ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 4 Μάρτη 2015
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Επανεκκίνηση λόγω... συναίνεσης

Χωρίς να έχει υπάρξει κάτι το ιδιαίτερο στο θέμα της αντιμετώπισης της βίας και μένοντας, για μια ακόμη φορά, στις προτάσεις, που, αφενός δεν αγγίζουν την ουσία του φαινομένου, αφετέρου είναι αμφίβολες όσον αφορά την εφαρμογή τους (τουλάχιστον έτσι όπως διαφημίζονται) μια ακόμη... ειδική αποστολή των αρμόδιων φορέων για την πάταξη της βίας στους αγωνιστικούς χώρους οδεύει προς τη λήξη της.

Ετσι, με βάση και τα τελευταία γεγονότα, αναμένεται σήμερα να αποφασιστεί και επίσημα η επανεκκίνηση του πρωταθλήματος της Super League μετά τη διακοπή για μια αγωνιστική που είχε επιβάλει ο Υφυπουργός Αθλητισμού Στ. Κοντονής έπειτα από τα επεισόδια στο ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού και τα αντίστοιχα σε επίπεδο παραγόντων ανάμεσα στους δυο «αιωνίους» στο ΔΣ της Super League που ακολούθησε. Για σήμερα είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του υφυπουργού με εκπροσώπους του ΔΣ της Λίγκας και όλες οι τελευταίες πληροφορίες συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι η αγωνιστική δράση θα ξαναρχίσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Αυτό το συμπέρασμα ενισχύεται ιδιαίτερα και μετά τη χτεσινή έκτακτη συνάντηση που είχε ο Σταύρος Κοντονής με τους προέδρους του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού Βαγγέλη Μαρινάκη και Γ. Αλαφούζο αντίστοιχα με τις πληροφορίες να θέλουν τον υφυπουργό «εν μέρει» ικανοποιημένο.

Αν και δεν ακολούθησαν δηλώσεις (οι δύο πρόεδροι έφυγαν από άλλη πόρτα) η επίσημη δήλωση που εκδόθηκε από το γραφείο του υφυπουργού ξεκαθαρίζει ακόμα περισσότερο το τοπίο για το ενδεχόμενο της επανεκκίνησης του πρωταθλήματος. Σύμφωνα με αυτή, στη συνάντηση των δύο προέδρων με τον υφυπουργό «συζητήθηκαν τα προβλήματα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Η βούληση όλων είναι ότι θα πρέπει να καταβληθεί μία εργώδης προσπάθεια για να εμπεδωθεί κλίμα ασφάλειας και νομιμότητας στους αγωνιστικούς χώρους. Προς τούτο συμφώνησαν σε ένα πλέγμα μέτρων το οποίο πρότεινε ο υφυπουργός. Τα μέτρα αυτά θα θέσει ο κ. Κοντονής ενώπιον των διοργανωτριών αρχών στην αυριανή τους συνάντηση».

Από πλευράς πολιτείας, φαίνεται να υπάρχει η ικανοποίηση για την εκτόνωση της έντασης ανάμεσα στους «αιωνίους» όπως και για τα όσα αποφάσισε για το θέμα της βίας η Λίγκα στο πρόσφατο ΔΣ με συγκεκριμένες προτάσεις, που ωστόσο απείχαν πολύ από αυτά που όριζε ρητά ο υφυπουργός όταν αποφάσισε την αναβολή.

  • Τις προτάσεις της για την εξυγίανση του πρωταθλήματος αναμένεται να καταθέσει στον υφυπουργό Αθλητισμού και στη Super League η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Στις 11/3 το ματς ΑΕΚ - Ολυμπιακού

Μετά από πολυήμερη αναμονή και αφού αρχικά αποτέλεσε αιτία για να ανέβουν οι τόνοι μεταξύ ΑΕΚ και ΕΠΟ, η Επιτροπή Κυπέλλου όρισε χτες επίσημα για την Τετάρτη 11 Μάρτη τη διεξαγωγή του αγώνα στο ΟΑΚΑ μεταξύ της «Ενωσης» και του Ολυμπιακού για τα προημιτελικά του θεσμού. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 19.00 και αποτελεί τη ρεβάνς της πρώτης συνάντησης των δύο αντιπάλων στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου είχαν αναδειχθεί ισόπαλοι 1-1. Σημειώνεται πως η αρχική ημερομηνία διεξαγωγής για αύριο Πέμπτη 5 Μάρτη σκόνταψε στην άρνηση της Αστυνομίας καθώς υπάρχει και η αναμέτρηση Παναθηναϊκού - Μπαρτσελόνα για την Ευρωλίγκα στο κλειστό του ΟΑΚΑ, ενώ δεν προχώρησε και η δεύτερη λύση να γινόταν ο αγώνας σήμερα λόγω του ότι είχε προγραμματιστεί ο αγώνας του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης για τη Δευτέρα 2 Μάρτη. Παρά τη μη διεξαγωγή της αγωνιστικής στη Super League μετά από απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού η ΕΠΟ δεν προχώρησε στον ορισμό του αγώνα γι' αυτή τη βδομάδα λόγω του τεταμένου κλίματος που υπάρχει από τα γεγονότα στο ντέρμπι των «αιωνίων», Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού, καθώς η Ομοσπονδία θεωρεί τον αγώνα υψηλής επικινδυνότητας.

  • Με τον αγώνα στη Νέα Σμύρνη μεταξύ του Πανιωνίου και του Ηρακλή (19.00 ΟΤΕ Sports) ανοίγει σήμερα η αυλαία των ρεβάνς για την προημιτελική φάση του θεσμού. Ο «Γηραιός» έχει το προβάδισμα για την πρόκριση στην τετράδα χάρη στη νίκη του με 2-0 στην έδρα του, ενώ οι γηπεδούχοι θέλουν να κάνουν την ανατροπή.
ΜΠΑΣΚΕΤ
Ξεκαθαρίζει για την έδρα τελικού Κυπέλλου

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η χτεσινή σύσκεψη μεταξύ ομοσπονδίας μπάσκετ, Παναθηναϊκού και Απόλλωνα Πάτρας για την έδρα της διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου που είναι προγραμματισμένος για τις 5 Απρίλη. Αιτία η διαφωνία για τον τόπο διεξαγωγής, αφού ο Δήμος Πάτρας έχει υποβάλει αίτημα να διεξαχθεί στην πόλη, αλλά στο ουδέτερο «Δ. Τόφαλος» ο Παναθηναϊκός επιμένει για Αττική (πρότεινε μέχρι και ΣΕΦ), ενώ η ΕΟΚ έχει έτοιμη τη λύση της Κρήτης. Σήμερα, θα ξαναγίνει συνάντηση για το θέμα μεταξύ των τριών πλευρών.

Κ. Καραπάνος: «Ο κόσμος της Πάτρας δικαιούται έναν τελικό»

Τη θέση του Απόλλωνα Πάτρας στο αίτημα του Δήμου Πατρέων για τη διεξαγωγή του τελικού στην πόλη εξήγησε, μιλώντας στο αθλητικό σάιτ «Sport24.gr» ο πρόεδρος της ομάδας Κώστας Καραπάνος. Οπως τόνισε, μεταξύ άλλων, «θα έπρεπε κάποια στιγμή ο κόσμος της Πάτρας, ο οποίος δεν έχει δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα και έκτροπα, ένας κόσμος που ακολουθεί την ομάδα σε κάθε παιχνίδι εκτός έδρας, θα έπρεπε να ανταμειφθεί για αυτή τη συμπεριφορά στα παιχνίδια της ομάδας». Παράλληλα διευκρίνισε πως δεν αλλάζει η ουδετερότητα της έδρας, αφού εάν γίνει το παιχνίδι στην Πάτρα θα διεξαχθεί στο «Δ. Τόφαλος», ενώ στην ίδια πόλη υπάρχουν και αρκετοί φίλοι του Παναθηναϊκού. Επίσης, τόνισε πως η ομάδα έχει καταθέσει πρόταση, ώστε ο αγώνας να αποτελέσει ένα τριήμερο γιορτής του μπάσκετ.

  • Συνάντηση είχαν χτες ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής και ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Γιώργος Χαλβατζάκης, στην οποία συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν στον ελληνικό αθλητισμό και ειδικότερα στο μπάσκετ. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο θέμα της βίας.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Τέλος Νικοπολίδη στο τεχνικό τιμ

Παρελθόν στον Ολυμπιακό αποτελεί ο Αντώνης Νικοπολίδης. Οι δύο πλευρές έλυσαν κοινή συναινέσει τη συνεργασία τους. Στην ανακοίνωση των Πειραιωτών τονίζεται πως ο άλλοτε γκολκίπερ της ομάδας θα είναι πάντα ένα επίλεκτο μέλος της «ερυθρόλευκης» οικογένειας. Ωστόσο, οι πληροφορίες θέλουν τη διοίκηση με αυτή την απόφαση να κάνει πράξη την επιθυμία του νυν τεχνικού της ομάδας, Βίτορ Περέιρα, που είχε ζητήσει την απομάκρυνση από το τεχνικό επιτελείο του πρώην τερματοφύλακα των «ερυθρολεύκων». Σημειώνεται πάντως πως ο Αντώνης Νικοπολίδης είχε ζητήσει να αποχωρήσει και ο ίδιος μετά την απομάκρυνση του Ισπανού τεχνικού της ομάδας Μίτσελ. Η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ ζήτησε από τον Ελληνα προπονητή να παραμείνει μέχρι να προσαρμοστεί ο Περέιρα, με τον οποίον δεν κατάφερε να συνυπάρξει στου Ρέντη.

ΒΟΛΕΪ
Εξ αναβολής ντέρμπι

Το εξ αναβολής ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ και Παναθηναϊκού, που διεξάγεται σήμερα, κλείνει την υποχρέωση που υπήρχε για τη 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος βόλεϊ γυναικών (το οποίο έχει φθάσει στη 19η). Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο κλειστό του Ιωνικού Ν.Φ. στις 21.00. Οι «πράσινες», που βρίσκονται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, στοχεύουν την «καθαρή» νίκη (3-1, 3-0) προκειμένου να πλησιάσουν ακόμη περισσότερο τον δεύτερο Πανναξιακό (έχουν 41 β. έναντι 47 της ομάδας της Νάξου) και να διατηρήσουν ακέραιες τις ελπίδες τους για το δεύτερο σκαλοπάτι μέχρι το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Τους τρεις βαθμούς όμως θέλει και η γηπεδούχος ΑΕΚ για να εδραιώσει τη θέση της στην πρώτη τετράδα αλλά και να παραμείνει στο κυνήγι του «τριφυλλιού».

ΠΟΛΟ
Τελευταία ευκαιρία για Ολυμπιακό

Το τελευταίο του... χαρτί για το στόχο της πρόκρισης στο φετινό Φάιναλ-6 του Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών παίζει σήμερα στη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός, που αντιμετωπίζει την Μπαρτσελονέτα (20.15 ΝS3) για την 6η αγωνιστική του ομίλου του. Κόντρα στην οικοδέσποινα της τελικής φάσης, η οποία έχει ήδη εξασφαλίσει ως διοργανώτρια την πρόκριση στην τελική φάση, οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν μόνο νίκη. Η ήττα την προηγούμενη αγωνιστική από την ομάδα της Βαρκελώνης, που αγωνίζεται άνευ συναγωνισμού στον όμιλο, με 9-8, στον Πειραιά, που ήταν η δεύτερη συνεχόμενη για την ελληνική ομάδα, δεν αφήνει περιθώρια νέων απωλειών. Την ίδια ώρα το γεγονός ότι η Μπαρτσελονέτα κάθε άλλο παρά αδιάφορη δείχνει στα παιχνίδια της ανεβάζει το βαθμό δυσκολίας για τους Πειραιώτες. Κάτι που αναγνώρισε και ο τεχνικός τους, Θ. Βλάχος, που χαρακτήρισε το παιχνίδι το πιο δύσκολο του Ολυμπιακού μέχρι τώρα τη φετινή σεζόν. Οι υπόλοιπες αναμετρήσεις στον όμιλο: Εγκερ - Ραντνίτσκι Κραγκούγεβατς (19.45), Μπρέσια - Προ Ρέκο (21.30).

Ασε τον καναπέ... μπες στο παιχνίδι!

Φοιτητικοί και Σπουδαστικοί Σύλλογοι της Αθήνας (Νοσηλευτική ΑΕΙ, Μαθηματικό, Φυσικό, ΣΕΜΦΕ, Αρχιτεκτονική, Ιστορικό - Αρχαιολογικό, ΝΦΕΜΠ, ΦΕΑ, Τουρκικό, Παιδαγωγικό, Νηπιαγωγών, Νοσηλευτική ΤΕΙ, ΣΓΤΚΣ, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Αθήνας) διοργανώνουν αθλητικό τουρνουά ποδοσφαίρου με σύνθημα «Ασε τον καναπέ... μπες στο παιχνίδι!». Το τουρνουά πρόκειται να ξεκινήσει στις αρχές Απρίλη και οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέχρι 31 Μάρτη (η συμμετοχή θα είναι δωρεάν).

Μέσα από το τουρνουά αυτό οι Σύλλογοι θέλουν να στείλουν το μήνυμα ότι οι φοιτητές δεν θα κάτσουν στον καναπέ τους, αλλά θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Θέλουν να στείλουν μήνυμα ότι η πραγματική ελπίδα για δωρεάν πρόσβαση στον Αθλητισμό σε όλους τους φοιτητές βρίσκεται στον αγώνα και τη διεκδίκηση. Το τουρνουά αυτό, λοιπόν, έχει διεκδικητικό χαρακτήρα και θέτει το εξής πλαίσιο πάλης:

  • Επαρκής χρηματοδότηση των ιδρυμάτων αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό, που θα διασφαλίσει την ύπαρξη και την εύρυθμη λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων (γήπεδα, γυμναστήρια, κατάλληλος εξοπλισμός κ.λπ.), αξιοποιώντας τις τεράστιες εκτάσεις ιδρυμάτων (π.χ. ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΦΕΠΑ).
  • Αποκλειστικά με ευθύνη του κράτους πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού (γυμναστές, γιατροί κ.λπ.) με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους φοιτητές.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ