Παρασκευή 24 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
Ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης

Στη φάση σύνταξης των τευχών για την πρόσληψη ιδιωτικής επιχείρησης, η οποία θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με την Αστυνομία στα κέντρα κράτησης μεταναστών χωρίς χαρτιά που βρίσκονται στη χώρα, βρίσκεται το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, όπως ανακοίνωσε χτες ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Δένδιας. Την απάντηση αυτή έδωσε σε επίκαιρη ερώτηση βουλευτή της ΝΔ για το κέντρο κράτησης που βρίσκεται στην Κόρινθο, ενώ ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι το στρατόπεδο συγκέντρωσης Κορίνθου δεν θα σταματήσει να λειτουργεί ως κέντρο κράτησης μεταναστών.

Θυμίζουμε ότι το Σεπτέμβρη του 2012, όταν ήρθε στη Βουλή το νομοσχέδιο (περιείχε πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τη δημιουργία των στρατοπέδων συγκέντρωσης) που περιελάμβανε και την επικίνδυνη διάταξη για τη φύλαξη των στρατοπέδων από ιδιωτικές εταιρίες σεκιούριτι. Και αυτό είχαν καταγγείλει τότε βουλευτές του ΚΚΕ.

Σε ό,τι αφορά την πολιτική της κυβέρνησης για το άσυλο και τη διαχείριση της μετανάστευσης, σύμφωνα με σχέδιο που παρουσιάστηκε τον περασμένο Γενάρη από τον Ν. Δένδια, στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης που διεξήχθη στο Δουβλίνο, η χώρα μας θα εγκαταστήσει και νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τηρώντας τις διατάξεις της ευρωπαϊκής οδηγίας για τις επιστροφές, αυξάνοντας τη χωρητικότητά τους από 3.700 άτομα στα 10.000.

Οσον αφορά τους συνοριακούς ελέγχους, έχουν ενισχυθεί και ενισχύονται τα κατασταλτικά μέτρα στα σύνορα με την Τουρκία. Ο «φράχτης» ολοκληρώθηκε και έχει μήκος 10,3 χιλιόμετρα, στο βορειοανατολικό τμήμα των χερσαίων ελληνοτουρκικών συνόρων. Στην περιοχή της Ορεστιάδας εγκαταστάθηκε σύστημα αυτοματοποιημένης επιτήρησης των συνόρων με χρήση θερμικών καμερών σε σταθερά σημεία με ειδικό λογισμικό ανίχνευσης. Από τον περασμένο Αύγουστο 1.800 συνοριοφύλακες μετακινήθηκαν προς τον ποταμό Εβρο, μαζί με 26 πλωτά.

Στο μεταξύ, πρόσφυγες από τη Συρία κρατούνται από τις ελληνικές αρχές, ενώ δεν εφαρμόζεται η εξαγγελία της κυβέρνησης για την παροχή άτυπης παραμονής στη χώρα για ένα 6μηνο. Αυτό κατήγγειλε χτες εκπρόσωπος της συριακής κοινότητας σε συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε η «Διεθνής Αμνηστία» έξω από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών στην Π. Ράλλη, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της Ετήσιας Εκθεσης 2013.

Αναφερόμενοι στα στοιχεία της έκθεσης, στην οποία διαπιστώνεται κλιμάκωση των εγκλημάτων ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα, βάσει στοιχείων του δικτύου καταγραφής περιστατικών ρατσιστικής βίας, εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων για τα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων, έκαναν λόγο για απαράδεκτες συνθήκες, που επικρατούν στα κέντρα κράτησης αλλοδαπών, υπερβολική χρήση βίας από τις αστυνομικές αρχές, αλλά και εμπόδια που συναντούν οι πρόσφυγες, οι αιτούντες άσυλο και οι μετανάστες κατά την είσοδό τους στην Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ