ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 19 Απρίλη 2013
Σελ. /32
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Οι φοιτητές να απαιτήσουν να συγκροτηθούν όλα τα ΔΣ

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, με αφορμή την παρουσίαση των αποτελεσμάτων από τις άλλες παρατάξεις και τον Τύπο

Σε σχόλιό του, με αφορμή την παρουσίαση των αποτελεσμάτων των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών από τον αστικό Τύπο, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, αναφέρει τα εξής:

«

Τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ που συγκροτούνται σε κάθε φοιτητικό και σπουδαστικό Σύλλογο από τα μέλη της ΚΝΕ και άλλους αγωνιστές, κατέγραψαν στις φετινές φοιτητικές εκλογές διακριτή άνοδο σε ψήφους και ποσοστά σε όλη την Ελλάδα, ξεπερνώντας το 16% στα ΑΕΙ και το 18% στα ΤΕΙ, αποτέλεσμα θετικό για τις μάχες που έχουμε μπροστά μας.

Ομως, ο τρόπος εκτίμησης και παρουσίασης των αποτελεσμάτων από τις παρατάξεις της συγκυβέρνησης και των ΕΑΑΚ, αλλά και από τον αστικό Τύπο, είναι μια ακόμα απόδειξη για το ότι θέλουν το φοιτητικό κίνημα να παραμένει σε εκφυλιστική κατάσταση. Πέρα από το ότι ο καθένας τους δίνει ό,τι αποτέλεσμα θέλει, παρουσιάζουν τις φοιτητικές εκλογές αποκλειστικά ως "γκάλοπ" στη νεολαία. Δημοσιεύουν αποτελέσματα, αθροίζοντας απλά ψηφοφόρους από όλη την Ελλάδα χωρίς να αναφέρουν τους Συλλόγους. Αναφέρουν την ανάγκη κοινής έκδοσης αποτελεσμάτων από τις παρατάξεις, για να υποκαταστήσουν την ανάγκη ύπαρξης τριτοβάθμιου πανελλαδικού οργάνου των φοιτητών, με διαπαραταξιακά "κομπρεμί".

Στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές, οι νέοι που σπουδάζουν, δεν ψηφίζουν για να καταγραφούν απλά ως ποσοστό. Ψηφίζουν για εκλογή Διοικητικών Συμβουλίων σε όλους τους Συλλόγους, ψηφίζουν για τα όργανα του κινήματος.

Αυτό το κρύβουν έντεχνα, γιατί θέλουν να παραμένει το φοιτητικό κίνημα σε βαθιά εκφυλιστική κατάσταση, να μη λειτουργούν οι Σύλλογοι και τα ΔΣ, να μην αναπτύσσεται οργανωμένος αγώνας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.

Καλούμε τους φοιτητές και τους σπουδαστές να απαιτήσουν να συγκροτηθούν όλα τα ΔΣ, με βάση τα αποτελέσματα κάθε Συλλόγου. Πρώτη απόφαση κάθε Διοικητικού Συμβουλίου να είναι: Το αγωνιστικό κάλεσμα στους φοιτητές του Συλλόγου για να συμμετάσχουν, όπου κι αν βρίσκονται, στις απεργιακές συγκεντρώσεις της 1ης του Μάη.

Οι φοιτητές και οι σπουδαστές να κάνουν πάνω απ' όλα δική τους υπόθεση το αγωνιστικό ζωντάνεμα των Συλλόγων, το ξεπέρασμα του εκφυλισμού. Να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στην πολιτική συγκυβέρνησης - ΕΕ και κάθε μορφής διαχείρισης του συστήματος, που συνθλίβουν τα δικαιώματά μας για τα κέρδη των μονοπωλίων».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ