ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 8 Γενάρη 2015
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Το «αντίο» του ΠΑΟΚ, οι εκπλήξεις και... το μυστήριο

Η λευκή ισοπαλία κόντρα στην Κέρκυρα άφησε εκτός συνέχειας τον ΠΑΟΚ

Eurokinissi

Η λευκή ισοπαλία κόντρα στην Κέρκυρα άφησε εκτός συνέχειας τον ΠΑΟΚ
Μπορεί λόγω των πολλών αναβολών και των μετακινήσεων στις ημερομηνίες η 3η αγωνιστική της Α' φάσης των ομίλων στο Κύπελλο να είχε σχεδόν ξεχαστεί, ωστόσο χτες κατά τη διεξαγωγή του πρώτου μέρους τους (το δεύτερο σήμερα) φρόντισε να κάνει αισθητή παρουσία. Αιτίες γι' αυτό πρωτίστως η έκπληξη του αποκλεισμού από τη συνέχεια του πρωτοπόρου της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα, ΠΑΟΚ, το «αντίο» στη διοργάνωση ακόμα τριών ομάδων της Super League, των Καλλονής, Πλατανιά, Εργοτέλη, αλλά και η φάση στον αγώνα Βέροιας - Απόλλωνα με πρωταγωνιστή τον Παυλίδη που συζητήθηκε (και θα συζητηθεί) αρκετά.

Στην Κέρκυρα ο ΠΑΟΚ, για τον 2ο όμιλο, που είχε δύσκολο έργο εξ αρχής, με βάση τη συγκομιδή στις προηγούμενες δυο αγωνιστικές (μια ήττα, μια ισοπαλία), δεν κατάφερε να αλλάξει τα δεδομένα μένοντας στο 0-0 με την τοπική ομάδα, ενώ ήθελε μόνο τη νίκη. Ετσι, η επικράτηση την ίδια ώρα του ΠΑΣ Γιάννενα επί του Απόλλωνα 1926 ολοκλήρωσε το σκηνικό της έκπληξης δίνοντας τις δύο θέσεις πρόκρισης στους Γιαννιώτες και τους Φαίακες. Η βαθμολογία: ΠΑΣ Γιάννινα 7, Κέρκυρα 4, Απόλλων 1926 3, ΠΑΟΚ 2.

Στον 7ο όμιλο το «αντίο» στη διοργάνωση είπε και η Καλλονή παρά την ευρεία νίκη στην έδρα της επί του Αιγινιακού με 5-0. Και αυτό γιατί η σπουδαία επιτυχία του Τυρνάβου να μείνει όρθιος φιλοξενώντας τον Αστέρα Τρίπολης στην έδρα του, με τον οποίο αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1, έδωσε πολύτιμο βαθμό στην ομάδα της Λάρισας που προκρίθηκε ως δεύτερη πίσω από τους Αρκάδες. Η βαθμολογία: Αστέρας Τρ. 7, Τύρναβος 5, Καλλονή 4, Αιγινιακός 9.

«Αντίο» στο θεσμό είπε και ο Πλατανιάς στον 4ο όμιλο αφού ο Ηρακλής κατάφερε να του αποσπάσει λευκή ισοπαλία 0-0 και να πάρει τον 1 β. που χρειαζόταν ώστε να τσεκάρει ως δεύτερος του ομίλου την πρόκριση στην επόμενη φάση. Την πρώτη θέση πήρε ο Λεβαδειακός, που πέρασε χωρίς προβλήματα από την έδρα της ΠΑΕ Σερρών (πρώην Εθνικός Γαζώρου) επικρατώντας με 2-0. Η βαθμολογία: Λεβαδειακός 7, Ηρακλής 5, Πλατανιάς 4, ΠΑΕ Σερρών 0.

Για τον 1ο όμιλο ο Ολυμπιακός με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή του και υπηρεσιακό τεχνικό τον Αντώνη Νικοπολίδη νίκησε στον Ταύρο τις αντίξοες συνθήκες (χωράφι ο αγωνιστικός χώρος, παγωνιά) και τον Φωστήρα με 2-0 παίρνοντας την πρώτη θέση. Στην επόμενη φάση τον ακολούθησε ο Πανιώνιος που επιβλήθηκε της Παναχαϊκής με 4-0. Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 7, Πανιώνιος 5, Παναχαϊκή 3, Φωστήρας 1.

Στον 6ο όμιλο η φάση με πρωταγωνιστή τον Παυλίδη της Βέροιας στον αγώνα με τον Απόλλωνα επισκίασε τα αγωνιστικά δρώμενα όταν ο παίκτης βρισκόμενος μια ανάσα πριν το 2-0 για την ομάδα του φαίνεται να έδιωξε μόνος του την μπάλα με το χέρι πριν περάσει την αντίπαλη εστία παίρνοντας μάλιστα κίτρινη κάρτα. Η ΠΑΕ Βέροια και ο ίδιος υποστηρίζουν ότι πρώτα την βρήκε ο αμυντικός των φιλοξενουμένων που βρισκόταν στη διεκδίκηση της φάσης. Πάντως, οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 και πήραν την πρόκριση αφήνοντας εκτός την Ερμιονίδα και τον Πλατανιά παρά τη νίκη της πρώτης με 2-0. Η βαθμολογία: Βέροια 7, Απόλλων Σμύρνης 5, Ερμιονίδα 3, Εργοτέλης 1.

Στο ΟΑΚΑ το ενδιαφέρον σήμερα

Στο ΟΑΚΑ επικεντρώνεται σήμερα το ενδιαφέρον στο δεύτερο μέρος της 3ης αγωνιστικής, με την ΑΕΚ να φιλοξενεί τον Ατρόμητο σε έναν αγώνα με ...άρωμα Super League αλλά και κομβικό για τα δρώμενα στον 5ο όμιλο. Στον άλλο αγώνα του ομίλου θα παίξουν Πανθρακικός - Ηρακλής Ψαχνών (17.15 ΟΤΕ ΤV). Το υπόλοιπο πρόγραμμα: 3ος ΟΜΙΛΟΣ: Ξάνθη - Ζάκυνθος (15.00 ΟΤΕ TV), Νίκη Βόλου - ΟΦΗ 0-3 (άνευ αγώνα). 8ος ΟΜΙΛΟΣ: Χανιά - Παναθηναϊκός (19.30 ΟΤΕ TV), Παναιτωλικός - Ολυμπιακός Β. (19.30 ΟΤΕ ΤV).

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Στόχος το 2 στα 2 για Ολυμπιακό

Με τον αέρα του καλού ξεκινήματος μετά τη νίκη στη Μάλαγα στην πρώτη αγωνιστική, με καλή ψυχολογία έπειτα από όσα συνέβησαν στα δρώμενα του πρωταθλήματος (ήττα του ΠΑΟ από τον ΠΑΟΚ), όπου απέκτησε προβάδισμα, ο Ολυμπιακός υποδέχεται σήμερα την Αρμάνι για τη 2η αγωνιστική στο ΤΟΠ-16 της Ευρωλίγκας (21.45 ΝΕΡΙΤ). Στόχος των «ερυθρολεύκων» η δεύτερη νίκη στη διοργάνωση και φυσικά η διατήρηση του αήττητου στο ΣΕΦ, το οποίο, όπως έχει δείξει το παρελθόν, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την πραγματοποίηση των στόχων σε αυτή τη φάση του θεσμού. Από την άλλη, η κόντρα με την Αρμάνι ανοίγει τον... φάκελο των πλέον σημαντικών αναμετρήσεων για την ελληνική ομάδα, με αντιπάλους που έχουν κοινό στόχο την πρόκριση. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, χαρακτήρισε τη σημερινή αντίπαλο απρόβλεπτο σύνολο, ικανό για το καλύτερο ή το χειρότερο, επισημαίνοντας πως η ήττα από τη Νινζί την πρώτη αγωνιστική την κάνει ακόμα πιο επικίνδυνη. Ο Ελληνας τεχνικός αναφέρθηκε ειδικά στην αντιμετώπιση των Τζεντίλε - Χάκετ, την απόδοση των οποίων χαρακτήρισε κλειδί για το παιχνίδι της ιταλικής ομάδας. Πάντως, οι πονοκέφαλοι που σχετίζονται με τους τραυματισμούς δεν λείπουν για μια ακόμη φορά από τον τεχνικό του Ολυμπιακού αφού ερώτημα αποτελεί η συμμετοχή του Πέτγουεϊ που αισθάνεται ενοχλήσεις στη μέση. Αντίθετα, ο Ολιβερ Λαφαγέτ γυμνάστηκε κανονικά και τέθηκε στη διάθεση του Ελληνα τεχνικού.

SUPER LEAGUE
Εποχή... Περέιρα για Ολυμπιακό

Και επίσημα σφραγίστηκε χτες η επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό, με τη διοίκηση της ομάδας να ανακοινώνει την πρόσληψη για την τεχνική ηγεσία του Πορτογάλου Βίτορ Περέιρα, που θα αντικαταστήσει τον Ισπανό Μίτσελ. Για τον τελευταίο οι φήμες που τον ήθελαν υπ' ατμόν επιβεβαιώθηκαν τη Δευτέρα το απόγευμα όταν η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ ανακοίνωσε τη λήξη της συνεργασίας μετά από 2 χρόνια. Ανεπίσημα στον Μίτσελ πέρα από τις μέτριες εμφανίσεις της τελευταίας περιόδου χρεώνεται η απώλεια ελέγχου στα αποδυτήρια καθώς και η κόντρα του με τον Αφελάι. Οσον αφορά τον νέο τεχνικό, αν και στην επίσημη ανακοίνωση του Ολυμπιακού δεν γίνεται λόγος για τη χρονική διάρκεια της συνεργασίας οι πληροφορίες θέλουν αυτή να είναι 2,5 χρόνια αρχικά. Ο Περέιρα, που τελευταία βρισκόταν στον πάγκο της Αλ Αχλί από τη Σαουδική Αραβία, έκανε σπουδαία καριέρα στην Πόρτο, με την οποία κατέκτησε δύο τίτλους στην Πορτογαλία (2012-13), ισάριθμα Super Cup (2011-12), ενώ με την ίδια ομάδα ήταν φιναλίστ στον τελικό του ευρωπαϊκού Super Cup το 2011. Ο νέος τεχνικός αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στον αγώνα του Ολυμπιακού με την Ξάνθη την ερχόμενη Κυριακή.

ΠΑΟΚ: Τα τυπικά απομένουν για να ολοκληρωθεί (εκτός απρόοπτου) η μεταγραφή του Κολομβιανού Κριστιάν Νομπόα στον ΠΑΟΚ, με τον 29χρονο διεθνή μέσο να αναμένεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη για τις τελικές συζητήσεις. Τα σενάρια θέλουν τις δυο πλευρές να έχουν συμφωνήσει σε συνεργασία 2,5 χρόνων.

ΟΦΗ: Τη συνεργασία του με τον Νίκο Αναστόπουλο για να αναλάβει προπονητής της ομάδας ανακοίνωσε ο ΟΦΗ, με τον Ελληνα τεχνικό να είναι ο αντικαταστάτης του Ιταλού Τζενάρο Γκατούζο που έφυγε από την Κρήτη πριν από 15 μέρες.

ΔΙΕΘΝΗ
«Καζάνι που βράζει» η Μπαρτσελόνα

Οριακή φαίνεται να είναι η κατάσταση στην Μπαρτσελόνα αφού η ήττα την προηγούμενη Κυριακή από τη Σοσιεδάδ με 1-0 για το ισπανικό πρωτάθλημα άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» και έφερε στην επιφάνεια τα προβλήματα που υπήρχαν στην ομάδα. Οι πληροφορίες θέλουν τον τεχνικό της ομάδας, Λουίς Ενρίκε, να είναι υπ' ατμόν, ιδιαίτερα μετά το επεισόδιο που είχε με τον Μέσι σε προπόνηση της ομάδας. Ο τελευταίος, από την πλευρά του, δείχνει να μελετάει πλέον περισσότερο από ποτέ την περίπτωση μεταγραφής, με τα σενάρια να κάνουν λόγο για έντονο ενδιαφέρον της Τσέλσι. Μέσα σε όλα αυτά ήρθε χτες η ανακοίνωση από πλευράς του προέδρου, Τζουζέπ Μπαρτομέου, και υποστηρικτή του Ενρίκε να προκηρύξει πρόωρες αρχαιρεσίες στο σύλλογο, δείγμα και αυτό του τεταμένου κλίματος που επικρατεί.

Εκτροπα στο Αλσος Ν. Φιλαδέλφειας

Με έκτροπα σημαδεύτηκε η τελετή εορτασμού των Θεοφανίων στη Ν. Φιλαδέλφεια που έγινε στη λίμνη του Αλσους της περιοχής. Περίπου 60 άτομα αποδοκίμασαν με συνθήματα κατά τη διάρκεια της τελετής τον δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, Α. Βασιλόπουλο. Επίσης, ο δημοσιογράφος Μανώλης Καμπούρης, ο οποίος διατηρεί ιστοσελίδα με τοπικά νέα, κατήγγειλε ότι δέχτηκε επίθεση από τα συγκεκριμένα άτομα ενώ ζημιές υπέστη και ένα αυτοκίνητο του Δήμου. Ο Α. Βασιλόπουλος αποχώρησε με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε 10 προσαγωγές για το περιστατικό.

ΒΟΛΕΪ
Απάντηση ΕΣΑΠ στην Ομοσπονδία

Συνεχίστηκαν και χτες τα μεθεόρτια της υπόθεσης που αφορά τη διαμαρτυρία του Εθνικού Αλεξανδρούπολης για την απόφαση του ομοσπονδιακού τεχνικού της εθνικής εφήβων Σωτήρη Δρίκου να μη δώσει 24ωρη άδεια από την προετοιμασία στο βασικό πασαδόρο της ομάδας Σταύρο Κασαμπαλή. Ετσι, μετά τις διαμαρτυρίες των Εβριτών προς την ομοσπονδία και τον τεχνικό της εθνικής εφήβων και την απάντηση της ΕΟΠΕ, χτες ήταν η σειρά της διοργανώτριας αρχής της Α1 ανδρών ΕΣΑΠ, που βρέθηκε και αυτή στο στόχαστρο της απάντησης που εξέδωσε η Ομοσπονδία. Η Λίγκα των ομάδων της πρώτης κατηγορίας στη δική της ανακοίνωση κάνει λόγο για έλλειψη σεβασμού από πλευράς Ομοσπονδίας και απαντάει στους χαρακτηρισμούς της ΕΟΠΕ που τους κρίνει απαξιωτικούς για την ίδια την ΕΣΑΠ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ