Σάββατο 18 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ
Πρόβλημα με την αδειοδότηση του γηπέδου στις Ράχες Ικαρίας

Το πρόβλημα που έχει προκύψει από τη μη αδειοδότηση του γηπέδου στις Ράχες Ικαρίας και τις συνέπειές της στους αθλούμενους αλλά και τις οικογένειές τους είναι το αντικείμενο Ερώτησης των βουλευτών του ΚΚΕ Γιάννη Γκιόκα, Διαμάντως Μανωλάκου, Χρήστου Κατσώτη προς τον αρμόδιο υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κ. Τασούλα. Στην Ερώτηση των βουλευτών επισημαίνονται τα εξής:

«Με βάση επίσημες ανακοινώσεις - τοποθετήσεις φορέων και αθλητικών συλλόγων καθώς και του Δήμου Ικαρίας, το γήπεδο στην περιοχή Ράχες δεν συμπεριλαμβάνεται στους επίσημους αθλητικούς χώρους, που θα φιλοξενούν τα πρωταθλήματα για τις ομάδες του Νομού Σάμου, διότι δεν έχει διασφαλίσει όλες τις προϋποθέσεις για την αδειοδότησή του. Ετσι οι αθλητές αλλά και οι οικογένειές τους είναι υποχρεωμένοι για τη χρονιά αυτή να εκτοπιστούν παίζοντας όλα τα παιχνίδια μακριά από τις Ράχες, με ό,τι σημαίνει αυτό γι' αυτούς (ταλαιπωρία, οικονομική επιβάρυνση κ.λπ.).

Είναι σημαντικό ότι ενώ με τιτάνια προσπάθεια σωματείων, κατοίκων και φορέων της ευρύτερης περιοχής των Ραχών εξασφαλίστηκαν η περίφραξη, ο φωτισμός και το φυσικό χορτάρι του γηπέδου, υπάρχει πρόβλημα με την αδειοδότηση των αποδυτηρίων, που μπορεί όμως να ξεπεραστεί. Και αυτό γιατί χρειάζεται να χαρακτηριστεί ο χώρος οικοδομήσιμος, πράγμα που, σύμφωνα με τους υπεύθυνους των αθλητικών σωματείων, προβλέπεται και από το νέο νόμο. Το θέμα είναι καθαρά διαδικαστικό όμως η συνεχιζόμενη καθυστέρηση δημιουργεί προβλήματα αφού το γήπεδο εξυπηρετεί εκατοντάδες αθλητές και ουσιαστικά καλύπτει τις ανάγκες για το 1/2 του νησιού.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός τι μέτρα θα πάρει ώστε:

-- Να προχωρήσει η αδειοδότηση άμεσα αφού το γήπεδο πληροί όλες τις προϋποθέσεις.

-- Να δοθεί χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση των αποδυτηρίων ώστε να τερματιστεί η ταλαιπωρία των αθλητών και των οικογενειών τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ