ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 19 Ιούλη 2014
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΛΗΡΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΥΠΕΛΛΩΝ
«Σταντάρ» πρόκρισης για ΠΑΟ ... χαμόγελα για Ατρόμητο

Μετά απο τέσσερα χρόνια Παναθηναϊκός και Σταντάρ Λιέγης τα ξαναλένε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση (φωτ. από τον προηγούμενο αγώνα για το Europa League)

Eurokinissi

Μετά απο τέσσερα χρόνια Παναθηναϊκός και Σταντάρ Λιέγης τα ξαναλένε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση (φωτ. από τον προηγούμενο αγώνα για το Europa League)
Ο Παναθηναϊκός, που μετέχει στον γ' προκριματικό του Champions League και ο Ατρόμητος για την ίδια φάση, αλλά στο Εuropa League, ήταν από ελληνικής πλευράς οι πιο ευνοημένοι της χτεσινής κλήρωσης του ΟΥΕΦΑ. Αντίθετα ο Αστέρας Τρίπολης, που ήδη έχει ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στον 4ο γύρο του δεύτερου τη τάξη ευρωπαϊκού τροπαίου, εάν καταφέρει να προκριθεί, πέφτει πάνω στα δύσκολα.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Παναθηναϊκός κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την βελγική Σταντάρ Λιέγης, δευτεραθλήτρια στη χώρα της την περασμένη σεζόν και ομάδα που κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί στα μέτρα των «πρασίνων», αν αναλογιστεί κανείς ότι απέφυγε σαφώς πιο δύσκολους αντιπάλους, όπως η Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης και η γαλλική Λιλ. Ωστόσο, ας σημειωθεί ότι κόντρα στη βελγική ομάδα, ο Παναθηναϊκός έχει ξανασυναντηθεί για τη φάση των «16» του Εuropa League με τη Σταντάρ να είναι η κερδισμένη των αναμετρήσεων καθώς πήρε την πρόκριση. Οσον αφορά τα φετινά παιχνίδια, αυτά θα διεξαχθούν στο Βέλγιο στις 29 ή 30 Ιούλη, ενώ η ρεβάνς στην Ελλάδα στις 5 ή 6 Αυγούστου.

Από πλευράς «τριφυλλιού» ο τεχνικός της ομάδας Γιάννης Αναστασίου, αν και χαρακτήρισε την αντίπαλο ιδιαίτερα επικίνδυνο σύνολο (κυρίως από τη μέση και μπροστά), εξέφρασε την πίστη στις δυνατότητες του Παναθηναϊκού ότι δεν θα αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Στο Εuropa League στα ...μαλακά έπεσε ο Ατρόμητος, που θα βρει στο δρόμο του μια εκ των Σαράγεβο ή Χάουγκεσουντ από τη Νορβηγία. Οι δυο ομάδες αγωνίζονται στον 4ο προκριματικό, έχοντας παίξει το πρώτο παιχνίδι στη Βοσνία, όπου οι φιλοξενούμενοι έκαναν την έκπληξη επικρατώντας με 1-0 και πλέον βρίσκονται αγκαλιά με την πρόκριση. Πάντως, ό,τι και να γίνει στη ρεβάνς και οι δυο αντίπαλοι θεωρούνται στα μέτρα της ελληνικής ομάδας.

Αντίθετα, δυσκολίες περιμένουν τον Αστέρα Τρίπολης σε περίπτωση που ξεπεράσει το εμπόδιο της Ροβανιέμι (1-1 στην Φινλανδία το πρώτο παιχνίδι) καθώς θα πέσουν πάνω στην ισχυρή γερμανική ομάδα Μάιντς, που πρόσφατα απέκτησε και τον Στέφανο Καπίνο για τη θέση του τερματοφύλακα.

Τα παιχνίδια για τον γ' προκριματικό του Europa League είναι προγραμματισμένα να γίνουν στις 31 Ιούλη, ενώ οι ρεβάνς θα λάβουν χώρα στις 7 Αυγούστου.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ
Σημερα και αύριο η 100ή διοργάνωση

Εναν αιώνα ζωής συμπληρώνει φέτος το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου, με την 100ή διοργάνωση, που θα διεξαχθεί σήμερα και αύριο στο ΟΑΚΑ, πέρα απ' το αγωνιστικό μέρος να έχει και τη δική της ιστορική αξία για το χώρο του ελληνικού στίβου. Μάλιστα, εξαιτίας της συγκεκριμένης συγκυρίας, όπως ανακοίνωσε ο ΣΕΓΑΣ, κατά τη διάρκεια των αγώνων θα τιμηθούν όλοι οι εν ζωή πανελληνιονίκες σε κάθε αγώνισμα.

Οσον αφορά τα αγωνιστικά ζητήματα, οι αγώνες, εκτός των άλλων, αναμένεται να αποτελέσουν και μια ευκαιρία για κάποιους αθλητές να πιάσουν τα όρια συμμετοχής για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο (12-17) στη Ζυρίχη. Απ' την άλλη, για όσους ήδη το έχουν πράξει αυτό η διοργάνωση είναι ένα γερό τεστ προκειμένου να δείξουν τις δυνάμεις τους. Συνολικά στη διοργάνωση αναμένεται να πάρουν μέρος περίπου 800 αθλητές/τριες, ανάμεσα τους και τα σπουδαιότερα ονόματα του ελληνικού στίβου αυτήν τη στιγμή. Απ' τις συμμετοχές, μεταξύ άλλων, ξεχωρίζουν αυτές του Λούη Τσάτουμα στο μήκος, που έχει 8.25 φέτος, του Κώστα Φιλιππίδη στο επί κοντώ, που έχει ξεπεράσει τα 5.62 τη φετινή χρονιά, της Νικόλ Κυριακοπούλου στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών, του Σπύρου Λεμπέση στον ακοντισμό, του Κώστα Μάστορα στο ύψος κ.ά.

Το πρόγραμμα των αγώνων είναι: ΣΑΒΒΑΤΟ: Πρωί 09:00-11:45 προκριματικά. Απόγευμα: 17:00-22:.15 ΤΕΛΙΚΟΙ. ΚΥΡΙΑΚΗ: Πρωί 09:00-11:30 προκριματικά. Απόγευμα: 17:00-20:30 ΤΕΛΙΚΟΙ. Οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά από τη ΝΕΡΙΤ, Σάββατο (19:00-21:00 ) και Κυριακή (18:00-20:00).

ΜΠΑΣΚΕΤ
«Πόρτα» Κουφού στην Εθνική

Σοβαρό θέμα με τον Κώστα Κουφό έχει δημιουργηθεί στις τάξεις της Εθνικής Ανδρών στο ...παρά 4 πριν την έναρξη της προετοιμασίας ενόψει της συμμετοχής στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας, που είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 21 Ιούλη. Ο παίκτης, που αγωνίζεται με τους Μέμφις Γκρίζλις στο ΝΒΑ, ενημέρωσε μέσω του μάνατζέρ του ότι δε θα μετέχει στην αποστολή της ομάδας, αφού προτιμά να ακολουθήσει ατομική προετοιμασία (!), προκειμένου να είναι έτοιμος για τις υποχρεώσεις με το σύλλογο.

Η απόφασή του τάραξε τα νερά στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, αφού οι πληροφορίες ήθελαν την πλευρά του παίκτη να έχει ενημερώσει πριν λίγες ημέρες ότι προτίθεται να συμμετάσχει. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο συγκεκριμένος παίκτης αρνείται τη συμμετοχή στην Εθνική Ανδρών, αφού το ίδιο είχε κάνει και στο Ευρωμπάσκετ του 2013 στη Σλοβενία.

Το περιστατικό έκανε έξαλλο τον ομοσπονδιακό τεχνικό Φώτη Κατσικάρη, που με επίσημη δήλωσή του καταφέρθηκε κατά του παίκτη και του μάνατζερ τόσο για την ίδια την απόφαση της αποχής, όσο και για την αλλαγή στάσης. Μάλιστα ο Ελληνας τεχνικός σχολίασε ειρωνικά το γεγονός ότι ο παίκτης προτιμάει την «ατομική προετοιμασία». «Εγώ έχω μάθει να μιλάω ειλικρινά με τους παίκτες μου και περιμένω το ίδιο και από αυτούς, όπως συνέβη και σε άλλες περιπτώσεις που υπήρξαν φέτος σχετικά με την Εθνική ομάδα. Ο Κουφός και ο Μπουντογιάννης δεν ανήκουν στην κατηγορία των ειλικρινών ανθρώπων και ο παίκτης αυτός δεν αξίζει να είναι στην Εθνική ομάδα», αναφέρει μεταξύ άλλων στη δήλωσή του ο Φώτης Κατσικάρης.

ΟΥΕΦΑ
Νέος κανονισμός για τις κάρτες

Ακολουθώντας τη γραμμή της ΦΙΦΑ για τις κάρτες, που εφαρμόζει η Παγκόσμια Συνομοσπονδία σε διοργανώνεις όπως το Μουντιάλ, και η ΟΥΕΦΑ αλλάζει πλέον τα δεδομένα στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις. Οπως ανακοινώθηκε, ο αριθμός καρτών που συμπληρώνει κάποιος παίκτης θα ισχύει μέχρι την φάση των προημιτελικών, ενώ για ημιτελικά και τελικό δε θα λαμβάνεται υπόψιν. Σημειώνεται πως το μέτρο αφορά τις κίτρινες κάρτες και όχι τις κόκκινες, όπου ο κανονισμός της απουσίας από το επόμενο παιχνίδι θα ισχύει κανονικά. Οπως τόνισαν παράγοντες της ομοσπονδίας, με τον νέο κανονισμό θα αποφευχθούν περιστατικά στο μέλλον ομάδες να χάνουν βασικούς τους παίκτες την ώρα που φθάνουν ψηλά στη διοργάνωση, συμμετέχοντας στους ημιτελικούς ή στον τελικό. Η προηγούμενη κατάσταση, μάλιστα, τα τελευταία χρόνια είχε δημιουργήσει αρκετά παράπονα από τους συλλόγους.

ΕΑΚ ΑΓ. ΚΟΣΜΑ
Την παραίτηση της διοίκησης ζήτησε ο Γ. Ανδριανός

Την παραίτηση της διοίκησης του ΕΑΚ Αγ. Κοσμά ζήτησε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, κατά την αιφνιδιαστική του επίσκεψη στο καταδυτήριο των εγκαταστάσεων, όπου την Πέμπτη είχε ατύχημα ο αθλητής Μιχάλης Φαφαλής κατά τη διάρκειας της προπόνησής του. Ο αθλητής τραυματίστηκε στη μέση - αποφεύγοντας τα χειρότερα - όταν έσπασε ο βατήρας στον οποίον βρισκόταν για να πραγματοποιήσει την κατάδυσή του. Το περιστατικό προκάλεσε αίσθηση και χτες ο υφυπουργός Αθλητισμού πραγματοποίησε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του καταδυτηρίου του ΕΑΚ Αγίου Κοσμά, όπου είδε τις συνθήκες λειτουργίας των εγκαταστάσεων και συζήτησε με προπονητές και αθλητές για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν. Για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος των βατήρων του καταδυτηρίου, ο υφυπουργός υπέγραψε εντολή προς τη Διεύθυνση Οικονομικού της ΓΓΑ για την ανάληψη σχετικής πίστωσης και την άμεση εκταμίευση ποσού ύψους 60.000 ευρώ προς το ΕΑΚ Αγίου Κοσμά. Λίγες ώρες πριν μεταβεί στο ΕΑΚ Αγ. Κοσμά ο Γιάννης Ανδριανός μίλησε τηλεφωνικά με τον Μιχάλη Φαφαλή, για να ενημερωθεί για το τι συνέβη.

ΠΟΛΟ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Βλέπουν... εξάδα οι άνδρες

Τη νίκη, που θα της εξασφαλίσει την παρουσία στην εξάδα του φετινού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που διεξάγεται στη Βουδαπέστη, ψάχνει σήμερα η Εθνικη ανδρών, με αντίπαλο τη Ρουμανία για την 4η αγωνιστική του Α' ομίλου της διοργάνωσης. Το ελληνικό συγκρότημα, με συνολικό απολογισμό μέχρι τώρα 2 νίκες - 1 ήττα, εάν επικρατήσει και σήμερα κλειδώνει την παρουσία του στην πρώτη τριάδα του ομίλου, που οδηγεί στην επόμενη φάση και στο φινάλε των υποχρεώσεων του για τον όμιλο. Τη Δευτέρα, κόντρα στην Ιταλία, θα παίξει για την κατάληψη τουλάχιστον της 2ης θέσης, αφού η πρωτιά ουσιαστικά παίζεται ανάμεσα σε Ιταλία και Μαυροβούνιο. Πάντως υπάρχει και το απίθανο σενάριο τις τριπλής ισοβαθμίας στην κορυφή. Σημειώνεται πως η 1η θέση δίνει απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά, ενώ η 2η και 3η οδηγεί στα προημιτελικά με τις αντίστοιχες του άλλου ομίλου σε χιαστί διασταύρωση (2η-3η).

Το κλίμα στην ελληνική ομάδα, μετά την σπουδαία επικράτηση επί της Ρωσίας (12-6), που ουσιαστικά έθεσε τους αντιπάλους εκτός συνέχειας, είναι ιδανικό, ωστόσο, ο τεχνικός της ομάδας, Σάκης Κεχαγιάς, ζήτησε προσγείωση και συγκέντρωση στον επόμενο αντίπαλο. Αλλωστε, το γεγονός ότι η Ρουμανία έχει ελπίδες πρόκρισης καθιστά τις ισορροπίες του σημερινού παιχνιδιού ιδιαίτερα λεπτές. Η προσοχή στην άμυνα, κάτι που αποτέλεσε το κρυφό χαρτί της ομάδας στον αγώνα με τη Ρωσία, αναμένεται να είναι αυτή που και σήμερα θα δοθεί το μεγαλύτερο βάρος από πλευράς Ελλήνων διεθνών.

ΑΕΚ

Τη μετατροπή της ξανά σε ΠΑΕ ανακοίνωσε χτες επίσημα η ΑΕΚ, μετά και τη σχετική απόφαση που δημοσιοποίησε το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Μάλιστα, η απόφαση σύστασης και έγκρισης του καταστατικού κατατέθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ), ενώ από πλευράς Ενωσης δημοσιοποιήθηκαν τα πρώτα ονόματα που απαρτίζουν τη σύσταση του νέου ΔΣ. Αυτοί είναι οι: Ευάγγελος Ασλανίδης - Πρόεδρος, Αλέξης Δέδες - Διευθύνων Σύμβουλος, Μάκης Αγγελόπουλος - Μέλος, Ανδρέας Ανατολιωτάκης - Μέλος, Γιώργος Σκρέκης - Μέλος, Στέργιος Γαντζούλας - Μέλος, Αλέξης Αλεξίου - Μέλος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ