Σάββατο 8 Δεκέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Φορο-σφαγείο για τα λαϊκά εισοδήματα

Την Τρίτη κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο

Στην κατάθεση του φορολογικού - σφαγείου για τα εισοδήματα εκατομμυρίων εργαζομένων προχωράει την ερχόμενη Τρίτη η κυβέρνηση, έχοντας εξαντλήσει πλέον τους ελιγμούς, μετά τη λαϊκή κατακραυγή για τις ρυθμίσεις - καρμανιόλα, που είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες μέρες.

Μετά τη συνάντηση που είχε χτες με τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι «κουβεντιάζουμε ακόμα με τα κόμματα» και ότι χτες θα έπρεπε να υπάρξει οπωσδήποτε κατάληξη, «γιατί θα πρέπει να κατατεθεί νομοσχέδιο την επόμενη Τρίτη». Τις απογευματινές ώρες χτες, ολοκληρώθηκε και η συνάντηση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, με τις αντιπροσωπείες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Στόχος των μέχρι τώρα ελιγμών της κυβέρνησης και των κομμάτων της, δεν ήταν τίποτα περισσότερο παρά η εξαπάτηση των λαϊκών στρωμάτων, αφού οι ρυθμίσεις στις οποίες κατέληξαν και προωθούν είναι έτσι κι αλλιώς βάρβαρες και αντιλαϊκές. Παρά την προσπάθεια να δείξουν ότι διαφοροποιούνται, τα τρία κόμματα λειτουργούν σαν ενιαία μηχανή επιβολής μέτρων σε βάρος του λαού και απορρόφησης των κραδασμών που προκαλεί η βάρβαρη πολιτική.

Χτες πάντως συνεχίστηκε η προσπάθεια παραπληροφόρησης των εργαζομένων, με τον υπουργό Οικονομικών να παραποιεί βάναυσα, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, την πραγματικότητα, μιλώντας για «ελαφρύνσεις» στα χαμηλά εισοδήματα και για «ουσιαστική ενίσχυση» των πολύτεκνων οικογενειών.

Κάτι βέβαια που δεν έχει την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα, αφού με τις νέες ρυθμίσεις καταργείται το αφορολόγητο όριο, καταργούνται οι φορολογικές εκπτώσεις για τα παιδιά, καταργείται κάθε έκπτωση που υπήρχε μέχρι σήμερα για στοιχειώδεις δαπάνες των νοικοκυριών (στεγαστικά δάνεια, ιατρικά έξοδα, έξοδα σπουδών κλπ).

Κοροϊδία από την αρχή ως το τέλος

Ο υπουργός, που με θράσος υποστηρίζει ότι ο φορολογικός εφιάλτης που ετοιμάζει η κυβέρνηση προσφέρει «ελαφρύνσεις» στα λαϊκά στρώματα, παραποιεί τα δεδομένα μιας και:

α) Η σύγκριση γίνεται με την αμέσως προηγούμενη φορολογική κλίμακα, που είχε εφαρμοστεί το 2011, η οποία είχε ξεσηκώσει λαϊκή κατακραυγή. Αυτό που κάνει σήμερα η συγκυβέρνηση, είναι να υιοθετεί τη φιλοσοφία της προηγούμενης βάρβαρης ρύθμισης Βενιζέλου.

β) Αποκρύπτει ότι οι μεγάλοι ωφελημένοι από τις νέες αλλαγές, θα είναι όσοι έχουν ατομικό εισόδημα, άνω των 100.000 ευρώ.

γ) «Ποιεί την νήσσα» στο θέμα της κατάργησης του συνόλου των φορολογικών απαλλαγών - εκτός ίσως από τα ιατρικά έξοδα -, με αποτέλεσμα να εκτοξεύσουν τη φορολογική επιβάρυνση για εκατομμύρια εργαζόμενους.

Τα ίδια ισχύουν και για τα οικογενειακά επιδόματα, όπου ο υπουργός Οικονομικών ανερυθρίαστα εμφάνισε ως πλεονέκτημα της συγκυβέρνησης, την επιδοματική πολιτική που απευθύνεται στα πιο εξαθλιωμένα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Στην πραγματικότητα, η συγκυβέρνηση προτείνει να δίνεται επίδομα 350 ευρώ ανά παιδί στις πολύτεκνες οικογένειες με τρία παιδιά και άνω, υπό την προϋπόθεση ότι το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν θα ξεπερνά τα 45.000 ευρώ.

Οσοι έχουν εισόδημα πάνω από το όριο αυτό, αποκλείονται. Οσο για το μηνιαίο επίδομα των 40 ευρώ, που θα δίνεται σε όλες τις οικογένειες με παιδιά, αυτό θα δίνεται με εισοδηματικά κριτήρια. Ολόκληρο το επίδομα θα δίνεται για ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 6.000 ευρώ! Για εισόδημα από 6.001 - 12.000 ευρώ θα δίνονται τα 2/3 του επιδόματος και για εισόδημα από 12.001 - 18.000 ευρώ το 1/3 του επιδόματος. Πρόκειται δηλαδή για εξόφθαλμη κοροϊδία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ