ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 7 Δεκέμβρη 2012
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΑ 94 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αύριο η μεγάλη εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη

Στις 6.30 μ.μ. στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα

MotionTeam

Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση για τα 94 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ αύριο Σάββατο, στις 6.30 το απόγευμα, στο «Βελλίδειο» Συνεδριακό Κέντρο. Στην εκδήλωση θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει αφιέρωμα στα 60 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη, σε σκηνοθεσία του Β. Σεϊμένη. Από τη μεικτή ορχήστρα ΚΚΕ - ΚΝΕ θα παρουσιαστούν έργα του Θ. Μικρούτσικου: «Καντάτα για τη Μακρόνησο», σε ποίηση του Γιάννη Ρίτσου και «Σπουδή σε ποιήματα του Βλαδίμηρου Μαγιακόφσκι». Θα τραγουδήσουν ο Σωτήρης Μπαλλάς, η Ειρήνη Σαββίδου και η Ανθή Τατσιούλη.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΗ - ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για υπερκάλυψη

Θετική πείρα από τη μέχρι τώρα δουλειά της ΝΕ Λακωνίας του ΚΚΕ

Το 67% του πλάνου της έχει ξεπεράσει η ΚΟ Λακωνίας του ΚΚΕ, οικοδομώντας τις προϋποθέσεις για υπερκάλυψη. Οπως σημειώνει στο «Ριζοσπάστη» ο Γιώργος Κυριακάκης, Γραμματέας της ΝΕ Λακωνίας του ΚΚΕ, η μέχρι τώρα πορεία της Εξόρμησης, είναι αποτέλεσμα μιας σειράς παραγόντων και κυρίως της καλής οργάνωσης και προετοιμασίας των ΚΟ.

«Με καλή και έγκαιρη συζήτηση στα μέλη και οπαδούς του Κόμματος, που έπαιρνε υπ' όψιν της τις μετεκλογικές συνθήκες και εξελίξεις, το καθήκον και τις υποχρεώσεις των κομμουνιστών, με ρεαλιστικότητα αλλά και μεγαλύτερη απαιτητικότητα, πείσμα και αέρα, μπήκαν οι δυνάμεις μας στη μάχη από την πρώτη στιγμή», σημειώνει το στέλεχος του ΚΚΕ και συνεχίζει: .

«Σημαντικό ρόλο έχουν παίξει οι εισφορές και τα "κόκκινα μεροκάματα" που έχει διαθέσει σημαντικό μέρος κομματικών μελών από το υστέρημά τους, σε συνδυασμό με την ανοιχτή, πλατιά δουλειά της ΚΟ με το κουπόνι, ακόμα και πόρτα πόρτα.

Από τη μέχρι τώρα πορεία της Οικονομικής Εξόρμησης στο νομό, επιβεβαιώνεται το κύρος του Κόμματος σε ευρύτερα λαϊκά στρώματα, οι δεσμοί που έχουν να κάνουν και με την Ιστορία του Κόμματος συνολικά και ειδικότερα στο νομό.

Σαν ΚΟ Λακωνίας συνεχίζουμε το επόμενο διάστημα πιο δυνατά, με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και αισιοδοξία για την υπερκάλυψη του πλάνου. Η μέχρι τώρα πορεία δείχνει ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις, τα περιθώρια και οι δυνατότητες για την επίτευξη του στόχου αυτού».

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ
  • Σήμερα, Παρασκευή, στο ΙΕΚ Λαγκαδά, στις 2.30 μ.μ., θα περιοδεύσει ο Ν. Χριστάνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Εκδήλωση, με θέμα τον αγώνα των χαλυβουργών, διοργανώνει σήμερα, Παρασκευή, στις 6.30 μ.μ., η ΚΟΒ Οικοδόμων Α' Αθήνας, στα γραφεία του Κόμματος στην πλατεία Κολιάτσου (Πατησίων 280). Ομιλητής θα είναι ο Β. Βακάλης, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.
  • Αύριο, Σάββατο, γίνεται συνεστίαση των ΚΟ Τύπου - Χάρτου της ΝΕ Βιομηχανίας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, στις 9 μ.μ., στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου (Δωδεκανήσου και Αναπαύσεως).
  • Αύριο, Σάββατο, η ΝΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση για τα 95 χρόνια απ' τη μεγάλη Οχτωβριανή Επανάσταση, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, με θέμα: «Σοσιαλισμός, η μόνη αναγκαία και ρεαλιστική απάντηση στην καπιταλιστική κρίση και βαρβαρότητα». Θα μιλήσει ο Δ. Μαντζουράτος, μέλος της ΝΕ.
  • Με αφορμή τη συμπλήρωση 95 χρόνων από την Οχτωβριανή Επανάσταση, η Αχτίδα Υπηρεσιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και οι ΤΟ Υπηρεσιών και Κατάρτισης της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Λένιν «Οι θέσεις του Απρίλη», την Κυριακή 9/12, στις 6.30 μ.μ., στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων (Αγ. Φιλοθέης 5Β, πίσω από τη Μητρόπολη).
  • Λαϊκό γλέντι διοργανώνει η ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ την Κυριακή 9/12, στο κέντρο «ΟΚΤΑΒΑ», στις 9 μ.μ. Θα μιλήσει ο Τ. Δημουλάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Τη Δευτέρα 10/12 η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει, στις 9.30 π.μ., στο Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής.
  • Περιοδεία στην Κοζάνη θα πραγματοποιήσει ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης τη Δευτέρα 10 και την Τρίτη 11/12. Τη Δευτέρα θα επισκεφτεί στις 8.30 π.μ. τη ΛΑΡΚΟ (Σέρβια), στις 10.30 π.μ. τον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, στη 1 μ.μ. το νοσοκομείο, στις 5.30 μ.μ. το Νυχτερινό Λύκειο Κοζάνης και στις 7 μ.μ. την Αιανή. Την Τρίτη θα επισκεφτεί στις 8.30 π.μ. το εργοτάξιο βιβλιοθήκης Κοζάνης, στις 10 π.μ. το ραουλάδικο ορυχείο Κύριου Πεδίου, στις 11 π.μ. το τμήμα προμηθειών του ΛΚΔΜ, στις 12 μ. το ηλεκτροτεχνείο ορυχείου Μαυροπηγής, στις 1.30 μ.μ. το Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και στις 6.30 μ.μ. την Ποντοκώμη.
  • Εκδήλωση - διάλεξη, με θέμα «Δοσίλογοι στην περίοδο της Κατοχής και ο σύγχρονος φασισμός», διοργανώνει η ΝΕ Πέλλας του ΚΚΕ, την Τετάρτη 12/12, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα «Μαντάτο» στο «Φιλίππειο» Γιαννιτσών. Εισηγητής θα είναι ο Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο ΑΠΘ.
  • Εκδήλωση για τα 95 χρόνια απ' την Οχτωβριανή Επανάσταση διοργανώνει η ΝΕ Ξάνθης του ΚΚΕ, την Τετάρτη 12/12, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο. Θα μιλήσει ο Ν. Φακιρίδης, μέλος της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ.
  • Την Τετάρτη 12/12, στις 6 μ.μ., σε εκδήλωση - συζήτηση στην Ηλιούπολη με θέμα «Κρίση και η εμπειρία από την Αργεντινή» θα μιλήσει η Γιώτα Ταβουλάρη, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ.
  • Η Αχτίδα Τηλεπικοινωνιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Διαδίκτυο και Οικονομία» την Τετάρτη 12/12, στις 6.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ Ν. Αττικής (3ης Σεπτεμβρίου 110, πλ. Βικτωρίας), με ομιλητή τον Γρ. Λιονής, μέλος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ.
ΕΕΔΥΕ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Διαμαρτυρία για το Νόμπελ στην ΕΕ

Τη Δευτέρα στις 12 μ. στα γραφεία της λυκοσυμμαχίας στην Αθήνα

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΕΕ στην Αθήνα (Β. Σοφίας 2), με αφορμή την απονομή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στην ΕΕ, συνδιοργανώνουν τη Δευτέρα 10/12, στις 12 το μεσημέρι, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση και η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων.


Για τους αναγνώστες του «Ριζοσπάστη»

Εάν δεν βρίσκετε τον «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» στο περίπτερο τηλεφωνήστε μας στο 210.3320.816

Τιμούν την επέτειο ίδρυσης του Κόμματος

Προς τιμήν των 94χρονων του ΚΚΕ διοργανώνονται τις επόμενες μέρες οι παρακάτω - μεταξύ άλλων - εκδηλώσεις.

-- Από τη ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ, την Κυριακή 9/12, στις 11 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων, πολιτική συγκέντρωση με θέμα: «Διέξοδος από την κρίση υπέρ του λαού, η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Ν. Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

-- Από τη ΝΕ Φωκίδας του ΚΚΕ, εκδήλωση στην Αμφισσα, με θέμα την καπιταλιστική κρίση και την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, σήμερα Παρασκευή, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του δημαρχείου, με ομιλητή τον Κ. Παπαδάκη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ.

-- Απ' την ΚΟΒ Οικοδόμων Νοτιοανατολικών Συνοικιών αύριο Σάββατο, στις 8 μ.μ., με ομιλητή τον Γ. Τασιούλα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι στα πλαίσια της οικονομικής εξόρμησης.

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΕΗ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΔΕΗ σήμερα Παρασκευή, στις 12.30 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ (Χαλκοκονδύλη 30).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ