ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 24 Μάη 2013
Σελ. /28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
«Με φασίστες δεν κουβεντιάζουμε!»

Νέα κίνηση απομόνωσης των φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής σημειώθηκε από εργαζόμενους, αυτή τη φορά από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων στον Επισιτισμό Ζακύνθου που αρνήθηκε κάθε επαφή, ενημέρωση, επικοινωνία με τους εν Ελλάδι νεοναζί.

Οι φασίστες έστειλαν στο Σωματείο ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή «σχετικά με την επιδότηση σεμιναρίων κατάρτισης του ΕΦΕΤ σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων και των ποτών». Στην πραγματικότητα, με την ερώτησή τους, που οι χρυσαυγίτες επεχείρησαν να παρουσιάσουν ως «φιλεργατική» παρέμβαση, ζητούν μεγαλύτερες φοροαπαλλαγές για τους εργοδότες που θα δεχτούν να συμμετάσχουν στα σεμινάρια, ενώ οι εργαζόμενοι δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα.

Παραπέρα, στέλνοντας οι φασίστες την ερώτηση στο Σωματείο επεχείρησαν να εγκαινιάσουν επικοινωνία μαζί τους («για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε στα παρακάτω τηλέφωνα...»).

Η άμεση και αποφασιστική απάντηση των εργαζομένων ήταν να στείλουν πίσω την επιστολή της Χρυσής Αυγής, γράφοντας πάνω με μεγάλα κεφαλαία γράμματα «ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ - ΜΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΜΕ»!

Η αποστομωτική αυτή απάντηση έρχεται σαν συνέχεια μιας σειράς και άλλων τέτοιων αντιδράσεων από εργαζόμενους. Π.χ. το Μάρτη οι νεοναζί είχαν επιχειρήσει να «πιάσουν επαφή» με τους εργαζόμενους της Εθνικής Τράπεζας, στέλνοντάς τους επίσης μιαν ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή και συμπληρώνοντας ότι «για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τον τομέα των επιστημονικών συνεργατών». Η απάντηση των εργαζομένων στην ΕΤΕ ήταν να στείλουν πίσω την επιστολή της Χρυσής Αυγής, γράφοντας πάνω με μεγάλα κεφαλαία γράμματα «ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΞΑΝΑΣΤΕΙΛΕΤΕ».

Τα ίδια έπαθαν οι φασίστες τον Απρίλη όταν επεχείρησαν ανάλογη προσέγγιση στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, στέλνοντας και στους λογιστές ερώτηση που κατέθεσαν στη βουλή. «ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ. ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ - ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ - ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ» ήταν η απάντηση που έδωσαν οι εργαζόμενοι στους φασίστες.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Ζητά επιδοτήσεις για τα μονοπώλια των αερογραμμών

Νέες επιδοτήσεις υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου ζητούν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, αυτή τη φορά στα μονοπώλια των αερογραμμών, δείχνοντας για άλλη μια φορά τα συμφέροντα ποιων εξυπηρετούν σε βάρος φυσικά του ελληνικού λαού που καλείται από τους νεοναζί να ξαναπληρώσει για να βγουν ενισχυμένοι μεγαλοκαρχαρίες.

Συγκεκριμένα, στις 30/4/13 κατέθεσαν Ερώτηση στη Bουλή (την υπογράφει ο βουλευτής των φασιστοειδών Ιωάν. Λαγός) προς 3 υπουργούς (Περιβάλλοντος, Δικαιοσύνης και Οικονομικών) με τίτλο «Γιγαντώνονται οι τουρκικές αερογραμμές χωρίς αντίστοιχη ενίσχυση των ελληνικών αερογραμμών». Βάζοντας μπροστά τον μπαμπούλα του ...Τούρκου, γνωματεύουν ότι «δεν φαίνεται να ενισχύονται οι ελληνικές αερογραμμές με όποιες συνέπειες μπορεί αυτό να επιφέρει στην εθνική μας οικονομία και τον τουρισμό». Ακολούθως, οι χρυσαυγίτες ρωτούν την κυβέρνηση αν «Υπάρχει στρατηγική για ενίσχυση των ελληνικών αεροπορικών εταιρειών, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στον ανταγωνισμό από την πλευρά των τουρκικών».

Οι εν Ελλάδι νεοναζί ακολουθούν κατά γράμμα τα όσα έκανε ο Χίτλερ που ενίσχυσε τα γερμανικά και άλλα μονοπώλια, όπως και του δικτάτορα Παπαδόπουλου που 19/3/1968 διαβεβαίωνε τους εφοπλιστάδες: «Θα σας παράσχω το παν (...) Ελθετε προς ημάς και πέστε μας τι θέλετε. Εκ προοιμίου σας βεβαιώ, ότι η κυβέρνησις θα σας το δώσει». Ετσι οι χρυσαυγίτες ανοιχτά ζητούν να δοθεί ζεστό χρήμα στους επιχειρηματίες και τα «επενδυτικά funds» που δραστηριοποιούνται στο χώρο.

Τι καλύτερο θα μπορούσαν να θέλουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες που λυμαίνονται τις ανάγκες του λαού για μετακίνηση και αεροπορική σύνδεση, θησαυρίζοντας ήδη με πανάκριβα εισιτήρια και επιδοτήσεις χρόνια ολόκληρα; Τι επιπλέον θα ήθελαν αν έγραφαν οι ίδιοι την ερώτηση; Τι παραπέρα χρειάζεται μια κυβέρνηση από ένα τάχα αντισυστημικό κόμμα της αντιπολίτευσης που της κάνει τη μια πάσα μετά την άλλη προκειμένου από κοινού να ενισχύουν τους μεγαλοκαρχαρίες, ενόσω ο λαός πένεται;

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
Ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης

Στη φάση σύνταξης των τευχών για την πρόσληψη ιδιωτικής επιχείρησης, η οποία θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με την Αστυνομία στα κέντρα κράτησης μεταναστών χωρίς χαρτιά που βρίσκονται στη χώρα, βρίσκεται το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, όπως ανακοίνωσε χτες ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Δένδιας. Την απάντηση αυτή έδωσε σε επίκαιρη ερώτηση βουλευτή της ΝΔ για το κέντρο κράτησης που βρίσκεται στην Κόρινθο, ενώ ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι το στρατόπεδο συγκέντρωσης Κορίνθου δεν θα σταματήσει να λειτουργεί ως κέντρο κράτησης μεταναστών.

Θυμίζουμε ότι το Σεπτέμβρη του 2012, όταν ήρθε στη Βουλή το νομοσχέδιο (περιείχε πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τη δημιουργία των στρατοπέδων συγκέντρωσης) που περιελάμβανε και την επικίνδυνη διάταξη για τη φύλαξη των στρατοπέδων από ιδιωτικές εταιρίες σεκιούριτι. Και αυτό είχαν καταγγείλει τότε βουλευτές του ΚΚΕ.

Σε ό,τι αφορά την πολιτική της κυβέρνησης για το άσυλο και τη διαχείριση της μετανάστευσης, σύμφωνα με σχέδιο που παρουσιάστηκε τον περασμένο Γενάρη από τον Ν. Δένδια, στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης που διεξήχθη στο Δουβλίνο, η χώρα μας θα εγκαταστήσει και νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τηρώντας τις διατάξεις της ευρωπαϊκής οδηγίας για τις επιστροφές, αυξάνοντας τη χωρητικότητά τους από 3.700 άτομα στα 10.000.

Οσον αφορά τους συνοριακούς ελέγχους, έχουν ενισχυθεί και ενισχύονται τα κατασταλτικά μέτρα στα σύνορα με την Τουρκία. Ο «φράχτης» ολοκληρώθηκε και έχει μήκος 10,3 χιλιόμετρα, στο βορειοανατολικό τμήμα των χερσαίων ελληνοτουρκικών συνόρων. Στην περιοχή της Ορεστιάδας εγκαταστάθηκε σύστημα αυτοματοποιημένης επιτήρησης των συνόρων με χρήση θερμικών καμερών σε σταθερά σημεία με ειδικό λογισμικό ανίχνευσης. Από τον περασμένο Αύγουστο 1.800 συνοριοφύλακες μετακινήθηκαν προς τον ποταμό Εβρο, μαζί με 26 πλωτά.

Στο μεταξύ, πρόσφυγες από τη Συρία κρατούνται από τις ελληνικές αρχές, ενώ δεν εφαρμόζεται η εξαγγελία της κυβέρνησης για την παροχή άτυπης παραμονής στη χώρα για ένα 6μηνο. Αυτό κατήγγειλε χτες εκπρόσωπος της συριακής κοινότητας σε συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε η «Διεθνής Αμνηστία» έξω από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών στην Π. Ράλλη, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της Ετήσιας Εκθεσης 2013.

Αναφερόμενοι στα στοιχεία της έκθεσης, στην οποία διαπιστώνεται κλιμάκωση των εγκλημάτων ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα, βάσει στοιχείων του δικτύου καταγραφής περιστατικών ρατσιστικής βίας, εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων για τα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων, έκαναν λόγο για απαράδεκτες συνθήκες, που επικρατούν στα κέντρα κράτησης αλλοδαπών, υπερβολική χρήση βίας από τις αστυνομικές αρχές, αλλά και εμπόδια που συναντούν οι πρόσφυγες, οι αιτούντες άσυλο και οι μετανάστες κατά την είσοδό τους στην Ελλάδα.

Εκλογές σε τοπογράφους και μηχανολόγους

Την Κυριακή 26 Μάη πραγματοποιούνται αρχαιρεσίες στο Σύλλογο Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών Ελλάδας (ΠΣΔΑΤΜ) στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα, για το κεντρικό ΔΣ του συλλόγου και για ΔΣ τοπικών τμημάτων του. Την ίδια μέρα πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη εκλογές του Συλλόγου Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων Βορείου Ελλάδας (ΣΜΗΒΕ).

Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ καλεί τους φίλους της να δώσουν με αποφασιστικότητα και την εκλογική μάχη, να ενισχύσουν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτιά της. Οι εκλογές πραγματοποιούνται σε μια κρίσιμη συγκυρία όπου, από τη μία, κλιμακώνεται η γενικευμένη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων και, από την άλλη, η άρχουσα τάξη προσπαθεί να εγκλωβίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια στις συμπληγάδες του νέου διπολισμού τρικομματικής συγκυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ. Και οι δύο υποκλίνονται και αποδέχονται τη στρατηγική ανάγκη των μονοπωλιακών ομίλων για θωράκιση της ανταγωνιστικότητάς τους, εμφανίζουν την καπιταλιστική ανάπτυξη ως φιλολαϊκή, ενώ η αντιπαράθεσή τους αφορά το ποιος μπορεί να υπηρετήσει αποτελεσματικότερα αυτό το στρατηγικό στόχο. Σ' αυτές τις συνθήκες, οι εργαζόμενοι μηχανικοί πρέπει να απαντήσουν στο πραγματικό ερώτημα: «ανάπτυξη για το λαό ή τους μονοπωλιακούς ομίλους;».

Η ψηφοφορία, στον ΠΣΑΔΤΜ, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 09:00 έως τις 20:00 στο Λαμπαδάριο κτίριο της Σχολής των ΑΤΜ στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, ενώ θα πραγματοποιηθεί και στην Περιφέρεια, στις ακόλουθες περιοχές: Αγ. Νικόλαο, Αγρίνιο, Αλεξανδρούπολη, Αρτα, Βέροια, Βόλο, Δράμα, Ερμούπολη, Ζάκυνθο, Ηγουμενίτσα, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καβάλα, Καλαμάτα, Καρδίτσα, Καστοριά, Κατερίνη, Κέρκυρα, Κοζάνη, Κομοτηνή, Κόρινθο, Λαμία, Λάρισα, Λευκάδα, Λιβαδειά, Μυτιλήνη, Ναύπλιο, Ξάνθη, Πάτρα, Πολύγυρο, Πρέβεζα, Πύργο, Ρέθυμνο, Ρόδο, Σπάρτη, Τρίκαλα, Τρίπολη, Φλώρινα, Χαλκίδα, Χανιά. Οι εκλογές του ΣΜΗΒΕ θα πραγματοποιηθούν στο κτίριο του ΤΕΕ/ΤΚΜ στη Θεσ/κη.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 6978406256, 6984166220, 6977.911.896 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.dpk.tee.gr.

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Ξεκίνησαν αιτήσεις και το άγχος των γονιών

Ξεκίνησε και θα διαρκέσει μέχρι 12/6 η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για νέες εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων. Κατατίθενται στην Κεντρική Υπηρεσία του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών (Ρόδου 181, Σεπόλια), 08.00π.μ. - 15.30μμ.

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται και στα ΚΕΠ του Δήμου Αθηναίων, καθώς επίσης και συστημένα ή με κούριερ, επί αποδείξει στο Τμήμα Υποστήριξης και Παρακολούθησης της Λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών, Ρόδου 181 και Σερήνου, 4ος όροφος (υπόψη κ. Ξένου).

Ηδη, έχουν γίνει αιτήσεις για 3.500 επανεγγραφές, παιδιά που ήδη φιλοξενούνται. Η διοίκηση του ΔΒΑ έχει ξεκαθαρίσει ότι το πόσα παιδιά θα πάρουν θα εξαρτηθεί από το πόσους παιδαγωγούς θα έχουν.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ