ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 7 Δεκέμβρη 2014
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Διαγωνισμός για τη διαμόρφωση πρωτότυπου λογότυπου - σήματος για τα 100 χρόνια ΚΚΕ

Η ειδική ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για τον ανοιχτό διαγωνισμό
Η ειδική ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για τον ανοιχτό διαγωνισμό
Ανοιχτό διαγωνισμό για τη διαμόρφωση λογότυπου το οποίο θα σηματοδοτεί και θα ενοποιεί τις πολύπλευρες δραστηριότητες γιορτασμού των 100 χρόνων του ΚΚΕ, προκήρυξε την περασμένη Τρίτη η ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο «Ρ» επαναδημοσιεύει σήμερα την Ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα για πρώτη φορά την Τετάρτη 3/12, μαζί με την αναλυτική προκήρυξη της Οργανωτικής Επιτροπής του ανοιχτού διαγωνισμού. Ολόκληρο το κείμενο της Οργανωτικής Επιτροπής, μαζί με χρήσιμο υλικό (λογότυπα, κείμενα, παλαιότερες αφίσες, φωτογραφίες, εκθέσεις του Κόμματος), μαζί με στοιχεία επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στην ειδικά διαμορφωμένη για το διαγωνισμό ιστοσελίδα http://logo100.kke.gr.

***

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ προκηρύσσει ανοικτό διαγωνισμό για τη διαμόρφωση λογότυπου το οποίο θα σηματοδοτεί και θα ενοποιεί τις πολύπλευρες δραστηριότητες γιορτασμού των 100 χρόνων του ΚΚΕ. Ο διαγωνισμός είναι δίμηνος και θα διεξαχθεί από το Δεκέμβρη 2014 έως 31 Γενάρη 2015.

Το λογότυπο - σήμα των 100 χρόνων ΚΚΕ θα εκφράζει και θα αποτυπώνει με πρωτότυπη και υψηλής αισθητικής σύνθεση τα στοιχεία και χαρακτηριστικά που απορρέουν από την πρωτοπόρα θεωρία και δράση του ΚΚΕ, όπως αυτά εκφράζονται στο σύνθημα:

ΚΚΕ 100 χρόνια.

Με το λαό για το σοσιαλισμό!

«Σεμνή υπογραφή του λαού μας

στις λεωφόρους του μέλλοντος»

Γ. Ρίτσος

Το ΚΚΕ, το Νοέμβρη του 2018, συμπληρώνει μια συγκλονιστική ιστορική διαδρομή ενός αιώνα αμέτρητων αγώνων, θυσιών και ανεκτίμητης προσφοράς στην εργατική τάξη και το λαό. Αναδείχθηκε σε αναντικατάστατη δύναμη έμπνευσης και οργάνωσης του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Αντιμετώπισε σκληρές δοκιμασίες, έμεινε όρθιο στις αντιξοότητες της ταξικής πάλης και προχωρά.

Το ΚΚΕ έχει επίγνωση του μεγάλου βάρους ευθύνης του απέναντι στην εργατική τάξη, στο λαό που υποφέρει. Μελετά την Ιστορία του και αξιοποιεί τα συμπεράσματα που απορρέουν από αυτήν ώστε να γίνει πιο ικανό στην πάλη για το δίκιο και τη χειραφέτηση του λαού, για τη μόνη διέξοδο προς όφελός του, το σοσιαλισμό και την οριστική απαλλαγή του από τις κρίσεις, τη φτώχεια, τους πολέμους που γεννά ο καπιταλισμός. Το ΚΚΕ παραμένει «το πιο νέο» κόμμα, γιατί πρεσβεύει το νέο, το αναγκαίο, το μοναδικά προοδευτικό μέλλον για την ανθρωπότητα: Την απελευθέρωση της εργατικής τάξης από την εκμετάλλευση, τη θεμελίωση των νέων κοινωνικών σχέσεων, της κοινωνικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Η Κεντρική Επιτροπή απευθύνεται και καλεί τους εικαστικούς καλλιτέχνες, τους γραφίστες, τους εργαζόμενους στην επικοινωνία και τη διαφήμιση, τους σπουδαστές των Σχολών Καλών Τεχνών, των Γραφικών Τεχνών, των Σχολών Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, όλους όσοι από το χώρο των εικαστικών και της γραφιστικής συγκινούνται και εμπνέονται από τους αγώνες και το όραμα του ΚΚΕ για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και εκτιμούν το ρόλο του ως σταθερού υπερασπιστή των λαϊκών συμφερόντων, των κυριαρχικών δικαιωμάτων, της ειρήνης και της αλληλεγγύης των λαών, όπως και την προσφορά του στην ανάπτυξη των τεχνών και του προοδευτικού καλλιτεχνικού έργου, να συμβάλουν με τη δημιουργική συμμετοχή τους στην επιτυχία του διαγωνισμού.

Η κάθε συμμετοχή και δημιουργική πρόταση, που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις διαμόρφωσης λογότυπου - σήματος για τα 100 χρόνια ΚΚΕ, θα εκτιμηθεί και θα αξιοποιηθεί ως συνεισφορά στην ευρύτερη ανάπτυξη των καλλιτεχνικών μορφών και μέσων έκφρασης του Κόμματος καθώς και των σχέσεών του με τους δημιουργούς.

Για τη διενέργεια του διαγωνισμού συγκροτείται Οργανωτική Επιτροπή. Συγκροτείται, επίσης, και Κριτική Επιτροπή που θα αξιολογήσει τα έργα και η οποία αποτελείται από τους:

Βαρελά Τάκη, εικαστικό, μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας.

Γκιόκα Γιάννη, μέλος της ΚΕ και επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Δαραδήμο Μπάμπη, εικαστικό, πρόεδρο του ΟΣΔΕΤΕ (Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Eργων των Εικαστικών Τεχνών και των Εφαρμογών τους).

Δημητρέα Βαγγέλη, ομότιμο καθηγητή στη Σχολή Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης.

Εύα Μελά, εικαστικό, πρόεδρο του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας.

Μηλιαρονικολάκη Ελένη, μέλος της ΚΕ και επικεφαλής του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ.

Φαρσακίδη Γιώργο, εικαστικό - αντιστασιακό.

Χιώνη Θοδωρή, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ.

2/12/2014

Η ΚΕ του ΚΚΕ

ΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Συναυλία με εργατικά τραγούδια που ερμήνευσε ο Στέλιος Καζαντζίδης

Συναυλία με εργατικά τραγούδια μισού αιώνα που ερμήνευσε ο Στέλιος Καζαντζίδης διοργανώνει η Οργάνωση Βιομηχανίας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, το Σάββατο 13/12 στις 6.30 μ.μ. στο γήπεδο του Σπόρτιγκ (σταθμός ΗΣΑΠ - Αγιος Ελευθέριος). Πρόκειται για ακόμα μια πρωτοβουλία της Οργάνωσης στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ.

Τα τραγούδια θα ερμηνεύσει εργατικό ερασιτεχνικό συγκρότημα, ενώ θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Γιώργο Μηλιώνη, μέλος του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ.

Συνεχίζονται οι περιοδείες της ΚΟ Αττικής

Μια σειρά από περιοδείες προγραμματίζει για τις επόμενες μέρες η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, με θέμα: «Ο εργαζόμενος λαός να απαντήσει στην αντιλαϊκή επίθεση με την οργάνωση της πάλης του και ισχυρό ΚΚΕ».

Οι περιοδείες της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ συνεχίζονται και την ερχόμενη βδομάδα. Μεταξύ άλλων:

-- Αύριο, Δευτέρα, στις 10 μ.μ., στο ΚΔΑ Κρυονερίου των ΕΛΤΑ θα περιοδεύσει ο Γ. Τασιούλας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Την ίδια ώρα στο ΚΔΑ Αεροδρομίου των ΕΛΤΑ θα περιοδεύσει ο Π. Ηλιόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Την Τρίτη 9/12, στις 10 π.μ., στην εταιρεία ΑΚΤΩΡ θα περιοδεύσει ο Γ. Ζιώγας, μέλος της ΚΕ. Την ίδια μέρα, στις 1.30 μ.μ. κλιμάκιο της Τομεακής Οργάνωσης Επαγγελματοβιοτεχνών της ΚΟ Αττικής θα περιοδεύσει σε εμπορικά μαγαζιά στα Πατήσια.

-- Την Τετάρτη 10/12, στις 10 π.μ., στο εργοτάξιο στο Ιδρυμα Νιάρχου θα περιοδεύσει ο Σπ. Χαλβατζής, βουλευτής του Κόμματος.

ΕΠ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - ΖΑΚΥΝΘΟΥ - ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση τιμής για την Αθηνά Μπενέκου

Η ΕΠ Πελοποννήσου - Ζακύνθου - Κεφαλονιάς του ΚΚΕ και οι ΤΕ Λακωνίας και Αρκαδίας διοργανώνουν εκδήλωση τιμής για την Αθηνά Μπενέκου και τους αλύγιστους του έκτακτου στρατοδικείου Τρίπολης την περίοδο 1947 - 1949, σήμερα, Κυριακή, στις 11 π.μ. στο χωριό Αγ. Ανάργυροι (Ζούπαινα) Λακωνίας. Θα μιλήσει η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Παρουσίαση έκδοσης της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ

Εκδήλωση παρουσίασης της έκδοσης της ΙΕ της ΚΕ του ΚΚΕ «Κόμμα "παντός καιρού". Ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική ισχυροποίηση του ΚΚΕ» διοργανώνουν οι ΤΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ, την Τετάρτη 10/12, στις 7 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Du Lac» (αίθουσα «Πανδώρα»). Την παρουσίαση θα κάνει η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΚΟ ΛΕΣΒΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση για τα 70 χρόνια από το «Go back»

Συμπληρώνονται αυτές τις μέρες 70 χρόνια από τα Χριστούγεννα του 1944, όταν σύσσωμος ο λεσβιακός λαός, κάτω από την καθοδήγηση του ΚΚΕ και με πρωτοβουλία του ΕΑΜ, κατέβηκε στα «Μπλόκια» της Μυτιλήνης για να αποτρέψει την απόβαση των «μαύρων» του Τόρνμπουλ (Turnbull), βροντοφωνάζοντας στους Εγγλέζους αποικιοκράτες το θρυλικό «Go Back» και ματαιώνοντας έτσι την επιχειρούμενη νέα κατοχή του νησιού. Η ΚΟ Λέσβου του ΚΚΕ διοργανώνει σχετική εκδήλωση το Σάββατο 13/12 στις 7 μ.μ. στο παλιό Εργατικό Κέντρο (Κομνηνάκη 43 - Μυτιλήνη), στην οποία θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Φασισμός και κοινωνική επανάσταση»

Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Φασισμός και Κοινωνική Επανάσταση», του Ρ. Π. Ντατ, διοργανώνει η ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ, την Τετάρτη 10/12, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο. Την παρουσίαση θα κάνει η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Γλέντι της ΤΟ Καλλιτεχνών

Η ΤΟ Καλλιτεχνών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ, καλεί στο γλέντι που διοργανώνει αύριο, Δευτέρα, στις 9 μ.μ., στις «Μουσικές Διαδρομές» (Πατησίων 208 & Καλλιφρονά).

Προσφορές
  • Ο Δημήτρης Σταλίδης προσφέρει το ποσό των 200 ευρώ στη Δυτική ΚΟΒ Βέροιας, στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης του τιμημένου ΚΚΕ.
  • Ο Γιάννης Βεντούρας προσφέρει για τα 96 χρόνια του ΚΚΕ 300 ευρώ, από την κουτσουρεμένη σύνταξή του, στην ΚΟ Μενιδίου.
  • Ο Αντώνης Νικολάου δίνει, ως δεύτερη δόση, στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Β' Διαμερίσματος Πειραιά.
  • Ο Α. Μπάζιος από τον Καναδά προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 100 δολάρια.
  • Για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης και για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, οι φίλοι του Κόμματος από τη Νέα Υόρκη προσφέρουν 700 ευρώ, μέσω του Εδαφικού Τομέα Αχαΐας του ΚΚΕ.
  • Ο Βαγγέλης Σπαθής, από την Πηγή Τρικάλων, προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ, στη μνήμη των παρακάτω συντρόφων της ΚΟ Φρανκφούρτης, που δεν είναι πια στη ζωή:

Αναστασιάδης Γιώργος, Αρχοντούλης Αθανάσιος, Ασμάνης Αντώνης, Γαβριηλίδης Τηλέμαχος, Γεροδήμος Βασίλης, Γεωργαλά Ελευθερία, Γρηγορίου Βάιος, Γρηγορίου Βασίλης, Δαρλαμήτσος Θύμιος, Δόλλας Λάζαρος, Δόλλα Αφροδίτη, Ιωάννου Γιάννης, Ιωάννου Ερικα, Καλέμης Θανάσης, Καραγιαννίδης Πέτρος, Καραγιαννίδης Παύλος, Κοκκινίδης Μήτσος, Κουλούρης Ανδρέας, Κουλούρης Περικλής, Κουρεμέντζας Βαγγέλης, Κουρεμέντζα Ελένη, Μπουγαλάς Γιώργης, Ντίνας Χρήστος, Παναγιώτου Σταύρος, Στασινόπουλος Γιάννης, Τρίμης Θέμης.

  • Από τον ελάχιστο μισθό - κοροϊδία των 8,62 ευρώ, εμείς νεοσύλλεκτοι του 9ου συντάγματος πεζικού «Γιαννιτσά - Παπαφλέσσα» στην Καλαμάτα, συγκεντρώσαμε και δίνουμε το μικρό ποσό των 40 ευρώ στον «Ριζοσπάστη». Τη μόνη εφημερίδα στην πατρίδα που αναδεικνύει τα προβλήματα των στρατευμένων παιδιών του λαού. Ο «Ριζοσπάστης» είναι η συντροφιά μας.
Ξεκινά η έκθεση βιβλίου της ΚΟ Αττικής

Εκθεση βιβλίου, με ειδικές τιμές σε όλα τα βιβλία, διοργανώνει η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ. Η έκθεση πραγματοποιείται από αύριο Δευτέρα 8/12 έως την Κυριακή 21/12 στον 1ο όροφο της ΚΟ Αττικής (Βερανζέρου και Κοτοπούλη, Ομόνοια).

Ωρες λειτουργίας: 17.30 - 20.30 τις καθημερινές, 10.00 - 13.00 και 17.30 - 20.30 τα Σαββατοκύριακα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ