ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2013
Σελ. /32
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Νέα επιχείρηση ποινικοποίησης της πολιτικής δράσης

Τη σύλληψη δύο μελών της Οργάνωσης καταγγέλλει το Συμβούλιο Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ

Στο αυτόφωτο δικάζονται σήμερα με την κατηγορία της «διακεκριμένης φθοράς από κοινού», δύο μέλη της ΚΝΕ που συνελήφθησαν το βράδυ της Κυριακής στους Αμπελόκηπους, στο πλαίσιο της δράσης της οργάνωσης Δυτικής Θεσσαλονίκης για την προπαγάνδιση της εκδήλωσης «Αλήθειες και ψέματα για το σοσιαλισμό. Η σοσιαλιστική εξουσία» που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες. Αυτή η προκλητική αστυνομική ενέργεια έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες ανάλογες συλλήψεις και παραπομπές στον εισαγγελέα, μελών της ΚΝΕ, στο πλαίσιο της προπαγάνδισης εκδηλώσεων της Οργάνωσης.

Τα δύο μέλη της ΚΝΕ συνελήφθησαν έξω από το νυχτερινό σχολείο Αμπελοκήπων, την ώρα που αποχωρούσαν αφού προηγούμενα είχαν γράψει ένα σύνθημα. Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ επικαλέστηκαν ανώνυμη κλήση για προσπάθεια διάρρηξης του σχολείου. Υπέβαλαν τα μέλη της ΚΝΕ σε σωματικό έλεγχο και τους προκαλούσαν με τη συμπεριφορά τους, ενώ ήδη είχαν δώσει τα στοιχεία της ταυτότητάς τους και είχαν δηλώσει την ιδιότητά τους.

Τα μέλη της ΚΝΕ οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα. Αμεση ήταν η κινητοποίηση των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΑΤ και απαίτησαν την απελευθέρωσή τους. Στελέχη των Οργανώσεων έκαναν διάβημα διαμαρτυρίας στον διοικητή της αστυνομίας και κατήγγειλαν τις επιλεκτικές συλλήψεις μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που το τελευταίο διάστημα έχουν πολλαπλασιαστεί.

Τα δύο μέλη της ΚΝΕ κρατήθηκαν όλο το βράδυ στο αστυνομικό τμήμα Αμπελοκήπων και το πρωί της Δευτέρας οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο, όπου ζήτησαν και πήραν 48ωρη προθεσμία για να απολογηθούν.

Με ανακοίνωσή του το Συμβούλιο Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ καταγγέλλει τη σύλληψη των μελών της οργάνωσης στο πλαίσιο του δόγματος του «Νόμου και της Τάξης», της καταστολής και της κρατικής βίας και ξεκαθαρίζει ότι όσο και να προσπαθούν δεν μπορούν να φοβίσουν τα μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ.

Μεταξύ άλλων σημειώνει: «Τους ενοχλεί η πρωτοπόρα δράση των μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, η αλύγιστη στάση και δράση τους κόντρα στην εργοδοσία και τους μηχανισμούς του αστικού κράτους τους. Γι' αυτό θέλουν να πετάξουν το ΚΚΕ και την ΚΝΕ έξω από τους χώρους, για να μην κουνιέται φύλλο. Γιατί πρωτοστατούν στην οργάνωση της πάλης.

Οσο και να πασχίζουν δεν μπορούν να φοβίσουν το ΚΚΕ και την ΚΝΕ.

Τα αφεντικά και οι μηχανισμοί τους, τα τσιράκια τους, όσοι προσπαθούν να εμποδίσουν την παρέμβαση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, θα πάρουν την απάντηση τους.

Η υποταγή στην αντεργατική και αντιλαϊκή βαρβαρότητα, η μοιρολατρική αποδοχή των κυβερνητικών μέτρων που σφαγιάζουν στην κυριολεξία τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου που επιχειρούν να καλλιεργήσουν δε θα περάσει.

Η ΚΝΕ καλεί κάθε νέο εργάτη, άνεργο, μαθητή, σπουδαστή που τσακίζεται από αυτήν την πολιτική, να καταδικάσει τα φαινόμενα αστυνομικής βίας και καταστολής και να ριχτεί στον αγώνα για την ανατροπή αυτής της λαομίσητης πολιτικής και εξουσίας που πλέον μόνο με το βούρδουλα και την τρομοκρατία μπορεί να σταθεί».

Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα
  • Εκδηλώσεις για την παρουσίαση της δεύτερης έκδοσης της μπροσούρας του ΚΣ της ΚΝΕ για το σοσιαλισμό με θέμα «Αλήθειες και ψέματα για το σοσιαλισμό, Η σοσιαλιστική εξουσία», διοργανώνει η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ:

-- Η Νομαρχιακή Οργάνωση Κεντρικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 2 Μάρτη στις 6 μ.μ., στο πολιτιστικό κέντρο Τούμπας, με ομιλητή τον Γρηγόρη Κλιγκόπουλο, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Η Νομαρχιακή Οργάνωση Ημαθίας, το Σάββατο 2 Μάρτη, στις 12 μ., στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Βέροιας, με ομιλητή τον Χρήστο Κυγιάκη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

-- Οι Τομεακές Οργανώσεις Κλάδων Μαθητείας, Εμπορίου - Υπηρεσιών και Κατάρτισης την Κυριακή 3 Μάρτη στις 6 μ.μ., στην ΕΔΟΘ.

-- Η Νομαρχιακή Οργάνωση Δυτικής Θεσσαλονίκης το Σάββατο 9 Μάρτη στις 6 μ.μ., στο πολιτιστικό κέντρο Αμπελοκήπων, με ομιλήτρια την Σταυρούλα Αμπατζή, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

  • Επίσης, ιστορικό περίπατο στο μνημείο της μάχης του Φαρδύκαμπου, διοργανώνει η Οργάνωση Βάσης Μαθητών Σιάτιστας Κοζάνης της ΚΝΕ, την Κυριακή 3 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Μαθητικό διήμερο το ερχόμενο Σαββατοκύριακο

Συνεχίζεται και ολοκληρώνεται αυτήν τη βδομάδα ο κύκλος εκδηλώσεων της Επιτροπής Φεστιβάλ του ΚΣ της ΚΝΕ, με θέμα τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Mε τίτλο «Ο πόλεμός τους σκοτώνει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους», η Επιτροπή Φεστιβάλ διοργανώνει στις 2 και 3 Μάρτη μαθητικό διήμερο για την κρίση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου (Δωδεκανήσου 106 και Αναπαύσεως).

Συναυλίες με μαθητικά συγκροτήματα, γκράφιτι, προβολές, παιχνίδια και άλλες δραστηριότητες περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, το οποίο έχει ως εξής:

Σάββατο 2 Μάρτη:

18.30 Συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα

20.00 Αφιέρωμα στην κρίση και τον πόλεμο

21.30 DJ Party

Κυριακή 3 Μάρτη:

18.30 Συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα

21.30 Ροκ συναυλία με τους KollektivA

Η πρόσβαση στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου γίνεται με μετρό: Αγ. Αντώνιος, με τα λεωφορεία 075 (Στάση Εκθεσιακό Κέντρο), Α13 (Στάση Θηβών), 703 (Στάση Τέρμα Περιστερίου), 892 (Στάση Εκθεσιακό Κέντρο), 748 (Στάση Θηβών) και με τα τρόλεϊ 12 και 25 (Στάση Θηβών).

Επίσης, στο πλαίσιο της δραστηριότητας της Επιτροπής Φεστιβάλ πραγματοποιούνται οι εξής εκδηλώσεις:

-- Την Παρασκευή 1 Μάρτη, στις 8.30 μ.μ. θα προβληθεί η ταινία «Αποκάλυψη Τώρα» του Φράνσις Φορντ Κόπολα στο «Στέκι Νεολαίας και Εργαζομένων» (Πατησίων 252, πλ. Κολιάτσου).

-- Το Σάββατο 2 Μάρτη, στις 7 μ μ. η θεατρική ομάδα της ΚΝΕ παρουσιάζει στο Δημαρχείο Γαλατσίου (Αρχιμήδου 2 και Ιπποκράτους) το έργο «Θάψτε τους Νεκρούς» του Ιρβινγκ Σόου.

Γιατροί στην υπηρεσία του λαού

Εκδήλωση της ΚΝΕ στην Ιατρική της Πάτρας

Η ΟΒ Ιατρικής Πάτρας της ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Απέναντι στους "γιατρούς με σύνορα" της Χρυσής Αυγής απαντάμε αποφασιστικά: Γιατροί στην υπηρεσία του λαού και των αναγκών του»! Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 7 Μάρτη, στις 3 μ.μ., στο αμφιθέατρο ΑΙ3. Θα μιλήσει η Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΑΤΡΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Συσκέψεις για το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά

Τρεις συσκέψεις με θέμα: «Διώχνουμε τους φασίστες από τα σχολεία μας - Πολεμάμε το σύστημα που τους γέννησε», διοργανώνουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο οι Μαθητικές Οργανώσεις Πάτρας της ΚΝΕ.

Οπως σημειώνουν οι Οργανώσεις στο κείμενο της πρόσκλησης: «Η καλύτερη απάντηση για τους φασίστες της Χρυσής Αυγής είναι η αποκάλυψη και η απομόνωσή τους. Η Χρυσή Αυγή δείχνει σαν ένοχο το διπλανό σου, που έχει άλλο χρώμα για να μη στραφείς ενάντια στους εκμεταλλευτές σου, στο σύστημα και τα κόμματά τους. Απομόνωσε τους Ναζί της Χρυσής Αυγής! Ανάτρεψε το σύστημα που τους γέννησε»!

Οι συσκέψεις θα γίνουν:

  • Το Σάββατο 2 Μάρτη, για τις Μαθητικές Οργανώσεις Βάσης περιοχών Μαρούδα και Λάγγουρα, στις 6.00 μ.μ., στα Γραφεία του ΚΚΕ (12ου Συντάγματος 34, Ταμπάχανα - λεωφορείο 1).
  • Την Κυριακή 3 Μάρτη, για τις Μαθητικές Οργανώσεις Βάσης Κέντρου, Αγίας Σοφίας και Αγυιάς, στις 6.30 μ.μ., επίσης στα Γραφεία του ΚΚΕ.
  • Την Κυριακή 3 Μάρτη, για τις Μαθητικές Οργανώσεις Βάσης Προσφυγικών, στις 6.00 μ.μ., στον Παμμικρασιατικό Σύλλογο Πάτρας (Φωκαίας 26, Πλ. Ελευθερίας - λεωφορείο 2).


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ