ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 18 Οχτώβρη 2014
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ
Πρόβλημα με την αδειοδότηση του γηπέδου στις Ράχες Ικαρίας

Το πρόβλημα που έχει προκύψει από τη μη αδειοδότηση του γηπέδου στις Ράχες Ικαρίας και τις συνέπειές της στους αθλούμενους αλλά και τις οικογένειές τους είναι το αντικείμενο Ερώτησης των βουλευτών του ΚΚΕ Γιάννη Γκιόκα, Διαμάντως Μανωλάκου, Χρήστου Κατσώτη προς τον αρμόδιο υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κ. Τασούλα. Στην Ερώτηση των βουλευτών επισημαίνονται τα εξής:

«Με βάση επίσημες ανακοινώσεις - τοποθετήσεις φορέων και αθλητικών συλλόγων καθώς και του Δήμου Ικαρίας, το γήπεδο στην περιοχή Ράχες δεν συμπεριλαμβάνεται στους επίσημους αθλητικούς χώρους, που θα φιλοξενούν τα πρωταθλήματα για τις ομάδες του Νομού Σάμου, διότι δεν έχει διασφαλίσει όλες τις προϋποθέσεις για την αδειοδότησή του. Ετσι οι αθλητές αλλά και οι οικογένειές τους είναι υποχρεωμένοι για τη χρονιά αυτή να εκτοπιστούν παίζοντας όλα τα παιχνίδια μακριά από τις Ράχες, με ό,τι σημαίνει αυτό γι' αυτούς (ταλαιπωρία, οικονομική επιβάρυνση κ.λπ.).

Είναι σημαντικό ότι ενώ με τιτάνια προσπάθεια σωματείων, κατοίκων και φορέων της ευρύτερης περιοχής των Ραχών εξασφαλίστηκαν η περίφραξη, ο φωτισμός και το φυσικό χορτάρι του γηπέδου, υπάρχει πρόβλημα με την αδειοδότηση των αποδυτηρίων, που μπορεί όμως να ξεπεραστεί. Και αυτό γιατί χρειάζεται να χαρακτηριστεί ο χώρος οικοδομήσιμος, πράγμα που, σύμφωνα με τους υπεύθυνους των αθλητικών σωματείων, προβλέπεται και από το νέο νόμο. Το θέμα είναι καθαρά διαδικαστικό όμως η συνεχιζόμενη καθυστέρηση δημιουργεί προβλήματα αφού το γήπεδο εξυπηρετεί εκατοντάδες αθλητές και ουσιαστικά καλύπτει τις ανάγκες για το 1/2 του νησιού.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός τι μέτρα θα πάρει ώστε:

-- Να προχωρήσει η αδειοδότηση άμεσα αφού το γήπεδο πληροί όλες τις προϋποθέσεις.

-- Να δοθεί χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση των αποδυτηρίων ώστε να τερματιστεί η ταλαιπωρία των αθλητών και των οικογενειών τους».

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Eπανεκκίνηση με πολύπλευρο ενδιαφέρον

Στη δράση επιστρέφει από σήμερα το πρωτάθλημα της Super League μετά τη 15ήμερη διακοπή του καθώς εκτός των υποχρεώσεων της Εθνικής ανδρών για τα προκριματικά του Euro 2016 υπήρξε και η αναβολή των αγώνων από τη σχετική απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γ. Ανδριανού, με αφορμή το θάνατο του φιλάθλου του Εθνικού μετά από επεισόδια στην Κρήτη. Σημειώνεται μάλιστα ότι το πρωτάθλημα συνεχίζεται με το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής ενώ η 6η που είχε αναβληθεί ορίστηκε να διεξαχθεί εμβόλιμα στις 3 Δεκέμβρη (Τετάρτη). Με βάση τα όσα έχουν μεσολαβήσει το ζητούμενο πλέον για όλες τις ομάδες και ειδικότερα για τους προπονητές είναι να δουν σε τι κατάσταση θα βρεθούν οι παίκτες τους μετά την αποχή από την ενεργό δράση για δυο βδομάδες.

Από το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής δεν λείπουν τα δυνατά και ενδιαφέροντα παιχνίδια. Σε ένα από αυτά ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί στην Τούμπα τον Ατρόμητο, με τους «ασπρόμαυρους» να θέλουν τη διατήρησή τους στο ρετιρέ της βαθμολογίας αλλά και να πάρουν καλό βαθμό στο τελευταίο τεστ ενόψει Φιορεντίνα για το Γιουρόπα Λιγκ. Ο Αγγελος Αναστασιάδης δύσκολα θα έχει στη διάθεσή του τον Αθανασιάδη που γύρισε τραυματίας από την Εθνική και κάνει θεραπεία. Από την άλλη ο Ατρόμητος προέρχεται από τη νίκη επί του Ολυμπιακού ενώ η πολυήμερη διακοπή έδωσε το δικαίωμα στον νέο τεχνικό, Σα Πίντο, να δουλέψει χωρίς πίεση με τη νέα του ομάδα. Για τους Περιστεριώτες αμφίβολος είναι ο Φάμπιο («τράκαρε» στην προπόνηση με τον Φυτανίδη), ενώ θεραπεία συνέχισαν οι Μπρίτο, Κούρος.

Τις δυνάμεις του σε μια δύσκολη έδρα, όπως αυτή του Εργοτέλη, θα δοκιμάσει ο δεύτερος της βαθμολογίας Ολυμπιακός λίγο πριν την κρίσιμη αναμέτρηση για τον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Γιουβέντους. Σκοπός των «ερυθρολεύκων» η επιστροφή στις νίκες αφού πριν τη διακοπή μετρούσαν δυο συνεχόμενες αποτυχίες με Ατρόμητο και Μάλμε στη Σουηδία. Για αντεπίθεση έκανε λόγο ο τεχνικός των Πειραιωτών Μίτσελ, που εκτός των περιπτώσεων των Σιόβα και Μπενίτεθ δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών. Ωστόσο ο Ισπανός τεχνικός για λόγους ξεκούρασης άφησε εκτός αποστολής και τους Αφελάι, Κασάμι, Εντιγκά και τον ανέτοιμο Ντοσεβί. Στον Εργοτέλη δεν είναι και λίγα τα προβλήματα που απασχολούν τον Παύλο Δερμιτζάκη, ο οποίος πάντως χτες είχε κάτι θετικό με την επιστροφή στις προπονήσεις του Κασναφέρη, αλλά με τους Παντελάκα και Φίντελεφ να είναι εκτός κανονικού προγράμματος.

Στα ενδιαφέροντα και η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον ΟΦΗ στο «Απ. Νικολαΐδης», με τους «πράσινους» να επιζητούν ένα ακόμη τρίποντο στο πρωτάθλημα που θα τους διατηρήσει ψηλά αλλά θα μετριάσει και τις άσχημες εμφανίσεις στην Ευρώπη. Το αποτέλεσμα που θα του δώσει βαθμολογική και ψυχολογική ώθηση ψάχνει ο ΟΦΗ.

Κατά τ' άλλα το θεωρητικό φαβορί είναι η δεύτερη της βαθμολογίας Βέροια υποδεχόμενη τον Λεβαδειακό, ενώ πιο δύσκολη φαντάζει η αποστολή του επίσης γηπεδούχου Αστέρα Τρίπολης με τον Παναιτωλικό.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - Η ΤV

ΣΗΜΕΡΑ: Νίκη Βόλου - Πανθρακικός (16.00 ΝS7), Aστέρας Τρίπολης - Παναιτωλικός (18.15 ΝS1), Eργοτέλης - Ολυμπιακός (20.30 NS1). ΚΥΡΙΑΚΗ: ΠΑΟ - ΟΦΗ (16.00 ΝS2), Καλλονή - Κέρκυρα (18.15 ΝS7), Bέροια -Λεβαδειακός (18.15 ΝS6), Πλατανιάς - Ξάνθη (18.15 ΝS2), ΠΑΟΚ - Ατρόμητος (20.30 ΝS1). ΔΕΥΤΕΡΑ: Πανιώνιος - ΠΑΣ Γιάννινα (19.30 ΝS1).

ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Στο... πόδι η Θεσσαλονίκη

Η κλασική κόντρα της Θεσσαλονίκης μεταξύ του Αρη και του ΠΑΟΚ δεσπόζει στο πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής στην Α1. Με βάση την αγωνιστική εικόνα των δυο αντιπάλων η αναμέτρηση στο «Nίκος Γκάλης» δείχνει να έχει ανεβασμένο τον πήχη του ενδιαφέροντος.

Οι «κίτρινοι», ενισχυμένοι σημαντικά ιδιαίτερα στον τομέα των ξένων παικτών, έχουν υψηλές φιλοδοξίες, κάτι που φρόντισαν να γνωστοποιήσουν εξαρχής κατακτώντας μια σπουδαίας σημασίας εκτός έδρας νίκη στην Ελευσίνα. Κόντρα στους «άσπονδους» φίλους τους θέλουν να εκμεταλλευτούν το πλεονέκτημα έδρας και να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό. Ωστόσο και ο ΠΑΟΚ θα παρουσιαστεί με... ανοιγμένα τα φτερά καθώς το συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου μετράει το απόλυτο 3 στα 3 στις επίσημες υποχρεώσεις μέχρι σήμερα σε Κύπελλο, Πρωτάθλημα και Euro Cup. Μάλιστα, η πιο πρόσφατη επιτυχία, κόντρα στην Καρσίγιακα στη Σμύρνη, ήταν αυτή που εκτόξευσε την ψυχολογία στα ύψη για τους παίκτες του «Δικεφάλου».

Στα άλλα παιχνίδια, ο Ολυμπιακός μετά την επιτυχία στη Βαλένθια για την Ευρωλίγκα καλείται να ξεπεράσει ένα ακόμη δύσκολο εμπόδιο αγωνιζόμενος εκτός έδρας με την πάντα υπολογίσιμη Κηφισιά, ενώ αυξημένες δυσκολίες έχει και ο Παναθηναϊκός στη Ρόδο με αντίπαλο τον Κολοσσό. Την έδρα της θέλει να εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ απέναντι στον Πανιώνιο που βλέπει σιγά σιγά τα προβλήματα να λύνονται μετά και την πρόσφατη άρση του απαγορευτικού για τις μετεγγραφές των ξένων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: ΣΗΜΕΡΑ: Απόλλων Πάτρας - Πανελευσινιακός (17.00 NS2 λεπτό/λεπτό), Αρης - ΠΑΟΚ (17.00 NS3), Ρέθυμνο - ΚΑΟΔ (17.00 NS2 λ/λ), Τρίκαλα - Κόροιβος Αμαλιάδας (17.00 λ/λ). ΚΥΡΙΑΚΗ: ΑΕΚ - Πανιώνιος (15.00 OTE TV), Κηφισιά - Ολυμπιακός (17.00 NS3). ΔΕΥΤΕΡΑ: Κολοσσός Ρόδου - Παναθηναϊκός (17.00 ΝS1).

ΒΟΛΕΪ
Ποδαρικό στη δράση με Λιγκ Καπ

Εστω και εάν πέρασε από... σαράντα κύματα είτε λόγω εσωτερικών προβλημάτων (διαφωνία ΕΣΑΠ με διαιτητές) είτε λόγω ανωτέρας βίας (υπουργική απόφαση για αναβολή της αγωνιστικής δράσης), η ώρα για την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων των ομάδων βόλεϊ της Α1 έφθασε. Η αρχή γίνεται με τη διοργάνωση του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς», η αυλαία του οποίου ουσιαστικά άνοιξε χτες με τα παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής των ομίλων της διοργάνωσης, ωστόσο η δράση κορυφώνεται σήμερα και αύριο με τις άλλες δύο αγωνιστικές (2η και 3η) που θα καθορίσουν και τις ομάδες που θα προκριθούν στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης (η 1η από κάθε όμιλο). Ιδιαίτερο σημείο της φετινής διοργάνωσης η παρουσία της Ορεστιάδας, ομάδας με την οποία γνώρισε τις επιτυχίες ο πρόωρα χαμένος Νίκος Σαμαράς, ως συνδιοργανώτριας του Α' ομίλου μαζί με τον συντοπίτη της, Εθνικό Αλεξανδρούπουλης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: Α' ΟΜΙΛΟΣ (Ορεστιάδας): Σήμερα: Ορεστιάδα - ΑΕΚ (19.00). ΚΥΡΙΑΚΗ: Ορεστιάδα - Εθνικός Αλεξανδρούπολης (19.00). Β' ΟΜΙΛΟΣ (Τούμπας): Σήμερα: Ενωση Τούμπας (πρώην ΜΕΝΤ) - ΠΑΟΚ (19.30). ΚΥΡΙΑΚΗ: ΠΑΟΚ - Αρης (18.30). Γ' ΟΜΙΛΟΣ (Βραχάτι): Σήμερα: Παμβοχαϊκός - Λαμία (19.00). ΚΥΡΙΑΚΗ: Παναθηναϊκός - Παμβοχαϊκός (19.00). Δ' ΟΜΙΛΟΣ («Μ. Μερκούρη» Ρέντη): Σήμερα: Ολυμπιακός - Φοίνικας Σύρου (19.00). ΚΥΡΙΑΚΗ: Κηφισιά - Ολυμπιακός (19.00).

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
Δοκιμασία ΠΑΟΚ στο Λουτράκι

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Η δοκιμασία του ΠΑΟΚ στο Λουτράκι με αντίπαλο τον τοπικό Ποσειδώνα ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής στην Α1. Τον πρώτο λόγο έχει ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία και αήττητος, Διομήδης Αργους, που αγωνίζεται στην έδρα του με αντίπαλο τη Δράμα 1986. Αναλυτικά το πρόγραμμα: Σήμερα: (Λουτρακίου 18.00) Ποσειδώνας Λουτρακίου - ΠΑΟΚ, (Νέα Κίος 18.00) Διομήδης Αργους - Δράμα 1986, (Νέας Ιωνίας 18.00), ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑΣ - Φοίβος Συκεών, (Φιλίππειο 18.00) Φίλιππος Βέροιας - ΓΑΣ Κιλκίς. ΚΥΡΙΑΚΗ: (Κορωπίου 15.30) ΑΕΚ - ΧΑΝΘ, (Βύρωνα 16.00) Αναγέννηση Βύρωνα - ΑΣΕ Δούκα.

ΤΖΟΥΝΤΟ: Ο Ρομάν Μουστόπουλος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Γκραν Πρι της Τασκένδης στην κατηγορία των -81 κιλών, στην οποία συμμετείχαν συνολικά 25 αθλητές. Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη επιτυχία προσφέρει συνολικά 300 βαθμούς για την προσπάθεια που κάνει προκειμένου να κατακτήσει μια θέση για τους Ολυμπιακούς του Ρίο το 2016.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ