ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 2 Μάη 2014
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE - ΠΛΕΪ ΟΦ
Μοιρασιά στην πρεμιέρα

Ισόπαλοι αναδείχθηκαν Ατρόμητος και Παναθηναϊκός στην πρεμιέρα των πλέι οφ

Eurokinissi

Ισόπαλοι αναδείχθηκαν Ατρόμητος και Παναθηναϊκός στην πρεμιέρα των πλέι οφ
Χωρίς να επιφέρει κάποιες ανατροπές στα ήδη διαμορφωμένα δεδομένα άνοιξε η αυλαία των πλέι οφ στη Super League με την ισοπαλία να είναι το αποτέλεσμα που κυριάρχησε και στα δυο παιχνίδια σε Περιστέρι και Τούμπα.

Στο Περιστέρι γκολ, φάσεις και βαθμούς μοιράστηκαν ο Ατρόμητος και ο Παναθηναϊκός με τις δυο ομάδες να μένουν στο 1-1 όπως αυτό διαμορφώθηκε απ' τα τέρματα των Αμπέντ στο 18' για τους φιλοξενούμενους και του Ταυλαρίδη στο 55' για τους γηπεδούχους. Οι δυο ομάδες μοιράστηκαν και το θέαμα με τους πράσινους να είναι καλύτεροι στο Α' μέρος και τον Ατρόμητο να ανεβαίνει μετά την ισοφάριση. Ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε στο τελευταίο 15λεπτο περίπου (μαζί με τις καθυστερήσεις) με δέκα παίκτες καθώς ο Λαγός που είχε τραυματιστεί στο κεφάλι δεν μπόρεσε να συνεχίσει (και ενώ είχαν γίνει οι αλλαγές). Ωστόσο οι Κυπελλούχοι προβληματίζονται ενόψει του αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ για τους τραυματισμούς και των Αμπέντ και Ατζακούν.

Μπορεί σε σχέση με την εμφάνισή του στο ΟΑΚΑ στον τελικό Κυπέλλου να έδειξε μια καλύτερη εικόνα όμως και πάλι δεν έφθανε στον ΠΑΟΚ που στραβοπάτησε στην πρεμιέρα των πλέι οφ μένοντας στο 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα. Οι γηπεδούχοι αν και όσο περνούσε η ώρα βελτίωναν την απόδοσή τους μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα εντούτοις στερήθηκαν και πάλι την αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια μη μπορώντας να νικήσουν τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων Χερνάντεζ που έκανε σπουδαίες αποκρούσεις. Τα γκολ πέτυχαν οι Στοχ στο 59' για τον ΠΑΟΚ ενώ οι Αρκάδες είχαν προηγηθεί με τον Μπαράλες στο 12'. Απ' το αποτέλεσμα πάντως ευχαριστημένος είναι περισσότερο ο Αστέρας καθώς πήρε τον πρώτο του βαθμό ενώ ευνοήθηκε και απ' την ισοπαλία στο άλλο παιχνίδι παραμένοντας κοντά στους υπόλοιπους. Η βαθμολογία: Ατρόμητος 1, Παναθηναϊκός 3, ΠΑΟΚ 3, Αστέρας Τρ.1.

Τιμωρία και ερωτηματικά για ΠΑΟΚ

Ερωτηματικά και αντιδράσεις προκάλεσε η ανακοίνωση της τιμωρίας του ΠΑΟΚ απ' την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ για τα όσα συνέβησαν στον ημιτελικό αγώνα του Κυπέλλου με αντίπαλο τον Ολυμπιακο. Ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με -3 βαθμούς και 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών για τα όσα έγιναν στο γήπεδο της Τούμπας καθώς και με χρηματικό πρόστιμο (50 χιλ. ευρώ). Ωστόσο στην απόφαση παραμένει ασαφές για το από πού θα αφαιρεθούν οι βαθμοί αφού μάλιστα η βαθμολογία της τρέχουσας περιόδου έχει ήδη επικυρωθεί. Πάντως πολλά θα ξεκαθαρίσουν και μετά την εκδίκαση της έφεσης του ΠΑΟΚ. Απ' την πλευρά της η ΠΑΕ των ασπόμαυρων αντέδρασε με ανακοίνωση στην απόφαση.

FOOTBALL LEAGUE
Μόνο ο Φωστήρας... χαμογέλασε

Φουλ της ισοπαλίας υπήρξε σε μια ακόμη αγωνιστική των πλέι οφ της Football League για τις θέσεις ανόδου στη Super League, αφού στη 6η αγωνιστική μόνο ο Φωστήρας γεύτηκε τη χαρά της νίκης. Η ομάδα του Ταύρου επικράτησε με 2-1 των Χανίων, φτάνοντας πλέον τους 8 βαθμούς και αυξάνοντας τις μαθηματικές ελπίδες του για μια εκ των τριών θέσεων. Αντίθετα, σε ένα ακόμη στραβοπάτημα εντός έδρας υπέπεσε η Νίκη Βόλου που έμεινε στο 0 - 0, με αντίπαλο τον ένα εκ των δύο κατόχων του δεύτερου σκαλοπατιού Ηρακλή Ψαχνών. Και η έτερη συγκάτοικος όμως της δεύτερης θέσης Κέρκυρα κόλλησε στο 1-1, αντιμετωπίζοντας τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη, ενώ ένα ακόμη στραβοπάτημα υπήρξε για τον Ολυμπιακό Βόλου που έμεινε στο 0 με αντίπαλο τον Αιγινιακό εκτός έδρας. Η βαθμολογία: Νίκη Βόλου 13, Ηρακλής Ψ 12, Κέρκυρα 12, Ολυμπιακός Βόλου 11, Αιγινιακός 9, Φωστήρας 8, Χανιά 7, Ηρακλής 6.

ΠΟΛΟ
Γλυκιά... ήττα για Βουλιαγμένη

Γλυκιά ήττα υπέστη η Βουλιαγμένη που παρά το γεγονός ότι έχασε από τον Ολυμπιακό στην προτελευταία 13η αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών που σημάδεψε και την επανέναρξη της δράσης μετά από μήνα κράτησε την πρωτιά. Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός κατάφερε να επικρατήσει του ΝΟΒ με 8-6 και να τον πιάσει στη βαθμολογία, ωστόσο, η διαφορά των 3 γκολ που είχε η Βουλιαγμένη από τη νίκη στο πρώτο παιχνίδι (11-8) τη δίνει το προβάδισμα στην ισοβαθμία. Ετσι, και με δεδομένο ότι εκτός (συγκλονιστικού) απρόοπτου, δε θα αλλάξει κάτι στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου (αύριο) η Βουλιαγμένη θα είναι αυτή που θα κόψει πρώτη το νήμα. Κατά τα άλλα, κερδισμένη της αγωνιστικής ήταν και η Γλυφάδα που με τη νίκη επί του Εθνικού με 6-5 εξασφάλισε και μαθηματικά την 4η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ. Νηρέας Χαλανδρίου - Ρέθυμνο 2-11, Ηρακλής - Τρίτωνας Αμαρουσίου 14 - 5. Η βαθμολογία: Βουλιαγμένη 36, Ολυμπιακός 36, Ηρακλής 26, Γλυφάδα 19, Ρέθυμνο 15, Εθνικός 13, Τρίτων 9, Νηρέας Χ 0.

  • Τελικά, το ντέρμπι αποφεύχθηκε στην κλήρωση των ημιτελικών για το φάιναλ φορ του Κυπέλλου ανδρών που θα γίνει στη Λάρισα (9-10 Μάη), αφού ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Νηρέα Λαμίας στον έναν ημιτελικό, ενώ η Βουλιαγμένη τη Χίο στον άλλο.
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
Διεθνής επιτυχία για το Πινγκ - Πονγκ

Την πρόκρισή της στην 12άδα του παγκοσμίου πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης πανηγύρισε η Εθνική Ανδρών μετά τη νίκη της με 3 - 1 επί της Γαλλίας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κατάφερε να μπει στις κορυφαίες ομάδες και πλέον θα παλέψει για να φτάσει όσο το δυνατόν πιο ψηλά στη διοργάνωση, δίνοντας συνέχεια στο ασημένιο μετάλλιο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 2013. Ο αντίπαλος της Ελλάδας θα προέκυπτε από τη χτεσινοβραδινή κλήρωση που θα είναι μία από τις Σιγκαπούρη, Κινεζική Ταϊπέι και Αυστρία, που κατέκτησαν τις δεύτερες θέσεις στα υπόλοιπα γκρουπ.

ΒΟΛΕΪ: Σε μια εκδήλωση που έγινε σε ιδιαίτερα φορτισμένη από συγκίνηση ατμόσφαιρα, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Πετοσφαιριστών παρουσίασε το ειδικό λεύκωμα, αφιερωμένο στον πρόωρα αδικοχαμένο πρώην βολεϊμπολίστα Νίκο Σαμαρά που «έφυγε» πριν από ενάμιση χρόνο περίπου από εγκεφαλικό. Το λεύκωμα περιλαμβάνει πολλές φωτογραφίες από την πορεία ενός από τους καλύτερους Ελληνες παίκτες στο άθλημα, όπως ήταν ο Νίκος Σαμαράς, στους συλλόγους που αγωνίστηκε αλλά και την Εθνική ομάδα, δημοσιεύματα, αλλά και ανέκδοτες φωτογραφίες από προσωπικές στιγμές του. Τα έσοδα, κατόπιν αιτήματος και τις οικογένειάς του, θα δοθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

MΠΑΣΚΕΤ - EURO CUP

Την ευκαιρία να καθαρίσει από χτες την κατάκτηση του φετινού Euro Cup έχασε η Βαλένθια, που στον πρώτο τελικό στην έδρα κόντρα στην Ούνιξ Καζάν νίκησε μεν με 80-67 κάνοντας το πρώτο βήμα, ωστόσο τα πράγματα για αυτήν θα μπορούσε να εξελιχθούν σαφώς καλύτερα. Και αυτό γιατί κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού είχε καταφέρει να προηγηθεί και με 30 πόντους (74-44), ωστόσο ένα σπουδαίο τελευταίο δεκάλεπτο από τους φιλοξενούμενους, σε συνδυασμό με το επιθετικό μπλακ άουτ των γηπεδούχων, έφερε τα πράγματα στο σαφώς πιο ρευστό +13. Η ρεβάνς θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη στο Καζάν, όπου θα κριθεί το τρόπαιο.

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Θα γίνει... Μαδρίτη η Λισαβόνα

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά (μετά την περσινή γερμανική κόντρα Μπάγερν Μονάχου - Ντόρτμουντ) ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ (Λισαβόνα 24 Μάη) θα αποτελέσει υπόθεση μιας χώρας, αφού μετά την πρόκριση της Ρεάλ (θριάμβευσε εκτός έδρας επί της Μπάγερν Μονάχου με 4-0), το «παρών» θα δώσει και η έτερη ομάδα της Μαδρίτης Ατλέτικο.

Οι «Ροχιμπλάνκος», κόντρα στην Τσέλσι στο Λονδίνο και παρά το γεγονός ότι είχαν χάσει την ευκαιρία να πάρουν κεφάλι στον πρώτο αγώνα (0 - 0), επικράτησαν των «μπλε» με 3 - 1, σφραγίζοντας πανηγυρικά το εισιτήριο. Αυτός θα είναι ο τρίτος ευρωπαϊκός τελικός για την Ατλέτικο Μαδρίτης σε διάστημα τεσσάρων ετών, αφού έχει ήδη κατακτήσει το Γιουρόπα Λιγκ το 2010 και το 2012, ενώ μετά από 40 χρόνια δίνει το «παρών» σε τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης (1974 τότε Κύπελλο Πρωταθλητριών). Το συγκρότημα του Νιτέγκο Σιμεόνε, αν και βρέθηκε να χάνει με 1 - 0 λίγο πριν το ημίχρονο, εξαιτίας τέρματος ενός πρώην παίκτη της του Τόρες (36') κατάφερε με τον Αντριάν να ισοφαρίσει πριν από την ανάπαυλα (44'), και να κυριαρχήσει πλήρως στο β' μέρος, πετυχαίνοντας δύο ακόμα γκολ με τον Ντιέγκο Κόστα (60 πεν.) και τον Τουράν (72).

Ας σημειωθεί ότι αυτή είναι η 5η φορά που ομάδες από την ίδια χώρα θα βρεθούν στον τελικό, ενώ είναι η πρώτη φορά που για το τρόπαιο θα κοντραριστούν δύο ομάδες από την ίδια πόλη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ