ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 14 Δεκέμβρη 2013 - 2η έκδοση
Σελ. /24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Κανένας άνεργος και απολυμένος δίχως ρεύμα

Ανακοίνωση - κάλεσμα σε σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της πάλης και της αλληλεγγύης

Από τις κινητοποιήσεις των Λαϊκών Επιτροπών έξω από καταστήματα της ΔΕΗ
Από τις κινητοποιήσεις των Λαϊκών Επιτροπών έξω από καταστήματα της ΔΕΗ
Κάλεσμα στα σωματεία, στις Λαϊκές Επιτροπές, να οργανώσουν την πάλη για να μη μείνει κανένας άνεργος, απολυμένος, λαϊκό νοικοκυριό χωρίς ρεύμα, απευθύνει με ανακοίνωση το ΠΑΜΕ.

Καλεί, επίσης, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, «να μη δείχνουν καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, στους δημάρχους και τα διάφορα επιτροπάτα, που τώρα τους πήρε ο πόνος για τη φτωχολογιά. Είναι αυτοί που υλοποιούν όλα αυτά που οδηγούν στο ακριβό ρεύμα, στα χαράτσια, στη φορολογία, στις απανωτές αυξήσεις δημοτικών τελών. Η ευαισθησία που δείχνουν για το ρεύμα είναι υποκριτική όταν:

  • Τον τελευταίο χρόνο οι αυξήσεις στο ρεύμα έφθασαν στο 18.7% και στο 50% την τελευταία 5ετία.
  • 1.000.000 καταναλωτές κάνουν διακανονισμό του χρέους στη ΔΕΗ γιατί δεν έχουν να πληρώσουν, γίνονται 350.000 διακοπές, από τους οποίους 140.000 δεν το ξανασυνδέουν, δηλαδή μένουν στο σκοτάδι».

Το ΠΑΜΕ καλεί εργαζόμενους και ανέργους «να έρθουν σε επαφή με τα σωματεία για όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν. Να καλέσουν και άλλους που είναι στην ίδια απαράδεκτη κατάσταση και μαζί με τα συνδικάτα ν' απαιτήσουμε:

  • Η ΔΕΗ να αποκαταστήσει την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος σε κατοικίες εργατικών - λαϊκών οικογενειών που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, και ιδιαίτερα στους ανέργους, στους χιλιάδες απλήρωτους, στις οικογένειες που ζούνε στο όριο ή κάτω από το όριο της φτώχειας, στα νέα ζευγάρια, στα άτομα με ειδικές ανάγκες, στους χρόνια πάσχοντες, στους υπερήλικους, στις πολύτεκνες λαϊκές οικογένειες, στους αυτοαπασχολούμενους που έχουν χρεοκοπήσει ή βρίσκονται στα πρόθυρα χρεοκοπίας, στους ξεκληρισμένους φτωχούς αγρότες.
  • Ν' απαγορευτεί η διακοπή της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος στις κατοικίες των εργατικών - λαϊκών οικογενειών.
  • Αμεσα να υπάρξει δραστική μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ.
  • Να καταργηθούν οι φόροι που υπάρχουν στα τιμολόγια».
Γιορτές αλληλεγγύης για τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας

Δίπλα σε εργαζόμενους, απολυμένους και ανέργους στέκονται τα ταξικά συνδικάτα και φορείς του κινήματος

Εκδηλώσεις για τα παιδιά εργαζομένων και ανέργων διοργανώνουν αυτές τις μέρες συνδικάτα και φορείς του κινήματος. Μεταξύ άλλων:

  • Το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών διοργανώνει εκδήλωση για παιδιά εργαζομένων και ανέργων, την Κυριακή 15/12, στις 11 π.μ., στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου των εργαζομένων του ΟΤΕ (3ης Σεπτεμβρίου 110, πλατεία Βικτωρίας).
  • Γιορτή για τα παιδιά οργανώνει στις 14/1/2014 η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, με παράσταση από τη θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ.
  • Εκδήλωση - γιορτή για τα παιδιά των οικοδόμων, Ελλήνων και μεταναστών, ηλικίας μέχρι 12 ετών, διοργανώνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Λάρισας, το Σάββατο 21/12, στις 10.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.
  • Γιορτή για τα παιδιά διοργανώνουν τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Μετάλλου, Οικοδόμων, Συνταξιούχων ΙΚΑ Φθιώτιδας, την Κυριακή 22/12, στις 11 π.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας. Επίσης, καλούν για συγκέντρωση ρούχων, τροφίμων, παιχνιδιών και βιβλίων για οικογένειες που έχουν ανάγκη (10 π.μ. - 12 μ., στο γραφείο των συνταξιούχων ΙΚΑ και 6 μ.μ. - 8 μ.μ., στο γραφείο του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων).
  • Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των ανέργων οργανώνει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, το Σάββατο 28/12 στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του παλιού Εργατικού Κέντρου (Κομνηνάκη 43).
Σύλλογοι της ΟΓΕ
  • Χριστουγεννιάτικη γιορτή αλληλεγγύης οργανώνει ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 15/12, στις 11 π.μ., στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων (Φιλιππουπόλεως και Πέραν).
  • Γιορτή για τα παιδιά διοργανώνει ο Προοδευτικός Σύλλογος Γυναικών Σταυρούπολης, την Κυριακή 15/12, στις 6.30 μ.μ., στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης.
  • Εκδήλωση για παιδιά και γονείς πραγματοποιεί ο Σύλλογος Γυναικών Νέας Ιωνίας, την Κυριακή 15/12, στις 11 π.μ. στο ΚΕΠ Νέας Ιωνίας.
  • Ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων οργανώνει εκδήλωση για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, αύριο Σάββατο 14/12, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα «Αίθριο» του Ιστορικού Καφέ «Κήπος». Θα παρουσιαστεί δραματοποιημένο το παραμύθι «Ο χιονάνθρωπος με τη ζεστή καρδιά».
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Συγκέντρωση για την ανεργία στις 19 Δεκέμβρη

Στις 10 π.μ. στην Ομόνοια. Δράσεις για ανέργους και απλήρωτους στη Θεσσαλονίκη στις 17 και 21/12

Κινητοποίηση οργανώνουν το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και τα Συνδικάτα της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης την Πέμπτη 19/12, στις 10 π.μ., στην Ομόνοια, διεκδικώντας τη λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας για τους ανέργους. Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας. Μεταξύ άλλων διεκδικούν:

Εκτακτο βοήθημα για όλους τους άνεργους οικοδόμους, αύξηση του επιδόματος ανεργίας και παροχής του για όλο το διάστημα της ανεργίας. Καμιά διακοπή ρεύματος, άμεση επανασύνδεση σε όσα σπίτια εργατών και ανέργων έχει διακοπεί. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κ.ά.

Στη συγκέντρωση καλεί η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ, με αιτήματα όπως: Μείωση 50% της τιμής του εισιτηρίου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Δωρεάν μετακίνηση σε ανέργους, φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές, ΑμεΑ, συνταξιούχους. Στη συγκέντρωση θα συμμετάσχει και η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων. Μετά την κινητοποίηση, θα κάνει πορεία προς το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, με αίτημα να θεωρηθούν τα βιβλιάρια υγείας όλων των ανέργων του κλάδου.

Την ίδια ώρα, στη Θεσσαλονίκη, η Επιτροπή Αγώνα εργατικών σωματείων προγραμματίζει κοινές δράσεις για τους ανέργους και τους απλήρωτους εργαζόμενους, όπως: Συγκέντρωση στα γραφεία του ΟΑΣΘ, την Τρίτη 17/12, στις 6.30 το απόγευμα και το Σάββατο 21/12, στις 11.30 το πρωί στη πλατεία Αριστοτέλους (μπροστά από το ΙΚΑ), με πολύμορφες δράσεις.

Ολοι στο πόδι για να σωθεί το σπίτι της λαϊκής οικογένειας

Το ΠΑΜΕ καλεί όσους βρίσκονται αντιμέτωποι με κατασχέσεις να τηλεφωνούν στο 210.3833786 και στο 210.3301842

Η ανακοίνωση με τα τηλέφωνα επικοινωνίας που κυκλοφόρησε το ΠΑΜΕ για τους πλειστηριασμούς
Η ανακοίνωση με τα τηλέφωνα επικοινωνίας που κυκλοφόρησε το ΠΑΜΕ για τους πλειστηριασμούς
Το ΠΑΜΕ καλεί εργαζόμενους, απολυμένους και ανέργους, που βρίσκονται αντιμέτωποι με κατασχέσεις από τράπεζες και άλλα αρπαχτικά, να έρθουν σε επαφή με τις Λαϊκές Επιτροπές σε κάθε γειτονιά. Χωρίς δισταγμό, να πιάσουν επαφή με το ΠΑΜΕ στα τηλέφωνα 210.3833786 - 210.3301842. Στο κάλεσμα, το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια αρπαχτικού ή τραπεζίτη! Ξεκινούν φάμπρικα με πλειστηριασμούς κατοικιών για χρέη λαϊκών νοικοκυριών στις τράπεζες. Ετοιμάζουν άγριο πλιάτσικο με στόχο να τα πάρουν όλα. ΩΣ ΕΔΩ! Να τους σταματήσουμε! Η λαϊκή στέγη δεν είναι κι ούτε μπορεί να θεωρείται πολυτέλεια. Είναι δικαίωμα! Να μην επιτρέψουμε να χαθεί σπίτι λαϊκής οικογένειας. Κανένας πλειστηριασμός σε λαϊκή κατοικία.

Να σημάνει συναγερμός! Να μην αφήσουμε τον ιδρώτα, το σπίτι του συναδέλφου μας, του γείτονά μας να γίνει λεία στα χέρια των αρπαχτικών που περιμένουν καρτερικά. Να κόψουμε το χέρι σε όποιον τολμήσει να βάλει χέρι σε λαϊκή κατοικία! Να ξεσηκωθεί η γειτονιά, το σωματείο, ο κλάδος. Ολοι στο πόδι! Ολοι για έναν και ένας για όλους! Να τους εμποδίσουμε, να αναπτύξουμε οργανωμένο κίνημα αντίστασης και λαϊκής ανυπακοής, που να απαντά στην επίθεση και στο μέγεθος του πλήγματος που ετοιμάζονται να επιφέρουν».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ