Σάββατο 14 Δεκέμβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Συγκέντρωση για την ανεργία στις 19 Δεκέμβρη

Στις 10 π.μ. στην Ομόνοια. Δράσεις για ανέργους και απλήρωτους στη Θεσσαλονίκη στις 17 και 21/12

Κινητοποίηση οργανώνουν το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και τα Συνδικάτα της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης την Πέμπτη 19/12, στις 10 π.μ., στην Ομόνοια, διεκδικώντας τη λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας για τους ανέργους. Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας. Μεταξύ άλλων διεκδικούν:

Εκτακτο βοήθημα για όλους τους άνεργους οικοδόμους, αύξηση του επιδόματος ανεργίας και παροχής του για όλο το διάστημα της ανεργίας. Καμιά διακοπή ρεύματος, άμεση επανασύνδεση σε όσα σπίτια εργατών και ανέργων έχει διακοπεί. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κ.ά.

Στη συγκέντρωση καλεί η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ, με αιτήματα όπως: Μείωση 50% της τιμής του εισιτηρίου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Δωρεάν μετακίνηση σε ανέργους, φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές, ΑμεΑ, συνταξιούχους. Στη συγκέντρωση θα συμμετάσχει και η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων. Μετά την κινητοποίηση, θα κάνει πορεία προς το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, με αίτημα να θεωρηθούν τα βιβλιάρια υγείας όλων των ανέργων του κλάδου.

Την ίδια ώρα, στη Θεσσαλονίκη, η Επιτροπή Αγώνα εργατικών σωματείων προγραμματίζει κοινές δράσεις για τους ανέργους και τους απλήρωτους εργαζόμενους, όπως: Συγκέντρωση στα γραφεία του ΟΑΣΘ, την Τρίτη 17/12, στις 6.30 το απόγευμα και το Σάββατο 21/12, στις 11.30 το πρωί στη πλατεία Αριστοτέλους (μπροστά από το ΙΚΑ), με πολύμορφες δράσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ