ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 7 Μάρτη 2014
Σελ. /24
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Συγκεντρώσεις σήμερα για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας

Στην Αθήνα στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια. Στη Θεσσαλονίκη στις 6.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου

Με κοινές διαδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες, ΠΑΜΕ, ΟΓΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ και ΜΑΣ τιμούν την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας. Σήμερα θα γίνουν συγκεντρώσεις στην Αθήνα, στις 6 μ.μ., στα Προπύλαια και στη Θεσσαλονίκη, στις 6.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου. Επίσης, στο Βόλο, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Πανεπιστημίου, στη Χαλκίδα, στις 7 μ.μ., στον πεζόδρομο (Κριεζώτου και Ερμού) και στην Ικαρία, στις 7.30 μ.μ., στον Εύδηλο.

Η συνέχεια θα δοθεί αύριο, Σάββατο, με συγκεντρώσεις στις παρακάτω πόλεις: Στο Ηράκλειο, στις 12 το μεσημέρι, στα Λιοντάρια. Στο Αγρίνιο, από το Εργατικό Κέντρο, στις 11 π.μ., στην πλατεία Δημοκρατίας. Στη Λαμία, στις 11 π.μ., στην πλατεία Πάρκου. Στα Γιάννενα, στις 11:00 π.μ., στο δημαρχείο. Στην Καρδίτσα, στις 6.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία. Στα Τρίκαλα, στις 12 μ., στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Στην Πτολεμαΐδα, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία.

Παράλληλα, συνεχίστηκαν και χτες οι εξορμήσεις και οι περιοδείες, με τις οποίες οι δυνάμεις της Κοινωνικής Συμμαχίας καλούν εργαζόμενες και εργαζομένους να τιμήσουν αγωνιστικά την 8η του Μάρτη. Εκδήλωση έγινε χτες στο εργοστάσιο της «ΕΒΓΑ» από το σωματείο των εργαζομένων. Σύντομες ομιλίες έγιναν από την Επιτροπή Γυναικών του κλαδικού Συνδικάτου Τροφίμων - Ποτών και από την ΟΓΕ, ενώ στις εργαζόμενες μοιράστηκαν κόκκινα γαρίφαλα, μαζί με τις ανακοινώσεις για το σημερινό συλλαλητήριο.

Αντίστοιχη εκδήλωση οργανώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο «Παπουτσάνης». Η εκδήλωση θα γίνει στα πλαίσια της στάσης εργασίας που πραγματοποιούν από τις 12.15 μ.μ. έως τις 4 μ.μ., με αίτημα την επαναπρόσληψη των 6 απολυμένων συναδέλφων τους, την καταβολή των υπόλοιπων επιδομάτων που τους οφείλει η εργοδοσία για το 2013 και ενάντια στην κατάργηση των ειδικοτήτων.

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Χτύπησε με ΜΑΤ τη συγκέντρωση για τους ανέργους

Γύρισε προκλητικά την πλάτη στα δίκαια αιτήματα των συνδικάτων και προσπάθησε να επιβάλει το δόγμα «νόμος και τάξη»

Η πορεία κατευθύνεται από την Ομόνοια στο υπουργείο Εργασίας, στη Σταδίου
Η πορεία κατευθύνεται από την Ομόνοια στο υπουργείο Εργασίας, στη Σταδίου
Με λύσσα επιτέθηκαν χτες οι δυνάμεις καταστολής σε ανέργους, εργαζόμενους και συνδικαλιστές, που διαδήλωσαν μαζικά για μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων, ύστερα από κάλεσμα δεκάδων ταξικών συνδικάτων της Αττικής. Η κυβέρνηση, όχι μόνο αρνήθηκε να συναντήσει αντιπροσωπεία των συνδικάτων, γυρίζοντας προκλητικά την πλάτη στους χιλιάδες ανέργους και τις οικογένειές τους, αλλά έστειλε εναντίον τους και τις δυνάμεις καταστολής.

Πέρα από το να δείξει την πυγμή της στην εφαρμογή των μέτρων που τσακίζουν εργαζόμενους και άνεργους, η κυβέρνηση εξαπέλυσε την επίθεση, για να κρατήσει «καθαρούς» τους δρόμους του κέντρου από διαδηλωτές, στο πλαίσιο της απόφασης για απαγόρευση των συγκεντρώσεων σε κεντρικά σημεία, με αφορμή την επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου στην Αθήνα. Ηταν η πολλοστή φορά που η Αστυνομία εξέδιδε τέτοια απαγόρευση, επαληθεύοντας ότι τα αντιλαϊκά μέτρα πάνε χέρι χέρι με την ένταση του κρατικού αυταρχισμού.

Η χτεσινή διαδήλωση ξεκίνησε στις 10 το πρωί στην Ομόνοια, όπου μίλησε ο Σταύρος Λίτσας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. Παρουσίασε τα μέτρα που διεκδικεί για τους άνεργους το ταξικό κίνημα και σημείωσε: «Ολα αυτά δεν θα τα κατακτήσουμε από τη μια μέρα στην άλλη. Χρειάζεται διαρκής αγώνας με το κεφάλι ψηλά. Ο αγώνας δεν είναι εργολαβία για να τον αναθέτουμε σε άλλον. Απαιτεί και τη δική μας συμμετοχή».

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή πορεία
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή πορεία
Ακολούθησε πορεία στο υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου. Παρότι από τις προηγούμενες μέρες είχε κανονιστεί συνάντηση, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου φρόντισε να απουσιάζει σύσσωμη την ώρα της συγκέντρωσης των συνδικάτων. Συνδικαλιστές απαίτησαν να έρθει ο υπουργός για να γίνει η συνάντηση. Το αίτημά τους απορρίφθηκε και στη συνέχεια ανακοίνωσαν ότι θα πάνε στο υπουργείο Οικονομικών, για να συναντηθούν με κάποιον από την κυβέρνηση.

Λίγο πριν τη συμβολή των οδών Σταδίου και Ομήρου, όπου υπήρχε φραγμός της Αστυνομίας, ΜΑΤ και ομάδες ΔΕΛΤΑ επιτέθηκαν στους διαδηλωτές, κάνοντας χρήση χημικών, γκλοπ, χειροβομβίδων κρότου - λάμψης. Στο σημείο εκείνο χτύπησαν και τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Μπάμπη Αγγουράκη, ο οποίος ήταν μεταξύ των διαδηλωτών. Οι συγκεντρωμένοι απάντησαν με συνθήματα και ένα μέρος της πορείας κατάφερε να διασπάσει τον αστυνομικό κλοιό.

Ακολούθησε νέα επίθεση των ΜΑΤ, που περικύκλωσαν τους διαδηλωτές, επιχείρησαν να κάνουν προσαγωγές και για ώρα τους κράτησαν απομονωμένους από τον κύριο κορμό της πορείας.

Ούτε βήμα πίσω!

Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η αστυνομική επέμβαση, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια, για να καταγγείλει το όργιο της καταστολής. Ανάλογη καταγγελία έκανε το μεσημέρι από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης.

Σε δηλώσεις του, στη διάρκεια της διαδήλωσης, ο Μπ. Αγγουράκης σημείωσε: «Για άλλη μια φορά η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, του μεγάλου κεφαλαίου και της τρόικας πάει χέρι-χέρι με την κλιμάκωση του αυταρχισμού. Να είναι βέβαιοι όμως ότι η αντίσταση των εργαζομένων δεν θα καμφθεί». Κατήγγειλε, επίσης, πως «οι δυνάμεις Ασφαλείας είχαν σαφείς εντολές να κρατήσουν "καθαρό" το κέντρο της Αθήνας, όπως φαίνεται, και σήμερα, όπως και τις άλλες φορές».

Επίσης, ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας, μιλώντας στους συγκεντρωμένους είπε: «Είναι πολύ γελασμένοι εάν νομίζουν ότι μπορούν να λυγίσουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα». Επεσήμανε ότι ο αγώνας είναι πολύμορφος και κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο των δυνάμεων της κοινωνικής συμμαχίας για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, σήμερα Παρασκευή στις 6 το απόγευμα, στα Προπύλαια.

Τη χτεσινή επίθεση καταγγέλλουν, με ανακοινώσεις τους, δεκάδες σωματεία και φορείς απ' όλη τη χώρα.

Εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα για την 8η Μάρτη

Με ένα γαρύφαλλο υποδέχτηκαν χτες τις εργαζόμενες της ΕΒΓΑ το Σωματείο τους και η ΟΓΕ
Με ένα γαρύφαλλο υποδέχτηκαν χτες τις εργαζόμενες της ΕΒΓΑ το Σωματείο τους και η ΟΓΕ
Σήμερα, Παρασκευή:

  • Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας θα επισκεφτεί το 6ο Δημοτικό Σχολείο και θα μιλήσει σε μαθητές και δασκάλους.
  • O Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας οργανώνει, αμέσως μετά την προγραμματισμένη συγκέντρωση, πολιτιστική εκδήλωση αφιερωμένη σε σημαντικές μορφές του γυναικείου και του εργατικού κινήματος, στο καφέ «Οπερα».
  • Η Ομάδα Γυναικών Ρόδου οργανώνει εκδήλωση στο βιβλιοπωλείο «Το Δέντρο», στις 7 μ.μ. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλία, προβολή ταινίας και συζήτηση. Στο χώρο θα λειτουργήσει έκθεση βιβλίου.

Αύριο, Σάββατο 8 Μάρτη:

  • Στη Λάρισα, ο Σύλλογος Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων, το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού, η Ενωση Λογιστών, το Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών, το Σωματείο Ιδιωτικών Κλινικών, το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος και η Ενωση Γυναικών Λάρισας διοργανώνουν εκδήλωση, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.
  • Οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της ΟΓΕ στον Πειραιά οργανώνουν πικετοφορία που θα ξεκινήσει στις 10.30 π.μ. από την πλατεία Καραϊσκάκη και θα έχει σταθμούς μεγάλα εμπορικά καταστήματα.
  • Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, ο σύλλογος της ΟΓΕ και η Επιτροπή Ειρήνης διοργανώνουν εκδήλωση με ομιλήτρια την Λιάνα Κανέλλη, στις 7 μ.μ., στο Παπαστράτιο Μέγαρο Αγρινίου.
  • Η Ομάδα Γυναικών Χαλκίδας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «ΕΕ και γυναίκες», στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του παλιού Δημαρχείου (ΔΕΠΑΧ, Αβάντων 50). Θα μιλήσει η Κάτια Κρόκου, μέλος του προεδρείου της ΟΓΕ, και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα και προβολή ντοκιμαντέρ.
  • Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας θα πραγματοποιήσει μαζική εξόρμηση στις 12 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία.
  • O Σύλλογος της ΟΓΕ στην Πρέβεζα διοργανώνει εκδήλωση με θέμα την πολιτική της ΕΕ για τις γυναίκες, στις 7 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο «Οαση». Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει αναδρομή στην ιστορία του γυναικείου κινήματος, που θα πλαισιωθεί με τραγούδια με τη χορωδία του Δημοτικού Ωδείου.
  • Οι Σύλλογοι της ΟΓΕ σε Ζεφύρι και Ανω Λιόσια διοργανώνουν θεατρική βραδιά, στις 6.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Ζεφυρίου (Μπουμπουλίνας και 17ης Νοεμβρίου). Θα παρουσιαστεί η παράσταση «Η αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη από τη θεατρική ομάδα «Αλέκα Παΐζη».
  • Συγκέντρωση για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας οργανώνουν οι Γραμματείες Ξάνθης του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και η ΟΓΕ, στις 7 μ.μ., στο ΚΑΠΗ του Δήμου Ξάνθης. Τίτλος της εκδήλωσης είναι «Εξω από την ΕΕ με τον πλούτο στα χέρια του λαού, αγωνιζόμαστε και κατακτάμε τα σύγχρονα δικαιώματα των γυναικών».

Την Κυριακή 9 Μάρτη:

  • Ο Σύλλογος της ΟΓΕ στην Ικαρία πραγματοποιεί εκδήλωση, στις 8 μ.μ., στον Αγιο Κήρυκο, στην αίθουσα του παλιού δημαρχείου.
  • Στη Μυτιλήνη, ο Σύλλογος Γυναικών Μανταμάδου οργανώνει εκδήλωση, στις 7 μ.μ., στο χώρο του Πολύκεντρου.
  • Στα Χανιά, ο Σύλλογος της ΟΓΕ και το τοπικό Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ πραγματοποιούν εκδήλωση στις 11.30 π.μ., στο Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης στο Θέρισο.
Κινητοποιήσεις σε άλλες πόλεις

Από τη χτεσινή συγκέντρωση έξω από τον ΟΑΕΔ της Κέρκυρας
Από τη χτεσινή συγκέντρωση έξω από τον ΟΑΕΔ της Κέρκυρας
Συγκέντρωση με αίτημα την ουσιαστική προστασία των ανέργων έγινε χτες το πρωί και στην Κέρκυρα, με κάλεσμα της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν δυνάμεις του ΜΑΣ και της Ομάδας Γυναικών Κέρκυρας, μέλους της ΟΓΕ. Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με παρέμβαση στη Διοίκηση του ΟΑΕΔ Κέρκυρας, όπου κατατέθηκε υπόμνημα με τα αιτήματα της συγκέντρωσης.

Παρέμβαση στον ΟΑΕΔ Αλεξανδρούπολης, όπου παρέδωσαν υπόμνημα με αιτήματα που αφορούν τους άνεργους και τους εργαζόμενους στα 5μηνα, πραγματοποίησαν χτες τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», Τουριστικών Επαγγελμάτων Εβρου, Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θράκης, Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και η Επιτροπή Ανέργων Αλεξανδρούπολης. Με τη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας απαίτησαν μέτρα προστασίας των ανέργων και πλήρη σταθερή εργασία για όλους.

Ανάλογες συγκεντρώσεις έγιναν αργά χτες το απόγευμα στην Πάτρα, στην Τρίπολη, στην Καλαμάτα και στην Ξάνθη (ρεπορτάζ από τις απογευματινές συγκεντρώσεις σε επόμενο φύλλο του «Ριζοσπάστη»).

Τιμούν την εργαζόμενη γυναίκα
  • Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας και ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, οργανώνει η Τομεακή Οργάνωση Τηλεπικοινωνιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ, την Κυριακή 9 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος).
  • Η Κομματική Οργάνωση Καρύστου του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, την Παρασκευή 7 Μάρτη, στις 8 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας». Θα μιλήσει η Σοφία Ντούρου, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ και υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας.
Στο 27,5% η ανεργία το Δεκέμβρη

Σε 27,5% ανήλθε το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τον περασμένο Δεκέμβρη. Το ποσοστό αυτό κινείται στα ίδια υψηλά επίπεδα με το Νοέμβρη του 2013 (27,6%) ενώ είναι αυξημένο σε σύγκριση με το Δεκέμβρη του 2012 (26,3%). Οι άνεργοι εκτιμώνται σε 1.349.495 άτομα, αριθμός αυξημένος κατά 3,7% σε σχέση με το Δεκέμβρη του 2012 και ελαφρά μειωμένος, κατά 0,8%, σε σχέση με το Νοέμβρη του 2012. Δίπλα στον αριθμό των ανέργων, αυξημένος εμφανίζεται ο «οικονομικά μη ενεργός» πληθυσμός, που εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.388.927 άτομα, καθώς η μεθοδολογία που ακολουθεί η ΕΛΣΤΑΤ δεν καταγράφει ως ανέργους όσους δεν αναζητούσαν εργασία κατά τις 4 τελευταίες βδομάδες από τη διεξαγωγή της έρευνας. Το ποσοστό ανεργίας εκτιμάται σε 24,5% στους άντρες και σε 31,6% στις γυναίκες. Οσον αφορά τις ηλικιακές ομάδες, η ανεργία «χτυπάει» το 55,5% και το 37,4% στους νέους 15 - 24 ετών και 25 - 34 ετών, αντίστοιχα.

Διαμαρτυρία στον ΟΑΕΔ για τα «πεντάμηνα»

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, η Επιτροπή Εργαζομένων στην «κοινωφελή εργασία» στην Περιφέρεια Αττικής και άλλοι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα. Σε συνάντηση που είχαν με την αρμόδια διευθύντρια απαίτησαν να ισχύσει και για τους εργαζόμενους στα προγράμματα το γενικότερο του νόμου 3302/2004 για αναλογικό δικαίωμα αδείας, καθώς και οι γενικές και οι ειδικές διατάξεις του ΙΚΑ για δικαίωμα σε άδεια ασθενείας, μητρότητας και λοχείας. Ακόμα, ζήτησαν μεταξύ άλλων να ισχύσουν όσα προβλέπει η νομοθεσία για την υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία και να ληφθούν μέτρα για τη θεώρηση των βιβλιαρίων Υγείας, η οποία καθυστερεί με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να δουλεύουν σαν να είναι ανασφάλιστοι. Στα ζητήματα αυτά η διευθύντρια δεσμεύθηκε να απαντήσει το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο Δ. Κουτσούμπας στο συλλαλητήριο

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα παρευρεθεί σήμερα στις 6 μ.μ. και θα κάνει δηλώσεις στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Το πλαίσιο αιτημάτων

Με τον αγώνα τους, εργαζόμενοι και άνεργοι διεκδικούν: Εκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ. Επίδομα ανεργίας για όλη την περίοδο της ανεργίας. Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ. Σφράγισμα των βιβλιαρίων Υγείας όλων των ανέργων. Οσο διαρκεί η ανεργία, οι άνεργοι και τα μέλη της οικογένειάς τους να έχουν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι λαϊκής οικογένειας. Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας. Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ, με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.

Επίσης, χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριορίστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες. Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων για όσον καιρό κάποιος είναι άνεργος. Κατάργηση των χαρατσιών, κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, κατάργηση των δημοτικών τελών στους ανέργους και μείωσή τους στους υπόλοιπους εργαζομένους. Να αρθεί ο περιορισμός για τα παιδιά των ανέργων που δε γίνονται δεκτά σήμερα στους Παιδικούς Σταθμούς. Να χορηγηθεί 1.000 ευρώ ετήσιο εφάπαξ βοήθημα για κάθε παιδί των εργαζομένων και των ανέργων, από 100 ευρώ που ισχύει σήμερα κ.ά.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αυταρχική και προκλητική η στάση της κυβέρνησης

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Σε ανακοίνωση για την αυταρχική και προκλητική στάση της κυβέρνησης εναντίον της κινητοποίησης των ανέργων, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Το ΚΚΕ καταδικάζει την αυταρχική και προκλητική στάση της κυβέρνησης εναντίον της κινητοποίησης που πραγματοποίησαν σήμερα (σ.σ. χτες) συνδικάτα, διεκδικώντας μέτρα προστασίας των ανέργων. Αφού αρχικά η ηγεσία του υπουργείου εργασίας έγραψε στα "παλιά της παπούτσια" την προγραμματισμένη συνάντηση με αντιπροσωπεία των σωματείων στο υπουργείο Εργασίας, στη συνέχεια η αστυνομία, υλοποιώντας την αυταρχική απόφαση για απαγόρευση των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, επιτέθηκε στους ανέργους που επιχείρησαν να φτάσουν στο υπουργείο Οικονομικών, για να συναντηθούν με κάποιον από την κυβέρνηση. Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης είναι δεκάδες χτυπημένοι διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης. Ο αγώνας θα συνεχιστεί για την προστασία των ανέργων και όλων των εργαζομένων, που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό και την κοροϊδία».

Οι προσυγκεντρώσεις

Για τη σημερινή συγκέντρωση στα Προπύλαια, έχουν οριστεί οι παρακάτω προσυγκεντρώσεις, στις 5.30 μ.μ.:

-- Πλατεία Κάνιγγος: Σωματεία και Συνδικάτα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα

-- Πλατεία Ομόνοιας: Σύλλογοι Γυναικών, Λαϊκές Επιτροπές, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ