ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 24 Ιούλη 2013
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Με... άρωμα γυναίκας οι χτεσινές διακρίσεις

Μετά τα 5 χλμ η Κέλλυ Αραούζου σημείωσε μια ακόμη σπουδαία επιτυχία και στα 10 χλμ ανοικτής θάλασσας
Μετά τα 5 χλμ η Κέλλυ Αραούζου σημείωσε μια ακόμη σπουδαία επιτυχία και στα 10 χλμ ανοικτής θάλασσας
Το γυναικείο φύλλο πρόσφερε χτες το μεγαλύτερο μέρος των διακρίσεων για την ελληνική αποστολή στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου. Για μια ακόμη φορά τα αγωνίσματα της ανοικτής θάλασσας βρέθηκαν στο επίκεντρο, ενώ συνεχίστηκε και η αξιόλογη ελληνική παρουσία στη συγχρονισμένη κολύμβηση. Στις καταδύσεις Φαφαλής - Παπαρούνας πρόσφεραν τη μοναδική ανδρική διάκριση της χτεσινής ημέρας.

10 χλμ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: Σε... ρότα Γιαννιώτη η Αραούζου

Στη ρότα του Σπύρου Γιαννιώτη... κολύμπησε και η Κέλλυ Αραούζου, που μετά την πολύ καλή παρουσία της στα 5 χλμ ανοικτής θάλασσας (ήταν στην 4η θέση χάνοντας για λίγο το μετάλλιο) κάτι αντίστοιχο πραγματοποίησε και στα 10 χλμ. Η Ελληνίδα κολυμβήτρια κατέλαβε πάλι την 4η θέση και μάλιστα αυτή την φορά χάνοντας το βάθρο για ακόμη λιγότερο, καθώς μόλις 1 δευτ. τη χώρισε από τη Γερμανίδα Μάουρερ. Ο χρόνος της Αραούζου ήταν μια ώρα, 58 λεπτά και 21,3 δευτερόλεπτα έναντι 1:58.20.2 της Γερμανίδας που πήρε το χάλκινο. Βραζιλιάνικη υπόθεση ήταν οι δυο πρώτες θέσεις του βάθρου, με την 30χρονη Οκιμότο να παίρνει το χρυσό κυριολεκτικά στην τελευταία... χεριά από τη δεύτερη συμπατριώτισσά της Κούνα, με τις δυο αθλήτριες να έχουν ελάχιστη διαφορά (1.58.19.2 έναντι 1.58.19.5). Η έτερη Ελληνίδα αθλήτρια στην ίδια απόσταση και κάτοχος του χάλκινου μεταλλίου πριν δύο χρόνια στη Σαγκάη Μαριάννα Λυμπερτά τερμάτισε στην 21η θέση με χρόνο 1:58:33.0.

ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ: Μισή... ντουζίνα τελικοί

Σε έναν ακόμη τελικό της συγχρονισμένης κολύμβησης θα υπάρξει ελληνική συμμετοχή αφού το δίδυμο των Δέσποινα Σολωμού και Ευαγγελίας Πλατανιώτη θα δώσει το «παρών» στο ελεύθερο πρόγραμμα στο ντουέτο. Οι δυο τους παρουσίασαν ένα όμορφο πρόγραμμα που βαθμολογήθηκε με 88.010 βαθμούς και προκρίθηκαν με την όγδοη καλύτερη επίδοση. Σημειώνεται ότι αυτός είναι ο έκτος τελικός σε ισάριθμα αγωνίσματα που θα υπάρξει ελληνική παρουσία. Εξάλλου στον τελικό του ομαδικού η Ελλάδα κατέλαβε την 8η θέση συγκεντρώνοντας 86.400 βαθμούς.

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ: Σπουδαία επιτυχία από Παπαρούνα/Φαφαλή

Στον τελικό των 3μ. τραμπολίνο συγχρονισμένης κατάδυσης ανδρών προκρίθηκαν ο Στέφανος Παπαρούνας και ο Μιχάλης Φαφαλής αφού πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση στα προκριματικά και συγκεντρώνοντας συνολικά 382.77 βαθμούς, πήραν το εισιτήριο καταλαμβάνοντας την 8η θέση στη γενική κατάταξη. Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που η Εθνική μας ομάδα θα μετάσχει σε τελικό των 3μ. τραμπολίνο συγχρονισμένης κατάδυσης ανδρών σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μετά το 2005 και τους Αγώνες του Μόντρεαλ (Γαβριηλίδης/Μάνος 11οι).

ΠΟΛΟ: Σεφτέ στις νίκες για γυναίκες

Στη Μ. Βρετανία ξέσπασε η Εθνική γυναικών του πόλο για την ήττα από τις ΗΠΑ στην πρεμιέρα των αγώνων της αφού τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση επικράτησαν των Βρετανίδων με 13-7. Αν και στην αρχή συνάντησαν δυσκολίες (3-4 στο δεύτερο οκτάλεπτο) εντούτοις στην επανάληψη οι παίκτριες της Ελλάδας ανέβασαν την απόδοσή τους, βελτιώθηκαν επιθετικά (προηγήθηκαν 6-3) και δεν άφησαν περιθώρια στις αντιπάλους τους.

  • Το δεύτερο αγώνα της θα δώσει σήμερα η Εθνική ανδρών που αντιμετωπίζει τη Ν. Ζηλανδία (20.00 ώρα Ελλάδας) έχοντας το ρόλο του φαβορί της αναμέτρησης, ιδιαίτερα μετά τη σπουδαία νίκη επί του Μαυροβουνίου στην πρεμιέρα του τουρνουά.
ΜΠΑΣΚΕΤ
Χωρίς Σχορτσιανίτη η Εθνική

Η... καλοκαιρινή «κατάρα» των αποχωρήσεων δε φαίνεται να αφήνει ήσυχη την Εθνική ανδρών ούτε και φέτος, αφού ήδη έγιναν τρεις οι παίκτες που δε θα μετέχουν στην προετοιμασία ενόψει του Ευρωμπάσκετ που θα διεξαχθεί το Σεπτέμβρη. Μετά τους Καλάθη και Κουφό και ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης δήλωσε αδυναμία να μετέχει στην αποστολή, τουλάχιστον κατά το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας που θα διεξαχθεί στο Καρπενήσι και φυσικά αποκλείστηκε από τον ομοσπονδιακό τεχνικό Ανδρέα Τρινκέρι. Αν και επίσημα στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας γίνεται λόγος για πρόβλημα στον τετρακέφαλο και επανεκτίμηση του τραυματισμού στο επόμενο διάστημα, εντούτοις τις τελευταίες ημέρες κορυφώθηκε η φημολογία πως η συμμετοχή του «Σόφο» στις υποχρεώσεις της εθνικής ήταν ρευστή. Στη θέση του Σχορτσιανίτη κλήθηκε απο τον Ιταλό τεχνικό της Εθνικής ο Βασίλης Καβαδάς του Πανιώνιου. Εξάλλου σήμερα, που θα γίνει το πρώτο επίσημο ραντεβού της αποστολής (έχουν προηγηθεί τα ιατρικά τεστ) λήγει ουσιαστικά το τελεσίγραφο της ΕΟΚ για να εμφανιστεί στην ομάδα ο Καλάθης, ο οποίος απέχει ψάχνοντας ομάδα για το ΝΒΑ.

  • Ο Απόλλων Πατρών ανακοίνωσε την απόκτηση του Τζερεμάια Ουίλσον για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
  • Στο Βίλνιους θα διεξαχθεί η προκριματική φάση της Ευρωλίγκας μέσω της οποίας θα αναδειχθεί η ομάδα που θα πάρει τη θέση στον Δ' Ομιλο της διοργάνωσης με επικεφαλής τον Παναθηναϊκό.
ΔΙΕΘΝΗ
Από Τίτο σε «Τάτα» η Μπαρτσελόνα

Ο Αργεντινός Χεράρδο «Τάτα» Μαρτίνο είναι και επίσημα ο νέος τεχνικός της Μπαρτσελόνα αντικαθιστώντας τον Τίτο Βιλανόβα με τον οποίον η συνεργασία των «μπλαουγκράνα» λύθηκε πρόσφατα με κύρια αιτία τα προβλήματα υγείας που είχε ο πρώην παίκτης και τεχνικός της ομάδας. Ο νέος τεχνικός αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο 2 ετών με την ομάδα της Καταλονίας. Μάλιστα αυτός είναι ο 4ος Αργεντινός προπονητής που κάθεται στον πάγκο της Μπαρτσελόνα μετά τους Ερέρα (1958-60, 1980-81), Ρόκε Ολσεν (1965-67) και Σέζαρ Λουίς Μενότι (1983-84).

  • Μπορεί να... πάγωσε για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, ωστόσο το ενδιαφέρον της Ρεάλ Μαδρίτης για τον Αγγλο άσο της Τότεναμ Γκάρεθ Μπέιλι φαίνεται τις τελευταίες ώρες να αναθερμένεται και μάλιστα για τα καλά. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «Μarca» οι τρεις πλευρές Ρεάλ, Τότεναμ και παίκτης φαίνεται να είναι πιο κοντά από ποτέ ώστε να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία τους, με το ποσό της μεταγραφής να φθάνει κοντά στα 85 εκατ. ευρώ. Πάντως ο τεχνικός των «Σπιρουνιών» Βίλα Μπόας με δηλώσεις του ξεκαθάρισε πως υπολογίζει τον Μπέιλ για την προετοιμασία της ομάδας.
  • Την ήττα με 3-2 γνώρισε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την Γουακοχάμα σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στην Ασία. Μάλιστα αυτή ήταν η δεύτερη ήττα των «κόκκινων Διαβόλων» σε τρεις αγώνες που έχουν δώσει μέχρι σήμερα έχοντας στον πάγκο τον νέο τεχνικό Ντέιβιντ Μόγες.
  • Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Corriere dello Sport» Ρεάλ Μαδρίτης και Νάπολι τα «βρήκαν» στα 35 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου η δεύτερη να αποκτήσει τον Αργεντινό Γκονσάλο Ιγκουαΐν. Ο παίκτης αποτελούσε πρώτο στόχο του τεχνικού της Νάπολι Ράφα Μπενίτεθ για την κορυφή της επίθεσης, μετά την πώληση του Καβάνι.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Προς νέο... λίφτινγκ η Super League

Ο φόβος της απαξίωσης του προϊόντος, με ό,τι απώλειες κερδών αυτή συνεπάγεται, αναγκάζει τους επιχειρηματίες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου να ξανασκέφτονται το λίφτινγκ για το πρωτάθλημα της Super League. Eτσι, γνωστοποιήθηκε χτες, πως στο προσεχές συμβούλιο της Λίγκας των ομάδων της πρώτης κατηγορίας θα καθιερωθούν 16 ομάδες από το 2015/16. Υπενθυμίζεται ότι για τις σεζόν 2013/14, 2014/15 έχει «κλειδώσει» η συμμετοχή 18 ομάδων. Ωστόσο η οποιαδήποτε λύση επιλεχθεί, το πιο πιθανό είναι να δημιουργήσει ανακατατάξεις και στο πρωτάθλημα της Football League.

  • Μπορεί σε πρακτικό επίπεδο να μην προχωράει κάτι, ωστόσο από συνομιλίες φαίνεται να κάνουν υπερωρίες στον Ολυμπιακό με βάση και τις φήμες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Πάντως η ΠΑΕ προσπαθεί να βάλει φρένο σε όσα ακούγονται διαψεύδοντας χτες (έστω και ανεπίσημα) τα δημοσιεύματα που ήθελαν τους πρωταθλητές Ελλάδας να έχουν συμφωνήσει με τον Σουηδό επιθετικό Γιόχαν Ελμάντερ της Γαλατάσεραϊ.
  • Ο Αργεντινός Σεμπάστιαν Γκρατσίνι αποτελεί το όγδοο μεταγραφικό απόκτημα του Αστέρα Τρίπολης στη φετινή καλοκαιρινή περίοδο καθώς υπέγραψε χτες συμβόλαιο συνεργασίας με τους Αρκάδες για δυο χρόνια.
  • To ποσό των 800.000 θα κληθεί να καταβάλει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στον Γιώργο Δώνη και τους συνεργάτες του όπως αποφάσισε χτες η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ καθώς η προσφυγή του Ελληνα τεχνικού έγινε δεκτή. Οι δύο πλευρές είχαν φτάσει στις δικαστικές αίθουσες μετά από έντονη διαφωνία. Η απόφαση είναι εφέσιμη.
ΒΟΛΕΪ
Διαζύγιο Σωτήρχου με Ολυμπιακό

Ξαφνικό αντίο είπε ο Τέλης Σωτήρχος από τη γυναικεία ομάδα Βόλεϊ του Ολυμπιακού, καθώς υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία έγινε δεκτή. Ο Ελληνας προπονητής που φέτος έφερε το πρώτο πρωτάθλημα στο τμήμα και άλλα δύο Κύπελλα Ελλάδας, φεύγει για προσωπικούς λόγους, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Ολυμπιακού. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, υποψήφιοι για τον «ερυθρόλευκο» πάγκο είναι οι Γιώργος Λυκούδης, Στέφανος Πολύζος και Ζόραν Κόβαζιτς.

  • Αναχώρησε χτες για την Ταϊλάνδη η Εθνική κορασίδων προκειμένου να συμμετάσχει στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην ασιατική χώρα. Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα μετέχει στο συγκεκριμένο θεσμό. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Δημήτρης Φλώρος και ο άμεσος συνεργάτης του, Γιάννης Καλμαζίδης έχουν επιλέξει την εξής 12άδα: Κωνσταντινίδου Λαμπρινή, Γκουντιμένκο Ιωάννα, Βασιλαντωνάκη Ανθή, Στράντζαλη Ολγα, Ψωμά Αλεξάνδρα, Παπαδοπούλου Χαρά, Χαμπηλομάτη Αλεξάνδρα, Καλαντάτζε Αννα, Σουπιώνη Ελένη, Κοκκινάκη Ειρήνη, Φακοπουλίδου Αθανασία, Σωτηρίου Μαρία.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ