ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 8 Δεκέμβρη 2012 - 1η έκδοση
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΡΑΤΣΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
Στριμωγμένη η κυβέρνηση εκτοξεύει εκβιασμούς

Απειλεί όσους δεν πληρώνουν και καλεί τη ΔΕΗ να εισπράττει το τέλος, παρά την απαγορευτική δικαστική απόφαση

Με συσπείρωση στις Λαϊκές Επιτροπές και οργανωμένη άρνηση πληρωμής, τα χαράτσια τους να γίνουν στάχτη στην κυριολεξία

MotionTeam

Με συσπείρωση στις Λαϊκές Επιτροπές και οργανωμένη άρνηση πληρωμής, τα χαράτσια τους να γίνουν στάχτη στην κυριολεξία
Σινιάλο για ένταση της οργανωμένης ανυπακοής στέλνει η πρεμούρα της συγκυβέρνησης να παραμένει η είσπραξη του χαρατσιού για τα ακίνητα συνδεδεμένη με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, άρα και με τη διαρκή απειλή ότι θα κοπεί το ρεύμα σε όποιον δεν το πληρώσει. Χτες, ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε την πρόθεση της συγκυβέρνησης να αντικρούσει την πρόσφατη δικαστική απόφαση, βάσει της οποίας το χαράτσι στα ακίνητα αποδεσμεύεται από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, οπότε τα λαϊκά νοικοκυριά μπορούν να τους πληρώνουν, αφαιρώντας το πόσο που αντιστοιχεί στο χαράτσι.

Σε συνέντευξή του στο «Real fm», ο Γ. Στουρνάρας επιδόθηκε σε έναν τρισάθλιο εκβιασμό, λέγοντας ότι εάν πάνε πίσω τα έσοδα από το χαράτσι, θα ληφθούν πολύ επώδυνα μέτρα! Για τη δικαστική απόφαση, δήλωσε συγκεκριμένα: «Κοιτάζουμε όλο μας το νομικό οπλοστάσιο. Μία πρώτη ένδειξη που έχω από τους νομικούς συμβούλους είναι ότι η απόφαση αφορά μόνο τους διαδίκους, άρα η ΔΕΗ δεν πρέπει να διακόψει να εισπράττει το τέλος. Θα κάνουμε άμεσα αναίρεση στον Αρειο Πάγο. Σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας η απόφαση αυτή δεν ερείδεται σε αντισυνταγματικούς λόγους και έχει κρίνει ότι είναι συνταγματική η είσπραξη του τέλους».

Σε ερώτηση για το αν παραμένει ανοιχτό να συνεχίσει το τέλος να εισπράττεται από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ο υπουργός επανέλαβε: «Θα συνεχίσει να εισπράττεται, διότι θίγεται εδώ το δημόσιο συμφέρον. Θεωρούμε ότι το δικαστήριο αυτό δεν είχε τη δικαιοδοσία να βγάλει μια τέτοια απόφαση. Ετσι τουλάχιστον μου λένε οι νομικοί μου».

Για τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της ΔΕΗ που ακολούθησε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Γ. Στουρνάρας επανέλαβε εξερχόμενος ότι «το υπουργείο Οικονομικών θα στείλει επιστολή στον κ. Ζερβό, που θα του ζητά να συνεχίσει να εισπράττει το τέλος». Για να ολοκληρώσει τον εκβιασμό σε βάρος του λαού, στη ραδιοφωνική του συνέντευξη είχε πει επί λέξει: «Να ξέρετε ότι τυχόν διακοπή είσπραξης του τέλους σημαίνει ότι τα έσοδα θα πάνε πίσω και αν πάνε τόσο πολύ πίσω και έχουμε πρόβλημα θα αναγκαστούμε να πάρουμε άλλα μέτρα, πολύ επώδυνα μέτρα. Αρα πρέπει πραγματικά να καταλαβαίνουμε τι ακριβώς κάνουμε».

Οι δηλώσεις αυτές επιβεβαιώνουν τη βαθιά ανησυχία της κυβέρνησης από το ήδη μεγάλο κύμα άρνησης πληρωμής των δυσβάσταχτων φορολογικών βαρών, είτε από εκείνους που δεν έχουν, είτε από εκείνους που δε θέλουν να πληρώσουν. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, είναι σημαντικό και αναγκαίο να δυναμώσει η ανταπόκριση στο κάλεσμα που το ΚΚΕ πρώτο απηύθυνε, για οργανωμένη ανυπακοή και άρνηση πληρωμής του χαρατσιού, μέχρι την κατάργησή του, για έμπρακτη αλληλεγγύη σε όσους η κυβέρνηση και η ΔΕΗ στοχοποιούν επειδή δεν πλήρωσαν ο χαράτσι.

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Φορο-σφαγείο για τα λαϊκά εισοδήματα

Την Τρίτη κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο

Στην κατάθεση του φορολογικού - σφαγείου για τα εισοδήματα εκατομμυρίων εργαζομένων προχωράει την ερχόμενη Τρίτη η κυβέρνηση, έχοντας εξαντλήσει πλέον τους ελιγμούς, μετά τη λαϊκή κατακραυγή για τις ρυθμίσεις - καρμανιόλα, που είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες μέρες.

Μετά τη συνάντηση που είχε χτες με τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι «κουβεντιάζουμε ακόμα με τα κόμματα» και ότι χτες θα έπρεπε να υπάρξει οπωσδήποτε κατάληξη, «γιατί θα πρέπει να κατατεθεί νομοσχέδιο την επόμενη Τρίτη». Τις απογευματινές ώρες χτες, ολοκληρώθηκε και η συνάντηση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, με τις αντιπροσωπείες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Στόχος των μέχρι τώρα ελιγμών της κυβέρνησης και των κομμάτων της, δεν ήταν τίποτα περισσότερο παρά η εξαπάτηση των λαϊκών στρωμάτων, αφού οι ρυθμίσεις στις οποίες κατέληξαν και προωθούν είναι έτσι κι αλλιώς βάρβαρες και αντιλαϊκές. Παρά την προσπάθεια να δείξουν ότι διαφοροποιούνται, τα τρία κόμματα λειτουργούν σαν ενιαία μηχανή επιβολής μέτρων σε βάρος του λαού και απορρόφησης των κραδασμών που προκαλεί η βάρβαρη πολιτική.

Χτες πάντως συνεχίστηκε η προσπάθεια παραπληροφόρησης των εργαζομένων, με τον υπουργό Οικονομικών να παραποιεί βάναυσα, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, την πραγματικότητα, μιλώντας για «ελαφρύνσεις» στα χαμηλά εισοδήματα και για «ουσιαστική ενίσχυση» των πολύτεκνων οικογενειών.

Κάτι βέβαια που δεν έχει την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα, αφού με τις νέες ρυθμίσεις καταργείται το αφορολόγητο όριο, καταργούνται οι φορολογικές εκπτώσεις για τα παιδιά, καταργείται κάθε έκπτωση που υπήρχε μέχρι σήμερα για στοιχειώδεις δαπάνες των νοικοκυριών (στεγαστικά δάνεια, ιατρικά έξοδα, έξοδα σπουδών κλπ).

Κοροϊδία από την αρχή ως το τέλος

Ο υπουργός, που με θράσος υποστηρίζει ότι ο φορολογικός εφιάλτης που ετοιμάζει η κυβέρνηση προσφέρει «ελαφρύνσεις» στα λαϊκά στρώματα, παραποιεί τα δεδομένα μιας και:

α) Η σύγκριση γίνεται με την αμέσως προηγούμενη φορολογική κλίμακα, που είχε εφαρμοστεί το 2011, η οποία είχε ξεσηκώσει λαϊκή κατακραυγή. Αυτό που κάνει σήμερα η συγκυβέρνηση, είναι να υιοθετεί τη φιλοσοφία της προηγούμενης βάρβαρης ρύθμισης Βενιζέλου.

β) Αποκρύπτει ότι οι μεγάλοι ωφελημένοι από τις νέες αλλαγές, θα είναι όσοι έχουν ατομικό εισόδημα, άνω των 100.000 ευρώ.

γ) «Ποιεί την νήσσα» στο θέμα της κατάργησης του συνόλου των φορολογικών απαλλαγών - εκτός ίσως από τα ιατρικά έξοδα -, με αποτέλεσμα να εκτοξεύσουν τη φορολογική επιβάρυνση για εκατομμύρια εργαζόμενους.

Τα ίδια ισχύουν και για τα οικογενειακά επιδόματα, όπου ο υπουργός Οικονομικών ανερυθρίαστα εμφάνισε ως πλεονέκτημα της συγκυβέρνησης, την επιδοματική πολιτική που απευθύνεται στα πιο εξαθλιωμένα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Στην πραγματικότητα, η συγκυβέρνηση προτείνει να δίνεται επίδομα 350 ευρώ ανά παιδί στις πολύτεκνες οικογένειες με τρία παιδιά και άνω, υπό την προϋπόθεση ότι το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν θα ξεπερνά τα 45.000 ευρώ.

Οσοι έχουν εισόδημα πάνω από το όριο αυτό, αποκλείονται. Οσο για το μηνιαίο επίδομα των 40 ευρώ, που θα δίνεται σε όλες τις οικογένειες με παιδιά, αυτό θα δίνεται με εισοδηματικά κριτήρια. Ολόκληρο το επίδομα θα δίνεται για ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 6.000 ευρώ! Για εισόδημα από 6.001 - 12.000 ευρώ θα δίνονται τα 2/3 του επιδόματος και για εισόδημα από 12.001 - 18.000 ευρώ το 1/3 του επιδόματος. Πρόκειται δηλαδή για εξόφθαλμη κοροϊδία.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Καλεί σε συγκέντρωση για το φορολογικό

Την επόμενη Τετάρτη, στις 6.30 μ.μ.

Αγωνιστική συγκέντρωση ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης, οργανώνει την Τετάρτη 12/12, στις 6:30 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία της πόλης, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Οπως τόνισαν, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος και μέλη του ΔΣ, «σαν να μην έφταναν οι δραστικές μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα ανεργίας, σαν να μην έφταναν τα βάρβαρα χαράτσια μέσω ΔΕΗ για τα σπίτια, ή μέσω εφορίας για το εισόδημα, η έκρηξη της ανεργίας και της ακρίβειας, με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, ετοιμάζεται να γδάρει εκ νέου τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες. Από την άλλη όμως πλευρά, τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, τους μεγαλέμπορους, κλινικάρχες και μεγαλοεπιχειρηματίες, όχι μόνο δεν τους ακουμπά, αλλά συνεχίζει την πολύμορφη στήριξή τους».

Κι αφού αναφέρθηκαν στα νέα φορομπηχτικά μέτρα που προβλέπονται, υπογράμμισαν: «Απέναντι σ' αυτή την επίθεση - οδοστρωτήρα, πρέπει να υπάρξει γενικός ξεσηκωμός εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, μικρών ΕΒΕ και αγροτών, για να αποτρέψουμε στην πράξη το νέο Ν/Σ και τη γενικότερη βάρβαρη ταξική πολιτική».

Με κεντρικό σύνθημα «να σταματήσουμε την άγρια φορολογία του λαού, να φορολογηθούν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου με 45%», στο συλλαλητήριο καλούνται να πάρουν μέρος εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, μικροί αγρότες και ΕΒΕ του νομού, στηρίζοντας τα αιτήματα που διαμορφώνονται με βάση τη στήριξη της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ