ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 21 Δεκέμβρη 2012 - 2η έκδοση
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EUROPA LEAGUE
Κλήρωση στα μέτρα του Ολυμπιακού

Η περσινή έκπληξη του ισπανικού πρωταθλήματος Λεβάντε τίθεται απέναντι στον Ολυμπιακό στο νέο (ευρωπαϊκό) μονοπάτι, του Europa League, που άνοιξε μπροστά του. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί επί ισπανικού εδάφους στις 14 Φλεβάρη, ενώ ο επαναληπτικός είναι προγραμματισμένος για τις 21 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ο αντίπαλος θα έχει και... ελληνικό χρώμα καθώς στη συγκεκριμένη ομάδα αγωνίζεται ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Νίκος Καράμπελας.

Ο Ολυμπιακός μπήκε χτες στην κλήρωση της Νιόν στο γκρουπ των ισχυρών και τελικά κληρώθηκε με μια ομάδα που θεωρείται στα μέτρα του. Μπορεί να προέρχεται από το ισχυρό και άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Primera Division, ωστόσο, βάσει δυναμικότητας, δεν πρέπει να τρομάζει την ομάδα του Λεάντρο Ζαρντίμ. Αλλωστε, να μην ξεχνάμε ότι ο επαναληπτικός θα γίνει στο γήπεδο του Φαλήρου, κάτι που σημαίνει ότι οι Πειραιώτες θα έχουν τον τελευταίο λόγο για την πρόκριση.

Επίσης όπως προκύπτει από τα «σταυρώματα» που ακολούθησαν ο Ολυμπιακός -αν προκριθεί- θα αγωνιστεί με αντίπαλο το νικητή του ζευγαριού Ατλέτικο Μαδρίτης - Ρούμπιν Καζάν.

Αισιόδοξος παρουσιάστηκε ο δεύτερος προπονητής του Ολυμπιακού Αντώνης Νικοπολίδης τονίζοντας πως οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να περάσουν στους «16» του Europa League.

«Θα μετρήσει πολύ η αγωνιστική κατάσταση και των δυο ομάδων τον Φεβρουάριο. Πιστεύω να είμαστε έτοιμοι και θεωρώ ότι μπορούμε να περάσουμε στον επόμενο γύρο», τόνισε.

Τα άλλα ζευγάρια της φάσης των «32»: Νάπολι - Βικτόρια Πλζεν, Τότεναμ - Λιόν, Γκλάντμπαχ - Λάτσιο, Σπάρτα Πράγας - Τσέλσι, Ανζί- Ανόβερο, Βασιλεία - Ντνιέπρ, Αγιαξ - Στεάουα Βουκουρεστίου, Ατλέτικο Μαδρίτης - Ρούμπιν Καζάν, Στουτγκάρδη - Γκενκ, Νιούκαστλ - Μέταλιστ, Λεβερκούζεν - Μπενφίκα, Ντιναμό Κιέβου - Μπορντό, Ζενίτ - Λίβερπουλ, Ιντερ - Κλουζ, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ - Φενερμπαχτσέ.

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Πρόωροι... τελικοί

«Τιτανομαχίες» ανέδειξε η κλήρωση των «16» του Champions League χτες στη Νιον της Ελβετίας, κάτι που αναμενόταν άλλωστε. Ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις Ρεάλ Μαδρίτης με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της Μίλαν με την Μπαρτσελόνα καθώς και της Αρσεναλ με την Μπάγερν Μονάχου. Αναλυτικά τα ζευγάρια της φάσης των «16»:

Γαλατάσαραϊ - Σάλκε, Σέλτικ - Γιουβέντους, Αρσεναλ - Μπάγερν Μονάχου, Σαχτάρ Ντόνετσκ - Ντόρτμουντ, Μίλαν - Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης - Μαν. Γιουνάιτεντ, Βαλένθια - Παρί Σεν Ζερμέν, Πόρτο - Μάλαγα.

Να σημειωθεί πως η ομάδα που αναγράφεται πρώτη έχει τη ρεβάνς εκτός έδρας και πως οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν 12/13 και 19/20 Φεβρουαρίου, ενώ οι επαναληπτικοί 5/6 και 12/13 Μαρτίου.

ΒΟΛΕΪ
Το ενδιαφέρον στου Ρέντη

Η αναμέτρηση του πρωτοπόρου Ολυμπιακού με τον τρίτο της βαθμολογίας ΠΑΟΚ, έστω και εάν υπάρχει διαφορά 10 βαθμών μεταξύ τους, ωστόσο συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής, που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σαββάτο: 17.00, Μίλωνα, ΑΟΝΣ Μίλων - ΓΣ Λαμία, 17.00, Αιγίνιο, Νίκη Αιγινίου - Παναθηναϊκός, 19.00, Σύρος (Novasports), Φοίνικας Σύρου - Παμβοχαϊκός, Ακαρέπης19.00, Μίκρα, Αρης - Ηρακλής, 19.00, Αλεξανδρούπολη, Εθνικός Αλεξανδρούπολης - ΑΟ Κηφισιάς .

Κυριακή: 19.00, Ρέντη (Novasports), Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Το μπαλάκι στους ... υποψήφιους

Το μπαλάκι στον Αραβα πρίγκιπα Φεϊζάλ αλλά και σε κάθε άλλο ενδιαφερόμενο για να μπει στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός πέταξαν χθες και τυπικά οι νυν μέτοχοι της ομάδας αναζητώντας επί της ουσίας μια ακόμη διέξοδο στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία. Ετσι κόντρα στη φημολογία που αναπτύχθηκε προχθές το βράδυ και ήθελε τους μετόχους να ψηφίζουν για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στα 7 εκατομμύρια αντί για τα 28, τελικά η αύξηση έγινε στο δεύτερο ποσό. Ετσι τα πάντα εξαρτώνται πλέον από την πλευρά του Φεϊζάλ που προς το παρόν τουλάχιστον φέρεται να είναι ο μόνος ενδιαφερόμενος. Μάλιστα, οι μέτοχοι προκειμένου να διευκολύνουν ακόμα περισσότερο υποψήφιους επενδυτές άλλαξαν την ημερομηνία καταβολής των χρημάτων που εξέπνεε στις 31 του Δεκέμβρη το 2012, αποφάσισαν να παρατείνουν αυτό το όριο έως τις 4 Γενάρη του 2013. Πάντως, ξέχωρα από σενάρια και υποψήφιους αγοραστές η κατάσταση στην ΠΑΕ βρίσκεται σε δύσκολο σημείο, κάτι που φάνηκε και στις δηλώσεις του προέδρου Γ. Αλαφούζου, ο οποίος παραδέχθηκε πως γίνονται προσπάθειες να συγκεντρωθούν άμεσα 7.5 εκατομμύρια ευρώ για να καλύψουμε τρύπες στο σύλλογο.

  • Στο τιμόνι της ομάδας θα παραμείνει τελικά ο Χουάν Ρότσα αφού μετά τη χτεσινή συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ λύθηκε η παρεξήγηση που είχε δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό (μετά τις δηλώσεις του δεύτερου για αποδεσμεύσεις παικτών έπειτα από την ήττα στη Βέροια).
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Το «βρήκε» από ... δικό της

Σπουδαία πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου πήρε η Καβάλα που επικράτησε χτες στο ΟΑΚΑ της ΑΕΚ με 1-0 με τις δυο ομάδες να έρχονται στον πρώτο αγώνα 0-0. Οι Αργοναύτες για τους 16 του θεσμού θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό. Το γκολ της συνάντησης σημείωσε ο πρώην κιτρινόμαυρος Ενσαλίβα (53') με τους γηπεδούχους όμως να διαμαρτύρονται για φάουλ στον τερματοφύλακα. Ο αγώνας άρχισε με καθυστέρηση εξαιτίας της αδυναμίας της Ενωσης να πληρώσει το διαιτητικό τρίο (τα ήθελαν πριν και όχι με την εκκαθάριση όπως πρότεινε η ΑΕΚ).

Εύκολο απόγευμα είχε ο Λεβαδειακός που επικράτησε εκτός έδρας του Πιερικού με 5-0 και με δύο νίκες προκρίθηκε στην επόμενη φάση όπου θα αντιμετωπίσει την Κέρκυρα.

Εύκολο απόγευμα είχε η Βέροια στη Φυλή κόντρα στον Θρασύβουλο στη ρεβάνς (0-0 το πρώτο ματς) αφού με γκολ των Πέρεζ και Ολαϊτάν επικράτησε με 2-0 και πήρε το εισιτήριο για την 4η φάση, εκεί όπου θα παίξει με το νικητή του αγώνα Skoda Ξάνθη-Εθνικός Γαζώρου.

Στην Κέρκυρα η τοπική ομάδα μπορεί να αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με τον Τύρναβο ωστόσο η νίκη των Φαιάκων στο πρώτο παιχνίδι με 2-0 ήταν αυτή που τους έδωσε την πρόκριση.

  • Με εξοντωτική τιμωρία κινδυνεύει η Παναχαϊκή, μετά τα όσα συνέβησαν στο ματς με τον Ολυμπιακό και τα όσα ανέφερε ο διαιτητής Δημητρόπουλος στο φύλλο αγώνα.
ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Με την αναμέτρηση ΑΣΕ Δούκα - ΠΑΟΚ (18:00, OTE TV) ανοίγει σήμερα η αυλαία της 9ης αγωνιστικής στην Α1 κατηγορία ανδρών του χάντμπολ. Το «κυρίως πιάτο» θα... σερβιριστεί αύριο (18:00) και περιλαμβάνει τους αγώνες: Αερωπός Εδεσσας - Πανελλήνιος (16:00), Διομήδης Αργους - Ποσειδώνας Λουτρακίου, ΓΑΣ Κιλκίς - ΑΕΚ, Αρης Νίκαιας - Φοίβος Συκεών, Φίλιππος Βέροιας - ΧΑΝΘ.

Την Κυριακή θα γίνουν τρεις αγώνες για τον πρώτο γύρο του κυπέλλου γυναικών. Θ' αναμετρηθούν Εθνικός Κοζάνης - Πόντιοι Κιλκίς (16:00), Προσοτσάνη - Ελπίδες Δράμας (17:00), Μακεδονικός - ΠΑΟΚ (19:30).

TZOYNTO
Πρώτος στον κόσμο ο Ηλιάδης

Η αυλαία μιας «σπουδαίας χρονιάς», όπως την χαρακτήρισε και ο ίδιος κατά τη διάρκεια της βράβευσής του από την ΕΟΕ, έπεσε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο για τον Ηλία Ηλιάδη. Ο Ελληνας τζουντόκα ολοκλήρωσε την Ολυμπιακή χρονιά στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης στην κατηγορία των -90 κιλών, όπως ακριβώς είχε συμβεί και το 2011 όταν και ανακηρύχθηκε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (EJU) ως αθλητική προσωπικότητα της χρονιάς.

Ο Ηλίας Ηλιάδης συγκέντρωσε συνολικά 1.280 βαθμούς κατά τη διάρκεια της χρονιάς, η οποία να θυμίσουμε ότι εκτός όλων των άλλων του απέφερε και ένα Ολυμπιακό μετάλλιο, το χάλκινο, στην κατηγορία των -90 κιλών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ