ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 22 Ιούλη 2014
Σελ. /24
ΝΕΟΛΑΙΑ
40ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Προετοιμάζεται το πρόγραμμα και στη Θεσσαλονίκη

Στις 11, 12 και 13 του Σεπτέμβρη, στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά

Περίοδος προετοιμασίας του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» είναι αυτή που διανύουμε για τις Οργανώσεις της ΚΝΕ και στο πλαίσιο αυτό η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ δίνει στη δημοσιότητα στοιχεία του προγράμματος για το κεντρικό τριήμερο της Θεσσαλονίκης, που θα γίνει στις 11, 12 και 13 του Σεπτέμβρη στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, στη Σταυρούπολη. Εκεί θα ηχήσει δυνατά το σύνθημα του φετινού Φεστιβάλ: «Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων (απολογία Ν. Μπελογιάννη). Συνεχίζουμε!».

«Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή" είναι αποτέλεσμα της μαχητικότητας και πρωτοβουλίας των χιλιάδων μελών και φίλων της ΚΝΕ και έχει καταφέρει στα 40 χρόνια ζωής του να συνδυάζει το πολιτικό περιεχόμενό του με την προβολή της πολιτιστικής δημιουργίας», σημειώνει η Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας και ενημερώνει ότι το Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη θα περιλαμβάνει μεγάλες συναυλίες από τους:

Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Μίλτο Πασχαλίδη, Πάνο Κατσιμίχα, «Κίτρινα Ποδήλατα», Νατάσσα Μποφίλιου, Πετρολούκα Χαλκιά, Βαγγέλη Κορακάκη, «Μπλε», «Ιμάμ Μπαϊλντι», «Magic De Spel» και άλλους καλλιτέχνες. Θα γίνουν, ακόμα, συναυλίες από μαθητικά συγκροτήματα.

Θα πραγματοποιηθούν επίσης αφιερώματα στον Μάνο Χατζιδάκι και στα 40 χρόνια του Φεστιβάλ από το συγκρότημα της ΚΝΕ.

Στο χώρο θα λειτουργεί παιδότοπος, βιβλιοπωλεία, θα υπάρχει έκθεση για τα 40 χρόνια του Φεστιβάλ.

Θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, όπως και πολλές ακόμα συζητήσεις. Οι δραστηριότητες θα κορυφωθούν με την κεντρική ομιλία από μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις

Με πλούσια θεματολογία και εναλλαγές στις μορφές συνεχίζονται αυτή την περίοδο οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις της ΚΝΕ. Αναλυτικά τις επόμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, στο πάρκο «Τζένη Καρέζη», εκδηλώσεις με το εξής πρόγραμμα: Σήμερα Τρίτη, στις 7.30 μ.μ., παρουσίαση του βιβλίου «Φασισμός και κοινωνική επανάσταση» και μετά προβολή ταινίας. Αύριο Τετάρτη, στις 7.30 μ.μ., συζήτηση για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και προβολή ταινίας. Πέμπτη 24 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ., συζήτηση για την ανεργία και την αλληλεγγύη και προβολή ταινίας.

Στην Ξάνθη διήμερο εκδηλώσεων στη Γενησέα σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη. Σήμερα θα γίνει εκδήλωση για την ανεργία, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία μπροστά στο Δημαρχείο και θα μιλήσει ο Κ. Βογιατζής, γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Ξάνθης του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα βιντεοπροβολή για τα 40 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», hip-hop συγκρότημα, τοπικά συγκροτήματα και θα κλείσει με λαϊκό γλέντι. Αύριο Τετάρτη θα γίνει τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5 στη Γενησέα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά (τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978 694885).

Στη Σκάλα Λακωνίας, στην περιοχή Κήπος, εκδήλωση αύριο Τετάρτη, στις 8.30 μ.μ., με μαθητικό αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Γιάννη Ρίτσου, ομιλία από τον Δημήτρη Μαστρογιαννόπουλο, γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Λακωνίας του ΚΚΕ και μουσικό πρόγραμμα από τοπικό νεανικό συγκρότημα.

Στην Καβάλα, την Πέμπτη 24 Ιούλη, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ποταμουδιών, θα γίνει επίσης εκδήλωση για την ανεργία, όπου θα μιλήσει ο Μ. Τσιμπόγλου, μέλος του Τομεακού Συμβουλίου Καβάλας της ΚΝΕ.

Στη Λαμία, στην πλατεία των εργατικών κατοικιών στα Γαλανέικα, θα γίνει εκδήλωση την Τετάρτη 30 Ιούλη, με παιδότοπο για κατασκευές και ζωγραφική από τις 6 μ.μ. και προβολή της ταινίας «Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι», στις 9 μ.μ.

Επαφή με τις ομορφιές της φύσης

Ανάμεσα στις πολύμορφες καλοκαιρινές δραστηριότητες των Οργανώσεων της ΚΝΕ περιλαμβάνεται και η επαφή με τη φύση μέσα από όμορφες εκδρομές. Τέτοια ήταν και η μονοήμερη εκδρομή της Μαθητικής Οργάνωσης Μεσσηνίας της ΚΝΕ στη Νέδα, που έγινε την περασμένη Κυριακή.

Από πολύ νωρίς το πρωί ξεκίνησε η κατάβαση των μαθητών στον ποταμό Νέδα από την περιοχή Πλατάνια κάτω από το ναό του Επικούρειου Απόλλωνα και η πεζοπορία τους κατέληξε στους πανέμορφους καταρράκτες στο χωριό Αυλώνα. Στο τέλος της διαδρομής οι μαθητές απόλαυσαν το κολατσιό τους στα κρύα νερά του ποταμού και είχαν χρόνο για παιχνίδια και πολλές βουτιές στους καταρράκτες.

Επισκέψεις στο Μουσείο Μακρονήσου

Από την εκδήλωση της Οργάνωσης ΑΕΙ Αττικής, στον κήπο του Μουσείου
Από την εκδήλωση της Οργάνωσης ΑΕΙ Αττικής, στον κήπο του Μουσείου
Γέμισε με νιάτα το περασμένο Σάββατο το Μουσείο Μακρονήσου, στον Κεραμεικό. Η Τομεακή Οργάνωση Πειραιά της ΚΝΕ και η Νομαρχιακή Οργάνωση ΑΕΙ Αττικής της ΚΝΕ επισκέφτηκαν διαδοχικά το Μουσείο και ξεναγήθηκαν στους χώρους του από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ενωσης Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ) Γρηγόρη Ριζόπουλο και την γραμματέα της ΠΕΚΑΜ, Γεωργία Μαχαίρα.

Οι νέοι της ΚΝΕ άκουσαν για τις συνθήκες που επικρατούσαν στο κολαστήριο της Μακρονήσου και την αταλάντευτη στάση κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών απέναντι στα βασανιστήρια και τις πιέσεις, που απέρρεε από τη βαθιά πίστη στο σκοπό της εργατικής τάξης, του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

Η επίσκεψη της Οργάνωσης ΑΕΙ Αττικής ολοκληρώθηκε με μια λιτή και συγκινητική εκδήλωση στον όμορφο κήπο του Μουσείου με ποιήματα και τραγούδια του αγώνα που επιμελήθηκαν τα μέλη της ΚΝΕ.

Στο τέλος και των δυο επισκέψεων μοιράστηκε στους συμμετέχοντες CD με το έργο «Καντάτα για τη Μακρόνησο» σε ποίηση του Γιάννη Ρίτσου, μελοποιημένη από τον Θάνο Μικρούτσικο.

Από την επίσκεψη της Οργάνωσης Πειραιά
Από την επίσκεψη της Οργάνωσης Πειραιά
Δωρεάν κινηματογραφικές προβολές

Μια πολύ επιτυχημένη μορφή καλοκαιρινών εκδηλώσεων έχει αποδειχθεί για τις Οργανώσεις της ΚΝΕ ο θερινός κινηματογράφος. Η μία μετά την άλλη οι Οργανώσεις της ΚΝΕ βρίσκουν κατάλληλους χώρους και οργανώνουν δωρεάν προβολές ταινιών, απευθυνόμενες με έμφαση στους νέους ανέργους και στα νέα ζευγάρια που αποζητούν τρόπους φθηνής διασκέδασης.

Αναλυτικά οι προβολές αυτής της βδομάδας σε όλη τη χώρα έχουν ως εξής:

Πειραιάς (9.30 μ.μ., στο «Σινέ Κατερίνα», Βύρωνος και Χιλής, Ευγένεια - Κερατσίνι): Την Τετάρτη 23/7 «Εγώ, ο απαισιότατος» και την Παρασκευή 25/7 «Η μεγάλη απόδραση των 11».

Αιγάλεω: Την Τετάρτη 23/7, 9 μ.μ., στην πλατεία Αγίας Αικατερίνης (5ο Γυμνάσιο Αιγάλεω), «Η Ζωή Είναι Ωραία». Το Σάββατο 26/7, 9 μ.μ., στην πλατεία Λαμπράκη (Λιούμη), «Dangerous Minds».

Αγία Βαρβάρα: Την Πέμπτη 24/7, 9 μ.μ., στην πλατεία 19ης Μαΐου (τέρμα Σίφνου), «Green Street Hooligans».

Χαϊδάρι: Την Κυριακή 27/7, 9 μ.μ., στο Θεατράκι Γρηγορούσας, «Η Ζωή Είναι Ωραία».

Πάτρα (9.30 μ.μ., στο Λαϊκό Δημοτικό Θέατρο, Γερμανού και Ηλείας): Την Τετάρτη 23/7 «Ο επίμονος κηπουρός».

Κέρκυρα (9.30 μ.μ., στον «Κήπο του Λαού», στο «Cafe Art»): Την Τετάρτη 23/7 «Οι αντάρτες του Μπρόντγουεϊ».

Γιάννενα (9.30 μ.μ., στο πάρκο Λιθαρίτσια): Την Τετάρτη 23/7 «Children of Heaven» και την Πέμπτη 24/7 «Εγώ ο Απαισιότατος».

Αγρίνιο (9.30 μ.μ., στο στέκι νεολαίας του Εργατικού Κέντρου): Την Παρασκευή 25/7, «American History X».

Ρέθυμνο (στη Σαρακίνα, στις εργατικές κατοικίες, στο παρκάκι): Την Τετάρτη 23/7 «Τα σταφύλια της οργής».

Kαλαμαριά (7 μ.μ., στην πλατεία Σκρα): Την Πέμπτη 24/7 «Green Street Hooligans».

Τούμπα (7 μ.μ., στο Θεατράκι Μαλακοπής): Την Τετάρτη 23/7 «12 χρόνια σκλάβος».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ