Παρασκευή 13 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Ο καθένας με το στόχο του

Σημαντικό βήμα για τις θέσεις που δίνουν πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά θέλει να κάνει σήμερα ο Ολυμπιακός με αντίπαλο της Φενέρ στο ΣΕΦ

Eurokinissi

Σημαντικό βήμα για τις θέσεις που δίνουν πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά θέλει να κάνει σήμερα ο Ολυμπιακός με αντίπαλο της Φενέρ στο ΣΕΦ
Στις υποχρεώσεις τους για τη 10η αγωνιστική των ομίλων τους στο ΤΟΠ-16 της Ευρωλίγκας ρίχνονται σήμερα οι δύο ελληνικές ομάδες στη διοργάνωση, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, που αγωνίζονται εντός με Φενέρ (ΣΕΦ 21.45 NEΡΙΤ) και εκτός με Ζαλγκίρις (Κάουνας 19.45 NS2) αντίστοιχα. «Ερυθρόλευκοι» και «πράσινοι» βρίσκονται σε εκ διαμέτρου αντίθετη αποστολή για το τι επιδιώκουν αφού για τους πρώτους αυτό μεταφράζεται σε ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση της πρωτιάς στον όμιλο, ενώ για τους «πράσινους» πρωτίστως να πατήσουν γερά στην τετράδα της πρόκρισης στα προημιτελικά και από κει και πέρα βλέπουν για το παραπάνω (3η θέση).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τελικός για το πλεονέκτημα

Εχοντας ξεπεράσει επιτυχημένα και το εμπόδιο της Αρμάνι στο Μιλάνο την προηγούμενη αγωνιστική, φθάνοντας τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες και τις 9 συνολικά, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Φενέρ θέλοντας να κάνει ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση της πρωτιάς στον όμιλο. Παράλληλα, κόντρα στη μια εκ των δυο συγκατοίκων της δεύτερης θέσης του ομίλου (η άλλη είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας) ο Ολυμπιακός με νίκη ουσιαστικά παίρνει το πάνω χέρι για τη 2η θέση του ομίλου, που, όπως και η πρωτιά, δίνει το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά. Ωστόσο, παρά τα όσα ενδέχεται να κρίνει το σημερινό παιχνίδι, για τον τεχνικό του Ολυμπιακού δεν είναι παρά ένας ακόμη αγώνας που η ομάδα του καλείται να ξεπεράσει προκειμένου να φθάσει πιο κοντά στον τελικό της στόχο. Για τον ίδιο ο σημερινός αντίπαλος είναι μια ομάδα που η δυναμική της είναι γνωστή και οι παίκτες του ξέρουν τι έχουν να αντιμετωπίσουν. Οπως τόνισε, εκείνο που χρειάζεται είναι η αυτοσυγκέντρωση, η προσήλωση στην άμυνα ώστε να εξουδετερωθούν τα ατού του αντιπάλου. Για τον Ολυμπιακό και πάλι (όπως και κόντρα στο Ρέθυμνο) θα απουσιάσουν οι Πέτγουεϊ, Κατσίβελης, Τσαϊρέλης, προκαλώντας προβλήματα στη θέση 4, ωστόσο στα ευχάριστα συγκαταλέγεται η επιστροφή στη δράση του Αγραβάνη μετά από 2,5 μήνες.

ΠΑΟ: Με πρώτο στόχο την πρόκριση

Με τις δυο συνεχόμενες τελευταίες ήττες από Μακάμπι Τελ Αβίβ και Μπαρτσελόνα να έχουν καταστήσει το στόχο της 3ης θέσης ιδιαίτερα δύσκολο αφού πλέον δεν εξαρτάται μόνο απ' αυτόν αλλά να αφήνουν και ρευστή (θεωρητικά τουλάχιστον) την εξασφάλιση της πρόκρισης, ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Ζαλγκίρις δεν έχει πολλά περιθώρια. Η νίκη είναι το ζητούμενο για τους «πράσινους» προκειμένου να διατηρήσουν την απόσταση ασφαλείας απ' την 5η Αλμπα Βερολίνου και φυσικά να αποφύγουν περαιτέρω μπελάδες για τον στόχο της πρόκρισης στις εναπομείνασες αγωνιστικές. Παράλληλα θα διατηρήσουν και τις όποιες ελπίδες έχουν για το κάτι παραπάνω ευελπιστώντας και σε βολικό συνδυασμό αποτελεσμάτων. Ο προπονητής του «τριφυλλιού», Ντούσκο Ιβάνοβιτς, αν και χαρακτήρισε δύσκολη την αναμέτρηση απέναντι σε μια ομάδα ιδιαίτερα ποιοτική και με καλούς σουτέρ, τόνισε πως οι παίκτες του θα πρέπει να πιάσουν το μέγιστο της απόδοσης προκειμένου να πάρουν τη νίκη. Το καλό για τους «πράσινους» είναι ότι δεν θα έχουν απουσίες αφού Φώτσης και Γκιστ ξεπέρασαν τις ενοχλήσεις τους και τέθηκαν κανονικά στην αποστολή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ