεσιακό προπονητή στον πάγκο μετά την ανακοίνωση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας (ΚΟΕ) σχετικά με την αναζήτηση τεχνικού μετά τις εκλογές που έγιναν την προηγούμενη Κυριακή.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Προς ανανέωση συμβολαίων

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να προχωρήσει στο κλείσιμο των υποθέσεων τόσο του Ραφίκ Τζεμπούρ, όσο και του Χοσέ Χολέμπας, όπως και να κάνει συγκεκριμένη πρόταση ανανέωσης στο Βασίλη Τοροσίδη.

Το έδαφος είναι πρόσφορο, καθώς και οι δυο παίκτες δείχνουν διατεθειμένοι να συνεχίσουν στον Πειραιά, για τα επόμενα δύο χρόνια ακόμη, όπως όλα δείχνουν ότι θα είναι τα χρονικά όρια της νέας συμφωνίας τους.

Οι υπογραφές δεν αποκλείεται να πέσουν μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα, καθώς και οι δυο παίκτες βρίσκονται στην Αθήνα, αφού δεν συμμετέχουν στις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων.

Στο θέμα Τοροσίδη λέγεται ότι αμέσως μετά την επιστροφή της Εθνικής από τη Σλοβακία, θα καλέσει τον παίκτη στον οποίο θα υποβάλει και συγκεκριμένη πρόταση για ανανέωση της συνεργασίας μαζί του.

Στο μεταξύ αναθερμάνθηκε το ενδιαφέρον των ερυθρολεύκων για τον Γιάννη Σκόνδρα του Ατρόμητου και δεν αποκλείεται να κατατεθεί επίσημη πρόταση το Γενάρη. Αλλωστε χθες η ΠΑΕ του Περιστερίου ανανέωσε το συμβόλαιο του Βαγγέλη Νάστου...

  • Τον Τζιοβάνι θα τιμήσει το Σάββατο ο Ολυμπιακός λίγο πριν από τη σέντρα του αγώνα με την Ξάνθη στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την εξαετή προσφορά του στο σύλλογο.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ