ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 27 Νοέμβρη 2013
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΚΕ
Στο 49,79% το πανελλαδικό πλάνο

Το μισό σχεδόν της διαδρομής διένυσαν οι Κομματικές και οι ΚΝίτικες Οργανώσεις, καλύπτοντας το πανελλαδικό πλάνο της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης που έχει προκηρύξει η ΚΕ του ΚΚΕ για τους μήνες Νοέμβρη και Δεκέμβρη, σε ποσοστό 49,79%, στο τέταρτο κατά σειρά «κλείσιμο». Η εκπνοή του πρώτου μήνα της εξόρμησης σε λίγες μέρες και το πέρασμα στο δεύτερο μισό της μάχης σηματοδοτεί και την ένταση των προσπαθειών για την επίτευξη των στόχων.

Σταθερά στην πρώτη θέση, σε ό,τι αφορά την κάλυψη των πλάνων, παραμένει η ΚΟ Πελοποννήσου με ποσοστό κάλυψης 62,10%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η ΚΟ Αιγαίου με ποσοστό 58,07% και στην τρίτη η ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 56,15%. Ακολουθούν κατά σειρά οι ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας με 51,64%, Εξωτερικού με 50,66%, Δυτικής Μακεδονίας με 48,18%, Θεσσαλίας με 48,17%, Αττικής με 48,11%, Στερεάς με 47,73%, Κρήτης με 46,24% και Βορειοδυτικής Ελλάδας με ποσοστό 41,43%.

Η ΚΝΕ κάλυψε το 50,80% του πλάνου της, ενώ η ΚΟ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» το 62,19%.

Η ΚΟ Στερεάς καλεί σε άμιλλα την ΚΟ Δ. Μακεδονίας

Η Επιτροπή Περιοχής της ΚΟ Στερεάς, ανταποκρινόμενη στο πνεύμα της ανακοίνωσης της Γραμματείας της ΚΕ, συζήτησε το ζήτημα της άμιλλας στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης. Η άμιλλα αποτελεί στοιχείο κομμουνιστικού τρόπου δουλειάς, παρακινεί για την επίτευξη του κοινού στόχου των κομμουνιστών και κομμουνιστριών, για την υπερκάλυψη των πλάνων και την αποφασιστική οικονομική ενίσχυση του Κόμματός μας. Καλεί τις Τομεακές Οργανώσεις, τα κομματικά και ΚΝίτικα μέλη, τους φίλους του Κόμματος, να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης, να δουλέψουν με πνεύμα πρωτοβουλίας, ενθουσιασμού και αυξημένης προσφοράς.

Σε αυτά τα πλαίσια καλεί σε άμιλλα την ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας, με βάση τους δείκτες που καθόρισε η Γραμματεία της ΚΕ:

-- Το βαθμό υπερκάλυψης του συνολικού πλάνου των ΚΟ.

-- Την απόδοση των συνδρομών των κομματικών μελών για Νοέμβρη - Δεκέμβρη.

-- Την αυτοθυσία στην επιπλέον ατομική εισφορά των κομματικών μελών (κόκκινα μεροκάματα).

-- Το εύρος του ανοίγματος στο λαό.

-- Το βαθμό στράτευσης των οπαδών και φίλων του Κόμματος.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ
Σήμερα, Τετάρτη

-- Η ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ διοργανώνει προς τιμήν της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης κατά των φασιστών - ναζιστών κατακτητών, εκδήλωση στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Σάμου.

-- Η ΤΕ ΑΕΙ-ΤΕΙ του ΚΚΕ και τα ΤΣ ΑΕΙ και ΤΕΙ Αχαΐας της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδήλωση - αφιέρωμα στα 95 χρόνια του ΚΚΕ και στα 45 χρόνια της ΚΝΕ, στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ, στις 7 μ.μ., με ομιλήτρια την Ελένη Μπιρλή, μέλος του ΓΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

-- Η ΤΕ Λακωνίας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση - ομιλία για τα 95 χρόνια του ΚΚΕ, στο Εργατικό Κέντρο Σπάρτης, στις 7:30 μ.μ., με ομιλητή τον Δημήτρη Μαστρογιαννόπουλο, γραμματέα της ΤΕ Λακωνίας του ΚΚΕ.

-- Η ΚΟΒ Προσφυγικών Πάτρας θα πραγματοποιήσει εκδήλωση για την επέτειο της Οχτωβριανής Επανάστασης, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου, στις 7:30 μ.μ., με ομιλητή τον Κώστα Πελετίδη, μέλος της ΤΕ Εδαφικού Τομέα Αχαΐας του ΚΚΕ.

-- Η ΚΟΒ Παλλικής θα πραγματοποιήσει ομιλία, στο Δημαρχείο Ληξουρίου, στις 7:30 μ.μ., με ομιλήτρια την Αγγελική Τσώλου, γραμματέα της ΤΕ Κεφαλονιάς του ΚΚΕ.

-- Η ΤΕ Βόλου του ΚΚΕ διοργανώνει πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση προς τιμήν των 95 χρόνων του Κόμματος, στις 7 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας (Ελικοδρόμιο).

-- Συγκέντρωση πραγματοποιείται στις 7 μ.μ. στο Μαρούσι, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου, με ομιλητή τον Π. Παπαγεωργόπουλο, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

-- Στις 7:30 π.μ. συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στα ΕΛΤΑ (μονάδα Κωνσταντινουπόλεως και Λένορμαν) με ομιλητή τον Χ. Μπάθα, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

-- Συγκέντρωση για 95χρονα του ΚΚΕ θα πραγματοποιηθεί στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, στις 12 μ., στο αμφιθέατρο «Καλαϊσάκη» με ομιλητή τον Νίκο Σταματόπουλο, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Στις 12 μ. περιοδεία στο πολυκατάστημα PRAKTIKER στον Ταύρο με τον Τ. Κεσόπουλο, γραμματέα της ΤΟ Εμπορίου της ΚΟ Αττικής.

Αύριο, Πέμπτη

-- Συζήτηση με τους εργαζόμενους στην Τράπεζα της Ελλάδας για τις εξελίξεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και τις θέσεις του ΚΚΕ, στα γραφεία του Συλλόγου Εργαζομένων Τράπεζας Ελλάδας, στις 10.30 π.μ. Θα μιλήσει ο Π. Κατηφές, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

-- Με την ευκαιρία συμπλήρωσης 95 χρόνων δράσης του ΚΚΕ η ΤΟ Πόλης Καρδίτσας του ΚΚΕ οργανώνει, στις 8:30 μ.μ., στη μουσική σκηνή «ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ» (πεζόδρομος Ηρακλείτου 2), αφιερωματική εκδήλωση στο ρεμπέτικο του Εμφυλίου.

-- Στις 8 π.μ. περιοδεία στο ΙΚΑ Ιλίου με τον Σπ. Χαλβατζή, βουλευτή του Κόμματος.


Για τους αναγνώστες του «Ριζοσπάστη»

Εάν δεν βρίσκετε τον «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» στο περίπτερο τηλεφωνήστε μας στο 210.3320.816

Ο Δ. Κουτσούμπας στην Κοζάνη

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα μιλήσει στην πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση, που διοργανώνει η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, για τα 95 χρόνια από την ίδρυση του Κόμματος. Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 1 Δεκέμβρη, στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης, στις 6.30 μ.μ.

Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τους Ρίτα Αντωνοπούλου και Μανώλη Ανδρουλιδάκη.

ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση για τα 95χρονα του Κόμματος

Εκδήλωση για τα 95χρονα του Κόμματος διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, την Κυριακή 1 Δεκέμβρη, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη. Θα μιλήσει η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

95 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
Μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση της ΚΟ Αττικής

Την Κυριακή 8 Δεκέμβρη, στο ΣΕΦ

«95 χρόνια ΚΚΕ, 1918 - 2013, Εμπνεόμαστε - Διδασκόμαστε - Συνεχίζουμε» είναι ο «τίτλος» της μεγάλης πολιτικής και πολιτιστικής εκδήλωσης που διοργανώνει την Κυριακή 8 Δεκέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στο «Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας», η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ για να τιμήσει τα 95χρονα του Κόμματος. Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Θα ακολουθήσει συναυλία με έργα του Μίκη Θεοδωράκη που θα ερμηνεύσουν οι Μαρία Φαραντούρη, Μανώλης Μητσιάς και Βασίλης Λέκκας. Στη μουσική εκτέλεση η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου της Αθήνας υπό τη διεύθυνση του Λευτέρη Καλκάνη, η Χορωδία του Δήμου της Αθήνας υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Μπερή, το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη». Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Μανώλης Ανδρουλιδάκης.

Η είσοδος θα γίνεται με προσκλήσεις που διατίθενται από τις Κομματικές Οργανώσεις.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ