ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 2 Απρίλη 2014
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
Ματαίωσε το Πανελλήνιο Ενόργανης η Ομοσπονδία

Στην απόφαση να ματαιώσει το προγραμματισμένο για το επόμενο Σαββατοκύριακο πανελλήνιο πρωτάθλημα ενόργανης που ήταν να διεξαχθεί στη Μίκρα προχώρησε χτες η Ομοσπονδία του αθλήματος. Η απόφαση της ΕΓΟ ήρθε μια μέρα μετά την προτροπή από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή προς τις Ομοσπονδίες να αναστείλουν το διήμερο 12 - 13 Απρίλη κάθε αθλητική δραστηριότητα ως ένδειξη διαμαρτυρίας στη νέα μείωση των αθλητικών επιχορηγήσεων που ανακοινώθηκαν πρόσφατα από την ΓΓΑ. Η Ομοσπονδία Γυμναστικής έγινε η πρώτη που ακολουθεί την προτροπή της ΕΟΕ, ωστόσο εκείνο που κάνει αίσθηση είναι το γεγονός ότι δεν προχώρησε σε απλή αναβολή αλλά σε πλήρη ματαίωση της διοργάνωσης.

Από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, επρόκειτο να αναδεικνύονταν οι πρωταθλητές που θα εκπροσωπούσαν τη χώρα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σόφιας και μάλιστα αν και για τις κατηγορίες ανδρών - γυναικών τα πράγματα ήταν λίγο πολύ αναμενόμενα, εντούτοις στις κατηγορίες εφήβων - νεανίδων αναμενόταν έντονος συναγωνισμός. Ας σημειωθεί ότι πριν από λίγο καιρό η Ομοσπονδία Γυμναστικής είχε ζητήσει από τους συλλόγους να καλύψουν οι ίδιοι τα έξοδα συμμετοχής των αθλητών τους.

«...Με την απόφαση αυτή, το ΔΣ της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας ελπίζει να ξυπνήσει επιτέλους συνειδήσεις, ώστε οι φορείς της Πολιτείας να αναλάβουν δράση και να δώσουν λύσεις στα τεράστια οικονομικά αλλά και θεσμικά προβλήματα του ελληνικού αθλητισμού», αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση της ΕΓΟ.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ-ΚΥΠΕΛΛΟ
Πράξη πρώτη για Ολυμπιακό-ΠΑΟΚ

Ο φετινός πρωταθλητής Ολυμπιακός και ο δεύτερος της βαθμολογίας ΠΑΟΚ τα λένε σήμερα στο Γ. Καραϊσκάκης (19.00 ΟΤΕ TV) στο πρώτο μέρος της μεταξύ τους μονομαχίας για τον ημιτελικό στο Κύπελλο. Ο επαναληπτικός θα γίνει στην Τούμπα στις 16 Απρίλη (τότε θα γίνει και ο επαναληπτικός Παναθηναϊκού-ΟΦΗ στο Απ. Νικολαϊδης).

Οι ερυθρόλευκοι, μετά τη μαθηματική στέψη ως πρωταθλητές της φετινής περιόδου, επικεντρώνονται πλέον στην πραγματοποίηση του ντάμπλ, ψάχνοντας κόντρα στον ΠΑΟΚ να βάλουν τις βάσεις για την πρόκριση αλλά και την επιστροφή στις καλές εμφανίσεις (μετά την αγωνιστική κάμψη των τελευταίων εβδομάδων). Φουστέρ και Σαβιόλα προπονήθηκαν κανονικά, ξεπερνώντας τις ενοχλήσεις που ένιωθαν και τέθηκαν στη διάθεση του Μίτσελ.

Η κατάκτηση του Κυπέλλου αποτελεί πρώτιστο στόχο για τον ΠΑΟΚ που θέλει να επιστρέψει σε ανάλογες διακρίσεις έπειτα από 11 χρόνια (τελευταίος τίτλος το 2003). Σήμερα στοχεύει στην απόκτηση των προϋποθέσεων ώστε να έχει τον πρώτο λόγο στη ρεβάνς της έδρας του. Στην αποστολή ο νέος τεχνικός του ΠΑΟΚ, Γιώργος Γεωργιάδης, επέλεξε το νεαρό Κουλούρ, ενώ άφησε εκτός τους Μαντούρο και Μάρτενς.

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
Αυλαία για το πόλο ανδρών

Η αυλαία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος στην Α1 ανδρών πέφτει σήμερα με τη διεξαγωγή της 22ης αγωνιστικής και τα περισσότερα ζητήματα να θεωρούνται σχεδόν κλεισμένα ενόψει και των πλέι οφ. Στα ψηλά σκαλοπάτια η πρώτη τετράδα Ολυμπιακού, Βουλιαγμένης, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού έχει κλειδώσει με μόνο ανοικτό ζήτημα το τελικό πλασάρισμα των δύο τελευταίων. Στην ουρά, μετά το ήδη υποβιβασμένο Αργοστόλι και η Κέρκυρα είναι με το ενάμισι πόδι εκτός κατηγορίας, με δεδομένο και τη σημερινή δύσκολη αποστολή που έχει κόντρα στη Βουλιαγμένη... Το πρόγραμμα αναλυτικά: (Πειραιά 13.00) Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ , (Ν. Σμύρνη 17.00) Πανιώνιος - Παναθηναϊκός, ( Κέρκυρα 17.00) Κέρκυρα - Βουλιαγμένη, (Φάληρο 17.00) Π. Φάληρο - Χίος (Ιλίσιο 17.00) Γλυφάδα - Νηρέας Λαμίας, (Πειραιάς 17.00) Αργοστόλι - Εθνικός.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Τον πρώτο αγώνα της, κόντρα στη Βοσνία για τα πλέι οφ του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος θα δώσει σήμερα η εθνική ανδρών στο «σπίτι του Χάντμπολ» στην Μίκρα (19.00 ΟΤΕ TV). Η ρεβάνς θα γίνει το Σάββατο στη Βοσνία.

ΤΖΟΥΝΤΟ: Σε επέμβαση για ενοχλήσεις στο μηνίσκο προχώρησε ο Ηλίας Ηλιάδης κάτι που θα τον κρατήσει εκτός δράσης για δύο μήνες. Στόχος του Ελληνα τζουντόκα είναι να είναι έτοιμος για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Τσελιάμπινσκ (25-31/8).

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΜΕ
Ολοκληρώθηκε η φάση των 16

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 30 Μάρτη η φάση των 16 του εργατικού τουρνουά του ΠΑΜΕ. Τα αποτελέσματα και οι ομάδες που προκρίθηκαν (σημ. με έντονα γράμματα) στα προημιτελικά είναι τα εξής:

ΕΠΑΣ Αθηνών - Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: 9 - 4, Συνδικάτο Μετάλλου Παράρτημα Θριασίου - ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ ΕΞΑΝΤΑΣ: 2 - 6, Μετανάστες εργαζόμενοι Αφγανιστάν - ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: 13 - 1, ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ - Εργοστασιακό Σωματείο Υποκαταστήματος ΝΟΥΝΟΥ Ασπροπύργου: 2 - 0, Συνδικάτο Οικοδόμων Παράρτημα Νέας Ιωνίας - ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Αιγάλεω Ηλεκτρολόγοι Αυτοκινητιστών β' έτος: 6 - 7, ΣΕΤΗΠ - Νέοι εργατικών κατοικιών στο Ηλιακό Χωριό Πεύκης: 11 - 8, ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Αιγάλεω Ηλεκτρολόγοι Εγκαταστάσεων 2 - Συνδικάτο ΟΤΑ: 11 - 7, Συνδικάτο Μετάλλου Παράρτημα Αθήνας - Συνδικάτο Εργαζομένων στην Χημική Βιομηχανία: 4 - 1. Η κλήρωση για τους αγώνες της φάση των 8 θα γίνει σήμερα στα γραφεία του ΠΑΜΕ (ώρα 19.00).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ