ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 29 Μάη 2013
Σελ. /28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΙΣ 6 ΙΟΥΝΗ
Στον αγώνα για την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις

Συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στις 10 π.μ. και πορεία στο υπουργείο Εργασίας

Σε αγωνιστικό αναβρασμό βρίσκονται οι συνταξιούχοι και τα σωματεία τους που δίνουν τη μάχη για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή στην Παναττική Πανσυνταξιουχική κινητοποίηση που οργανώνουν την Πέμπτη, 6 του Ιούνη, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - ΟΑΕΕ - ΠΕΣ - ΝΑΤ - ΟΤΑ και ΤΑΕΟΑΕΕ. Η συγκέντρωση έχει οριστεί στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας.

Επίσης, η Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιουχικών οργανώσεων Κεντρικής Μακεδονίας οργανώνει συγκέντρωση την ίδια μέρα στις 11 πμ στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Για την καλύτερη προετοιμασία της κινητοποίησης οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις θα δώσουν συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, 3 Ιούνη, στις 11 το πρωί στην αίθουσα της Ενωσης Λογιστών Αθήνας (Κάνιγγος 27 - 5ος όροφος), όπου και θα προβάλλουν το διεκδικητικό τους πλαίσιο συσπείρωσης και πάλης, με το οποίο οι συνταξιούχοι διεκδικούν:

  • Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις.
  • Διασφάλιση από την κυβέρνηση της καταβολής τους.
  • Να αποδοθούν τώρα οι συντάξεις στους νέους δικαιούχους.
  • Αποκατάσταση όσων χάσαμε.
  • Να δοθούν φάρμακα και εξετάσεις δωρεάν σε όλους τους ασφαλισμένους τους ανέργους και τις οικογένειές τους χωρίς προαπαιτούμενα.
  • Κάτω τα χαράτσια και οι κατασχέσεις κατοικιών.

Οι οργανώσεις των συνταξιούχων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα μαζί με τα συνδικάτα των εργαζομένων, τους συλλόγους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των αυτοαπασχολουμένων και των αγροτών, τους φορείς της σπουδάζουσας νεολαίας και των γυναικών, ανοίγουν μέτωπο για το μεγάλο ζήτημα της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, συγκέντρωση για την Κοινωνική Ασφάλιση οργανώνει σήμερα στις 10.30 π.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγ. Φιλοθέης 5β - πλ. Μητροπόλεως) ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ - Τραπεζών και καλεί σε μαζική συμμετοχή τους συνταξιούχους του κλάδου.

Σε συγκέντρωση των συνταξιούχων, την Τρίτη, 4 Ιούνη, στις 10.30 π.μ. στον Οίκο του Ναύτη, καλεί η Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΠΕΣ - ΝΑΤ). Παράλληλα, απευθύνει κάλεσμα στη συγκέντρωση των συνταξιούχων της Αττικής, στις 6 Ιούνη, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Στις 5 Ιούνη στη Λάρισα καλούν 45 οργανώσεις

Πλατύ κάλεσμα και στο Βόλο

Κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των Συντάξεων και της Κοινωνικής Ασφάλισης πραγματοποιούνται στη Λάρισα και στο Βόλο.

Στη Λάρισα θα πραγματοποιηθεί αγωνιστική συγκέντρωση την Τετάρτη 5 Ιούνη, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της πόλης, η οποία αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας και του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Λάρισας και στην οποία συμμετείχαν 120 εκπρόσωποι από 45 σωματεία εργαζομένων, συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, γυναικών, σπουδαστών, Λαϊκών Επιτροπών της περιοχής.

Στην ίδια σύσκεψη αποφασίστηκε:

* Να γίνουν συνεδριάσεις ΔΣ, συνελεύσεις και συσκέψεις εργατικών και συνταξιουχικών σωματείων, συλλόγων ΕΒΕ, αγροτών, γυναικών, όπου θα γίνει ενημέρωση για τα προβλήματα της Κοινωνικής Ασφάλισης και να εγκριθεί ένα πρόγραμμα δράσης του κάθε σωματείου.

* Κάθε σωματείο να βγάλει ενημερωτικό φυλλάδιο, που θα μοιραστεί με περιοδείες στους χώρους δουλειάς και κατοικίας, να κάνουν γνωστό το πρόβλημα με τη σημερινή του διάσταση. Τα σωματεία να οργανώσουν παραστάσεις διαμαρτυρίας στα ασφαλιστικά ταμεία, στον ΕΟΠΥΥ, στα νοσοκομεία, κέντρα υγείας κι ανάλογη δράση να αναπτύξουν οι Λαϊκές Επιτροπές στις συνοικίες.

* Τα συνταξιουχικά σωματεία να αναπτύξουν ιδιαίτερη δράση, να βγει ανακοίνωση και να μοιραστεί παντού, να πραγματοποιήσουν διαμαρτυρίες στα παραρτήματα των ασφαλιστικών ταμείων, στα νοσοκομεία.

Στο Βόλο, απόφαση για κινητοποιήσεις πάρθηκε στη σύσκεψη σωματείων εργατοϋπαλλήλων και συνταξιούχων, καθώς και συλλόγων αυτοαπασχολούμενων της περιοχής, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας», τα σωματεία Εργαζομένων «Κοκα-Κόλα 3Ε», Εργατοϋπαλλήλων Τύπου και Χάρτου, Καθαριστριών, Ποτών και Τροφίμων, «Καρφούρ», ΒΕΜΕΚΕΠ, Ενδυσης - Υπόδησης, από τους συλλόγους συνταξιούχων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΑΕΕ - ΤΑΕ, ΝΑΤ, Υδραυλικών, Ξυλουργών, Λαϊκών Αγορών, Ηλεκτρολόγων, Οδοντοτεχνιτών, Φαρμακοϋπαλλήλων, Διοικητικών Υπαλλήλων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ΕΛΜΕ Μαγνησίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που αποφασίστηκε, κινητοποιήσεις θα γίνουν επίσης:

-- Στις 6 Ιούνη, στο Νοσοκομείο, με την απαίτηση να συμπληρωθούν άμεσα τα κενά σε προσωπικό και εξοπλισμό.

-- Στις 12 Ιούνη, στον ΟΑΕΕ, για τα ζητήματα των συντάξεων, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και των χρεών των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων.

-- Στις 18 Ιούνη, στο ΙΚΑ, καλώντας όλους τους εργαζόμενους που δεν έχουν σφραγισμένα τα βιβλιάριά τους να τα φέρουν και να απαιτήσουν να σφραγιστούν όλα ανεξαιρέτως.

Από την επίσκεψη χτες στον ΟΣΕ του Πειραιά
Από την επίσκεψη χτες στον ΟΣΕ του Πειραιά
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΒΕΡΣΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΠ
Στην Αθήνα μετά από πρόσκληση της ΠΣΟ

Μετά από πρόσκληση της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) επισκέπτονται την Αθήνα ο Γενικός Γραμματέας και τρία μέλη της διοίκησης των Συνδικάτων Σιδηροδρομικών Βερσαλιών και Τραπ Γαλλίας για διμερείς συζητήσεις με την ηγεσία της ΠΣΟ και του ΠΑΜΕ.

Χτες επισκέφθηκαν το εργοστάσιο του ΟΣΕ στον Πειραιά και συζήτησαν με τους εργαζόμενους. Από την ανταλλαγή εμπειριών επιβεβαιώθηκε ότι τα προβλήματα είναι ίδια με κυρίαρχα τις ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων σιδηροδρόμων, τη λιτότητα στους μισθούς και την επίθεση στις εργασιακές σχέσεις. Οι Γάλλοι συνδικαλιστές προσκάλεσαν αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ σιδηροδρομικών να τους επισκεφθεί στο Παρίσι με στόχο το συντονισμό των ταξικών δυνάμεων στον κλάδο των σιδηροδρόμων.

Σύσκεψη για το ασφαλιστικό

Πλατιά σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση, διοργανώνουν σήμερα Τετάρτη 29 Μάη, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, η Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ και τα Σωματεία: Συνταξιούχων ΙΚΑ, Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών υπαλλήλων, Οικοδόμων, Τουριστικών Επαγγελμάτων, Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών.

Για την ιστορία του οικοδομικού κινήματος

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για την παρουσίαση του βιβλίου «Από την πείρα του κινήματος των Οικοδόμων στην Ελλάδα», του Α. Γκίκα.

Αύριο, Πέμπτη 30 Μάη θα γίνουν οι εξής παρουσιάσεις:

  • Από το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας στις 7.30 μ.μ., στα γραφεία του Συνδικάτου (Βερανζέρου 1, 2ος όροφος).
  • Από το Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Λάρισας στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Θα περιλαμβάνει προβολή οπτικοακουστικού υλικού και έκθεση φωτογραφίας.
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Κινητοποίηση στις 6 Ιούνη

Κινητοποίηση - παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, οργανώνει για τις 6 Ιούνη, στις 11 π.μ., το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, απαιτώντας άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων. Στα αιτήματα της κινητοποίησης περιλαμβάνονται:

  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Εκτακτο «βοήθημα» για όλους τους οικοδόμους.
  • Μείωση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας, για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία.
  • Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Κατάργηση της αύξησης κατά δύο χρόνια των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των οικοδόμων.
  • Δωρεάν μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας.
  • Απαλλαγή από κάθε είδους χαράτσια, δημοτικά τέλη και φόρους.
  • Να καλυφθεί το σύνολο των αιτήσεων στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά, Ελλήνων και μεταναστών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να καταργηθούν τα τροφεία».
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Εκδηλώσεις για την Κοινωνική Ασφάλιση

Ενταγμένες στην πρωτοβουλία που έχει αναλάβει το ΚΚΕ για την υπεράσπιση των συντάξεων και των ασφαλιστικών ταμείων από νέα πλήγματα είναι οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται τις επόμενες μέρες από Οργανώσεις της ΚΟ Αττικής.

Σήμερα, Τετάρτη:

-- Στην πλατεία Αγ. Κωνσταντίνου στον Κολωνό, στις 7.30 μ.μ. Θα μιλήσει ο Κ. Ζιώγας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στην πλατεία Γαρδένιας Ζωγράφου, στις 7.30 μ.μ. Ομιλητής ο Γ. Πάσουλας, στέλεχος του Κόμματος.

Την Πέμπτη 30 Μάη:

-- Στον Κορυδαλλό, στις 7 μ.μ., (αίθουσα Πλειάδες, Πνευματικό Κέντρο, Γρ. Λαμπράκη και Καρυταίνης). Ομιλητής ο Γ. Πέρρος, μέλος της ΚΕ.

-- Στη Νέα Ιωνία, στις 7.30 μ.μ., στον πεζόδρομο Π. Πατρών Γερμανού, με ομιλητή τον Γ. Μαυρίκο, στέλεχος του Κόμματος.

-- Στην κεντρική πλατεία Γέρακα, στις 7 μ.μ., με ομιλητή τον Δ. Κουμπούρη, μέλος της ΚΕ.

-- Τη Δευτέρα 3/6, στο Ιλιον, πλατεία Αγ. Φανουρίου, στις 7.30 μ.μ., με ομιλητή τον Γ. Πρωτούλη, μέλος της ΚΕ.

-- Την Τετάρτη 5/6, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Αγ. Γεωργίου Κηπούπολης, με ομιλητή τον Γ. Τασιούλα, μέλος της ΚΕ.

-- Την Τετάρτη 5/6, στο Μπραχάμι, πλατεία Ηρώων, στις 7.30 μ.μ., με ομιλητή τον Χρ. Κατσώτη, μέλος της ΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ