ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 13 Μάρτη 2015
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Ο καθένας με το στόχο του

Σημαντικό βήμα για τις θέσεις που δίνουν πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά θέλει να κάνει σήμερα ο Ολυμπιακός με αντίπαλο της Φενέρ στο ΣΕΦ

Eurokinissi

Σημαντικό βήμα για τις θέσεις που δίνουν πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά θέλει να κάνει σήμερα ο Ολυμπιακός με αντίπαλο της Φενέρ στο ΣΕΦ
Στις υποχρεώσεις τους για τη 10η αγωνιστική των ομίλων τους στο ΤΟΠ-16 της Ευρωλίγκας ρίχνονται σήμερα οι δύο ελληνικές ομάδες στη διοργάνωση, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, που αγωνίζονται εντός με Φενέρ (ΣΕΦ 21.45 NEΡΙΤ) και εκτός με Ζαλγκίρις (Κάουνας 19.45 NS2) αντίστοιχα. «Ερυθρόλευκοι» και «πράσινοι» βρίσκονται σε εκ διαμέτρου αντίθετη αποστολή για το τι επιδιώκουν αφού για τους πρώτους αυτό μεταφράζεται σε ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση της πρωτιάς στον όμιλο, ενώ για τους «πράσινους» πρωτίστως να πατήσουν γερά στην τετράδα της πρόκρισης στα προημιτελικά και από κει και πέρα βλέπουν για το παραπάνω (3η θέση).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τελικός για το πλεονέκτημα

Εχοντας ξεπεράσει επιτυχημένα και το εμπόδιο της Αρμάνι στο Μιλάνο την προηγούμενη αγωνιστική, φθάνοντας τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες και τις 9 συνολικά, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Φενέρ θέλοντας να κάνει ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση της πρωτιάς στον όμιλο. Παράλληλα, κόντρα στη μια εκ των δυο συγκατοίκων της δεύτερης θέσης του ομίλου (η άλλη είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας) ο Ολυμπιακός με νίκη ουσιαστικά παίρνει το πάνω χέρι για τη 2η θέση του ομίλου, που, όπως και η πρωτιά, δίνει το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά. Ωστόσο, παρά τα όσα ενδέχεται να κρίνει το σημερινό παιχνίδι, για τον τεχνικό του Ολυμπιακού δεν είναι παρά ένας ακόμη αγώνας που η ομάδα του καλείται να ξεπεράσει προκειμένου να φθάσει πιο κοντά στον τελικό της στόχο. Για τον ίδιο ο σημερινός αντίπαλος είναι μια ομάδα που η δυναμική της είναι γνωστή και οι παίκτες του ξέρουν τι έχουν να αντιμετωπίσουν. Οπως τόνισε, εκείνο που χρειάζεται είναι η αυτοσυγκέντρωση, η προσήλωση στην άμυνα ώστε να εξουδετερωθούν τα ατού του αντιπάλου. Για τον Ολυμπιακό και πάλι (όπως και κόντρα στο Ρέθυμνο) θα απουσιάσουν οι Πέτγουεϊ, Κατσίβελης, Τσαϊρέλης, προκαλώντας προβλήματα στη θέση 4, ωστόσο στα ευχάριστα συγκαταλέγεται η επιστροφή στη δράση του Αγραβάνη μετά από 2,5 μήνες.

ΠΑΟ: Με πρώτο στόχο την πρόκριση

Με τις δυο συνεχόμενες τελευταίες ήττες από Μακάμπι Τελ Αβίβ και Μπαρτσελόνα να έχουν καταστήσει το στόχο της 3ης θέσης ιδιαίτερα δύσκολο αφού πλέον δεν εξαρτάται μόνο απ' αυτόν αλλά να αφήνουν και ρευστή (θεωρητικά τουλάχιστον) την εξασφάλιση της πρόκρισης, ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Ζαλγκίρις δεν έχει πολλά περιθώρια. Η νίκη είναι το ζητούμενο για τους «πράσινους» προκειμένου να διατηρήσουν την απόσταση ασφαλείας απ' την 5η Αλμπα Βερολίνου και φυσικά να αποφύγουν περαιτέρω μπελάδες για τον στόχο της πρόκρισης στις εναπομείνασες αγωνιστικές. Παράλληλα θα διατηρήσουν και τις όποιες ελπίδες έχουν για το κάτι παραπάνω ευελπιστώντας και σε βολικό συνδυασμό αποτελεσμάτων. Ο προπονητής του «τριφυλλιού», Ντούσκο Ιβάνοβιτς, αν και χαρακτήρισε δύσκολη την αναμέτρηση απέναντι σε μια ομάδα ιδιαίτερα ποιοτική και με καλούς σουτέρ, τόνισε πως οι παίκτες του θα πρέπει να πιάσουν το μέγιστο της απόδοσης προκειμένου να πάρουν τη νίκη. Το καλό για τους «πράσινους» είναι ότι δεν θα έχουν απουσίες αφού Φώτσης και Γκιστ ξεπέρασαν τις ενοχλήσεις τους και τέθηκαν κανονικά στην αποστολή.

Δ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
Ημερίδα για το μπάσκετ το Σάββατο 14 Μάρτη

Σημαντική ημερίδα γνωριμίας με το άθλημα του μπάσκετ καθώς και τις πτυχές του εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου διοργανώνει το Σάββατο 14 Μάρτη ο Δήμος Πετρούπολης σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Παξιμαδάς», έχοντας πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμα. Το πρωί του Σαββάτου (10.00 - 13.00) ο Ομοσπονδιακός τεχνικό Κώστας Μίσσας θα αναλύσει τα μυστικά του αθλήματος, πραγματοποιώντας ειδικά σεμινάρια που αφορούν το άθλημα. Εξίσου ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι απογευματινές εκδηλώσεις (18.00) που περιλαμβάνουν σημαντικές συζητήσεις που αφορούν όλους. Ο Κώστας Μίσσας θα μιλήσει για τη συμβολή του μπάσκετ στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του νέου ανθρώπου. Στη συνέχεια, ο Γρηγόρης Μπογδανής Εργοφυσιολόγος στο ΤΕΦΑΑ του ΕΚΠ Αθηνών θα μιλήσει για το σημαντικό θέμα που αφορά τα παιδιά και τη σχέσης τους με άσκηση και τη διατροφή.

SUPER LEAGUE
Σοκ στον Ολυμπιακό για Μανιάτη, Ντουρμάζ

Σοκ έπαθαν στον Ολυμπιακό με το μέγεθος των τραυματισμών που υπέστησαν στον αγώνα με την ΑΕΚ οι Γιάννης Μανιάτης και Τζίμι Ντουρμάζ, για τους οποίους η φετινή σεζόν τελείωσε ουσιαστικά στο ΟΑΚΑ. Ο Ελληνας παίκτης διαπιστώθηκε πως έχει υποστεί ρήξη πρόσθιου χιαστού δεξιού γόνατος, κάτι που συνεπάγεται απουσία τουλάχιστον 6 μηνών από τους αγωνιστικούς χώρους. Απ' την άλλη ο Σουηδός διεθνής εξτρέμ υπέστη ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου στο αριστερό γόνατο και αυτομάτως τέθηκε εκτός έως το τέλος της σεζόν αφού η απουσία του από τη δράση υπολογίζεται περίπου στους 3 μήνες.

ΠΑΟΚ: Τα χειρότερα (τιμωρία έδρας) γλίτωσε ο ΠΑΟΚ για τα όσα συνέβησαν στον αγώνα με τον Ολυμπιακό και τη ρίψη αντικειμένων προς τον Τσόρι Ντομίνγκεζ όταν προσπάθησε να εκτελέσει κόρνερ. Οι «ασπρόμαυροι» τιμωρήθηκαν με χρηματικό πρόστιμο ύψους 36.000 ευρώ με σχετική απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία ουσιαστικά αύξησε το πρόστιμο των 20.000 ευρώ που είχε επιβληθεί αρχικά στον «Δικέφαλο». Παράλληλα απορρίφθηκε απ' την Επιτροπή η έφεση (στην αρχική ποινή) του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα που ζητούσε πρόστιμο 120.000 ευρώ και τιμωρία έδρας 2 αγωνιστικές.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Οπως ανακοινώθηκε απ' τη Super League το Παγκρήτιο Στάδιο θα φιλοξενήσει τελικά τον αγώνα αύριο Σάββατο (14 Μάρτη) Εργοτέλη - Παναθηναϊκού καθώς κρίθηκε ασφαλές μετά τις εργασίες που έγιναν για την αφαίρεση του στεγάστρου στις θύρες 1, 2, 20 που είχε αποκολληθεί πρόσφατα από τους δυνατούς ανέμους.

ΑΕΚ
Ζητάει συγγνώμη... περιμένει την τιμωρία

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ για τα όσα συνέβησαν στον αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και οδήγησαν στην οριστική διακοπή του παιχνιδιού ένα λεπτό πριν την κανονική λήξη του, με τη ρίψη αντικειμένων και την εισβολή ορισμένων ατόμων στον αγωνιστικό χώρο. Η Ενωση στην ανακοίνωσή της ζητάει συγγνώμη από τους υπόλοιπους περίπου 65.000 θεατές που βρέθηκαν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, για κάποιου «ανεγκέφαλους», όπως χαρακτηρίζει αυτούς που εισέβαλαν στο γήπεδο και πετούσαν αντικείμενα, ωστόσο αφήνει και αιχμές για τις συμπεριφορές των Βίτορ Περέιρα και Πάιτιμ Κασάμι ότι προκάλεσαν. Από πλευράς ΑΕΚ διευκρινίζεται πως δεν θα ψάξουν δικαιολογίες και θα υποστούν την όποια τιμωρία τους επιβληθεί, ενώ υπάρχει και η υπόσχεση για απομόνωση από την ομάδα ατόμων που στοχεύουν σε τέτοιου είδους ενέργειες.

  • Ασχημα ήταν για τον Μάνταλο που αποχώρησε από τον αγώνα Κυπέλλου τραυματίας τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υπεβλήθη, αφού διαπιστώθηκε ρήξη πρόσθιου χιαστού με αποτέλεσμα την άμεση επέμβαση. Κάπως καλύτερα ήταν τα πράγματα για τον δεύτερο τραυματία του παιχνιδιού Αραβίδη που υπέστη κάταγμα του τρίτου μετακαρπίου στο αριστερό του χέρι και θα ακολουθήσει συντηρητική αγωγή.
ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ
Xωρίς θεατές και αυτή η αγωνιστική

Αργά το βράδυ της Τετάρτης και λίγη ώρα μετά τη διακοπή του ντέρμπι Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού, το υφυπουργείο Αθλητισμού επισημοποίησε αυτό που αναμενόταν ούτως ή άλλως για την ερχόμενη 28η αγωνιστική της Super League. Και αυτή, όπως και η προηγούμενη 27η, θα διεξαχθεί σε όλα τα γήπεδα χωρίς θεατές βάσει των μέτρων που είχε ανακοινώσει ο υφυπουργός, Σταύρος Κοντονής, μετά τα επεισόδια που είχαν γίνει στο ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η απόφαση στηρίχθηκε στις εισηγήσεις της Αστυνομίας και της Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας προς τον ίδιο τον υφυπουργό. Ο τελευταίος έκρινε πως δεν προέκυψε κάποια σημαντική αλλαγή δεδομένων προκειμένου να μην εφαρμοστεί η αρχική απόφαση, που έκανε λόγο για δύο αγωνιστικές.

Από την πλευρά του ο Σταύρος Κοντονής μιλώντας στο ρ/σ «Αlpha 98,9» για τα όσα συνέβησαν στον αγώνα του ΟΑΚΑ αναφέρθηκε στην πλήρη εφαρμογή των όσων μέτρων είχαν συμφωνηθεί (π.χ. άμεση και οριστική διακοπή σε περίπτωση επεισοδίων), χαρακτηρίζοντάς τη ένα βήμα μπροστά. Επίσης, αποκάλυψε πως εντός 10ημέρου θα έρθει το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που θα αυστηροποιεί το πλαίσιο μέτρων κατά της βίας.

  • Σύμφωνα με πληροφορίες, διενέργεια προανάκρισης για τη συμπεριφορά του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Βίτορ Περέιρα στο πρόσφατο ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στη Λεωφόρο διέταξε η Εισαγγελία Εφετών. Αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστώσει αν ο πρόεδρος και ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» φέρουν ευθύνη για τα επεισόδια, με την παρουσία και τις κινήσεις τους στον αγωνιστικό χώρο πριν από τη σέντρα του ματς.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ