ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 23 Απρίλη 2013
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
Η παράταξη ΣΥΡΙΖΑ δε θέλει το Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο πάρκο «Τρίτση»

Παρέμβαση της Κομματικής Οργάνωσης Αγ. Αναργύρων - Καματερού του ΚΚΕ

Ανακοίνωση εξέδωσε η Κομματική Οργάνωση Αγ. Αναργύρων Καματερού του ΚΚΕ, με αφορμή συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Αγ. Αναργύρων - Καματερού, για την τραγική κατάσταση που βρίσκεται το πάρκο «Αντ. Τρίτσης». Στη συνεδρίαση τόσο η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ όσο και μια «Επιτροπή για τη σωτηρία του πάρκου» τάχθηκαν ενάντια στη διοργάνωση του Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο χώρο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης έχει ως εξής:

«Στη συνεδρίαση της 18ης Απριλίου του δημοτικού συμβουλίου Αγ. Αναργύρων - Καματερού συζητήθηκε εκτός ημερησίας διάταξης το θέμα της τραγικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται το πάρκο "Αντ. Τρίτσης".

Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου παρευρίσκονταν και μέλη της αποκαλούμενης "Επιτροπής για τη σωτηρία του πάρκου Α. Τρίτσης" η οποία σταθερά αντιδρά στη διοργάνωση του Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο πάρκο στο όνομα της "οικολογίας".

Τοποθετούμενοι οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ αναφέρθηκαν στη θέση του Κόμματος ότι το πάρκο είναι λαϊκή περιουσία και η περιφρούρησή του είναι ζήτημα του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Συμπλήρωσαν ότι το αμέσως επόμενο διάστημα οι κομμουνιστές θα πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες για το πάρκο και τόνισαν ότι η διοργάνωση του κεντρικού Φεστιβάλ της ΚΝΕ κάθε χρόνο στο χώρο έχει συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάδειξη του χαρακτήρα του πάρκου και στη συνειδητοποίηση του διεκδικητικού δρόμου για την επίλυση των προβλημάτων του.

Στο άκουσμα της αναφοράς στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, τα παριστάμενα μέλη της Επιτροπής προσπάθησαν να διακόψουν τη συζήτηση φωνάζοντας "αίσχος", απόλυτα συνεπή με τη στάση της Επιτροπής το προηγούμενο διάστημα.

Ο επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετούμενος για το περιστατικό, δήλωσε ότι διαφωνεί και αυτός με την παραχώρηση του πάρκου στην ΚΝΕ. Αλλωστε, είναι γνωστή και καταγεγραμμένη η σύμπλευση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ με τη συγκεκριμένη Επιτροπή, με συγκολλητικό στοιχείο την επίθεση στο ΚΚΕ.

Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, και στο δημοτικό συμβούλιο Αγ. Αναργύρων - Καματερού, είναι αποκαλυπτική για τον αντικομμουνισμό στον οποίο καθημερινά επιδίδονται τα στελέχη του. Είναι επίσης αποκαλυπτική για την επιλεκτική "ευαισθησία" τους για το περιβάλλον. Διατυμπανίζουν την αντίθεσή τους στη διοργάνωση του Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο χώρο του πάρκου, την ίδια στιγμή που σφυρίζουν αδιάφορα για τις Μη κυβερνητικές Οργανώσεις που αλωνίζουν στο πάρκο, και παρά την "οικολογική" ρητορεία, αντιμετωπίζουν το πάρκο και το περιβάλλον συνολικά ως πεδίο δόξης λαμπρό για την "υγιή επιχειρηματικότητα".

Ο λαός πρέπει να γυρίσει την πλάτη στο ΣΥΡΙΖΑ, να βγάλει συμπεράσματα από τις συνταγές διαχείρισης του καπιταλισμού που προτείνει. Να πάρει στα χέρια του την περιφρούρηση του πάρκου ως λαϊκή περιουσία. Να συνειδητοποιήσει ότι ο μοναδικός δρόμος για τη λύση των προβλημάτων του είναι να βάλει ρότα για τη δική του εξουσία, όπου θα γίνει αφέντης του πλούτου που παράγει».

«Αυτοδίκαιη αργία» επειδή του έκαναν μήνυση

Εκπαιδευτικός τέθηκε σε «αυτοδίκαιη αργία» επειδή κάποιος του έκανε μήνυση, για θέμα άσχετο με την εργασία του! Με αυτό το παράδειγμα αποδεικνύεται πώς μπορεί να λειτουργήσει το μέτρο της «αυτοδίκαιης αργίας» στους δημοσίους υπαλλήλους.

Συγκεκριμένα, ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Αχείμαστος, από το Λύκειο Πελοπίου Ηλείας, τέθηκε σε «αυτοδίκαιη αργία» επειδή μηνύθηκε από κάποιον με τον οποίο είχε οικονομικές διαφορές. Ο μηνυτής κοινοποίησε την μήνυσή του και το σχετικό κατηγορητήριο στο ΠΥΣΔΕ Ν. Ηλείας και η Περιφερειακή Διεύθυνση όπως και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού κοινοποίησαν στον εκπαιδευτικό την υπαγωγή του στις διατάξεις του νόμου 4043/12 «περί διαθεσιμότητας, αργίας ένεκα ανάρμοστης συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας»!

Για το θέμα η ΕΛΜΕ Αχαΐας και Ηλείας έχουν αποφασίσει στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, σήμερα στη 1 μ.μ. Εχει προηγηθεί μαζική κινητοποίηση την περασμένη Πέμπτη, με περιοδεία στα σχολεία και κινητοποίηση στην τοπική Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Η ΕΛΜΕ Αχαΐας εκφράζει την αμέριστη και ανεπιφύλακτη συμπαράστασή της στον εκπαιδευτικό, σημειώνοντας ότι η απόφαση που πάρθηκε για τον εκπαιδευτικό αποτελεί «κατάφωρη παραβίαση του συνταγματικά κατοχυρωμένου τεκμηρίου της αθωότητας».

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου», όπου σημειώνεται: «Η πρόκληση απέναντι στο συνάδελφο είναι πρόκληση απέναντι σε ολόκληρο τον κλάδο». Ο Σύλλογος απαιτεί «να σταματήσει τώρα η δίωξη! Να καταργηθεί όλο το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο περί αξιολόγησης και διαθεσιμότητας».

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μελέτη που παραπέμπει σε «λουκέτο» υπηρεσιών

Στο τραπέζι βάζει η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) νέο τρόπο κατανομής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ), ο οποίος θα βασίζεται στο ελάχιστο κόστος λειτουργίας, δηλαδή στην όσο το δυνατόν μικρότερη επιβάρυνση του κράτους από τη λειτουργία των δήμων. Στην πράξη αυτό σημαίνει απαλλαγή του κρατικού προϋπολογισμού από δαπάνες για κοινωνικές δομές, έργα και υπηρεσίες που να καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες ή επαρκές προσωπικό. Συνακόλουθα, συνδέεται με το νέο μοντέλο λειτουργίας συνολικά της τοπικής διοίκησης που προωθείται μεθοδευμένα τα τελευταία χρόνια και υποβαθμίζει κοινωνικές ανάγκες σε «έργο» εκ περιτροπής που παρέχουν φιλανθρωπικές οργανώσεις, συνεταιριστικές επιχειρήσεις, ΜΚΟ ή Εκκλησία.

Στο πλαίσιο αυτό, σε πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ έγινε ενημέρωση σχετικά με τη μελέτη κατανομής των ΚΑΠ, την οποία επεξεργάζεται ομάδα στελεχών από την ΚΕΔΕ, την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) και το υπουργείο Εσωτερικών. Ενδεικτικό της κατεύθυνσης που θα υπηρετήσει η μελέτη, που δεν είναι άλλη από την τήρηση των κριτηρίων της δημοσιονομικής πειθαρχίας, είναι ότι το συνολικό κόστος λειτουργίας της τοπικής διοίκησης, «θα είναι συμφωνημένο με το υπουργείο Εσωτερικών» (!), όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Τη μελέτη απέρριψε εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» η Ελπ. Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτική σύμβουλος Πειραιά, σημειώνοντας ότι η συζήτηση για το ελάχιστο κόστος είναι συζήτηση για να κλείσουν δομές, ενώ αντίθετα το κράτος θα πρέπει να δώσει τα αναγκαία για τη λειτουργία των δήμων χρήματα. Επιταχύνονται μέτρα - δήλωσε στο «Ρ» - σε συνθήκες παρατεταμένης κρίσης, που ενισχύουν ακόμα περισσότερο τον ανταγωνιστικό χαρακτήρα του Δημοσίου. Αυτό εκφράζεται στα οικονομικά των δήμων, για τη λειτουργία των οποίων υπερφορολογείται ο λαός δίνοντας το 70% και το κράτος μόλις το 30%. Επίσης, στο προσωπικό -που θεωρούνται «βαρίδια»- και στις κοινωνικές υπηρεσίες, που βρίσκονται στον αέρα.

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ: Την κατηγορηματική αντίθεσή της στη «μετακίνηση-κινητικότητα» των δικαστών κατά το δημοσιοϋπαλληλικό πρότυπο εκφράζει σε ψήφισμά της η γενική συνέλευση της Ενωσης Διοικητικών Δικαστών (ΕΔΔ). Οι διοικητικοί δικαστές αντιδρούν και στην περικοπή του μισθού, τη στέρηση των δικαστικών διακοπών, και ζητούν τη συνολική μισθολογική αναβάθμιση των δικαστών, την άμεση καταβολή των εξόδων μετάβασης δικαστών και δικαστικών υπαλλήλων στις μεταβατικές έδρες, την καθιέρωση και καταβολή αμοιβής των δικαστικών λειτουργών για τη συμμετοχή τους στα πειθαρχικά συμβούλια κλπ.

ΣΥΛΛΗΨΗ 44ΧΡΟΝΟΥ: Ενας 44χρονος συνελήφθη το βράδυ της περασμένης Παρασκευής καθώς - σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. - λίγο νωρίτερα συμμετείχε σε επίθεση που πραγματοποίησαν άγνωστοι εναντίον αστυνομικών στη συμβολή των οδών Χ. Τρικούπη και Ναυαρίνου. Ο 44χρονος κατηγορείται πως είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και πως ήταν έτοιμος να ρίξει βόμβα μολότοφ σε αστυνομικούς λίγο πριν τη σύλληψή του στη διασταύρωση των οδών Ζ. Πηγής και Ναυαρίνου.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ με χειροβομβίδα μόλις μία εβδομάδα μετά την προηγούμενη, σημειώθηκε χτες τα ξημερώματα στην οδό Καραϊσκάκη στο Γαλάτσι.

ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ και ένας σοβαρά τραυματίας είναι το αποτέλεσμα της «μαφιόζικης» επίθεσης που σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στα Ζαρουχλέικα της Πάτρας. Αστυνομικοί πιθανολογούν πως πρόκειται για ... απάντηση στην εν ψυχρώ δολοφονία δύο ανδρών έξω από νυχτερινό κέντρο της πόλης την περασμένη Τετάρτη.

Σοβαρός τραυματισμός οδηγού βυτιοφόρου

Εκρηξη σε βυτιοφόρο όχημα που μετέφερε υγραέριο και το οποίο βρισκόταν μέσα στις εγκαταστάσεις ξενοδοχείου στην Αμμουδάρα Ηρακλείου, σημειώθηκε λίγο πριν τις τρεις το μεσημέρι κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Από την έκρηξη τραυματίστηκε σοβαρά ο οδηγός του βυτιοφόρου, ο οποίος μεταφέρθηκε με εγκαύματα στο «Βενιζέλειο» νοσοκομείο. Η έκρηξη προκάλεσε φωτιά στο όχημα , η οποία σβήστηκε από την Πυροσβεστική και ο τραυματίας, που φέρει εγκαύματα σε όλο του το σώμα πιθανά να μεταφερθεί σε ειδική μονάδα εγκαυμάτων στην Αθήνα.

Συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή

Συγκέντρωση με αφορμή τη μαύρη επέτειο από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 και με αντιφασιστικά - αντιρατσιστικά μηνύματα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το βράδυ στην Αθήνα. Προηγήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συναυλία στο Πάρκο Ελευθερίας. Περίπου στις 8 το βράδυ άρχισε η πορεία προς τη Βουλή και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 9 το βράδυ. Τη διοργάνωση της εκδήλωσης στήριξαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΚΟΑ, η νεολαία ΣΥΝ, η ΔΕΑ κ.ά.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ