ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 26 Αυγούστου 2014
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - SUPER LEAGUE
«Ποδαρικό» σε... παλιές συνήθειες

Με το... καλημέρα της νέας σεζόν στο πρωτάθλημα της Super League ήρθε και η απόδειξη του... όλα τα ίδια μένουν αφού από την 1η αγωνιστική οι παθογένειες ενός σάπιου προϊόντος, όπως το σημερινό εμπορευματοποιημένο ποδόσφαιρο, βγήκαν ξανά στην επιφάνεια. Περιστατικά βίας, αμφισβήτηση των διαιτητικών αποφάσεων, δηλώσεις για «παιδιά και αποπαίδια», ήταν μερικά από αυτά που στιγμάτισαν την πρεμιέρα της νέας σεζόν και έδειξαν για μια ακόμη φορά την πραγματικότητα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Το πιο σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, στη Δάφνη, όταν άγνωστοι επιτέθηκαν στους οπαδούς του Παναθηναϊκού που ετοιμάζονταν να μεταβούν στο ΟΑΚΑ για τον αγώνα της ομάδας τους με τον Λεβαδειακό. Τα επεισόδια πήραν έκταση και υπήρξε ρίψη βομβών μολότοφ, πετρών και άλλων αντικειμένων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός οπαδού και αρκετές υλικές ζημιές. Η αστυνομία έκανε 9 προσαγωγές υπόπτων.

Στη Θεσσαλονίκη ένταση υπήρξε μεταξύ μιας μερίδας οπαδών του ΠΑΟΚ και του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ιβάν Σαββίδη, όταν οι πρώτοι θέλησαν να διαμαρτυρηθούν σε έντονο ύφος για την κακή εικόνα της ομάδας και την ελλιπή μεταγραφική ενίσχυση.

Με... το καλημέρα της αγωνιστικής δράσης για μια ακόμη φορά η διαιτησία μπήκε στο στόχαστρο της αμφισβήτησης, με τους διαιτητές των αγώνων Λεβαδειακού - Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ - Καλλονής, Θάνο και Κομίνη, αντίστοιχα, να δέχονται τα πυρά από τους εκπροσώπους «πρασίνων» και «Δικεφάλου».

Στο «ρελαντί» ο Ολυμπιακός... στην «τσίτα» οι μνηστήρες

Κατά τ' άλλα στο αγωνιστικό μέρος οι εκπλήξεις δεν έλειψαν από το ξεκίνημα της νέας σεζόν. Σε αυτές συγκαταλέγονται η ισοπαλία στο... ουδέτερο ΟΑΚΑ του Παναθηναϊκού με τον Λεβαδειακό (1-1) και η αντίστοιχη με το ίδιο σκορ του ΠΑΟΚ με αντίπαλο την Καλλονή στην Τούμπα. Τα δυο συγκεκριμένα αποτελέσματα ...τέντωσαν νωρίς νωρίς τα νεύρα σε «Δικέφαλο» και «τριφύλλι». Από την άλλη ο Ολυμπιακός απέναντι στη νεοφώτιστη Νίκη Βόλου στο «Γ. Καραϊσκάκης» δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει 3-1 έχοντας ένα καλό 25λεπτο. Απότομη προσγείωση για τον «Ευρωπαίο» Αστέρα Τρίπολης στα Γιάννενα που ηττήθηκε με 3-1 από τον ΠΑΣ. Νικηφόρα, έστω και με άγχος, ξεκίνησαν ο ΟΦΗ και ο Ατρόμητος που επικράτησαν του Παναιτωλικού (1-0 στις καθυστερήσεις) και του Πλατανιά (1-0) αντίστοιχα. Στις κερδισμένες της αγωνιστικής συγκαταλέγονται η Βέροια (3-2 την Ξάνθη) και η Κέρκυρα (2-1 τον Πανθρακικό).

ΠΑΟ: «Σοκ» με Μπεργκ

Δεν έφθανε το στραβοπάτημα με τον Λεβαδειακό για τον Παναθηναϊκό, ήρθε και το σοκ του τραυματισμού του Μπεργκ να ολοκληρώσει το... στραβό ποδαρικό για τους «πράσινους». Ο Σουηδός φορ υπέστη κάταγμα στη δεξιά κλείδα και χτες χειρουργήθηκε με αποτέλεσμα την αποχή του από την ενεργό δράση τουλάχιστον για 2,5 μήνες. Ετσι πλέον στον Παναθηναϊκό προσανατολίζονται στην πραγματοποίηση μιας ακόμη μεταγραφής.

  • Με τη φανέλα του Παναθηναϊκού θα αγωνίζεται οριστικά τη φετινή σεζόν ο Βάλμιρ Μπερίσα, με τον Σουηδό μέσο να υπογράφει μονοετές συμβόλαιο μετά τον δανεισμό του από τη Ρόμα.
ΒΟΛΕΪ
Τέταρτη στην Ευρώπη η εθνική νεανίδων

Στην τέταρτη θέση βρήκε την εθνική νεανίδων βόλεϊ το φινάλε του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξήχθη στην Εσθονία κάτι που παρά την απώλεια ενός μεταλλίου αποτελεί σπουδαία επιτυχία για το ελληνικό βόλεϊ. Και αυτό γιατί αυτή είναι η καλύτερη θέση για το ελληνικό γυναικείο βόλεϊ σε διεθνή διοργάνωση όλων των κατηγοριών, ενώ ας σημειωθεί πως η ελληνική ομάδα ξεκινώντας τη διοργάνωση είχε το ρόλο του αουτσάιντερ. Στο μικρό τελικό, η Ελλάδα νικήθηκε από την Τουρκία με 3-1 (18-25, 25-18, 25-23, 25-15), ενώ πριν από αυτό το παιχνίδι η εθνική νεανίδων είχε ηττηθεί και στον ένα ημιτελικό από τη Σλοβενία με 3-0 (25-16, 25-21, 25-16).

  • Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Σερβία που νίκησε 3-2 τη Σλοβενία.
ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ
Η τελική 12άδα για Ελλάδα

Η ολοκλήρωση των φιλικών προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας μπάσκετ με τη δεύτερη νίκη επί της Τουρκίας, αυτήν τη φορά στην Κωνσταντινούπολη (76-72) έφερε και την οριστικοποίηση της 12άδας που θα μετέχει στο φετινό Μουντομπάσκετ της Ισπανίας, που αρχίζει σε λιγότερο από μια βδομάδα (30 Αυγούστου - 14 Σεπτέμβρη). Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς ήταν - όπως αναμενόταν - ο τελευταίος που κόπηκε από τον Φώτη Κατσικάρη και έτσι πλέον η αποστολή που θα ταξιδέψει στην ιβηρική χώρα αποτελείται από τους: Μπουρούσης, Ζήσης, Βασιλειάδης, Καλάθης, Παπανικολάου, Σλούκας, Βουγιούκας, Πρίντεζης, Μάντζαρης, Αντετοκούνμπο, Γλυνιαδάκης και Καϊμακόγλου.

Ας σημειωθεί, πως πλέον μετά και την αποχώρηση Γιάνκοβιτς, είναι η πρώτη φορά από το 1961 που ο Παναθηναϊκός δεν εκπροσωπείται στην εθνική ομάδα.

  • Η γαστρεντερίτιδα ήταν η αιτία που έστειλε στο νοσοκομείο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, με το διεθνή παίκτη να αναμένεται πλέον να επιστρέψει στις προπονήσεις μετά από ένα 48ωρο νοσηλείας.
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Φινάλε στα... ρηχά

Σε ρηχά νερά... κινήθηκαν οι ελληνικές παρουσίες στο φινάλε του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κολύμβησης που ολοκληρώθηκε στο Βερολίνο. Στην κολύμβηση, κατά την τελευταία μέρα των αγωνισμάτων, η ελληνική αποστολή μέτρησε δύο αποκλεισμούς: Αυτή στη σκυταλαδρομία 4Χ100 Μεικτής Ατομικής των ανδρών και τον αντίστοιχο του Ανδρέα Βαζαίου στα 400 ΜΑ. Στο πρώτο αγώνισμα, η ελληνική ομάδα αποτελούμενη από τους Βαζαίο, Καρπουζλή, Δημητριάδη και Κατραντζή, με χρόνο 3:41.57 ήταν 13η στη γενική κατάταξη. Στα 400μ ΜΑ ο Ανδρέας Βαζαίος πρώτευσε στην 1η προκριματική σειρά με ατομικό ρεκόρ 4:25.26, ωστόσο ο χρόνος του τον κατέταξε στη 19η θέση στο αγώνισμα.

Με την Ιουλιάννα Μπανούση να κατατάσσεται στην 22η θέση στον προκριματικό των 3μ γυναικών με 222.10 ολοκληρώθηκε για τα ελληνικά χρώματα η παρουσία της ελληνικής αποστολής και στο αγώνισμα των καταδύσεων.

ΜΠΑΣΚΕΤ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Κόντρα... αιωνίων στα προημιτελικά

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ένας εκ των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού δε θα πάει στον τελικό Κυπέλλου στο μπάσκετ, αφού η χτεσινή κλήρωση της Ομοσπονδίας για τη διοργάνωση τους έφερε αντιπάλους στα προημιτελικά. Το παιχνίδι, που θα είναι νοκ - άουτ, θα διεξαχθεί στις 10 Οκτώβρη στο ΟΑΚΑ που θα είναι άδειο από φιλάθλους λόγω τιμωρίας των «πρασίνων». Οσον αφορά την κλήρωση της Α' φάσης στη διοργάνωση που αφορά τη συμμετοχή ομάδων από την Α2 κατηγορία τα ζευγάρια είναι: ΑΕ Ψυχικού - Ικαρος Καλλιθέας, ΑΕ Δόξα Λευκάδας - AO Παγκρατίου, Αετός ΓΑΣ - ΓΣ Ηρακλής, Ηλυσιακός - Ερμής Λαγκαδά, ΟΦΗ - Εθνικός, Φίλιππος Βέροιας - Αρκαδικός, ΓΣ Λαυρίου - Καβάλα. Τα παιχνίδια θα διεξαχθούν στις 20/09/2014.

ΔΙΕΘΝΗ
Τραγωδία με ποδοσφαιριστή στην Αλγερία

ΑΛΓΕΡΙΑ: Σοκ προκαλεί η είδηση με το θάνατο ποδοσφαιριστή στην Αλγερία που σκοτώθηκε από πέτρα που δέχθηκε στο κεφάλι και μάλιστα από τους οπαδούς της ίδια του της ομάδας. Πρόκειται για τον 26χρονο Καμερουνέζο και πρώτο σκόρερ του Αλγερινού πρωταθλήματος Αλμπερτ Μπουτσονόγκο, με το περιστατικό να συμβαίνει κατά τη διάρκεια του αγώνα της Καμπίλιε με την Αλζέρ. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι ο παίκτης το ίδιο πρωί είχε γίνει πατέρας.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Με αποκλεισμό 8 αγωνιστικών τιμωρήθηκε ο Αργεντίνος τεχνικός της Ατλέτικο Μαδρίτης Ντιέγκο Σιμεόνε για τη συμπεριφορά του στο δεύτερο τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Σιμεόνε είχε αποβληθεί, επειδή έδωσε σφαλιάρα στον 4ο διαιτητή, ενώ στη συνέχεια κάθισε στην εξέδρα (και όχι στα αποδυτήρια όπως προβλέπεται).

ΑΓΓΛΙΑ: Η σπουδαία νίκη της Τότεναμ με 4-0 επί της ΚΠΡ, που έφερε τους πετεινούς στην κορυφή της βαθμολογίας και το νέο στραβοπάτημα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά το 1-1 με τη Σάντερλαντ ήταν από τα αποτελέσματα που ξεχώρισαν στη 2η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Εβερτον και Αρσεναλ αναδείχθηκε ισόπαλες 2-2, ενώ η Τσέλσι καθάρισε εύκολα την Λέστερ (2-0).

  • Τα τυπικά απομένουν για τη μεταγραφή του Ντι Μαρία στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί ίσως και σήμερα μετά τη συμφωνία των «κόκκινων διαβόλων» με τον παίκτη και τη Ρεάλ Μαδρίτης.
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
Επιτυχίες στην κωπηλασία

Την πρόκριση στα ημιτελικά των αγωνισμάτων τους πανηγύρισαν 2 ελληνικά πληρώματα στην πρεμιέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος κωπηλασίας που διεξάγεται στο Αμστερνταμ. Η Κατερίνα Νικολαΐδου τερμάτισε 1η στον προκριματικό του σκιφ ελαφρών βαρών, ενώ το ίδιο ισχύει και για την τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου των ανδρών αποτελούμενη από τους: Τσίλη, Τζιάλλα, Αγγελόπουλο, Χρήστου.

ΠΟΛΟ: Οριστικοποιήθηκε η συμμετοχή της Εθνικής ομάδας ανδρών υδατοσφαίρισης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν το 2015, μετά και την ολοκλήρωση του FINA Cup που διεξήχθη στο Αλμάτι του Καζακστάν. Η κατάταξη στο FINA Cup ευνόησε το ελληνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, το οποίο θα λάβει μέρος σε μία ακόμη κορυφαία διοργάνωση.

ΣΤΙΒΟΣ: Μετά τη σπουδαία εμφάνιση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (ασημένιο) η Κατερίνα Στεφανίδη συνέχισε τις καλές επιδόσεις στο επί κοντώ κατακτώντας την πρωτιά στο αγώνισμα κατά την διάρκεια του διεθνούς μίτινγκ της σειράς «Diamond League» του Μπέρμιγχαμ με άλμα στα 4.57. Στη δεύτερη θέση ήταν η Νικόλ Κυριακοπούλου με άλμα στα 4.47.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ