Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Κάλεσμα για τις 4 Οκτώβρη

Κάλεσμα στο λαό της περιοχής να συμμετάσχει, μαζικά, στο συλλαλητήριο κατά της ανεργίας που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ), το Σάββατο, 4 Οκτώβρη, στις 11 το πρωί, στην κεντρική πλατεία και στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, την 1η Νοέμβρη, στην Αθήνα, απηύθυναν εκπρόσωποι του ΕΚΛ, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου.

Το κάλεσμα συμμετοχής απευθύνεται σε όλους τους ανέργους, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, αλλά και στους μικρομεσαίους ΕΒΕ και αγρότες, στους νέους και τις γυναίκες και ιδιαίτερα:

* Στους 25.000 ανέργους του νομού που είναι γραμμένοι στον ΟΑΕΔ, αλλά και σε εκείνους που, αν και δεν έχουν δουλειά, δεν έχουν γραφτεί.

* Στους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους που έκλεισαν τα μαγαζιά τους και έχουν μείνει χωρίς μεροκάματο.

* Στους δεκάδες χιλιάδες νέους που αποφοίτησαν από τις σχολές και τα σχολεία, δεν βρίσκουν δουλειά και δεν μπορούν να πάρουν ούτε το πενιχρό επίδομα ανεργίας.

* Στους εργαζόμενους στα εξευτελιστικά προγράμματα απασχόλησης (2μηνα, 5μηνα, «Βάουτσερ», κατάρτισης - εκπαίδευσης, μαθητεία) που ανακυκλώνουν την ανεργία και πριμοδοτούν τους εργοδότες με ζεστό χρήμα και πάμφθηνο εργατικό δυναμικό.

* Σε όσους είναι με το ένα πόδι εκτός εργασίας και παραμένουν απλήρωτοι, όπως οι 600 των Σούπερ Μάρκετ «Λάρισα» που έχουν 15 μήνες απλήρωτοι, του εργοστασίου Οινοπνεύματος και της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών που έχουν πάνω από 2 χρόνια χωρίς να πληρώνονται και πολλές χιλιάδες άλλοι σε όλους τους κλάδους.

Οπως τόνισαν οι εκπρόσωποι του ΕΚΛ «απέναντι στην πολιτική που εκβιάζει ανέργους και εργαζόμενους να διαλέξουν ανάμεσα στη δουλειά χωρίς δικαιώματα και στον εφιάλτη της ανεργίας, να απαντήσουμε με την οργάνωση στα σωματεία και στις επιτροπές ανέργων, στις Λαϊκές Επιτροπές, με τον αγώνα για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, την πάλη για μια κοινωνία χωρίς ανεργία και εκμετάλλευση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ