Παρασκευή 2 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Θα γίνει... Μαδρίτη η Λισαβόνα

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά (μετά την περσινή γερμανική κόντρα Μπάγερν Μονάχου - Ντόρτμουντ) ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ (Λισαβόνα 24 Μάη) θα αποτελέσει υπόθεση μιας χώρας, αφού μετά την πρόκριση της Ρεάλ (θριάμβευσε εκτός έδρας επί της Μπάγερν Μονάχου με 4-0), το «παρών» θα δώσει και η έτερη ομάδα της Μαδρίτης Ατλέτικο.

Οι «Ροχιμπλάνκος», κόντρα στην Τσέλσι στο Λονδίνο και παρά το γεγονός ότι είχαν χάσει την ευκαιρία να πάρουν κεφάλι στον πρώτο αγώνα (0 - 0), επικράτησαν των «μπλε» με 3 - 1, σφραγίζοντας πανηγυρικά το εισιτήριο. Αυτός θα είναι ο τρίτος ευρωπαϊκός τελικός για την Ατλέτικο Μαδρίτης σε διάστημα τεσσάρων ετών, αφού έχει ήδη κατακτήσει το Γιουρόπα Λιγκ το 2010 και το 2012, ενώ μετά από 40 χρόνια δίνει το «παρών» σε τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης (1974 τότε Κύπελλο Πρωταθλητριών). Το συγκρότημα του Νιτέγκο Σιμεόνε, αν και βρέθηκε να χάνει με 1 - 0 λίγο πριν το ημίχρονο, εξαιτίας τέρματος ενός πρώην παίκτη της του Τόρες (36') κατάφερε με τον Αντριάν να ισοφαρίσει πριν από την ανάπαυλα (44'), και να κυριαρχήσει πλήρως στο β' μέρος, πετυχαίνοντας δύο ακόμα γκολ με τον Ντιέγκο Κόστα (60 πεν.) και τον Τουράν (72).

Ας σημειωθεί ότι αυτή είναι η 5η φορά που ομάδες από την ίδια χώρα θα βρεθούν στον τελικό, ενώ είναι η πρώτη φορά που για το τρόπαιο θα κοντραριστούν δύο ομάδες από την ίδια πόλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ