Σάββατο 14 Δεκέμβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Πανεξόρμηση αύριο για την Κυριακή-αργία

Καταγγέλλει την πλειοψηφία της ΟΙΥΕ ότι αρνήθηκε να συγκαλέσει τα όργανα και να πάρει αγωνιστικές αποφάσεις

Από την κινητοποίηση των εμποροϋπαλλήλωντην Κυριακή 3 Νοέμβρη
Από την κινητοποίηση των εμποροϋπαλλήλωντην Κυριακή 3 Νοέμβρη
Πανεξόρμηση στα καταστήματα του κέντρου θα κάνει αύριο ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας με ανακοίνωση για την Κυριακή-αργία. Η αυριανή είναι μια από τις εφτά Κυριακές του χρόνου που τα καταστήματα θα παραμένουν ανοιχτά με βάση το νόμο 4177/2013, που επιχειρεί να δώσει τη χαριστική βολή στην κυριακάτικη αργία.

Σε χτεσινή του ανακοίνωση, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει στους εργαζόμενους ότι η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων «αρνήθηκε παρ' όλες τις πιέσεις που δέχτηκε να προχωρήσει σε Εκτελεστική και Διοικητικό Συμβούλιο. Συγκεκριμένα, οι παρατάξεις που είναι πλειοψηφία στο ΔΣ της ΟΙΥΕ (πρώην στελέχη της ΠΑΣΚΕ, τώρα "ΕΜΕΙΣ" και ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του ΣΥΡΙΖΑ) αρνούνται συστηματικά να συντονίσουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις για το θέμα της κυριακάτικης αργίας». Καταγγέλλει επίσης ότι «είναι ψέμα αυτό που διαδίδεται στους χώρους εργασίας, ότι έγινε Εκτελεστική στην ΟΙΥΕ και ότι η παράταξη ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) αρνήθηκε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Οποιος το διαδίδει αυτό είναι προβοκάτορας».

Με αφορμή την αυριανή μέρα, ο Σύλλογος σημειώνει: «Τώρα, απαραίτητο όσο ποτέ άλλοτε, κοινός αγώνας εμποροϋπαλλήλων, αυτοαπασχολούμενων, ενάντια στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και την εξουσία τους, με αίτημα για μείωση του εργάσιμου χρόνου και παράλληλη αύξηση του μισθού, ώστε να καλύπτονται οι σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας».

Επίσης, ο Σύλλογος Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Θεσσαλονίκης (ΣΜΑΕΘ) καταγγέλλει τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης ως εκπρόσωπο και εκτελεστή της πολιτικής που τους αφανίζει, με αφορμή την πρότασή του για λειτουργία των καταστημάτων τρεις Κυριακές μέσα στο Δεκέμβρη. Ο ΣΜΑΕΘ καλεί τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους εμπόρους να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους την Κυριακή 15 Δεκέμβρη και την Κυριακή 29 Δεκέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ