Σάββατο 19 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΛΗΡΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΥΠΕΛΛΩΝ
«Σταντάρ» πρόκρισης για ΠΑΟ ... χαμόγελα για Ατρόμητο

Μετά απο τέσσερα χρόνια Παναθηναϊκός και Σταντάρ Λιέγης τα ξαναλένε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση (φωτ. από τον προηγούμενο αγώνα για το Europa League)

Eurokinissi

Μετά απο τέσσερα χρόνια Παναθηναϊκός και Σταντάρ Λιέγης τα ξαναλένε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση (φωτ. από τον προηγούμενο αγώνα για το Europa League)
Ο Παναθηναϊκός, που μετέχει στον γ' προκριματικό του Champions League και ο Ατρόμητος για την ίδια φάση, αλλά στο Εuropa League, ήταν από ελληνικής πλευράς οι πιο ευνοημένοι της χτεσινής κλήρωσης του ΟΥΕΦΑ. Αντίθετα ο Αστέρας Τρίπολης, που ήδη έχει ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στον 4ο γύρο του δεύτερου τη τάξη ευρωπαϊκού τροπαίου, εάν καταφέρει να προκριθεί, πέφτει πάνω στα δύσκολα.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Παναθηναϊκός κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την βελγική Σταντάρ Λιέγης, δευτεραθλήτρια στη χώρα της την περασμένη σεζόν και ομάδα που κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί στα μέτρα των «πρασίνων», αν αναλογιστεί κανείς ότι απέφυγε σαφώς πιο δύσκολους αντιπάλους, όπως η Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης και η γαλλική Λιλ. Ωστόσο, ας σημειωθεί ότι κόντρα στη βελγική ομάδα, ο Παναθηναϊκός έχει ξανασυναντηθεί για τη φάση των «16» του Εuropa League με τη Σταντάρ να είναι η κερδισμένη των αναμετρήσεων καθώς πήρε την πρόκριση. Οσον αφορά τα φετινά παιχνίδια, αυτά θα διεξαχθούν στο Βέλγιο στις 29 ή 30 Ιούλη, ενώ η ρεβάνς στην Ελλάδα στις 5 ή 6 Αυγούστου.

Από πλευράς «τριφυλλιού» ο τεχνικός της ομάδας Γιάννης Αναστασίου, αν και χαρακτήρισε την αντίπαλο ιδιαίτερα επικίνδυνο σύνολο (κυρίως από τη μέση και μπροστά), εξέφρασε την πίστη στις δυνατότητες του Παναθηναϊκού ότι δεν θα αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Στο Εuropa League στα ...μαλακά έπεσε ο Ατρόμητος, που θα βρει στο δρόμο του μια εκ των Σαράγεβο ή Χάουγκεσουντ από τη Νορβηγία. Οι δυο ομάδες αγωνίζονται στον 4ο προκριματικό, έχοντας παίξει το πρώτο παιχνίδι στη Βοσνία, όπου οι φιλοξενούμενοι έκαναν την έκπληξη επικρατώντας με 1-0 και πλέον βρίσκονται αγκαλιά με την πρόκριση. Πάντως, ό,τι και να γίνει στη ρεβάνς και οι δυο αντίπαλοι θεωρούνται στα μέτρα της ελληνικής ομάδας.

Αντίθετα, δυσκολίες περιμένουν τον Αστέρα Τρίπολης σε περίπτωση που ξεπεράσει το εμπόδιο της Ροβανιέμι (1-1 στην Φινλανδία το πρώτο παιχνίδι) καθώς θα πέσουν πάνω στην ισχυρή γερμανική ομάδα Μάιντς, που πρόσφατα απέκτησε και τον Στέφανο Καπίνο για τη θέση του τερματοφύλακα.

Τα παιχνίδια για τον γ' προκριματικό του Europa League είναι προγραμματισμένα να γίνουν στις 31 Ιούλη, ενώ οι ρεβάνς θα λάβουν χώρα στις 7 Αυγούστου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ