ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 2014
Σελ. /24
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Καθημερινή αγωνιστική δραστηριότητα

Κινητοποιήσεις σε ΟΑΕΔ, εφορίες, νοσοκομεία και σταθμούς διοδίων στα πλαίσια του δίμηνου δράσης του ΠΑΜΕ

Με καθημερινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες, στα πλαίσια του δίμηνου δράσης, βαδίζουν προς το πανελλαδικό συλλαλητήριο οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, Εργατικά Κέντρα, σωματεία αλλά και μαζικοί φορείς. Το πρόγραμμα δράσης των επόμενων ημερών περιλαμβάνει τις εξής κινητοποιήσεις:

  • Από σωματεία και μαζικούς φορείς της Φθιώτιδας, στα διόδια της Αγίας Τριάδας, την Κυριακή 28/9 (5 μ.μ. - 7 μ.μ.). Επίσης, η Ομάδα Λοκρών της ΟΓΕ θα κάνει εκδηλώσεις για την Παιδεία (11/10) και την Υγεία (18/10).
  • Από σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές στη Θεσσαλονίκη, παράσταση διαμαρτυρίας στις 3/10, στις 11 π.μ., στον ΟΑΕΔ (Δωδεκανήσου).
  • Από τη Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, στις 3/10, για τα προβλήματα των ανέργων, στις 10 π.μ., στον ΟΑΕΔ.
  • Από τη Γραμματεία Πρέβεζας του ΠΑΜΕ, παράσταση διαμαρτυρίας στις 30/9 στο Νοσοκομείο Πρέβεζας. Από το Σύλλογο της ΟΓΕ εκδήλωση με θέμα την Υγεία, στις 11/10.
  • Από τη Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ, στις 3/10, εξόρμηση στα γραφεία του ΟΑΕΔ, στις 8/10 κινητοποίηση στη ΔΟΥ Χαλκίδας, στις 15/10, στο Εργατικό Κέντρο, εκδήλωση για τις εξελίξεις στην Παιδεία και το «νέο» σχολείο και στις 22/10, στις 10 π.μ., συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Χαλκίδας για τα ζητήματα της Υγείας.
  • Από τη Γραμματεία Χανίων του ΠΑΜΕ, παράσταση διαμαρτυρίας στις 30/9 στην Εφορία για τα χαράτσια και τον ΕΝΦΙΑ.
  • Από το Εργατικό Κέντρο Αρτας, κινητοποίηση στις 9/10 στο Νοσοκομείο της πόλης.
  • Από τη Λαϊκή Επιτροπή Αμαρουσίου εξορμήσεις: Σήμερα, στο γκαράζ του δήμου και στο δημαρχείο. Στις 27/9 στις λαϊκές αγορές κέντρου και Πολυδρόσου. Στις 29/9 σε τράπεζες και ΚΑΠΗ. Στις 30/9 στη λαϊκή αγορά στο νεκροταφείο. Στη 1/10 στα ΚΕΠ.
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Προετοιμασίες για τη διαδήλωση στις 8 Οκτώβρη

Στο πλαίσιο των προετοιμασιών για την πανελλαδική κινητοποίηση την Τετάρτη 8 Οκτώβρη, που αποφασίστηκε στην πανελλαδική σύσκεψη κτηνοτρόφων στην Τρίπολη, η Επιτροπή Αγώνα Κτηνοτρόφων Νομού Λάρισας διοργανώνει συσκέψεις, αύριο, Σάββατο 27 Σεπτέμβρη, στον Τύρναβο, στις 12 το μεσημέρι στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο, και τη Δευτέρα 29 Σεπτέμβρη, στις 8.30 το βράδυ, στην Καλλιθέα Ελασσόνας.

Με την πανελλαδική κινητοποίησή τους οι κτηνοτρόφοι διεκδικούν:

  • Να δίνεται η ενίσχυση στους κτηνοτρόφους με βάση τον αριθμό του ζωικού κεφαλαίου και όχι να απαιτούνται βοσκότοποι (όπως ισχύει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες).
  • Αμεση αποζημίωση των κτηνοτρόφων για όλα τα νεκρά ζώα και για όλα τα ζώα που θανατώνονται από την κτηνιατρική υπηρεσία, σε χώρους ελεγχόμενους για προστασία της δημόσιας υγείας. Αποζημίωση για το σύνολο της χαμένης παραγωγής που θα προέλθει εξαιτίας του καταρροϊκού πυρετού.
  • Θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών και επιδοτήσεων για όλα τα γεωργικά και ζωοκομικά προϊόντα.
  • Μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής με κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα αγροτικά εφόδια και αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές. Στήριξη της εγχώριας παραγωγής με δραστικό περιορισμό των εισαγωγών προϊόντων που παράγονται στη χώρα μας, σε σύγκρουση με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.
  • Επιδότηση των ζωοτροφών και μέτρα ενίσχυσης για αύξηση της κτηνοτροφικής παραγωγής. Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή, καμία παρακράτηση στις επιδοτήσεις. Δωρεάν δήλωση καλλιέργειας στον ΟΣΔΕ και ηλεκτρονική σήμανση.
  • Να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού, στάνης ή χωραφιού, συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.
  • Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών στη φυτική και κτηνοτροφική παραγωγή.
  • ΕΛΓΑ αποκλειστικά κρατικό φορέα για την πλήρη ασφάλιση ζωικής και φυτικής παραγωγής και του κεφαλαίου, αποζημίωση στο 100% των ζημιών από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.
  • Στελέχωση και εξοπλισμό των κρατικών κτηνιατρικών υπηρεσιών για προστασία του ζωικού κεφαλαίου, των κτηνοτρόφων και της δημόσιας υγείας.
  • Κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης όλων των αγροτών και θεώρηση βιβλιαρίων χωρίς όρους και προϋποθέσεις με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.
  • Μέτρα στήριξης για αναβάθμιση της ζωής στην ύπαιθρο.
Αγωνιστικές παρεμβάσεις από τους ΕΒΕ

Μέρα Πανελλαδικής δράσης η 1η Οκτώβρη για τις δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ

Μέρα πανελλαδικής δράσης ενάντια στα χρέη είναι η 1η του Οκτώβρη για τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς ΕΒΕ, όπως αποφάσισαν Ομοσπονδίες και Ενώσεις που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ, με συγκεντρώσεις και άλλες δράσεις κατά περιοχή, σε ΚΕΑΟ και Εφορίες, ενάντια στους εκβιασμούς για κατασχέσεις περιουσιών.

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα γίνει στις 9 π.μ., στην Ομόνοια. Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη, θα γίνει διαμαρτυρία στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Βαλαωρίτου 38), στις 9 π.μ., με κάλεσμα της τοπικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ. Στην υπόλοιπη Ελλάδα, έχουν καθοριστεί οι παρακάτω συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από τις τοπικές Γραμματείες της ΠΑΣΕΒΕ:

Στις Σέρρες, στο ΚΕΑΟ. Στην Κατερίνη, στην Εφορία. Στην Καβάλα, στο ΚΕΑΟ. Στην Κομοτηνή, στο ΚΕΑΟ. Στη Λάρισα, στο ΚΕΑΟ. Στα Τρίκαλα, στο χώρο που θα γίνει ο πλειστηριασμός σπιτιού ΕΒΕ. Στην Καρδίτσα, στην κεντρική πλατεία και μετά στην Εφορία. Στα Γιάννενα, στο ΚΕΑΟ. Στη Λιβαδειά, στην Εφορία. Στη Χαλκίδα, στην Εφορία. Στην Πάτρα, στο ΚΕΑΟ. Στην Καλαμάτα, στην Εφορία, μαζί με τη Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ. Στο Αργος, στην Εφορία. Στην Κόρινθο, σε ΟΑΕΕ και Εφορία. Στο Ηράκλειο, στο ΚΕΑΟ. Στη Λαμία, στην Εφορία (θα προηγηθεί σύσκεψη στις 29/9).

Αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ, μεταξύ άλλων, διεκδικούν: Κατάργηση του ΚΕΑΟ για χρέη στον ΟΑΕΕ. Αποποινικοποίηση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, κατάργηση των αντίστοιχων νόμων. Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το Δημόσιο και τις τράπεζες. Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. «Κούρεμα» των χρεών των αυτοαπασχολούμενων προς τις τράπεζες, από τα δάνεια που έχουν πάρει, με όριο 30% γι' αυτούς που έχουν την επιχείρησή τους, 50% γι' αυτούς που έχουν βάλει λουκέτο και μέχρι 300 χιλιάδες ευρώ το δάνειο. Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αναστολή των κατασχέσεων επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών. Ανανέωση όλων των βιβλιαρίων ασθενείας ανεξαρτήτως χρεών.

Ο

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ: Την Κυριακή, 12 Οκτώβρη, θα γίνει η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, στις 9 π.μ., στα γραφεία του (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος, 2ος όροφος). Σε Γενικές Συνελεύσεις προχωρούν και τα Παραρτήματα, με βάση το εξής πρόγραμμα: Κέντρο 15/10. Πειραιάς, 15/10. Περιστέρι, 15/10. Ιλιον, 16/10. Βόρεια - Βορειοανατολικά, 16/10. Καλλιθέα, 17/10. Αιγάλεω, 19/10. Βύρωνας - Καισαριανή - Ζωγράφου, 20/10. Νοτιοανατολικές συνοικίες, 20/10. Μενίδι, 20/10. Νέα Ιωνία - Νέο Ηράκλειο - Νέα Φιλαδέλφεια, 20/10.

ΑΡΚΑΔΙΑ: Σε παράσταση διαμαρτυρίας καλεί η Γραμματεία Αρκαδίας του ΠΑΜΕ το Σάββατο στις 11 π.μ. στο νέο Δημαρχείο τους εργαζόμενους και τους ανέργους της περιοχής. Καταγγέλλει πως ο Δήμος Τρίπολης και η Περιφέρεια Πελοποννήσου πνίγουν τους κατοίκους της περιοχής στα σκουπίδια, υπηρετώντας τα σχέδια επιχειρηματικών ομίλων που επιδιώκουν να δραστηριοποιηθούν στον τομέα. «Να μην ανεχτούμε άλλο ούτε μέρα αυτήν την αθλιότητα! Σήμερα η επιστήμη και η τεχνολογία είναι σε τέτοια επίπεδα που μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα των σκουπιδιών χωρίς επιβάρυνση της υγείας και της τσέπης του λαού καθώς και του περιβάλλοντος», σημειώνει στην ανακοίνωσή της.

ΟΔΙΕ: Στην ανεργία κινδυνεύουν να βρεθούν 63 εργαζόμενοι αορίστου χρόνου και 450 ακόμα εργαζόμενοι με συμβάσεις μιας μέρας στον Οργανισμό Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδας (ΟΔΙΕ), σαν αποτέλεσμα της ιδιωτικοποίησής του. Τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων απαιτεί με ανακοίνωσή του το ΕΚΑ και εκφράζει την αντίθεσή του στις ιδιωτικοποιήσεις.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Κάλεσμα για τις 4 Οκτώβρη

Κάλεσμα στο λαό της περιοχής να συμμετάσχει, μαζικά, στο συλλαλητήριο κατά της ανεργίας που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ), το Σάββατο, 4 Οκτώβρη, στις 11 το πρωί, στην κεντρική πλατεία και στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, την 1η Νοέμβρη, στην Αθήνα, απηύθυναν εκπρόσωποι του ΕΚΛ, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου.

Το κάλεσμα συμμετοχής απευθύνεται σε όλους τους ανέργους, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, αλλά και στους μικρομεσαίους ΕΒΕ και αγρότες, στους νέους και τις γυναίκες και ιδιαίτερα:

* Στους 25.000 ανέργους του νομού που είναι γραμμένοι στον ΟΑΕΔ, αλλά και σε εκείνους που, αν και δεν έχουν δουλειά, δεν έχουν γραφτεί.

* Στους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους που έκλεισαν τα μαγαζιά τους και έχουν μείνει χωρίς μεροκάματο.

* Στους δεκάδες χιλιάδες νέους που αποφοίτησαν από τις σχολές και τα σχολεία, δεν βρίσκουν δουλειά και δεν μπορούν να πάρουν ούτε το πενιχρό επίδομα ανεργίας.

* Στους εργαζόμενους στα εξευτελιστικά προγράμματα απασχόλησης (2μηνα, 5μηνα, «Βάουτσερ», κατάρτισης - εκπαίδευσης, μαθητεία) που ανακυκλώνουν την ανεργία και πριμοδοτούν τους εργοδότες με ζεστό χρήμα και πάμφθηνο εργατικό δυναμικό.

* Σε όσους είναι με το ένα πόδι εκτός εργασίας και παραμένουν απλήρωτοι, όπως οι 600 των Σούπερ Μάρκετ «Λάρισα» που έχουν 15 μήνες απλήρωτοι, του εργοστασίου Οινοπνεύματος και της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών που έχουν πάνω από 2 χρόνια χωρίς να πληρώνονται και πολλές χιλιάδες άλλοι σε όλους τους κλάδους.

Οπως τόνισαν οι εκπρόσωποι του ΕΚΛ «απέναντι στην πολιτική που εκβιάζει ανέργους και εργαζόμενους να διαλέξουν ανάμεσα στη δουλειά χωρίς δικαιώματα και στον εφιάλτη της ανεργίας, να απαντήσουμε με την οργάνωση στα σωματεία και στις επιτροπές ανέργων, στις Λαϊκές Επιτροπές, με τον αγώνα για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, την πάλη για μια κοινωνία χωρίς ανεργία και εκμετάλλευση».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ