ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 3 Γενάρη 2001
Σελ. /28
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΚΟΥΒΑΣ
Νιώσαμε πάντα την αδελφική παρουσία του ΚΚΕ

Από την αποστολή του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας, κατατέθηκε στο 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ το ακόλουθο χαιρετιστήριο μήνυμα:

«Αγαπητοί αδελφοί του ΚΚΕ,

Μεταφέρουμε στους κομμουνιστές της Ελλάδας, του λίκνου του δυτικού πολιτισμού, το θερμό, αδελφικό και αλληλέγγυο χαιρετισμό των κομμουνιστών της Κούβας, της μοναδικής σοσιαλιστικής χώρας στο δυτικό ημισφαίριο.

Στα 90 μίλια από την πιο ισχυρή οικονομική, στρατιωτική, πολιτική και τεχνολογική υπερδύναμη που υπήρξε ποτέ, το μικρό έθνος μας των 11 μόλις εκατομμυρίων κατοίκων, υψώνει με αποφασιστικότητα το λάβαρο της εθνικής ανεξαρτησίας, της πολιτιστικής ταυτότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης και αντιστέκεται με ηρωισμό στον οικονομικό αποκλεισμό που εδώ και πάνω από 40 χρόνια μας επέβαλε ο βορειοαμερικάνικος ιμπεριαλισμός με τη γενοκτόνα πρόθεση να εξοντώσει τον κουβανικό λαό μέσα από την πείνα και τις αρρώστιες.

Τα ολέθρια αυτά ιμπεριαλιστικά σχέδια είναι καταδικασμένα σε αποτυχία, γιατί ένας λαός ενωμένος και καλλιεργημένος και αποφασισμένος να αντισταθεί, είναι ακατανίκητος. Κάτω από την καθοδήγηση του ΚΚ Κούβας και την αποφασιστική και σοφή ηγεσία του συντρόφου Φιδέλ Κάστρο, στο μικρό μας νησί της Καραϊβικής θα εξακολουθήσει να καίει η φλόγα της ελευθερίας.

Ευχαριστούμε απέραντα για τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης με τη χώρα μας που μας έρχονται απ' όλες τις γωνιές της Γης, και ιδιαίτερα του ελληνικού λαού, των Συνδέσμων Φιλίας του, των οργανισμών και πολιτικών κομμάτων, ανάμεσα στα οποία νιώσαμε πάντα την αδελφική παρουσία του ΚΚΕ.

Ταυτόχρονα, προσφέρουμε την απεριόριστη αλληλεγγύη μας σε όλους τους λαούς του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου και του ελληνικού λαού, στον αγώνα τους για την επίτευξη της κοινωνικής δικαιοσύνης, απέναντι στη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση που επιταχύνουν και δημιουργούν οι ΗΠΑ, οι συνεργάτες τους της Ομάδας G-7, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και άλλοι χρηματιστικοί, εμπορικοί, στρατιωτικοί οργανισμοί, και τα παντοδύναμα διεθνικά μεγαμονοπώλια.

Απέναντι στη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, ας αντιτάξουμε το ενιαίο μέτωπο των λαών, την παγκοσμιοποίηση της αλληλεγγύης.

Ζήτω η φιλία του ελληνικού και του κουβανικού λαού»!

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ - ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
Το μέλλον μάς ανήκει

Από τις Επαναστατικές Ενοπλες Δυνάμεις Κολομβίας - Στρατός του Λαού (FARC-EP) κατατέθηκε στο 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ το ακόλουθο χαιρετιστήριο μήνυμα:

«σ. Αλέκα Παπαρήγα, Γενική Γραμματέα

σ. Μπάμπη Αγγουράκη, Υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων

Σύντροφοι, αντιπρόσωποι στο 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ,

Οι Επαναστατικές Ενοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας-Στρατός του Λαού (FARC-EP) στέλνουμε μπολιβαριανό χαιρετισμό και ευχές για επίτευξη των στόχων που έχετε χαράξει στην πάλη για την οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας.

Τα καθήκοντα που θα εκπληρώσετε στο 16ο Συνέδριό σας θα αποβούν σίγουρα προς όφελος του ελληνικού λαού και προς την ενίσχυση του Κόμματος και της Αριστεράς στην Ελλάδα. Αυτό το εξασφαλίζουν τα θέματα που θα αναπτύξετε και το επίπεδο των αντιπροσώπων.

Οι λαοί του κόσμου δεν μπορούμε να ανεχτούμε πειθήνια την αδηφάγα ανάπτυξη του καπιταλισμού, που καθημερινά βυθίζει όλο και περισσότερους ανθρώπους στην εξαθλίωση και ανατρέπει τις αξίες των κοινωνιών μας. Το σύστημα βρίσκεται σε κρίση, το σημερινό μοντέλο του - ο νεοφιλελευθερισμός - επίσης, ωστόσο είναι ανάγκη να αναπτύξουμε τη συνειδητή πάλη για την ανατροπή του και για την οικοδόμηση των κοινωνιών που θέλουμε οι πλειοψηφίες. Σοσιαλιστικές κοινωνίες, χωρίς προκαθορισμένα μοντέλα, χωρίς ηγεμονισμούς, που να παίρνουν πραγματικά υπόψη τους την ιδιαίτερη κατάσταση της κάθε χώρας και του κάθε λαού, συγκεντρώνοντας και αφομοιώνοντας τα αρνητικά και θετικά διδάγματα των εμπειριών που έχουν αναπτυχθεί.

Σε ό,τι αφορά στην Κολομβία, την πατρίδα μας και την πάλη μας, σας λέμε ότι παρά τις ελπίδες που γεννήθηκαν με την αρχή των συνομιλιών για την ειρήνη το Γενάρη του 1999, δεν καταφέραμε να προχωρήσουμε στην οικοδόμηση των δρόμων εκείνων που θα μας οδηγήσουν στην επίτευξη αυτού του παλιού πόθου, που είναι δικαίωμα του λαού της Κολομβίας, γιατί οι ΗΠΑ και οι ντόπιοι αντιπρόσωποί τους δεν παραιτούνται από τις σφαγές σε βάρος του πληθυσμού για να διατηρήσουν την κυριαρχία τους και το σύστημά τους, με τη χρησιμοποίηση της κρατικής τρομοκρατίας και των παραστρατιωτικών τους ομάδων. Στην Κολομβία η ευθύνη για τη βία βρίσκεται στο κράτος και στις διάφορες κυβερνήσεις του. Ο πόλεμος είναι συνέπεια της πολιτικής που επέβαλαν και της ανικανότητάς τους και της έλλειψης βούλησης που δείχνουν για την οικοδόμηση της ειρήνης. Ο λαός απλά ασκεί το νόμιμο δικαίωμά του στην άμυνα, απαντώντας στις επίσημες επιθέσεις, αναζητώντας τους απαραίτητους εκείνους δρόμους για την επίτευξη του σεβασμού των θεμελιωδών δικαιωμάτων του.

Σε έναν ξεκάθαρο συνδυασμό των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων των ΗΠΑ και της ανικανότητας της ολιγαρχίας της Κολομβίας να αντιμετωπίσει την κρίση στην οποία έριξε τη χώρα, συνέλαβαν το "Σχέδιο Κολομβία", ένα σχέδιο πολέμου που, κάτω από το πρόσχημα της καταπολέμησης της κερδοφόρας καπιταλιστικής δραστηριότητας του εμπορίου ναρκωτικών, αποσκοπεί στην πραγματικότητα στη στρατιωτική επανατοποθέτηση των ΗΠΑ στην περιοχή, για την εξασφάλιση του στρατηγικού και διαρκούς ελέγχου των ενεργειακών πηγών και του εθνικού πλούτου της Αμαζονίας. Επανατοποθέτηση για την οριστική και με στρατιωτικά μέσα επιβολή της βάρβαρης πολιτικής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που με αξιοπρέπεια και με τις πιο διαφορετικές μορφές οι λαοί της Λατινικής Αμερικής αρνούνται να αποδεχτούν.

Προσπαθούν να κάνουν να χάσει τη νομιμότητά της η πάλη των λαών, χαρακτηρίζοντας εμπόρους ναρκωτικών ή και τρομοκράτες όλους εκείνους που με τον έναν ή άλλο τρόπο, από το νόμιμο αγώνα μέχρι το αντάρτικο, παλεύουν για τις αναγκαίες αλλαγές. Το εμπόριο ναρκωτικών είναι μια δραστηριότητα σύμφυτη με την οικονομία της αγοράς και αυτοί που κυρίως ευνοούνται απ' αυτή είναι οι χώρες όπου καταναλώνονται τα ναρκωτικά. Πρόκειται για μια μάστιγα που πλήττει ολόκληρη την ανθρωπότητα και που δε λύνεται με τη στρατιωτική καταστολή εκείνων που η κρατική βία και η πολιτική των οικονομικών ανοιγμάτων ανάγκασε να καλλιεργούν το φύλλο του φυτού κόκα ως μοναδικό τρόπο επιβίωσης.

Οι FARC-EP είμαστε ο ένοπλος λαός, είμαστε μια πολιτικοστρατιωτική οργάνωση, μαρξιστική-λενινιστική, που μέσω της ένοπλης πάλης του αντάρτικου κινήματος που κινείται διαρκώς, μάχεται στο πλάι του λαού της Κολομβίας. Οι αρχές μας, οι άντρες κι οι γυναίκες μας, τα όπλα και οι σημαίες μας, είναι στην υπηρεσία των συμφερόντων του λαού μας. Η ευθύνη που έχουμε αναλάβει απέναντί του είναι να αγωνιζόμαστε χωρίς συνθηκολόγηση μέχρι να πετύχουμε τη νέα Κολομβία που ονειρεύτηκαν όλοι οι μάρτυρες που πρόσφεραν τη ζωή τους στην πάλη για την οικοδόμηση μιας δίκαιης, αξιοπρεπούς, δημοκρατικής, κυρίαρχης και ειρηνικής πατρίδας.

Η αλληλεγγύη είναι η τρυφερότητα των λαών και εκφράζεται βασικά στην πάλη όλων και του καθενός ξεχωριστά για τα δικαιώματά τους. Το μέλλον μας, το μέλλον των λαών του κόσμου δεν μπορεί να είναι η εξαθλίωση και η έλλειψη αξιοπρέπειας που μας επιβάλλουν σήμερα οι κυρίαρχες μειοψηφίες. Το μέλλον μάς ανήκει, ο δίκαιος κόσμος που επιδιώκουμε δεν μπορεί παρά να είναι το αποτέλεσμα των αγώνων μας.

Επιτυχία στο Συνέδριό σας,

Μπολιβαριανά,

Η Διεθνής Επιτροπή των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων Κολομβίας - Στρατός του Λαού»

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΧΙΛΗΣ
Αναγνωρίζουμε στο ΚΚΕ έναν εξέχοντα και γενναίο φίλο

Από το Κομμουνιστικό Κόμμα Χιλής κατατέθηκε στο 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ το ακόλουθο χαιρετιστήριο τηλεγράφημα:

«σ. Ορέστη Κολοζώφ, ΚΚΕ

Αγαπητέ σ. Κολοζώφ,

Μέσω εσάς, εκφράζω τους αδελφικούς χαιρετισμούς του ΚΚ Χιλής σε μια στιγμή που ετοιμάζεστε να αρχίσετε τις εργασίες του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

Είναι μεγάλη τιμή να σας χαιρετίσουμε και να σας εκφράσουμε τις καλύτερες ευχές μας για επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου, που, χωρίς αμφιβολία, θα αποτελέσουν μεγάλη συμβολή στην ανάπτυξη του Κόμματος και θα συνδυάσουν τα υψηλά συμφέροντα του ελληνικού λαού και τις ιδέες του κομμουνισμού σε διεθνές επίπεδο.

Αναγνωρίζουμε στο ΚΚΕ έναν εξέχοντα και γενναίο φίλο του Κόμματός μας, που κάθε στιγμή στη διάρκεια της πάλης μας ενάντια στη δικτατορία του Πινοτσέτ και τώρα, στην αναζήτηση της αλήθειας και της δικαιοσύνης, μας έχει προσφέρει την πιο πλατιά αλληλεγγύη. Είμαστε δύο κόμματα που, σε διαφορετικές συνθήκες, αναγκαστήκαμε να αγωνιστούμε ενάντια στις σύγχρονες μορφές του φασισμού, που ακόμα και στις στιγμές της δημοκρατικής ανάπτυξης προσπαθεί να διεισδύσει στις κοινωνίες μας.

Στη Χιλή, μαζί με τη στρατιωτική δικτατορία ενθρονίστηκε ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός, που οδήγησε τη χώρα μας σε βαθιά κρίση, που εκφράζεται στην οικονομία, στη θεσμοθέτηση, στον πολιτισμό και που για το λαό σημαίνει ένα υψηλό τίμημα σε ανεργία, χαμηλούς μισθούς και σ' ένα υψηλό ποσοστό πάνω από 20% Χιλιανών που ζουν μέσα στην εξαθλίωση.

Το Κόμμα μας, στο 21ο Συνέδριό του, πρότεινε στο λαό της Χιλής ένα πρόγραμμα για μια βαθιά δημοκρατική επανάσταση στη βάση της ενότητας όλων των δημοκρατικών πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων. Αγωνιζόμαστε να οικοδομήσουμε τη Συμμαχία της χιλιάνικης Αριστεράς, που είναι ενάντια στο νεοφιλελεύθερο καπιταλιστικό μοντέλο και υψώνει την πάλη για τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και του λαού μας. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην απομόνωση που προωθούν οι υποστηρικτές του κυρίαρχου συστήματος.

Είμαστε αλληλέγγυοι με τους αγώνες που διεξάγουν οι λαοί σε διεθνές επίπεδο, κυρίως ενάντια στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Παγκόσμια Τράπεζα, που τον τελευταίο καιρό κινητοποίησαν οργανώσεις που υπερασπίζονται το περιβάλλον, τη δημοκρατία και την ανάπτυξη των χωρών μας σε συνθήκες ανεξαρτησίας και κυριαρχίας.

Είμαστε αλληλέγγυοι με τους λαούς που εξακολουθούν να αγωνίζονται στις ιδιαίτερες συνθήκες τους για την οικοδόμηση των δημοκρατικών και σοσιαλιστικών κοινωνιών τους, αρχές που επιδιώκουμε να εφαρμόσουμε και στη χώρα μας. Χαιρετίζουμε όλους τους λαούς που αντιστέκονται στην πολιτική του ιμπεριαλισμού και των διεθνικών μονοπωλίων και διαδηλώνουν υπέρ μιας παγκοσμιοποίησης που να παίρνει υπόψη της τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Με αδελφικούς χαιρετισμούς

Γλάδις Μαρίν

Γενική Γραμματέας του ΚΚ Χιλής»

OSPAAAL
Μεγαλώνει η αντίσταση των λαών στο σημερινό καπιταλιστικό μοντέλο

Από την αντιπροσωπεία της Οργάνωσης Αλληλεγγύης των Λαών της Αφρικής, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής (OSPAAAL) κατατέθηκε στο 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ το παρακάτω χαιρετιστήριο μήνυμα:

«σ. Αλέκα Παπαρήγα, Γενική Γραμματέα ΚΚΕ

Αξιότιμη συντρόφισσα,

Είναι τιμή και χαρά για την Οργάνωση Αλληλεγγύης των Λαών της Αφρικής, Ασίας και Λατινικής Αμερικής (OSPAAAL) να βρίσκεται ανάμεσα στις οργανώσεις και τα πολιτικά κόμματα που το ΚΚΕ προσκάλεσε στο 16ο Συνέδριό του. Η χειρονομία αυτή μας κάνει να νιώθουμε περήφανοι και, ταυτόχρονα, να αισθανόμαστε την ευθύνη για την ενίσχυση των πολιτικών σχέσεων δουλιάς και συνεργασίας που υπάρχουν ανάμεσα στις οργανώσεις μας.

Η ευθύνη αυτή δεν περιορίζεται σε επίσημες ανταλλαγές, βασίζεται σε πολύ βαθιά ριζωμένες επαναστατικές αρχές και στη σύμπτωση που μας ενώνει στην υπεράσπιση της δίκαιης υπόθεσης των λαών του Τρίτου Κόσμου και στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης με τους αγώνες και τις επιδιώξεις τους.

Η οργάνωσή μας εκτιμά ιδιαίτερα τη σταθερότητα και την πολιτική συνέπεια που χαρακτηρίζουν τους Ελληνες κομμουνιστές αυτά τα δύσκολα χρόνια των ανατροπών, των απογοητεύσεων και της έλλειψης συνοχής.

Οι καιροί μάς αναγκάζουν να κάνουμε μια βαθιά και προσεχτική ανάλυση της πείρας που συγκεντρώθηκε από το επαναστατικό και προοδευτικό κίνημα, με τα επιτεύγματα και τα πισωγυρίσματά του, ώστε να πραγματοποιηθεί το ιστορικό, απελευθερωτικό και αντιιμπεριαλιστικό πρόγραμμά του, που θα μετασχηματίσει τον καπιταλισμό. Ενα πρόγραμμα που ισχύει σε μερικές χώρες που ήξεραν πώς να το διατηρήσουν με παραδειγματική και άφθονη ιστορική αντίσταση που υπάρχει στις επιδιώξεις και άλλων πολιτικών δυνάμεων που ποτέ δεν αρνήθηκαν ούτε θα παραιτηθούν ποτέ από την πάλη για την επαναστατική αλλαγή.

Στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική μεγαλώνει η αντίσταση του λαϊκού κινήματος απέναντι στις ολέθριες και δραματικές συνέπειες της εφαρμογής του νεοφιλελεύθερου σημερινού καπιταλιστικού μοντέλου. Η Ασία, με τον αιώνιο πλούτο της και τη δημιουργικότητά της, υπήρξε το θύμα των τρομερών αποτελεσμάτων των χρηματιστικών κρίσεων του ίδιου του παράλογου και κερδοσκοπικού καπιταλισμού. Η Αφρική, που ακόμα και σήμερα ματώνει από φατριακές συγκρούσεις που κληρονόμησε από την πιο άγρια και αυθαίρετη κατάκτηση και αποικιακή κυριαρχία που εφάρμοσαν οι δυτικές δυνάμεις, σήμερα ούτε καν υπολογίζεται στα σχέδια και τα προγνωστικά των θεωριών της παγκοσμιοποίησης. Στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική μεγαλώνει και συνειδητοποιείται ένας όλο και μεγαλύτερος και πιεστικός Τρίτος Κόσμος μέσα σ' αυτές τις γεμάτες χλιδή κοινωνίες.

Είναι, λοιπόν, ανάγκη να εμβαθύνει η ανάλυση των επιλογών απέναντι στον καπιταλισμό, από τις οποίες δεν μπορεί να εξαιρεθεί ο σοσιαλισμός, που υπήρξε η μοναδική πραγματική εναλλακτική λύση ενάντια στο σύστημα, που του αντιπαρατέθηκε με χειροπιαστά προγράμματα οικοδόμησης μιας ανώτερης κοινωνίας, τόσο σ' ό,τι αφορά στην ικανοποίηση των υλικών και πνευματικών αναγκών των λαών, όσο και στη διαπαιδαγώγηση ενός νέου ανθρώπου, ικανού να ζει σ' αυτή.

Η εγγύηση για τη μεταβολή της εναλλακτικής λύσης σε πραγματικότητα βρίσκεται στην οικοδόμηση της ενότητας ανάμεσα σ' όλα τα τμήματα του πληθυσμού που έχουν συμφέρον από την κοινωνική αλλαγή, που κάνει δυνατό το άνοιγμα του δρόμου που οδηγεί σε μια δίκαιη, ισότιμη, αλληλέγγυα, πολιτισμένη κοινωνία, όπου υλοποιούνται οι ηθικές αξίες και οι πόθοι για τους οποίους πάλεψε και πέθανε ό,τι καλύτερο είχαν να επιδείξουν διάφορες γενιές των λαών μας.

Δεχτείτε αυτό το τριηπειρωτικό μήνυμα αλληλεγγύης, υποστήριξης και αναγνώρισης προς το Κόμμα των Ελλήνων κομμουνιστών από μια πολυάριθμη ομάδα πολιτικών οργανώσεων, κοινωνικών και λαϊκών κινημάτων και μη κυβερνητικών οργανώσεων που συμμετέχουν στην OSPAAAL, μιας προσπάθειας όσων αγωνιζόμαστε για να βάλουμε τέλος στη σιωπή εκείνων που δεν έχουν φωνή, για να χαιρετίσουν το ΚΚΕ και να του ευχηθούν νέες επιτυχίες στην ιστορική πάλη του και ένα Συνέδριο στο ύψος των αποφασισμένων μελών του.

Μαζί με τον Τσε σας λέμε:

Μέχρι τη νίκη πάντα!

Χουάν Καρετέρο Ιμπάνιες, Γενικός Γραμματέας της OSPAAAL»

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ
Συνέδριο - συμβολή στην ανασυγκρότηση του επαναστατικού κινήματος

Από το Κομμουνιστικό Κόμμα Αργεντινής κατατέθηκε στο 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ το παρακάτω χαιρετιστήριο μήνυμα:

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Χαιρετίζουμε αδελφικά τη διεξαγωγή του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, που χωρίς αμφιβολία θα αποτελέσει μια ακόμα συμβολή στην ανασυγκρότηση του διεθνούς προοδευτικού και επαναστατικού κινήματος.

Οπως πολύ καλά γνωρίζουμε, ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ εξακολουθεί να ασκεί την κυρίαρχη πολιτική του στον οικονομικό, αλλά και στο στρατιωτικό τομέα. Μ' αυτή την έννοια, το Σχέδιο Κολομβία που θα εφαρμοστεί στις 2 Γενάρη του 2001, έχει σαν στόχο τη συντριβή των Επαναστατικών Ενοπλων Δυνάμεων Κολομβίας και το Λαϊκό Στρατό της Κολομβίας, όπως και το λαϊκό κίνημα της Κολομβίας. Ταυτόχρονα, όμως, είναι και μια ξεκάθαρη απειλή ενάντια στη σοσιαλιστική Κούβα, την ελεύθερη κυβέρνηση της Βενεζουέλας με επικεφαλής τον κομαντάντε Ούγο Τσάβες, και για όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις στην Αμερική που στόχο έχουν την εξάλειψη του νεοφιλελευθερισμού και του καπιταλισμού.

Δεχτείτε τις καλύτερες ευχές μας, καθώς επίσης και όλοι οι σύντροφοι των άλλων ξένων αντιπροσωπειών που συμμετέχουν.

Κάρλος Τσολακιάν»
ΣΑΝΤΙΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ
Για μια πιο δίκαιη και συνειδητή παγκόσμια κοινωνία

Από το Σαντινιστικό Μέτωπο Εθνικής Απελευθέρωσης κατατέθηκε στο 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ το παρακάτω χαιρετιστήριο μήνυμα:

«σ. Ορέστη Κολοζώφ

Μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Αξιότιμε σύντροφε,

Στο όνομα του Σαντινιστικού Μετώπου Εθνικής Απελευθέρωσης και στο δικό μου, θα ήθελα να εκφράσω σε σας και σ' όλους τους συντρόφους, μέλη του ΚΚΕ, τα ειλικρινή συγχαρητήριά μας για το 16ο Συνέδριό σας που θα γίνει στην Αθήνα.

Θα θέλαμε να επαναβεβαιώσουμε τους πιο εγκάρδιους δεσμούς αλληλεγγύης με όλα τα μέλη του κόμματός σας και του αδελφού ελληνικού λαού και να επιβεβαιώσουμε την ακούραστη πάλη μας για μια πιο δίκαιη και συνειδητή παγκόσμια κοινωνία, που να βοηθήσει στην ποθητή εγκαθίδρυση μιας οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής τάξης πραγμάτων που να συνδυάζει πραγματικά την ευημερία και την ανάπτυξη των λαών μας.

Ευχαριστούμε για την πρόσκλησή σας, αλλά δυστυχώς πρέπει να σας πούμε ότι λόγω πολλών ανειλημμένων πολιτικών υποχρεώσεων δε θα μπορέσουμε να στείλουμε αντιπροσωπεία του κόμματός μας για να παραστεί.

Δεχτείτε τους πιο εγκάρδιους χαιρετισμούς μας,

Αδελφικά

Δρ. Ραμίρο Κοντρέρας Ε.

Εκτελεστικός Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων».

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ
Ευχαριστούμε για τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον αγώνα μας

Από το Κομμουνιστικό Κόμμα Κολομβίας κατατέθηκε στο 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ το ακόλουθο χαιρετιστήριο μήνυμα:

«Προς τους συντρόφους της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ

Αγαπητοί σύντροφοι,

Λυπούμαστε ειλικρινά που στάθηκε αδύνατο να συμμετάσχουμε στις εργασίες του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, όπως επιθυμούσαμε.

Δυστυχώς, στην Κολομβία είμαστε μάρτυρες μιας επιδείνωσης της πολιτικής κατάστασης και μιας όξυνσης της τρομοκρατίας από την πλευρά των παραστρατιωτικών, κατάστασης που εκφράζεται με νέες απόπειρες ενάντια σε λαϊκούς και επαναστάτες αγωνιστές, όπως είναι η πρόσφατη απόπειρα κατά του συντρόφου Ουίλσον Μπόρχα, Προέδρου της Εθνικής Ομοσπονδίας Δημοσίων Υπαλλήλων και μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματός μας. Καθώς επίσης με νέες σφαγές που διαπράττονται ενάντια στον πληθυσμό σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Σας στέλνουμε τον αγωνιστικό μας χαιρετισμό και τις ευχαριστίες μας για τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης που το ΚΚΕ έχει κάνει υπέρ του αγώνα μας για μια αξιοπρεπή και κυρίαρχη πατρίδα.

Σας ευχόμαστε, επίσης, επιτυχίες στην εκπλήρωση των πρωτοβουλιών που αποφάσισε το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ για το καλό του ελληνικού λαού.

Αδελφικά

Χάιμε Καϊσέδο Τουριάγο

Γενικός Γραμματέας

Μιγέλ Γκονσάλες Ρέγες

Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ