Τετάρτη 3 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΧΙΛΗΣ
Αναγνωρίζουμε στο ΚΚΕ έναν εξέχοντα και γενναίο φίλο

Από το Κομμουνιστικό Κόμμα Χιλής κατατέθηκε στο 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ το ακόλουθο χαιρετιστήριο τηλεγράφημα:

«σ. Ορέστη Κολοζώφ, ΚΚΕ

Αγαπητέ σ. Κολοζώφ,

Μέσω εσάς, εκφράζω τους αδελφικούς χαιρετισμούς του ΚΚ Χιλής σε μια στιγμή που ετοιμάζεστε να αρχίσετε τις εργασίες του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

Είναι μεγάλη τιμή να σας χαιρετίσουμε και να σας εκφράσουμε τις καλύτερες ευχές μας για επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου, που, χωρίς αμφιβολία, θα αποτελέσουν μεγάλη συμβολή στην ανάπτυξη του Κόμματος και θα συνδυάσουν τα υψηλά συμφέροντα του ελληνικού λαού και τις ιδέες του κομμουνισμού σε διεθνές επίπεδο.

Αναγνωρίζουμε στο ΚΚΕ έναν εξέχοντα και γενναίο φίλο του Κόμματός μας, που κάθε στιγμή στη διάρκεια της πάλης μας ενάντια στη δικτατορία του Πινοτσέτ και τώρα, στην αναζήτηση της αλήθειας και της δικαιοσύνης, μας έχει προσφέρει την πιο πλατιά αλληλεγγύη. Είμαστε δύο κόμματα που, σε διαφορετικές συνθήκες, αναγκαστήκαμε να αγωνιστούμε ενάντια στις σύγχρονες μορφές του φασισμού, που ακόμα και στις στιγμές της δημοκρατικής ανάπτυξης προσπαθεί να διεισδύσει στις κοινωνίες μας.

Στη Χιλή, μαζί με τη στρατιωτική δικτατορία ενθρονίστηκε ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός, που οδήγησε τη χώρα μας σε βαθιά κρίση, που εκφράζεται στην οικονομία, στη θεσμοθέτηση, στον πολιτισμό και που για το λαό σημαίνει ένα υψηλό τίμημα σε ανεργία, χαμηλούς μισθούς και σ' ένα υψηλό ποσοστό πάνω από 20% Χιλιανών που ζουν μέσα στην εξαθλίωση.

Το Κόμμα μας, στο 21ο Συνέδριό του, πρότεινε στο λαό της Χιλής ένα πρόγραμμα για μια βαθιά δημοκρατική επανάσταση στη βάση της ενότητας όλων των δημοκρατικών πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων. Αγωνιζόμαστε να οικοδομήσουμε τη Συμμαχία της χιλιάνικης Αριστεράς, που είναι ενάντια στο νεοφιλελεύθερο καπιταλιστικό μοντέλο και υψώνει την πάλη για τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και του λαού μας. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην απομόνωση που προωθούν οι υποστηρικτές του κυρίαρχου συστήματος.

Είμαστε αλληλέγγυοι με τους αγώνες που διεξάγουν οι λαοί σε διεθνές επίπεδο, κυρίως ενάντια στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Παγκόσμια Τράπεζα, που τον τελευταίο καιρό κινητοποίησαν οργανώσεις που υπερασπίζονται το περιβάλλον, τη δημοκρατία και την ανάπτυξη των χωρών μας σε συνθήκες ανεξαρτησίας και κυριαρχίας.

Είμαστε αλληλέγγυοι με τους λαούς που εξακολουθούν να αγωνίζονται στις ιδιαίτερες συνθήκες τους για την οικοδόμηση των δημοκρατικών και σοσιαλιστικών κοινωνιών τους, αρχές που επιδιώκουμε να εφαρμόσουμε και στη χώρα μας. Χαιρετίζουμε όλους τους λαούς που αντιστέκονται στην πολιτική του ιμπεριαλισμού και των διεθνικών μονοπωλίων και διαδηλώνουν υπέρ μιας παγκοσμιοποίησης που να παίρνει υπόψη της τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Με αδελφικούς χαιρετισμούς

Γλάδις Μαρίν

Γενική Γραμματέας του ΚΚ Χιλής»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ