ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 2 Φλεβάρη 2014
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑΣ
φωτό 1

Στη μνήμη του σ/φου ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΡΕΩΝΑ, η σ. Μάτσα Ματούλα προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω της Τ.Ο. Εβρου.

***

φωτό 1

Πέρασαν τρία χρόνια από τις 6/2/2011, τότε που ο πολυαγαπημένος μου σύζυγος και σύντροφος στη ζωή και στους αγώνες, ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, «έφυγε» από κοντά μας. Θα μένουν πάντα ζωντανά στο νου και την καρδιά μου όλα αυτά που μοιραστήκαμε.

Στη μνήμη του προσφέρω 300 ευρώ μέσω ΚΟΒ ΟΤΕ στο ΚΚΕ, το κόμμα που μέσα από τις γραμμές του πάλεψε ως το τέλος της ζωής του.

Γεωργία Τσούμπα

* Συμπληρώνονται τρία χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο σ. και φίλος ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ.

Στη μνήμη του προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ ΟΤΕ.

Θύμιος Αμπλάς

***

φωτό

Τέσσερα (7-1-2010) και τρία (6-2-2011) χρόνια αντίστοιχα μας χωρίζουν από τον πικρό, σκληρό και παντοτινό αποχωρισμό των αγαπημένων μας συντρόφων ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΕΤΑΞΑ και ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ. Στην πολύχρονη δράση μέσα από τις γραμμές των οργανώσεων του Κόμματος στον ΟΤΕ , σφυρηλατήθηκαν γεροί συντροφικοί δεσμοί. Στο διάβα του χρόνου δεν έφυγαν ποτέ από τη μνήμη μας. Τους θυμόμαστε στα καλά και στα δύσκολα, με τις αρετές και τα γνωρίσματα που διέκριναν τον καθένα τους. Είναι πάντοτε «μαζί» μας στην πορεία και τον αγώνα για τον κόσμο που ονειρευόμαστε και συνειδητά παλεύουμε μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, του πιο παλιού αλλά πάντα πιο νέου Κόμματος στην ελληνική κοινωνία.

Ναταλία Αποστολοπούλου
Ναταλία Αποστολοπούλου
Στην άσβηστη μνήμη τους , οι σύντροφοί τους από την ΚΟ του ΚΚΕ στον ΟΤΕ και φίλοι του Κόμματος που τους γνώρισαν στη δράση και στον αγώνα , προσφέρουμε ως ενίσχυση στο Κόμμα το ποσό των 452 ευρώ. Τιμάμε τη μνήμη των αγαπημένων μας συντρόφων, στο πεδίο της δράσης για την οικοδόμηση και το στέριωμα της Λαϊκής Συμμαχίας και την ισχυροποίηση του ΚΚΕ σε όλους τους τομείς.

***

φωτό 1

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου ΑΓΓΕΛΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, για τα 4 χρόνια από το θάνατό του, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Βέρα Καραγιάννη

***

Στη μνήμη των: ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΗ ΙΩΑΝΝΗ του Πέτρου, ΠΑΠΠΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ του Βασιλείου, από την Ανω Λαψίστα Ιωαννίνων, που σκοτώθηκαν στο Τεπελένι, και των τριών νεκρών του ΔΣΕ: ΠΑΠΠΑ ΘΩΜΑ του Χριστόδουλου, ΣΚΟΥΜΠΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ του Βασιλείου και ΚΩΛΕΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ του Ιωάννη από την Κάτω Λαψίστα, ο Παππάς Νικόλαος από την Κάτω Λαψίστα, προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Ροδοτοπίου Ιωαννίνων, 50 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

***

φωτό 1

Ο σύντροφός στη ζωή και στους αγώνες ΜΑΡΙΝΟΣ ΞΑΓΟΡΑΡΗΣ, κομμουνιστής, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, πιστός στα ιδανικά της εργατικής τάξης, αταλάντευτος μαχητής του Κόμματος και της κοσμοθεωρίας του, δραστήριο συνδικαλιστικό μέλος του ταξικού κινήματος, διαπαιδαγώγησε νεότερες γενιές κομουνιστών και ταυτόχρονα κατέταξε διαχρονική τη μνήμη του με τη δράση του. Υπέστη διωγμούς και εξορίες με αποτέλεσμα ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία του, «έφυγε» από κοντά μας στις 12-01-1977.

Στη μνήμη του, προσφέρω 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Φρυγίας για την οικονομική εξόρμηση του τιμημένου Κόμματος μας.

Η σύζυγός του, Κανέλλα Ξαγοράρη

***

φωτό 1

Στη μνήμη του ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΥΛΗ, στελέχους του ΚΚΕ, τα αδέρφια του, Βασίλης και Δημήτρης Παπαδούλης, προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

ΠΑΠΑΔΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
***

φωτό

Η Χρυσούλα Κατσιμαντού προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ, στη μνήμη του πατέρα της, ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΣΙΜΑΝΤΟΥ, που πέθανε στις φυλακές της Λάρισας το 1950, και του αδερφού της, ΝΙΚΟΥ ΚΑΤΣΙΜΑΝΤΟΥ, μαχητή του ΔΣΕ, που σκοτώθηκε το 1948 στη μάχη της Εδεσσας.

***

Στις 6 Γενάρη 2010 «έφυγε» έφυγε πρόωρα από τη ζωή ύστερα από θανατηφόρο τροχαίο ο ΠΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ.

Στη μνήμη του παιδιού μας και αδερφού μας, προσφέρουμε στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ οι: Κώστας και Αλίκη Λάμπρου, οι γονείς, Αποστόλης, Γιάννης και Ειρήνη, τα αδέρφια.

Ακόμα, συμπληρώθηκαν: Περίπου 12 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, του πατέρα μας ΛΑΜΠΡΟΥ ΙΩΑΝΝΗ. Περίπου, 7 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, του πατέρα και παππού μας, ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ. Είκοσι πέντε (25) χρόνια από το θάνατο της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, της μάνας και γιαγιάς μας, ΑΓΑΘΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ. Επίσης, πέρασαν πάνω από 15 χρόνια από το θάνατο του συντρόφου, θείου και αδερφού ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΑΣΙΟΥ, μέλους της ΝΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ που φυλακίστηκε και εξορίστηκε αλλά άντεξε και δε λύγισε. Προσφέρουμε επίσης, στη μνήμη του ΤΑΣΟΥ ΡΕΜΠΗ, συνεπούς και αλύγιστου συντρόφου, που «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή. Καθώς και στη μνήμη των συντρόφων ΤΑΚΗ ΠΑΝΤΟΥΛΑ και ΑΛΕΚΟΥ ΣΠΥΡΟΥ, που χάθηκαν νωρίς.

ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΣ ΦΩΤΗΣ
ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΣ ΦΩΤΗΣ
Για όλους τους παραπάνω συντρόφους, προσφέρουμε 220 ευρώ στο Κόμμα μας για την οικονομική εξόρμηση.

Κώστας και Αλίκη Λάμπρου, τα παιδιά τους Αποστόλης, Γιάννης και Ειρήνη.

***

Στη μνήμη των γονιών μου ΟΜΗΡΟΥ και ΙΩΑΝΝΑΣ ΠΑΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, των πεθερών μου ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ και ΜΑΡΙΑΣ ΤΣΑΚΙΡΗ από τον Αγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης, πιστοί μέχρι το τέλος της ζωή τους στα ιδανικά του σοσιαλισμού-κομμουνισμού, προσφέρω στο Κόμμα 20 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ιλισίων.

Λίτσα Τσακίρη

***

φωτό 1

Πάνε 64 χρόνια από τότε που «έφυγε» ο αξέχαστος αδελφός μου ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΑΜΠΟΤΑΣ. Εκτελέστηκε το Μάη του 1949 στην Κεφαλλονιά, μετά από τη μεταφορά του από την Κέρκυρα.

Στη μνήμη του και στη μνήμη όλων από τις Ανατολικές Συνοικίες, όπου έζησε και αγαπήθηκε, περισσότερο στην αδούλωτη Καισαριανή που τον φιλοξενούσαν, προσφέρω για ενίσχυση του ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ιλισίων.

Σ.Μ.

***

φωτό 1

Στις 08.12.2013 «έφυγε» από τη ζωή ο σ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΑΝΑΤΣΙΟΣ, από το Λυκούδι Ελασσόνας. Κομματικό μέλος και πιστός στις αξίες και στα ιδανικά του ΚΚΕ, μέχρι την τελευταία του πνοή.

Η σύζυγος, τα παιδιά, οι γαμπροί και τα εγγόνια του, προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω της Τ.Ε. Ελασσόνας.

***

φωτό 1

Συμπληρώνοντας ένα χρόνο που «έφυγε» από κοντά μας ο σ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, η σύζυγος, τα παιδιά του και τα εγγόνια του προσφέρουν στο ΚΚΕ 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Παλατιανής Ιλίου.

ΞΑΓΟΡΑΡΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
ΞΑΓΟΡΑΡΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
***

Στη μνήμη των αγαπημένων μας συντρόφων: ΚΩΣΤΑ ΒΙΔΑΛΗ, ΝΙΚΟΥ ΒΑΒΟΥΔΗ, ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ.

Επίσης, των γονιών μου, ΑΧΙΛΛΕΑ και ΜΑΡΩΣ, των θείων μου, ΓΙΩΡΓΟΥ και ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ, ΑΛΕΚΟΥ και ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΑΛΕΥΡΙΔΗ, ΙΩΒ και ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ, ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ και ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΑΔΑΜΙΔΗ, ΜΗΤΡΟΦΑΝΗ και ΣΟΥΛΤΑΝΑΣ ΑΛΕΥΡΙΔΗ. Των αγαπημένων μας εξαδέλφων: ΛΕΩΝΙΔΑ ΑΛΕΥΡΙΔΗ, ΤΖΕΝΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗ, ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ, ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΛΕΥΡΙΔΗ, ΚΩΣΤΑΚΗ ΑΛΕΥΡΙΔΗ.

Στη μνήμη όλων των παραπάνω, προσφέρω στο «Σπίτι του Αγωνιστή» 100 ευρώ και στη μνήμη όλων των αγωνιστών της Εθνικής μας Αντίστασης και του ΔΣΕ.

Σάββας Ζευγαρόπουλος, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου ΓΣΣ.

***

φωτό 1

Στις 31 Γενάρη συμπληρώθηκαν 4 χρόνια που «έφυγε» για μακρινό ταξίδι ο σύντροφός μου ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ.

Στη μνήμη του, προσφέρω, όπως έκανε πάντα και ο ίδιος, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 200 ευρώ, μέσω ΚΟ Βύρωνα και 100 ευρώ στη «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ«, για την ενίσχυση των σκοπών της.

Τσακίρογλου Ντέπυ

***

φωτό 1

Μια ονειροπόλα επαναστάτρια, «έφηβη» ετών 70, η ΕΙΡΗΝΗ ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ-ΤΟΥΜΠΡΟΥΚΙΔΟΥ, «έφυγε» από τη ζωή στις 10.01.2014. Η Ρένα γεννήθηκε στις 18.05.1943 στο Παλαιό Γυναικόκαστρο Κιλκίς. Σπουδάζει στη Θεσσαλονίκη Ιατρική, από όπου τελειώνει το 1973. Στη συνέχεια μεταναστεύει στη Γερμανία, όπου αποκτά την ειδικότητα στην αναισθησιολογία. Το Μάιο του 1976 παντρεύεται τον Κωσταντίνο Ορφανίδη και αποκτά την Ελπίδα και τον Γιάννη. Από το 1985, που επιστρέφουν στην Αθήνα, εργάζεται στο Ασκληπιείο Βούλας όπου πρωτοστατεί στη δημιουργία της μονάδας εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου. Συνταξιοδοτείται το 2010. Πνεύμα ελεύθερο, δεν πτοήθηκε από τις αντίξοες καταστάσεις που αντιμετώπισε «λόγω φρονημάτων» του πατέρα της αλλά και της ιδίας. Πιστή στον όρκο του Ιπποκράτη άσκησε το επάγγελμά της με ζήλο και ανθρωπιά. Πεπεισμένη από το γεγονός ότι επιτελεί κοινωνικό λειτούργημα, έδειχνε ακούραστα την ίδια αγωνία, ευαισθησία και φροντίδα στον ασθενή. Ως ενεργή πολίτης αγωνίστηκε ενάντια στην αδικία. Ανάμεσα σε πολλές μάχες κέρδισε, μαζί με συμπολίτες της, αυτή για τη διατήρηση παιδικής χαράς και πρασίνου στο δήμο Γλυφάδας. Βαθειά θρησκευόμενη είχε πάντα αποθέματα αγάπης και υπομονής για την οικογένεια και τους συνανθρώπους της. Μέχρι τις τελευταίες στιγμές ζούσε με την πεποίθηση ότι δεν υπάρχει δικαιότερο πολιτικό σύστημα για τον άνθρωπο από τον κομμουνισμό. Είχε στα χείλη το τραγούδι: «Βγήκε ο ήλιος και για μας τη μέρα χαιρετάει./ Βγήκε ο ήλιος κι η χαρά την πόρτα μας χτυπάει./ Βγήκε ο ήλιος και γελά στο πρόσωπο της μέρας/ όπως γελάει το παιδί στο βλέμμα της μητέρας».

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΑΜΠΟΤΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΑΜΠΟΤΟΣ
Καλό ταξίδι στην αιωνιότητα, αγαπημένη μας Ρένα !

Η οικογένεια και οι φίλοι σου, προσφέρουν 120 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ ΔΕΗ.

***

φωτό 2

Στις 23 Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν 16 χρόνια από το άδικο «φευγιό» του μονάκριβου παιδιού μου, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΛΑΓΟΥ. Στο Κόμμα, πού τον διαπαιδαγώγησε από την παιδική του ηλικία και στο οποίο έμεινε πιστός ως το τέλος της σύντομης ζωής του, προσφέρω 200 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του. Επίσης στη μνήμη των μητέρων μας, ΝΑΤΑΛΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ και ΟΛΓΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ, καθώς και στους νεκρούς των οικογενειών μας που σκοτώθηκαν στις μάχες του Ταυγέτου, το 1948, για μια καλύτερη και δικαιότερη Ελλάδα, προσφέρουμε 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Μεσσήνης.

Μαρία Οικονομοπούλου,

Κώστας Αποστολόπουλος

***

φωτό 1

Στη μνήμη της νύφης μου ΜΕΝΗΣ ΑΓΑΘΙΑ, μέλους της ΕΠΟΝ Μυτιλήνης, που αγωνίστηκε από την ηλικία των 14 ετών και αργότερα συνελήφθη και καταδικάστηκε από το στρατοδικείο της Μυτιλήνης δις εις θάνατο, μαζί με τον αδελφό της Ανδρέα, ο οποίος εκτελέστηκε. Η δική της ποινή μετατράπηκε σε ισόβια. Μεταφέρθηκε στις φυλακές Αβέρωφ, όπου έμεινε 10 χρόνια. Το 1967 συνελήφθη από τη χούντα των συνταγματαρχών και, αρχικά, εξορίστηκε στη Γυάρο και, έπειτα, στις φυλακές Αλικαρνασσού στην Κρήτη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΤΑΞΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΤΑΞΑΣ
Στη μνήμη της, προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Αγίου Κωνσταντίνου Ηλιούπολης.

Μαρία Μυριανθοπούλου

***

φωτό 1

Στην μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και κομμουνιστών: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑ, Δικηγόρου από τη Χώρα Μεσσηνίας, και ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΛΑΚΟΥ, από Καλαμάτα, η Χριστίνα Πουλακίδα προσφέρει 50 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αγ. Σπυρίδωνα -Νταμαράκια Αιγάλεω.

***

φωτό 2

Στις 15 και στις 20 Γενάρη συμπληρώθηκαν 24 και 4 χρόνια αντίστοιχα από τον θάνατο των αγωνιστών της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης ΦΩΤΗ και ΠΑΓΩΝΑΣ ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΥ, από το Σάγκα Αρκαδίας.

Στη μνήμη τους, τα παιδιά τους, Θανάσης και Βασίλης Καραμπέτσος, οι νύφες τους, Ισμήνη και Κωνσταντία Καραμπέτσου, και τα εγγόνια τους, Φοίβος, Καλλιόπη και Φώτης Καραμπέτσος, προσφέρουν στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, το ποσό των 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Α1 Εκπαιδευτικών Αθήνας.


Νίκος Κατσιμαντός
Νίκος Κατσιμαντός

ΑΓΓΕΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Χρυσόστομος Τσακίρογλου
Χρυσόστομος Τσακίρογλου

ΠΑΓΩΝΑ ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΥ
ΠΑΓΩΝΑ ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΥ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Δημήτρης Κρεωνάς
Δημήτρης Κρεωνάς

ΕΙΡΗΝΗ ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ - ΤΟΜΠΡΟΥΚΙΔΟΥ - ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΕΙΡΗΝΗ ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ - ΤΟΜΠΡΟΥΚΙΔΟΥ - ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΛΑΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΛΑΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΜΕΝΗ ΑΓΑΘΙΑ
ΜΕΝΗ ΑΓΑΘΙΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΑΝΑΤΣΙΟΣ -
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΑΝΑΤΣΙΟΣ -

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, μεσω ΚΟ Παλατιανής Ιλίου
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, μεσω ΚΟ Παλατιανής Ιλίου

ΜΝΗΜΗ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΗΛΚΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΗΛΚΟΣ
φωτό (χαρτί) 1

Το σ. ΧΡΗΣΤΟ ΗΛΚΟ, ένα διαλεκτό σύντροφο και αγωνιστή, με συνέπεια και καλοσύνη και με μεγάλη προσφορά στο κίνημα, αποχαιρέτισαν για πάντα οι σύντροφοι και φίλοι του. Ο σύντροφος Χρήστος γεννήθηκε το 1926 στη Νάουσα Ημαθίας από εργατική οικογένεια. Και ο ίδιος εργάτης, από νωρίς συνειδητοποίησε την ανάγκη να παλέψει για μια καλύτερη ζωή για την τάξη του και τον ίδιο. Τα πέτρινα εκείνα χρόνια οργανώθηκε στο ΕΑΜ Νέων το 1942 και με την ίδρυση της ΕΠΟΝ, το 1943, έγινε μέλος της. Το Μάρτη του 1943 πιάστηκε από τους Γερμανούς - μετά από προδοσία - στο κρησφύγετο του ΕΛΑΣ και της Κομματικής Οργάνωσης Νάουσας. Βασανίστηκε για μέρες χωρίς να υποκύψει. Μέλος του Κόμματος έγινε το 1944. Στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας υπηρέτησε στο Βέρμιο το 1947. Στη συνέχεια πήγε στη Σερβία για θεραπεία. Το Μάρτη του 1949 υπηρέτησε στη Λαϊκή Πολιτοφυλακή Φλώρινας, έπειτα στο λόχο ασφαλείας του Γενικού Αρχηγείου και, τέλος, στην 141η Ταξιαρχία στο Γράμμο. Με την υποχώρηση του Δημοκρατικού Στρατού πέρασε στην Ουγγαρία. Υπηρέτησε το Κόμμα ως το τέλος της ζωής του. Δεν ταλαντεύτηκε ποτέ, στάθηκε όρθιος μέχρι την τελευταία στιγμή.

Αποχαιρετώντας το σ. ΧΡΗΣΤΟ ΗΛΚΟ, η ΚΟΒ Κολιάτσου και οι σύντροφοί του από την Οργάνωση, τόνισαν την τεράστια προσφορά της ηρωικής γενιάς της ΕΑ και του ΔΣΕ, που έδωσαν τα πάντα στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή. Ενας από τις χιλιάδες ηρωικές μορφές αυτής της γενιάς ήταν και ο σ. Χρήστος. Από τις χιλιάδες αγωνιστές, ανάμεσα σ' αυτούς και ο σύντροφος Χρήστος, που δε συμβιβάστηκαν, δεν επέλεξαν τον εύκολο δρόμο αλλά το δύσκολο και όμορφο δρόμο του αγώνα.

Σύντροφε Χρήστο, σου υποσχόμαστε ότι θα βαδίσουμε στα χνάρια σου, ότι θα κρατάμε πάντα ψηλά τη σημαία του Κόμματος και του αγώνα για μια άλλη κοινωνία, διαβεβαίωσε ο σύντροφος από την ΚΟΒ, εκφράζοντας και τα θερμά συλλυπητήρια στα παιδιά και στα εγγόνια του.

Στη μνήμη του σ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΗΛΚΟΥ, τα παιδιά του: Γιώργος-Νέλλη και Μαριάνθη-Γιώργος και τα εγγόνια του, Σταματούλα και Αλεξάνδρα, η οικογένειά του, προσφέρουν 400 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου. Και σύντροφοί του από την ΚΟΒ προσφέρουν 150 ευρώ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ