Τετάρτη 4 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ασε τον καναπέ... μπες στο παιχνίδι!

Φοιτητικοί και Σπουδαστικοί Σύλλογοι της Αθήνας (Νοσηλευτική ΑΕΙ, Μαθηματικό, Φυσικό, ΣΕΜΦΕ, Αρχιτεκτονική, Ιστορικό - Αρχαιολογικό, ΝΦΕΜΠ, ΦΕΑ, Τουρκικό, Παιδαγωγικό, Νηπιαγωγών, Νοσηλευτική ΤΕΙ, ΣΓΤΚΣ, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Αθήνας) διοργανώνουν αθλητικό τουρνουά ποδοσφαίρου με σύνθημα «Ασε τον καναπέ... μπες στο παιχνίδι!». Το τουρνουά πρόκειται να ξεκινήσει στις αρχές Απρίλη και οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέχρι 31 Μάρτη (η συμμετοχή θα είναι δωρεάν).

Μέσα από το τουρνουά αυτό οι Σύλλογοι θέλουν να στείλουν το μήνυμα ότι οι φοιτητές δεν θα κάτσουν στον καναπέ τους, αλλά θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Θέλουν να στείλουν μήνυμα ότι η πραγματική ελπίδα για δωρεάν πρόσβαση στον Αθλητισμό σε όλους τους φοιτητές βρίσκεται στον αγώνα και τη διεκδίκηση. Το τουρνουά αυτό, λοιπόν, έχει διεκδικητικό χαρακτήρα και θέτει το εξής πλαίσιο πάλης:

  • Επαρκής χρηματοδότηση των ιδρυμάτων αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό, που θα διασφαλίσει την ύπαρξη και την εύρυθμη λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων (γήπεδα, γυμναστήρια, κατάλληλος εξοπλισμός κ.λπ.), αξιοποιώντας τις τεράστιες εκτάσεις ιδρυμάτων (π.χ. ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΦΕΠΑ).
  • Αποκλειστικά με ευθύνη του κράτους πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού (γυμναστές, γιατροί κ.λπ.) με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους φοιτητές.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ