ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 12 Απρίλη 2014
Σελ. /24
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Η λαϊκή αγανάκτηση να εκφραστεί με ενίσχυση των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση στη Λάρισα
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση στη Λάρισα
Σε μια μαζική συγκέντρωση - εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ, έγινε η παρουσίαση μεγάλου μέρους του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το Δήμο Λάρισας.

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής του ΚΚΕ, υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων, σημείωσε ότι το ψηφοδέλτιο απαρτίζεται από ανθρώπους που κοινό χαρακτηριστικό έχουν την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, την προσφορά στους κοινωνικούς αγώνες, την ανησυχία για την επιβίωση των λαϊκών οικογενειών και επισήμανε: «Αντικειμενικά υπάρχει ένα και μόνο δίλημμα: Η θα είσαι με την ΕΕ, την κυβέρνηση, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές και τους βιομήχανους ή θα είσαι αντιπολίτευση σε όλους αυτούς. Είτε εντάσσεσαι, συμπορεύεσαι και δίνεις μάχη σε όλα τα μέτωπα στο δήμο, την περιφέρεια, την Ευρωβουλή, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, στα σωματεία, τις ομοσπονδίες, τους φορείς, για να αλλάξει ο συσχετισμός δύναμης παντού, είτε κλείνεις τα μάτια και σπέρνεις αυταπάτες ότι μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα σε τοπικό επίπεδο. Οτι δήθεν μπορούν να διαμορφωθούν νησίδες τοπικά όπου δε θα ισχύουν οι γενικοί νόμοι και οι κεντρικές πολιτικές. Οτι η Λάρισα με καλό δήμαρχο δε θα έχει ανεργία, που θα έχει ο Βόλος, η Αθήνα, η Ρώμη, το Παρίσι. Οτι μπορούν να υπάρχουν δήμαρχοι που θα επιβάλουν άλλου είδους ανάπτυξη και θα λυθούν, ως διά μαγείας, τα λαϊκά προβλήματα. Αυτός που σήμερα καταλαβαίνει ότι η ΕΕ είναι λυκοσυμμαχία, ότι ευθύνεται για όσα δεινά τού συμβαίνουν, είναι βαθιά δυσαρεστημένος και οργισμένος, μόνο έναν τρόπο έχει να το εκφράσει: Ενισχύοντας τη "Λαϊκή Συσπείρωση" και το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ».

Αναφερόμενος στους άλλους υποψήφιους, υπογράμμισε ότι οι πολιτικές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου διαπερνούν σε όλο το εύρος τα ψηφοδέλτια των Τζανακούλη, Καραλαριώτου, Διαμάντου, Νασιώκα και Καλογιάννη.

Ο τελευταίος ξεκίνησε ως αντιμνημονιακός, ως παράταξη της αριστεράς και εξελίχτηκε στο πιο καιροσκοπικό και τυχοδιωκτικό ψηφοδέλτιο. Ολοι οι καλοί χωράνε, αρκεί να πάρουμε το δήμο, τις καρέκλες δηλαδή. Αντανακλά πλήρως την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και δεν είναι τυχαίο που μόλις πριν λίγες μέρες στο Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Λάρισας συμμάχησαν όλες οι παρατάξεις απ' τη ΝΔ μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ για να αποκλείσουν απ' το προεδρείο τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Αντίστοιχη η σύμπραξη και στο δημοτικό ψηφοδέλτιο. Χωράνε μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί».

Καταλήγοντας, ο Γ. Λαμπρούλης τόνισε: «Πρέπει να βγούμε απ' τις εκλογές πιο δυνατοί. Θέλουμε να έχουμε τη δημοτική πλειοψηφία, να αποτελέσει όπλο μαχητικό. Να είναι ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην ΕΕ και την κυβέρνηση. Να καθυστερήσουμε και να αποτρέψουμε τα χειρότερα που έρχονται. Να στηρίξουμε τις λαϊκές οικογένειες που δεν έχουν δουλειά, εισόδημα, Κοινωνική Ασφάλιση. Εμείς δε βολευόμαστε με κοινωνικά παντοπωλεία και φαρμακεία, κάνοντας τον αναρμόδιο όταν κλείνουν νοσοκομεία, όταν οι ανασφάλιστοι δεν μπορούν να έχουν περίθαλψη και φάρμακα, όταν μαζικά οι οικογένειες δεν έχουν θέρμανση, όταν κόβεται το νερό και το ρεύμα, όταν λιποθυμούν παιδιά απ' την πείνα.

Να γίνουμε πιο δυνατοί παντού. Στο δήμο, την περιφέρεια, την Ευρωβουλή».

Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ ενόψει των εκλογών

Πλατιά πολιτική δράση αναπτύσσουν οι ΚΟ του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα ενόψει των ευρωεκλογών και των εκλογών για την Τοπική Διοίκηση, με περιοδείες, συγκεντρώσεις και άλλες εκδηλώσεις. Μεταξύ άλλων, για τις επόμενες μέρες, προγραμματίζονται και οι παρακάτω:

Στην Αττική

Σήμερα, Σάββατο

-- Στις 7 μ.μ. σε συγκέντρωση στο Κάτω Αιγάλεω, στις εργατικές κατοικίες Μίνωος (σιντριβάνι), θα μιλήσει η Βιβή Δάγκα, υποψήφια δήμαρχος Αιγάλεω.

-- Στις 7 μ.μ. σε συγκέντρωση στην Παλιά Κοκκινιά (πλατεία Νεράιδας), θα μιλήσει ο Β. Μαρούπας, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Στις 7 μ.μ. σε συγκέντρωση στο Β' Διαμέρισμα Πειραιά στο ΚΑΠΗ Β2 (Σφακίων & Κιλκίς), θα μιλήσουν η Ελπίδα Παντελάκη, υποψήφια δήμαρχος Πειραιά και ο Γ. Δεληγιάννης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

Αύριο, Κυριακή

-- Στις 11 π.μ. σε συγκέντρωση στη Σαλαμίνα, στο Εργατικό Κέντρο, θα γίνει η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Σαλαμίνας. Θα μιλήσουν ο Κ. Τζατζάνης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Νήσων και ο Γ. Βλάχος υποψήφιος δήμαρχος Σαλαμίνας.

-- Στις 11 π.μ. σε συγκέντρωση στο Χαϊδάρι, στην καφετέρια «Corner Palace» (Καραϊσκάκη 83) θα μιλήσει ο Μ. Σελέκος, υποψήφιος δήμαρχος Χαϊδαρίου.

-- Στις 11 π.μ. σε συγκέντρωση στη Ν. Πεντέλη στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου - Λυκείου Ν. Πεντέλης θα μιλήσουν ο Π. Παπαγεωργόπουλος, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ και ο Τ. Καρατζής, υποψήφιος δήμαρχος Πεντέλης.

-- Στις 12 μ. σε συγκέντρωση στην πλατεία Πέρου (Κουντουριώτου & Στρ. Δαγκλή) θα μιλήσει ο Π. Ασβεστάς, υποψήφιος δήμαρχος Πεύκης - Λυκόβρυσης.

-- Στις 7 μ.μ. σε συγκέντρωση στο Μπραχάμι, στην πλατεία Σουλίου & Αγ. Αθανασίου θα μιλήσουν ο Γ. Τόλης, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ και η Γιώτα Δήμου, υποψήφια δήμαρχος Μπραχαμίου.

-- Στις 10 μ.μ. σε συγκέντρωση εργαζομένων στα ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι θα μιλήσει ο Αλ. Περάκης στέλεχος του Κόμματος.

Στην Κ. Μακεδονία

Σήμερα, Σάββατο

-- Στις 6.30 μ.μ., σε σύσκεψη γονέων μαθητών του 4ου και 5ου διαμερίσματος, θα μιλήσει ο Γ. Δελής, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Αύριο, Κυριακή

-- Στις 11.30 π.μ., στην εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Πυλαίας - Χορτιάτη, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, θα μιλήσουν ο Θ. Ιγνατιάδης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και ο Ο. Μαάιτα, υποψήφιος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη.

-- Στις 6.30 μ.μ., παρουσίαση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κιλκίς στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

-- Στις 7 μ.μ., στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Παύλου Μελά στο Πολιτιστικό Κέντρο «Τσακίρης» θα μιλήσουν ο Θ. Ιγνατιάδης και ο Γ. Βούρτσας, υποψήφιος δήμαρχος Παύλου Μελά.

-- Στις 7 μ.μ., στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βέροιας στην «Ελιά» θα μιλήσουν ο Γ. Ζιώγας, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Γ. Μελιόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας.

Στη Θεσσαλία

Σήμερα, Σάββατο

-- Συγκέντρωση στο Μουζάκι Καρδίτσας, στις 11 π.μ., με ομιλητές τον Β. Μπούτα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλίας και τον Λ. Γιώτη, υποψήφιο δήμαρχο Μουζακίου.

-- Συγκέντρωση στο Θραψίμι, στις 12 το μεσημέρι, με ομιλητή τον Σ. Στουρνάρα, υποψήφιο δήμαρχο Σοφάδων Καρδίτσας.

-- Συγκέντρωση στο Βλαχογιάννι Λάρισας, στις 8 μ.μ., με ομιλητή τον Τ. Τσιαπλέ, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιοαΑντιπεριφερειάρχη Λάρισας.

Αύριο, Κυριακή

-- Συγκέντρωση στην Κρανιά Ελασσόνας, στις 11 π.μ., με ομιλητή τον Β. Μπούτα.

-- Συγκέντρωση στη Βερδικούσια Ελασσόνας, στις 11.30 π.μ. και στην Ποταμιά Ελασσόνας, στις 8 μ.μ., με ομιλητή τον Τ. Τσιαπλέ.

Στην Κεφαλονιά

Αύριο, Κυριακή

-- Η ΤΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης οργανώνει συγκέντρωση στο σχολείο στα Σπαρτιά, στις 7.30 μ.μ. με ομιλητή τον Ν. Γκισγκίνη, υποψήφιο δήμαρχο Κεφαλονιάς. Θα χαιρετίσει ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Δ. Μαντζουράτος.

Εκθεση βιβλίου στο Περιστέρι

Η ΤΟ Περιστερίου της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει έκθεση βιβλίου έως την Τετάρτη 16 Απρίλη στα γραφεία της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι (Εθνικής Αντιστάσεως 33). Ωρες λειτουργίας: 10.00 - 1.00 το πρωί και 5.00 - 9.00 το απόγευμα.

Εκδηλώσεις ΚΟ του ΚΚΕ

-- Σήμερα, Σάββατο, στις 7.30 μ.μ. στον Ωρωπό στο Σαππανίδειο Πνευματικό Κέντρο, σε συγκέντρωση για τα διόδια θα μιλήσουν ο Βάλσαμος Συρίγος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής και ο Μιχάλης Χασιώτης, υποψήφιος δήμαρχος Ωρωπού.

-- Σήμερα, Σάββατο, εκδήλωση στο Τεφέλι (καφετέρια Γρηγόρη), στις 8 μ.μ., με θέμα: «Η Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ κριτήριο ψήφου σε ευρωεκλογές και τοπικές εκλογές». Θα μιλήσει ο Γιώργος Νταγκουνάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα χαιρετίσει ο Μανώλης Καρκαβάτσος, υποψήφιος δήμαρχος Αρχανών - Αστερουσίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

-- Αύριο, Κυριακή, στις 7 μ.μ. στη Νίκαια, στο Δημαρχείο, σε συγκέντρωση με θέμα την Παιδεία θα μιλήσει ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ